What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Valheim

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
EtvnQnBUcAMFEwT.jpg


Πριν δυο βδομάδες κυκλοφόρησε σε Early Access στο steam δίχως τυμπανοκρουσίες και κάποιου είδους διαφήμιση. Δυο βδομάδες μετά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πάμε να δούμε τι είναι αυτό το Valheim και γιατί τόσος χαμός. Πρόκειται για Viking survival sim που παίζεται solo ή και co-op (2-10 παίκτες). Η δυσκολία κάνει scaling ανάλογα με τον αριθμό των παικτών, ενώ οι devs προτείνουν ομάδες 3-5 ατόμων. Δεν υπάρχει PvP, μόνο PvE. Ο κόσμος είναι procedural generated και περιλαμβάνει 5 (προς το παρόν, ο στόχος είναι να φτάσει στα 9) διαφορετικούς βίοτοπους με τον καθένα να έχει δική του δυσκολία/recourses/enemies και ξεχωριστό boss fight. Για να βρούμε το εκάστοτε boss πρέπει να λύσουμε κάποιους μικρούς γρίφους. Ο χαρ/ρας μας με το inventory του μπορεί να μεταβεί ελεύθερα από κόσμο σε κόσμο, ενώ μπορούν να στηθούν dedicated servers από τους παίκτες αν θέλουμε πιο persistence περιβάλλον.

Το crafting είναι στο προσκήνιο, προσωπικά μου θυμίζει minecraft στο πιο straightforward. Έχει τεράστια ποικιλία στο χτίσιμο, περισσότερες συνταγές και υλικά ξεκλειδώνουν νικώντας τα bosses. Τα skills μας λειτουργούν όπως τα Elder scrolls, δλδ όσο πιο πολύ τα χρησιμοποιούμε τόσο ανεβαίνουν. Η μάχη έχει δικό της βάθος με ποικιλία όπλων και ξεχωριστό moveset, damage types κλπ. Τα γραφικά είναι άλλης εποχής MS-DOS και PS1, όμως ό,τι χάνει στην όψη το κερδίζει στο gameplay ενώ έχει πολύ όμορφο φωτισμό, καιρικά φαινόμενα και τοπία και δεδομένου πως το φτιάχνουν μόλις 5 devs στη Unity το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσικό. Κατεβάζει 500 ΜB ενώ πιάνει 1 GB χώρο στον δίσκο.

Αυτή τη στιγμή το πλάνο είναι να παραμείνει ένα χρόνο σε Early Access και η παρούσα κατάσταση είναι 75% feature complete 50% content complete.

Έχω παίξει μόλις δυο μέρες και έχω δει λίγα πράγματα από το μεγαλείο του. Δεν παίζω survivals όμως αυτό εδώ είναι ξεχωριστό και με παρέα εξαιρετικό. Το progression είναι γρήγορο η δυσκολία στην πρώτη περιοχή τόσο όσο (4 άτομα μόλις 5 θανάτους για να βγάλουμε ένα dungeon (ναι έχει και dungeons!!), το main boss έφυγε εύκολα με τον κατάλληλο εξοπλισμό). Οι δημιουργίες που φτιάχνουν οι άλλοι παίκτες και ποστάρουν online είναι φανταστικές εμείς ένα πορτάκι (ή πορτονάκι στα χωριάτικα :Ρ) στο χοιροστάσιό μας παλεύαμε να βάλουμε πόση ώρα. Το μαθαίνουμε όμως, σήμερα θα πάω βόλτα στη θάλασσα με τη σχεδία μας μου το έχει τάξει ο αρχικτίστης μας.


dt9z06p4o8g61.jpg

Κλείνω με το trailer που είναι καλό overview του τι να περιμένει κανείς και δείγμα της πολύ όμορφης και χαλαρής μουσικής που έχει.

 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Δεν παίζω survivals
Αυτό ήθελα να ρωτήσω, για κάποιον που δεν πολυπαίζει survival παιχνίδια, crafting και αναζήτηση για resources είναι πολύ έντονα; Ή μπορείς να ασχοληθείς όσο εσύ θέλεις;
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Αυτό ήθελα να ρωτήσω, για κάποιον που δεν πολυπαίζει survival παιχνίδια, crafting και αναζήτηση για resources είναι πολύ έντονα; Ή μπορείς να ασχοληθείς όσο εσύ θέλεις;

Θα ελέγα πως ναι είναι έντονα, Όλα γίνονται μέσω crafting, το καταφύγιό σου, τα όπλα/πανοπλία σου, το καράβι που θα χρειαστεί αργότερα για εξερεύνηση. Δεν νομίζω πως μπορείς να αποκτήσεις πράγματα με άλλον τρόπο (αγορά πχ). Οι resources στην 1η περιοχή που έχω δει είναι πολλές και εύκολα προσβάσιμες, στη 2η έχει αρκετούς εχθρούς και θέλει καλύτερο εξοπλισμό. Κάθε φορά που πιάνεις κάτι καινούριο ξεκλειδώνονται και οι αντίστοιχες συνταγές οπότε δεν ξέρεις από την αρχή τι υπάρχει διαθέσιμο. Για το φαγητό μπορείς να φας μέχρι 3 διαφορετικά είδη για να αναβάσεις το max health. Μπορείς να φας μουρα, μανιτάρια ή να ασχοληθείς με το κυνήγι. Έχεις πρόσβαση σε μπόλικο φαγητό από την αρχή.

Τώρα όλα αυτά δεν ξέρω πως εξελίσσονται παρακάτω στο παιχνίδι ούτε αν θα μείνουν έτσι μέχρι το τελικό release.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Φαίνεται πραγματικά αρκετά ενδιαφέρον game. Μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον από τότε που το πρωτοείδα στο reddit.

Έχει και native linux support. Ο "κύριος" dev είναι linux user αφού.

@kara ως προς το optimization πώς τα πάει (για EA);
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
@kara ως προς το optimization πώς τα πάει (για EA);

Έχει σηκώσει ο polistas dedicated server για να παίζουμε χωρίς να είναι και εκείνος μέσα. Μερικές φορές κολλάει και έχει και rubber-strawberry (lag), ιδίως όταν λείπει ο host, όχι όμως κάτι τραγικό. Γενικά είναι πανάλφρο όντας περίπου 5 pixel σύνολο. Μόνη μου σε δικό μου session δεν έχω δοκιμάσει. Βugs πέρα από κάτι ψιλολόγια δεν έχω συναντήσει.

Κυκλοφορεί βέβαια και αυτό
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Σημαντική (για μένα) ερώτηση. Όταν κάποιος στήνει δικό του dedicated server, έχει δυνατότητα παραμετροποίησης του παιχνιδιού σε ότι αφορά crafting requirements?
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,267
έχω ψηθεί άσχημα και εγώ, μετά το no man's sky αυτό το "εσύ και ότι φτιάξεις" με έχει κερδίσει.
ίσως είναι η πρώτη πιξελούμπα που θα ασχοληθώ :p
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Σημαντική (για μένα) ερώτηση. Όταν κάποιος στήνει δικό του dedicated server, έχει δυνατότητα παραμετροποίησης του παιχνιδιού σε ότι αφορά crafting requirements?

Γκου δεν εχει και πολυ νοημα η παραμετροποιηση για τα crafting requirements η τα drops ρε συ, το παιχνιδι εχει στησει ετσι το gameplay ωστε οι συνταγες που εχει δεν ειναι του ψυχαναγκαστικου φαρμαρισματος, με κανα-δυο requirements καθε μια, ενω καθε πραμα που θες να κανεις κοστιζει απο 1 εως 10 ματς tops.

Τα ματς που θα χρειαστεις ανα biome υπαρχουν τριγυρω σου σχετικα αφθονα, ενω στο progression οντως υπαρχει balance μεταξυ κοπου-κερδους.


Η φαση ειναι take-it-slow, βαλε και εξερευνησε το κοσμο, τους τυμβους του και σκοτωνε bosses.


Αν παλι δε ψηθηκες για τη φαση και βαριεσαι να φαρμαρεις για ματς, υπαρχουν και insta-spawn κωδικοι για items που λειτουργουν σε ολους τους (personal-dedicated etc) servers...αλλα χανεις το νοημα των survival games imho...
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Το παιχνίδι δεν με ενδιαφέρει καθόλου ως genre, αλλά δεν παύει να με εντυπωσιάζει η δυνατότητα που δίνει το οικοσύστημα του Steam για τέτοιες τρελές indie επιτυχίες οι οποίες γίνονται "viral" από το πουθενά, απλά επειδή δίνουν στους παίκτες αυτό που θέλουν (ενίοτε βοηθάνε και οι streamers, όπως σε περιπτώσεις τύπου Fall Guys ή Among Us).
Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι αντίστοιχο να συμβαίνει στο Epic (ΧΑ ΧΑ ΧΑ) ή ακόμα και στα stores των κονσολών, παρά το πολυάριθμο κοινό τους.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Με έχει ψήσει το παίγνιο και σκεφτόμαστε (με 2 φίλους) να το τσιμπήσουμε και να λιώσουμε (αν και EA δείχνει "έτοιμο" σύμφωνα με τα όσα διαβάζω). Μου αρέσει πολύ και η συνολικότερη αισθητική του! Μια ερώτηση σε όσους ήδη το παίζουν : συγκριτικά με το Conan Exiles (ίδια κατηγορία θεωρητικά) πως θα το κρίνατε (το είχαμε λιώσε 2-3 εβδομάδες και μετά νιώθαμε πως δεν είχε νόημα το παιχνίδι, χωρίς καμία αίσθηση progression και στέλνοντας απλά τα pokemon μας (NPC) να τα δέρνουν όλα, τελικά το παρατήσαμε απογοητευμένοι)
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
οι server είναι ανοιχτοί δλδ αν παίζεις solo βρίσκεις και άλλους μέσα? Solo μπορεί να παίξεις η δεν έχει νόημα λόγο δυσκολίας και αυτών που δεν θα μπορείς να κάνεις?
 

polistas

Half-Ogre
Joined
May 26, 2016
Messages
498
Solo παίζεται μια χαρά. Ο κόσμος προσαρμόζεται στο πλήθος των παιχτών. Μπορείς να ξεκινήσεις παιχνίδι μόνος σου, χωρίς την δημιουργία Server και μόνο οι φίλοι σου μπορούν να συνδεθούν σε σένα (p2p). Ως δεύτερη επιλογή έχει community servers όπου μπορείς να μπείς σε κάποιου άλλου το παιχνίδι.
Δυστυχώς το conan δεν το χω παίξει και δεν μπορώ να βοηθήσω. Αυτό που μπορώ να πώ είναι ότι το valheim είναι το πιο χαλαρό- πανέμορφο- φιλικό και ευχάριστο survival.
Α! και οι φωτογραφίες της @kara είναι παλιές, αναβαθμιστήκαμε!!!!!
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,267
τι αναβαθμιση λέμε; δεν είναι πλέον πιξελούμπα;
 
Top Bottom