Βλάκ Φράιντεϊ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Δεν θα bottleneckιάζει το σύστημα;...
Λογικά ναι, αλλά η τιμή ήταν αρκετά καλή. Το σκεπτικό μου ήταν ότι η 4060 είναι, απ'ότι ξέρω, λιγότερο απαιτητική σε ενέργεια και δεν θα χρειαστώ αλλαγή τροφοδοτικού που είναι σχετικα μικρό (520) ενώ σε επιδόσεις φαντάζομαι θα δώσει κάπου 30% παραπάνω και επιπλέον ποιοτικά είναι ανώτερη. Εξετάζω το ενδεχόμενο πάντως και για αναβάθμιση επεξεργαστή σε λογικά πλαίσια.

Δεν θα bottleneckιάζει το σύστημα;...
ίσως να μην έχει σοβαρό bottleneck γιατί αυτός ο Ι5 έχει αρκετά καλό single core, βέβαια το ιδανικό θα ήταν να βρεθεί ένα Ι7 για το ίδιο socket.

Τσίμπησα από το Πλαίσο μια Gigabyte RTX 4060 OC 8GB στα 279€ (από 400) για να αλλάξω την Αsus 2060 6GB που έχω. Θεωρώ ότι ήταν σχετικά καλή αγορά για να παω άλλη μια 5ετία με το PC μου (αγορασμένο το 2019, με i5-9600K και 32GB RAM). Αν δεν έκανα καλά κράξτε ελεύθερα.
Αφου επιτρεπεται το κραξιμο ελευθερα τοτε ξεκιναω! Πηρες καρτα γραφικων με 8 GB VRAM τωρα που ολες οι μετριες καρτες γραφικων εχουν 12 και οι καλυτερες 16+. Επρεπε να παρεις απο 12 και πανω δηλαδη RTX 4070,/RX 7700XT η καλυτερη! Δεν ηταν καθκου καλη αγορα απο τα 6 στα 8. Ειναι καλυτερη απο την 2060 και θα δεις μεγαλη διφορα στα γραφικα παντου(ιντερνετ, παιχνιδια ταινιες, σειρες προγραμματα) αλλα για τα σημερινα δεδομενα δεν ειναι καλη επιλογη! Η 6700ΧΤ RED DEVIL που την πηρα πριν 3 χρονια ακριβως τον Νοεμβριο του 2021 ειναι καλυτερη απο την δικη σου! Οσο για το bottleneck παντα θα υπαρχει γιατι καθε χρονο βγαινουν επεξεργαστες και καρτες γραφικων που σημαινει οτι και να παρεις η θα ειναι ο επεξεργαστης καλυτερος απο την κατα η η καρτα καλυτερη απο τον επεξεργαστη. Εγω οπως βλεπεις με καλυτερη καρτα απο την δικh σου αλλα επεξεργαστη και μνηημ του 2017(τα πηρα Μαρτιο του 2017) δεν εχει κανενα προβλημα και τρεχει τα παντα maxed 1440p 60 fps.

Αφου επιτρεπεται το κραξιμο ελευθερα τοτε ξεκιναω! Πηρες καρτα γραφικων με 8 GB VRAM τωρα που ολες οι μετριες καρτες γραφικων εχουν 12 και οι καλυτερες 16+. Επρεπε να παρεις απο 12 και πανω δηλαδη RTX 4070,/RX 7700XT η καλυτερη! Δεν ηταν καθκου καλη αγορα απο τα 6 στα 8. Ειναι καλυτερη απο την 2060 και θα δεις μεγαλη διφορα στα γραφικα παντου(ιντερνετ, παιχνιδια ταινιες, σειρες προγραμματα) αλλα για τα σημερινα δεδομενα δεν ειναι καλη επιλογη! Η 6700ΧΤ RED DEVIL που την πηρα πριν 3 χρονια ακριβως τον Νοεμβριο του 2021 ειναι καλυτερη απο την δικη σου! Οσο για το bottleneck παντα θα υπαρχει γιατι καθε χρονο βγαινουν επεξεργαστες και καρτες γραφικων που σημαινει οτι και να παρεις η θα ειναι ο επεξεργαστης καλυτερος απο την κατα η η καρτα καλυτερη απο τον επεξεργαστη. Εγω οπως βλεπεις με καλυτερη καρτα απο την δικh σου αλλα επεξεργαστη και μνηημ του 2017(τα πηρα Μαρτιο του 2017) δεν εχει κανενα προβλημα και τρεχει τα παντα maxed 1440p 60 fps.

Έχεις σκεφτεί την απομακρυσμένη ομολογουμένως πιθανότητα, να μην θέλει ή νσ μην μπορεί να δώσει 500 ή 600 ευρώ?

ρε γμτ το έχω υποτιμήσει το πλαίσιο, είχε κάτι ωραίες προσφορούλες σε τροφοδοτικά που δεν θα σου κάψουν το σπίτι αλλά εξαντλήθηκαν.

νιτρε, εχω αρχισει και σκεφτομαι μηπως ειναι εντελως μαιμου οι εν λογω προσφορες και "εξαντληθηκαν" πριν ακομα προσφερθουν στον κοζμο. ετσι απλα για να βγει το word of mouth οτι το πλαισιο (που δικαιως ολοι το εχουμε στην μπουκα, τοσο απο τιμες οσο κι απ την ποιοτητα των τουρμπέξ υλοποιησεων) εχει προσφοραρες στην μπλακ φρ.

ειδικα για την 6750, θα το λεω οσο κι αν βαρεθηκατε, επειδη για κανενα μηνα εμπαινα καθημερινα σε σκρουτζ και μη σκρουτζ για να τσεκαρω στο διαστημα που εψαχνα για κομπόνεντς, πριν την αγορασω, ειναι εντελως παρανοικη η τιμολογηση 209 €. εκτος της 1% πιθανοτητας, καποιος χαρτογιακάς να ηθελε να γραψει 309 κι εγραψε 209 κανοντας τυπογραφικο, που το θεωρω απιθανο.

και επισης δεν μ αρεζει που τα αφηνουνε ακομα στο σαιτ τους, για να βλεπουμε την "προσφοραρα", οπως και τα τροφοδοτικα που λες. ενω το πιο λογικο θα ηταν ν αποσυρουν τα εξαντλημενα απο την σελιδα του σαιτ.
αρα πουστι@ μου μυριζεται.

νιτρε, εχω αρχισει και σκεφτομαι μηπως ειναι εντελως μαιμου οι εν λογω προσφορες και "εξαντληθηκαν" πριν ακομα προσφερθουν στον κοζμο. ετσι απλα για να βγει το word of mouth οτι το πλαισιο (που δικαιως ολοι το εχουμε στην μπουκα, τοσο απο τιμες οσο κι απ την ποιοτητα των τουρμπέξ υλοποιησεων) εχει προσφοραρες στην μπλακ φρ.

ειδικα για την 6750, θα το λεω οσο κι αν βαρεθηκατε, επειδη για κανενα μηνα εμπαινα καθημερινα σε σκρουτζ και μη σκρουτζ για να τσεκαρω στο διαστημα που εψαχνα για κομπόνεντς, πριν την αγορασω, ειναι εντελως παρανοικη η τιμολογηση 209 €. εκτος της 1% πιθανοτητας, καποιος χαρτογιακάς να ηθελε να γραψει 309 κι εγραψε 209 κανοντας τυπογραφικο, που το θεωρω απιθανο.

και επισης δεν μ αρεζει που τα αφηνουνε ακομα στο σαιτ τους, για να βλεπουμε την "προσφοραρα", οπως και τα τροφοδοτικα που λες. ενω το πιο λογικο θα ηταν ν αποσυρουν τα εξαντλημενα απο την σελιδα του σαιτ.
αρα πουστι@ μου μυριζεται.
αν είχα το νου μου θα μπορούσα να στο επιβεβαιώσω και το πλαίσιο δεν είναι στο skroutz αλλά ξέρεις που είναι; Στο bestprice.
Και στο bestprice τσέκαρα μόλις όλα τα τροφοδοτικά corsair που δείχνει ως εξαντλημένα και δεν είχαν ποτέ τέτοια πτώση τιμής στο γράφημα του bestprice...

εννοειται οτι για την καρτα που αναφερω εμπαινα και στο μπεστ πραις (γραφω για "μη σκρουτζ" στο ποστ μου, αυτο εννοω) και ποτέ των ποτών τετοια τιμη, οπότε συμφωνει μ αυτο που λες.

η απλα καποιος ινσαιντερ ηθελε να δωσει φτηνα τα συγκεκριμενα σε κολλητό και τα περασε στο σαιτ, συγχρονως με το "εξαντληθηκε", οπότε ολοι ευχαριστημενοι.

🤣, μαλλον καποιος απ την πλαισιάρα μας διαβαζει, δεν το εξηγω αλλιως.
εξαφανιστηκε απ το σαιτ η "εξαντλημενη" 6750. ολες οι αλλες εξαντλημενες ειναι εκει και ορκιζομαι στο δεξι παπουτσι του βυντρα οτι μεχρι σημερα το μεσημερι ηταν εκει και η εν λογω καρτουλα.

αποσυρω καθε καλη κουβεντα που τυχον ειπα για το μαγαζι. βρε εκει, στον πατο των καταστηματων τεχνολογιας, μαζι με τον κωστόvolo η οπως αλλιως τον λενε.. 😉

Εγώ πάντως έχω πάρει κάρτα σε πολύ μεγάλη προσφορά από Πλαίσιο, παλιότερα, για φίλο. Εποχές καραντίνας.

Ήταν ένα τελευταίο κομμάτι που το είχε μόνο στο κατάστημα στην Στουρνάρη.

είπαμε μια καλή κουβέντα αμέσως να τρέξουν να μας την πάρουν από το στόμα, μόνοι τους :p

Εγώ πάντως έχω πάρει κάρτα σε πολύ μεγάλη προσφορά από Πλαίσιο, παλιότερα, για φίλο.
Για έναν φίλο, δεν τον ξέρετε. Επιδέξιες ντρίμπλες για να αποφύγεις την ντροπή που θα σου φέρει το σρεδέριο πετσόκομμα.

τον έχει πιεί λίγο το σκρουτζ ή μου φαίνεται; :p

ρε εσείς αν φέρω κάτι hardware από amazon.com, από σιγουράκι ότι κάνει τα ντελιβέρια το amazon όχι τρίτοι, λέτε να μου το κρατήσουν τελωνείο; μικρό πακετάκι θα είναι, ένα ssd + RAM να κάψω τις gift cards μην μου μείνουν στα χέρια (και η ram είναι 50% BF deal).
θα το βάλω να λέει gift :p

κατευθείαν από την αμαζον όχι. Τα μεταφορικά που βλέπεις θεωρητικά εμπεριέχουν και τα έξοδα του τελωνείου. Τουλάχιστον, έτσι συνέβη σε εμένα όταν είχα πάρει κάτι πραγματάκια. Τώρα αν στραβώσει η δουλειά, gift cards είναι. Τι είχες τι έχασες.

ρε εσείς αν φέρω κάτι hardware από amazon.com, από σιγουράκι ότι κάνει τα ντελιβέρια το amazon όχι τρίτοι, λέτε να μου το κρατήσουν τελωνείο; μικρό πακετάκι θα είναι, ένα ssd + RAM να κάψω τις gift cards μην μου μείνουν στα χέρια (και η ram είναι 50% BF deal).
θα το βάλω να λέει gift :p

Έχω φέρει 27" monitor από Γερμανία, οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα!!

Έχω φέρει 27" monitor από Γερμανία, οπότε δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα!!
ναι το έφερες γιατί ήταν ΕΕ, μιλάμε για μούρκα και τελωνείο εδώ.

τεσπά το πήρε το ποτάμι, αν και από το cart στο checkout άλλα μου έβγαλε... πουτάνες μουρκανς δεν βάζουν ΦΠΑ μέχρι να φτάσεις checkout, πόσο ανώμαλοι αυτοί οι τύποι.

Τελικά πήρα μόνο ένα nvme για το σπίτι και ένα adapter για το m.2 SATA που έχω επάνω τώρα να το βάλω SATA με καλώδιο.

ναι το έφερες γιατί ήταν ΕΕ, μιλάμε για μούρκα και τελωνείο εδώ.

τεσπά το πήρε το ποτάμι, αν και από το cart στο checkout άλλα μου έβγαλε... πουτάνες μουρκανς δεν βάζουν ΦΠΑ μέχρι να φτάσεις checkout, πόσο ανώμαλοι αυτοί οι τύποι.

Τελικά πήρα μόνο ένα nvme για το σπίτι και ένα adapter για το m.2 SATA που έχω επάνω τώρα να το βάλω SATA με καλώδιο.
Από αμερικάνικο amazon πήρα βιβλία ή κόμικ δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν είχα θέμα στο τελωνείο. Μακάρι να ισχύσει το ίδιο και με αυτά που πήρες.

Back