What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Wasteland 2

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Τα απλά encounters είναι όλα εύκολα όντως αν έχεις παίξει σωστά. Ακόμη και το πρώτο Scorpitron έπεσε αρκετά εύκολα, τηρουμένων των αναλογιών, όπως και άλλες "αδύνατες" μάχες για τις οποίες διάβαζα στα φόρα. Το μεγαλύτερο τσάλεντζ ήταν σε μάχες που δεν ήθελα να πεθάνει κανείς άμαχος με 20 ή 35 HP και έκανα διαρκή reloads όταν τον 'τρωγαν ξώφαλτσες.

Πάντως το θέμα power armor/energy weapons έχει αφεθεί εντελώς στην μοίρα του και είναι αληθινά κρίμα.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
οταν πρωτο μαθευτηκε πως θα λειτουργουν τα energy ολοι ειπαν "ωραια θα φτιαξω/στρατολογησω εναν energy ντιουτ για να βαραω τους αρμορεντ ντιουτς"
οταν βεβαιως αντιληφθησαν οτι ΤΟ ΙΔΙΟ θα κανουν και οι οχθροι σε μας τοτε αρχισαν τα "μεσιε μον αμι,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ γκιβ μαι μονει μπακ"

υπαρχουν τακτικες για να βγεις νικητης,πχ στοκαρεις ρουκετες και ριχνεις μια ομοβροντια με 3-4 και τελειωσε το θεμα.

και οι power armors λειτουργουν ως παγιδα λιγο πολυ,δεν χρειαζεται να βαλεις τους παντες να φορανε βαριες πανοπλιες αναλογα τον ρολο του καθε NPC και πως τον σχεδιασες απο αποψη ρολ πλεινγκ,πχ τον rogue της παρεας που τον εχεις να ανοιγει σεντουκια και κραδαινει ενα πιστολακι ε,δεν σου παει στο ματι να τον χωσεις σε εναν τονο μεταλλο.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ισχύει, αλλά από ένα σημείο και μετά, όλοι πλέον έχουμε λεβελάρει τα πάντα τόσο πολύ, που είμαστε άπαντες μηχανές του κιμά, δεν υπάρχει δηλαδή "glass cannon" χαρακτήρας. Ακόμη και η γιατρίνα, είναι δύναμη καταστροφής με το τελευταίο 45άρι. Σίγουρα πέφτει πολλή τσάμπα κλάψα στα φόρα, αλλά το σύστημα μάχης απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί άρτιο και ισορροπημένο, τουλάχιστον έτσι φαίνεται σε μένα. Γενικά η κλιμάκωση της δυσκολίας είναι σωστή, δηλαδή αισθάνομαι μηχανή του κιμά όπως θα έπρεπε στο end-game κάθε καλού RPG, αλλά κάτι είναι λίγο όφ, νιώθω πως δεν έχω τον πλήρη έλεγχο της μάχης, πως κάτι, διαισθητικά είναι όφ.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ολοκλήρωσα και το Hollywood, την πιο καλογραμμένη πόλη του παιχνιδιού. Πολλαπλές δυνατότητες και εκβάσεις, αλλά όχι κάτα που να ξεπερνά τα Fallout 1 & 2 ή το κορυφαίο New Vegas. Ζυγώνοντας στο φινάλε, έχω τελικά ανάμικτα συναισθήματα. Ο απαράδεκτος τεχνικός τομέας του παιχνιδιού (φανταστείτε πως ακόμη και τα πορτραίτα των NPC's είναι randomly placed από ένα resource pool, μόνο 5-6 έχουν συγκεκριμένο, μοναδικό πορτραίτο) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βασικά διαβάζω μόνο κείμενο ατελείωτο και προσεύχομαι να μην είναι bugged η προσέγγιση που θέλω να επιχειρήσω, με ξενερώνει με το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό.

Μια αξιόλογη προσπάθεια, αλλά τελικά για εμένα, όχι η υπερ-RPG-άρα που περίμενα. Και για τη σύγκριση, ακόμη και το πρώτο Fallout είχε ομορφότερα γραφικά/χαρακτήρες/παρουσίαση από το Wasteland 2, γεγονός που κρίνω ως ανεπίτρεπτο για παιχνίδι του 2014.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788
Είμαι 90% βέβαιος ότι αν έβαζες αυτή τη στιγμή Fallout 1/2 θα ξενέρωνες και θα γύρναγες ξανά στο Wasteland... :trollface:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Αϊ θίνκ νότ. Καμιά στιγμή του Wasteland 2 ως τώρα δεν με έκανε να νιώσω όσο ήρωας ένιωθα στο Fallout 2, με full power armor, pulse rifle, το Marcus και την αμαξάρα. Μηδενική σύνδεση/ταύτιση με την ομάδα μου και πολύ λίγες στιγμές που ένιωσα πως το στόρι ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και παρουσίαζε κάτι εκτός από ένα ευχάριστο μετα-αποκαλυπτικό b movie.
 

tyrion395

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,889


Borracho wrote:
αισθάνομαι μηχανή του κιμά όπως θα έπρεπε στο end-game κάθε καλού RPG, αλλά κάτι είναι λίγο όφ, νιώθω πως δεν έχω τον πλήρη έλεγχο της μάχης, πως κάτι, διαισθητικά είναι όφ.</blockquote>

οφ τοπικ, αλλά μη παίξεις original sin στο hard... :lol:

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Όχι, τέτοιες μαζοχιστικές παλλικαριές δεν τις κάνω. Αυστηρά στο normal παίζω τα πάντα, με εξαίρεση κάποια ελάχιστα παιχνίδια, με τα οποία νιώθω πια τόσο εξοικειωμένος με το σύστημα μάχης τους, που δεν με πειράζει να δοκιμάσω και το hard. Πάντως είμαι πλέον πεπεισμένος πως το Original Sin πρέπει να είναι πολύ ανώτερο σαν εμπειρία από το Wasteland 2. Ζήτημα αν θα προλάβω να τελειώσω αυτό και το Inquisition πριν το Witcher 3, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,788


Adhan wrote:
Είμαι 90% βέβαιος ότι αν έβαζες αυτή τη στιγμή Fallout 1/2 θα ξενέρωνες και θα γύρναγες ξανά στο Wasteland... :trollface:</blockquote>
Νομιζα ότι ήταν αυτονόητο πως αναφερόμουν καθαρά στο gameplay και στους μηχανισμούς. :cheer:

 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Μπα, πιο στρωτό ήταν. Είχε και Ian που μονίμως στην άναβε πισώπλατα. Ήταν αξία <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
737
Έ-έ-έφτασε.

<img src="http://s5.postimg.org/iw9246hqv/20150122_101628.jpg" alt="20150122_101628.jpg" class="bbcode_img" />

Κατά 99% δε θα ανοιχτεί πάντως
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Καλόπαιχτο. Η αισθητική κιβωτίου πυρομαχικών μετράει αγρίως <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Και συνεχίζω που λέτε, New Citadel πλέον, έτοιμος και αρματωμένος για τις δυο τελικές μεγάλες μάχες του παιχνιδιού. Είναι ιδιαίτερη εμπειρία το Wasteland 2, τελικά. Σίγουρα δεν θα το πρότεινα σε κάποιον άμαθο από Fallout 1 & 2 και νεότερα παιδιά που ξεκίνησαν να παίζουν σοβαρά την τελευταία πενταετία. Έχει old skool γοητεία αλλά και ένα κάρο κουσούρια. Ανάμικτα αισθήματα και ένα "γαμώτο" γι'αυτό που θα μπορούσε πραγματικά να είναι, μου αφήνει.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Νομίζω πως το παιχνίδι εξ' αρχής φτιάχτηκε έχοντας υπ' όψην όσους αγάπησαν τo Wasteland και τα Fallout 1 και 2.

Διάβασα και το review του gameslife.gr εχθές, καθώς και το review του Hellion. Με όσα έχω δει μέχρι τώρα (video και reviews, δεν το έχω αγοράσει ακόμα δυστυχώς), τείνω προς την άποψη του Hellion πάντως.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Αν το δεις ως ψυχωτικός πιουρίστας (σ'αγαπάω Ελιόν) που πραγματικά δεν του καίγεται καρφί για quality of life στο σχεδιασμό και γουστάρει πραγματικά να το ζει ως 50/50 pen and paper session και κανονικό RPG, σίγουρα θα ικανοποιηθείς. Αλλά προσωπικά πιστεύω στην εξέλιξη του είδους. Βάθος αλλά και ευχρηστία, ποιότητα αλλά και πρόκληση. Γι' αυτό και θεωρώ το Witcher II το κορυφαίο RPG που έχω παίξει ποτέ. Φοβεροί μηχανισμοί, εκπληκτικά γραφικά, πολύ δυνατό σενάριο, ουσιώδεις επιλογές, χαρακτήρες για τους οποίους νοιάζομαι. Στο Wasteland 2 ειλικρινά καρφάκι δεν μου κάηκε για κανέναν, να μην αρχίσω την γκρίνια για τα "Autowin Buttons" των Speech Skills. Πού είναι τα ωραία και πονηρά dialogue trees των πρώτων Fallout;

Αρκετές φορές εντωμεταξύ, έβλεπα επιλογή Hard Ass σε διαλόγους που πήγαιναν για μάχη έτσι κι αλλιώς χωρίς αυτό και με το Hard Ass 10...πάλι μάχη έσκαγε, φαντάζομαι με προνομιακό (αλλά όχι απόλυτα) initiative για τη ομάδα μου. Δηλαδή ψιλοαστεία πράγματα. Η ιδεά των skills είναι να παρέχουν εναλλακτικές λύσεις, όχι να καταλήγουν στα ίδια αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε το επικό φινάλε του Fallout αν διάλεγες την...διπλωματική οδό αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούσες να βγάλεις όλο το παιχνίδι δίχως ν'ανοίξει ρουθούνι. Θα μου πεις Desert Rangers, άλλη φάση, στρατιωτικός οργανισμός και μαζί σου. Αλλά. Πολλές χαμένες ευκαιρίες!

Το παιχνίδι ήταν ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά σε δυο χρόνια, όλοι θα παραληρούμε για Pillars και Numenera και γρήγορα θα ξεχαστεί πιστεύω, ως καλό, αλλά λίγο.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Ίσως μου ταιριάζει ο χαρακτηρισμός του πιουρίστα, ίσως όχι. Για εμένα αν κάτι δεν θέλει εντολές για να παίξεις ( Ultima IV, χωρίς mods) έχει αρκετό quality of life. Θα έχω σίγουρα πιο ολοκληρωμένη άποψη όταν το παίξω.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,374
Εγώ συνήθως κρίνω το βάθος και την old-schoolιά ενός RPG από τις φορές που θέλησα να το ξεκινήσω από την αρχή για να φτιάξω καλύτερο χαρακτήρα/party. Στο Wasteland 2 ξεκίνησα από την αρχή 4 ή 5 φορές, οπότε έχει αρκετό βάθος <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ναύαρχε δυστυχώς έτσι δείχνει το Wasteland 2 στην αρχή, αλλά από τη μέση περίπου και μετά, αφού αντιληφθείς τί ακριβώς θέλει από εσένα, ελάχιστη ελαστικότητα και χώρος μένουν για πειραματισμό και εκπλήξεις. Προχωράς μόνο με overspecialized χαρακτήρες και οι μάχες παραμένουν ολοϊδιες μέχρι την αργή, φρικτή τελική μάχη.

Η οποία κρατάει γύρω στα 45 λεπτά και είχα hard crash στο 44ο...2:30 τα χαράματα, μισότρελος και έτοιμος να λιποθυμήσω πάνω στο κήμπορντ, λέγοντας ψυχωτικά πως θα το τελειώσω να το απεγκαταστήσω να πάει στο διάολο (να μην αμφιβάλλει και ο ΒιΘεοφίλης για τα Τρου Κρεντένσιαλς μου <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> ) και πρέπει απόψε να το τελειώσω, να το αμπαλάρω και να το ξαποστείλω.

Δεν περίμενα ότι θα το έλεγα ποτέ, αλλά το story και οι χαρακτήρες είναι...αχέμ, πώς να το πω κομψά...κάτι λιγότερο από ανεπαρκείς. Ακόμη και ο Overseer του Fallout 1 φαντάζει Σαιξπηρική μορφή μπροστά στον αυτόματο πιλότο του Wasteland.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,655
Διαβάζοντας την συνέντευξη του παλαιού developer της Bioware στο RPG Codex που παρέθεσε ο Gaius στο thread των RPG, θα έφθανε κανείς στο συμπέρασμα πως το Wasteland 2 είναι για την Unity ότι ήταν το πρώτο Baldur's Gate για την Infinity Engine: από καλό έως εξαιρετικό game ανάλογα με το τι ψάχνει κανείς και το τι βιώματα έχει στην RPGάδικη ζωή του, ίσως κάπως... underwhelming σε σημεία (ξανά, ανάλογα με το τι ψάχνει καθένας), αλλά παράλληλα αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι "εκμάθησης" προτού οι γητευτές της Engine μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βαριά χαρτιά (στην περίπτωση της IE, το πρώτο BG αποτέλεσε τρόπον τινά δοκιμή προτού οι δημιουργοί κυκλοφορήσουν τα τελειοποιημένα πλέον Baldur's Gate 2 και Planescape: Torment - έτσι και με την Unity, τα μαθήματα του Wasteland 2 θα περάσουν και θα τελειοποιηθούν στα Eternity και Numenera).

Δεν θα άλλαζα ούτε στο ελάχιστο το ρηβιού μου προσωπικά, παρ'όλα αυτά. Το γκεημ γαμεί και είναι για 94% <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Αρρωστάκι Ελιόν σε αγαπώ γιατί διαφωνούμε. Σωστό αυτό που λες πάντως και διατηρώ ύψιστες προσδοκίες και ελπίδες για Pillars και Numenera. Και το Baldur's Gate 1 θυμάμαι, σεναριακά δεν ήταν κάτι φοβερό, ούτε με είχε συγκινήσει ιδιαίτερα. Το 2 αντίθετα, παίζει να είναι από τα πιο αγαπημένα μου RPG's όλων των εποχών.

Επίσης, μετά το hard crash, μου γκλίτσαρε το γλυκό Too Much Time On Your Hands achievement και πολλάν ζντενοχωρήθηκα!
 
Top Bottom