Νίτρο, νομίζω πως εσύ δεν κατάλαβες.
Πόσους ξέρεις, απο αυτούς που έχουν android smartphones, οι οποίοι δεν είναι συνδεδεμένοι με google account στο κινητό τους;
Πόσοι ξέρουν πως μπορείς να χρησιμοποήσεις το κινητό σου χωρίς google account;
Και για να είμαστε και ον τοπικ, υπάρχουν τρόποι να παρακάμψεις το microsoft account κατα την εγκατάσταση των windows. Πόσοι το ξέρουν πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Και πόσοι έχουν τις γνώσεις για να το κάνουν;
Και ναι μέσα από τις ρυθμίσεις των windows μπορείς να απενεργοποιήσεις και άλλα ενοχλητικά πραγματάκια της microsoft. Πόσοι το κάνουν; Ελάχιστοι.
Όταν αγοράζω μια συσκευή και εγκαθιστώ ενα λειτουργικό προσδοκία μου είναι να χρησιμοποιήσω την συσκευή που μόλις αγορασα και όχι να κάνω διάφορες αλχημίες και να απενεργοποιώ ρυθμίσεις απο δω κι από κει.
Με άλλα λόγια αν πχ η google κάνει κίνηση και βγάλει OS ελεγχόμενο όπως είναι αυτά που ήδη έχουμε, δεν θα έχει απολύτως καμιά σημασία, μιας και το 98% των χρηστών θα το χρησιμοποιεί ως έρχεται και το άλλο 2% θα τρέχει τις εφαρμογές από open source λειτουργικό. Με λιγα λόγια οτι έχουμε και τώρα.
EDIT:
λλά οι εφαρμογές του θα τρέχουν ή στην χειρότερη θα είναι πολύ εύκολο να τρέξουν, σε όλα τα υπόλοιπα distro.
Τα περισσότερα games τρέχουν πια απροβλημάτιστα στα linux, δεν βλέπω όμως και την αντίστοιχη μετάβαση των χρηστών στο linux ή την διάθεση να το δοκιμάσουν,
Εδώ ο Shredder ακομά ρωτάει αν πρεπει να βάλει 50-πυρινο επεξεργαστή για τα windows 11
EDIT 2:
Νιτρο σορρυ που σε πήρα μονότερμα, απλά έτυχε η μέρα. Από το 2012 είμαι εδώ και έχω μόνο 171 ποστ