What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Witcher TV Series

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Η επιτυχία της σειράς δεν θα κριθεί από την πιστότητα στο source material. Θα κριθεί από το πόσο καιρός πρέπει να περάσει για να δούμε μέσους Αμερικάνους τουφεκαλεύρηδες να ονομάζουν τα μωρά τους Geralt, Ciri και Yen.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
κριμα παντως που δεν επαιξε μονομαχια vitzelford γεραλδιου,πλακα ειχε ομως και αυτη που δειξανε multicass vitzelford εναντιον pure fighter και εχασε λολ!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Λες να πας για ύπνο, και σκάει το τέταρτο επεισόδιο που είναι το καλύτερο σημείο στο Sword of Destiny. FFS

Η σειρά επιβεβαιώνει το Team Yenn, αρπαχτε γατάκια.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Γιατί μόνο 8 επεισόδια ρε κατσίβελοι γαμώτο? Ούτε καν ως binge-watching δεν μετράει.

Το imdb λέει σεζόν 2 "το 2021" ΛΟΛ.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Είδα τα 2 πρώτα επισόδεια εχτές. Χωρίς spoiler για την ιστορία ως τώρα, οι πρώτες εντυπώσεις είναι ανάμεικτες : δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, οπότε δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει "πιστή μεταφορά" (και να τα είχα διαβάσει δεν θα την περίμενα έτσι και αλλιώς), αλλά γενικά το περίμενα ποιο....σοβαρό και καλοδομημένο (ως τώρα). Οι διάλογοι για παράδειγμα είναι υποδεέστεροι των παιχνιδιών (!!!) και γενικά το γράψιμο κάπως ποιο...ανάλαφρο και ποιοτικά μέτριο. Η σκηνοθεσία είναι μια χαρά, οι ερμηνίες το ίδιο, τα εφέ διασκεδαστικά (εντάξει, μην περιμένουμε και Lord of the Rings παραγωγές σε σειρά!) και γενικά οποιοσδήποτε φάν των sword n sorcery περνάει υπέροχα, απλά περίμενα κάτι καλύτερο στο γράψιμο. Βέβαια έχω 6 επεισόδια μπροστά μου, αλλά γενικά βλέπω πως το πάει σε ποιο ανάλαφρο στυλ, διασκεδαστικό σίγουρα, όχι όμως όπως το χα στο μυαλό μου. Στα πολύ θετικά του οι μέχρι στιγμής "χορογραφίες" του Γκέραλντ στις μάχες, βγάζουν αυτό το "dexterity-based-combat" των Witcher!
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Πρόσεξε κανείς ότι το "based on the books by Andrzej Sapkowski" κρατάει περίπου ένα δέκατο του δευτερολέπτου; Όπου πάει κάνει φίλους αυτός ο άνθρωπος.
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
τα παραπονα παντως οσων δεν εχουν διαβασει τα βιβλια για τα χρονικα αλματα της ιστοριας απλα "μιλαει" για την μειωμενη αντιληπτικη ικανοτητα του ευρυ κοινου, απλα (και χωρις ιχνος ψευτο ελιτισμου) πρεπει να δινει κανεις σημασια στο τι λενε οι χαρακτηρες αφου τοποθετουνται μονοι τους χωροχρονικα μεσω των διαλογων.
πχ στο πρωτο επεισοδιο οταν η
renfri λεει οτι η calanthe κερδισε μολις την πρωτη της μαχη (αυτη με τους 3000 νεκρους) καταλαβαινει κανεις οτι η ιστορια τοποθετειτε στην αρχη της βασιλειας της calanthe και οχι στο τωρινο timeline με την πτωση της cintra (η calanthe μνημονευει την μαχη σε μια απο τις πρωτες σεκανς του επεισοδιου).


τες πα,θα χρειαστουν και τα views των νορμις για να ανεβει το μπατζετ και να δουμε ωραια πραγματακια στις επομενες σεζον.
διωξανε και τον υπευθυνο για τις αρχιδατες πανοπλιες,παλι καλα γιατι μπορει να βλεπαμε το wild hunt με τιποτα πανοπλιες-πεοι.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Μόλις είδα το τεταρτο. Όντως πολυ δυνατό επεισόδιο όπως είπε και ο Γάιος.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
εγώ είδα το πρώτο επισόδειο και μου άρεσε πάρα πολύ. Καταρχήν ο witcher χαρακτήρας είναι εδώ και είναι ακριβώς όπως στα game( δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο έχω παίξει όλα τα game)
Και το story μου άρεσε αρκετά αλλά αυτο που ήταν φοβερό στο πρώτο επισόδειο είναι η τελευταία μάχη στο τέλος του επισοδιου. Από τις καλύτερες μάχες που έχω δει ever σε σειρά. Μιλάμε το βλέπω και το ξαναβλέπω συνέχεια.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Σήμερα θα ξεκινήσω και εγώ να βλέπω, θα γράψω εντυπώσεις.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Το τελείωσα. Τι να πω, προσωπικά μόνο να γελάσω μπορώ για να μην κλάψω. Έχεις ένα πολύ καλό υλικό να δουλέψεις και του αλλάζεις τα φώτα κάνοντας τραγικές επιλογές και φέρνοντάς το σε μία πιο-standard fantasy-πεθαίνεις κατάσταση. Μόνα επεισόδια που διασώζονται είναι το 1ο και το 6ο που είναι και τα πιο πιστά στα βιβλία.

Γενικά είμαι υπέρ των σχετικά πιστών μεταφορών (το Harry Potter and the Deathly Hallows-Part 1 είναι η καλύτερη μεταφορά που έχω δει ποτέ) ή όταν είναι να κόψεις ή να αλλάξεις πράγματα, κάνε το τουλάχιστον σωστά (LotR, HP Golet of Fire, ακόμη και Deathly Hallows Part 2). Το να κρατάς λεπτομέρειες όπως το άνισο κούρεμα της Renfri και διαλύεις ότι ξέρουμε για τον κόσμο και τους χαρακτήρες δεν το καταλαβαίνω (religious fanatics οι Nilfgaardians, θυσίες μάγων στη μάχη, δαιμονική εκδοχή της Fringilla κτλ.). Για να μη μιλήσουμε για τους γελοίους διαλόγους. Πραγματικό παράδειγμα:

-Don't ask any more questions.
-Why?
-Because the answers will hurt us both.

Κι αυτό γίνεται καθ'όλη τη διάρκεια της σειράς. Έπρεπε να κοιτάω αν βλέπω Witcher ή Bold and Beautiful. Τέσπα, τουλάχιστον Geralt, Yen και Ciri είναι γενικά spot on (και πολύ προσεκτικό casting).
 
Last edited:

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Είδα τα πρώτα δύο κι οι εντυπώσεις ως τώρα θετικές. Δεν είναι καμιά μεγαλειώδης, άχαστη σειρά που θα τρέξεις να την προτείνεις σε φίλους και συγγενείς μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά, ωστόσο για τους φανς του Γιουτσεροσύμπαντος μια χαρά διασκεδαστική. Οι ξιφομαχίες στο τέλος του πρώτου επεισοδίου πραγματικά από τις κορυφαίες που έχουμε δει στην οθόνη, ο Cavill προσπαθεί αρκετά και κατά 80% του βγαίνει (μιμείται πολύ την ερμηνεία του Doug Cockle). Μια χαρά αξιοπρεπέστατοι κι οι υπόλοιποι, ακόμα και οι χαρακτήρες-κομήτες. Κλάσεις ανώτεροι από τους Δ' κατηγορίας guests που πήραν στα μεσαία επεισόδια του Mandalorian.

Disclaimer: από βιβλία έχω διαβάσει μόνο τις πρώτες δύο συλλογές short stories, τα The Last Wish και Sword of Destiny. Συνεπώς δεν έχω ιδέα κατά πόσο το origin story της Yen στέκει για τους βιβλιόφιλους, όπως και αυτά που συμβαίνουν στη Ciri. Ως θεατή και γνώστη του lore μέσω των παιχνιδιών, όμως, με καλύπτει σε ικανοποιητικότατο βαθμό αυτό που βλέπω να ξεδιπλώνεται ως τώρα κι ας είναι κάπως generic fantasy.
Όσο για τους διαλόγους, σίγουρα δεν έχουν τη φινέτσα των πρώτων κύκλων GoT π.χ. αλλά ούτε και cringeworthy τους βρήκα. Να πω την αλήθεια, η αγγλική μετάφραση (το τονίζω) των δύο βιβλίων που διάβασα είχε ΠΟΛΥ πιο αφύσικους και γελοίους διαλόγους. Γενικά τα βιβλία αδυνατώ να καταλάβω πώς χαίρουν της εκτίμησης τόσων αγγλόφωνων φανς. Όλοι μου λένε ότι στα Πολωνικά ο μαστρο-Sapkowski κεντάει και το κείμενο χάνει 40% της δυναμικής του με τη μετάφραση. Ίσως. Πάντως η έκδοση που διάβασα εγώ έμοιαζε πολύ ερασιτεχνικά γραμμένη συγκριτικά με το Wild Hunt, π.χ. Η σειρά του Νέφλιξ θα έλεγα ότι κινείται κάπου στο ενδιάμεσο.

Πάω για το επ. 3.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
Μόλις τελείωσα το τρίτο επεισόδιο. ΠΟΛΥ καλύτερο από τα πρώτα 2. Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία και όταν ο Geralt
έπαιζε φάπες με την Striga και θυμήθηκα ότι ήταν το intro του πρώτου παιχνιδιού
πανηγύριζα σαν οργανωμένος στην κερκίδα.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
κριμα παντως που δεν επαιξε μονομαχια vitzelford γεραλδιου,πλακα ειχε ομως και αυτη που δειξανε multicass vitzelford εναντιον pure fighter και εχασε λολ!
Τον αναφέρει καν στις short stories αυτόν; Αν δεν κάνω λάθος στο Blood of Elves εμφανίζεται πρώτη φορά...
 

razvedchiki

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,740
ναι σωστα,μου ειχε δημιουργηθει η εντυπωση απο τα τρειλερ οτι στην πρωτη σεζον θα φταναν μεχρι εκει την ιστορια.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Είδα τα πρώτα τέσσερα επεισόδια, μια χαρά μου φάνηκε αλλά δεν έχω ιδέα για την πιστότητα της μεταφοράς από τα βιβλία. Οι σκηνές μου φάνηκε ότι είχαν γενικά πολύ καλή χορογραφία με βάση τον τρόπο που κινείται και μάχεται ο Geralt στα παιχνίδια. Έμεινα ικανοποιημένος από τη γενική σκηνοθεσία και το λουκ της σειράς και διασκεδάζω αρκετά με τα γκρινιάρικα "χμμμ" με τα οποία συχνά απαντάει ο Geralt. Με βάση τα παιχνίδια διαφωνώ τελείως με το casting της Triss. Συνολικά βλέπεται πολύ ευχάριστα από τη σκοπιά ενός εντελώς casual θεατή.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Είδα την μισή σαιζόν. Οκ καλή σειρά, ειδικά για εμάς που γουστάρουμε το σετινγκ. Το μόνο μου θέμα είναι οι διάλογοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είναι κάπως πιο σοβαροί.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα της σειράς είναι το γεγονός ότι δεν απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν παίξει έστω το wild hunt. Πετάει ένα σωρό πράγματα μέσα τα οποία τα λες και παράλογα για τους "παρθένους". Αποκορύφωμα πιστεύω ότι είναι η χρήση των φίλτρων και των signs.

Θα ήθελα λοιπόν έναν πιλότο που να εξηγεί λίγο περισσότερο τα περί κόσμου, witchers κτλ.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Την τέλειωσα κι εγώ χθες, τα αγαπημένα μου σημεία ήταν ο Cavill και το timeline όπως παρουσιάστηκε που ανέφερε κι ο North νωρίτερα.

Κατά τ'άλλα στο μεγαλύτερο μέρος της μου θύμισε κάτι σάπιες μινι σειρές που έβαζε το Star Κυριακή βράδυ και όχι παραγωγή Netflix. Το κάθε σκηνικό πιο generic από το προηγούμενο, δε σου μένει καμία τοποθεσία. Οι ηθοποιοί στα ίδια επίπεδα, ούτε που τους έχω ξαναδεί, ούτε που τους θυμάμαι. Σε κάποια φάση μάλιστα έσκασε κι ένας ίδιος ο Ιόλαος. Μια ωραία πανοπλία δεν έδειξε. Αν και χάρηκα όταν αναγνώριζα σκηνές από τα games, αν δεν είχε τη συγκεκριμένη θεματολογία θα την είχα παρατήσει σίγουρα.

και κάποιες WTF στιγμές
-Ο Geralt να ρίχνει με σιδερογροθιά (!!!) στη Striga
-Η Triss είναι κηπουρός πλέον και δεν ρίχνει fireball
-H κουασιμόδος Yenn, θα προτιμούσα να έκανε μαγικά και να μη πάει στον Φουστάνο
-Ο μπαμπάς της Ciri είναι ο Emhyr και όχι ένας σκαντζόχοιρος σωστά;
-Λύσσαξαν να δείχνουν 1 σπαθί στην πλάτη
-Το μενταγιόν έλαμψε δια της απουσίας του
-Πολλούς πόντους στο Alchemy Tree και ελάχιστους στο Sign. Μόνο Aard και Axii είδαμε.

Πλέον για μένα σχηματίζει ιερή τριάδα fantasy σειρών
Xena-Hercules-Witcher

Ευτυχώς μου έχει μείνει το Blood&Wine να με κρατήσει μέχρι τη season 2.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
@kara Όλα αυτά που αναφέρεις στο spoiler έχουν βάση στα βιβλία. Και συμφωνώ απόλυτα με τα περισσότερα (κι εμένα μου θύμισε πολύ Ηρακλή και Ζήνα), αλλά θεωρώ το acting των main characters πολύ καλό.

@maladroid Όσον αφορά τα δύο πρώτα βιβλία, αν και σίγουρα έχουν χαθεί πράγματα στη μετάφραση, δε νομίζω ότι ο τρόπος γραφής είναι το δυνατό σημείο των βιβλίων γενικότερα. Διαφωνώ κάπως για την ποιότητα των διαλόγων, αλλά προσωπικά εμένα με τραβάνε ο κόσμος και οι χαρακτήρες. Το Last Wish είναι μέτριο, αλλά προσωπικά βρήκα τις ιστορίες του Sword of Destiny πάρα πολύ καλές. Γενικότερα πιστεύω ότι το ζουμί είναι από το Time of Contempt και μετά. Από την άλλη κάποια πράγματα φαίνονται καλύτερα στο χαρτί παρά όταν βλέπεις πραγματικούς ανθρώπους να τα κάνουν recite.

Πάντως, όσο περνάνε οι μέρες συνειδητοποιώ ότι ίσως να παραήμουν σκληρός. Σίγουρα η σειρά δεν είναι κάτι παραπάνω από μία μέτρια, διασκεδαστική popcornίλα (σε σύγκριση με το His Dark Materials π.χ. δεν πιάνει μία σε κανένα επίπεδο, μη λαμβάνοντας υπόψη το source material, για GoT ούτε λόγος). Αλλά καταλαβαίνω σιγά σιγά ότι σε κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το Witcher και ειδικά με τα βιβλία μπορεί να φανεί αξιοπρεπής και διασκεδαστική (αν και είναι και αρκετά αργή σε σημεία). Αυτό το συνειδητοποίησα διότι με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου SW, άρχισε πάλι το κράξιμο του Last Jedi, το οποίο προσωπικά μου είχε φανεί μια χαρά ταινία για να περάσω δύο ώρες, πιθανότατα επειδή είμαι εντελώς μα εντελώς casual SW fan (ούτε καν fan βασικά, απλά έχω δει όλες τις ταινίες εκτός από το Solo από 1-2 φορές και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το σύμπαν του γενικότερα).
 
Top Bottom