What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

XCOM: Enemy Within

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Ευχαριστώ, ευχαριστώ.  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /><br><br>Καιρός ήταν. Αν και για να πω την αλήθεια, η μαλακια ορισμένων με είχε οδηγήσει στο να το σκεφτώ αν θα ξαναμπω.<br><br>Anyway, ήρθα και θα τα ξαναλέμε κι από δω πάλι. <br>
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
<img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" /> :blush2:
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Base defence.  :hopeless:<br><br>Το εριξα σε normal, για να διατηρήσω τις ελπίδες ζωντανές μιας και τα φανταρια μου ηταν χωρίς εξοπλισμό. <br><br>Γαμάτη ιδέα, αλλά θα έπρεπε να μας αφήσει να επιλέξουμε οπλισμό, έστω και χανοντας turn στην πορεία. Δεν γίνεται να πολεμώ mechtoid, με τα αρχικά rifles. Πάλι καλά που έχεις και 3 waves απο reinforcements και μου επεσαν και 2 στρατιώτες που ήταν φουλ έξτρα μιας και ειχαν πάρει μέρος στην προηγουμενη αποστολη και δεν ειχα προλάβει να τους ξεντυσω.<br><br>Χάσαμε και 2 xcom personnel, πάλι καλά που δεν ήταν από την ομαδα μου. Γλυτωσαμε τα χειρότερα.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,042
^Aπ&#039; τα highlights του παιχνίδαρου. Ακόμα θυμάμαι τα πάντα σχεδόν.  :salute:
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Τέλος το XCOM: Enemy Within σε classic/ironman.  :mosh:<br>Μονο στη base defence το εριξα σε normal, γιατί τρόμαξα λιγάκι ειν&#039; η αλήθεια. <br><br>Έχασα 10 στρατιώτες στις 51 αποστολές μέχρι να τζασουμε τον κατακτητή. Οι 9 από τους 10 πέθαναν τον πρώτο καιρό πριν ανέβουν τα ranks. Και φυσικά καμία χώρα δεν αποχώρησε απο το xcom project.<br><br>Μικρό διάλειμμα και βουτιά στο 2.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Μετά από μια διεξοδική συζήτηση με τον Γιον, ξεκίνησα κι εγώ το Enemy Within. Πολύ ευχαριστημένος με όσα είδα ως τώρα, είχα να παίξω τέτοιο tbs από το Jagged Alliance 2. Ωραίο και το σέττινγκ με την εξωγήινη απειλή και την πολυεθνική ομάδα κρούσης. Normal mode με Ironman πάω.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το 1ο τρίμηνο είναι το σημαντικότερο. Αν καταφέρεις σε αυτό το τρίμηνο να έχεις όσο λιγότερες απώλειες γίνεται, το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιο βατό.<br><br>Επίσης, να δοκιμάσεις να παίξεις και σε classic/ironman. Διαφορετική εμπειρία.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
Συμφωνώ. Αλλάζει τελείως το στυλ παιχνιδιού όταν ξέρεις οτι ο στρατιώτης που έχεις αναπτύξει για πολλούς in-game μήνες κινδυνεύει να χαθεί για πάντα.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Όλα ξεκίνησαν με την εμφάνιση ενός ΑΤΙΑ στον εναέριο χώρο της Γερμανίας. Αναχαιτίστηκε άμεσα και στο σημείο της συντριβής έσπευσαν 4 μέλη της επίλεκτης μονάδας κρούσης XCOM, μια sniper, δύο assault και ένας support, όλοι ψημένοι σε τουλάχιστον 2-3 επιχειρήσεις.<br>Το σημείο δεν προσφερόταν ιδιαίτερα καθώς το σκάφος συνετρίβει σε ένα τριόροφο κτήριο, δημιουργώντας μια επισφαλή θέση για στρατηγική ανάπτυξη. Με κάποια δυσκολία αντιμετωπίστηκαν οι πρώτοι 4 sectoids στον χώρο. Καθώς ακόμα γινόταν μάχη με τους μικρόσωμους εξωγήινους, μια απροσδιόριστη εξωγήινη απειλή έκανε την εμφάνισή της. <br><br><img src="http://vignette1.wikia.nocookie.net/xcom/images/a/a9/XCOM%28EU%29_FloaterPack.png" alt="XCOM%28EU%29_FloaterPack.png" class="bbcode_img" /><br><br>Χρησιμοποιώντας προωθητήρες, βρέθηκε σε ψηλότερο σημείο του κτηρίου και έθεσε εκτός μάχης 2 μέλη της ομάδας.<br><br><br>Καθώς τα άλλα δύο μέλη εξολόθρευσαν τον ιπτάμενο εξωγήινο, αιφνιδιάστηκαν από μορφές που πέρασαν για παριστάμενους πολίτες αλλά τελικά ήταν και αυτοί εξωγήινης προέλευσης.<br><br><img src="http://vignette3.wikia.nocookie.net/xcom/images/6/6d/XCOM%28EU%29_ThinMen.jpg" alt="XCOM%28EU%29_ThinMen.jpg" class="bbcode_img" /><br><br>Μια ολόκληρη ομάδα ξεκληρίστηκε αλλά τα μαθήματα ήταν πολύτιμα και η θυσία τους δεν θα είναι μάταιη.<br><br><br><br><br>__________________<br>Με άλλα λόγια μάλλον πρέπει να το ξεκινήσω από την αρχή όταν μάθω λίγο τα είδη των εξωγήινων γιατί κάθε καινούργιος κάνει τα μαγικά του.<br>Επίσης δεν είναι πολύ καλός ο τρόπος που λειτουργεί το περιβάλλον ως κάλυψη.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Thin fucking men. Οι χειρότεροι εχθροί. Οι floaters (εκείνα τα ιπτάμενα καθάρματα) ωχριούν μπροστά στους  :throw: thin men. Οι υπαίτιοι πολλών wipes. <br><br>Σπύρο, να ξέρεις πως στην αρχή κάθε μήνα (μετά το council report δλδ), θα καλωσορίζεις και από ένα νέο είδος εξωγήινου.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Με χαρά (...) παρατηρώ πάντως πως το RNG στην επιτυχία των βολών παραμένει εξίσου άθλιο όσο τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας. Όταν χάνεις 4 συνεχόμενες βολές Sniper με ποσοστό επιτυχίας 84%, αρχίζεις αναπόφευκτα να θεωρείς πως οι δημιουργοί έχουν κάποιο προσωπικό θέμα μαζί σου.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
<blockquote><br>Με χαρά (...) παρατηρώ πάντως πως το RNG στην επιτυχία των βολών παραμένει εξίσου άθλιο όσο τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας. Όταν χάνεις 4 συνεχόμενες βολές Sniper με ποσοστό επιτυχίας 84%, αρχίζεις αναπόφευκτα να θεωρείς πως οι δημιουργοί έχουν κάποιο προσωπικό θέμα μαζί σου.<br></blockquote><br><br>Είναι κάτι που εν μέρη έχει διορθωθεί στο 2 και ειδικά στο Long War Mod. <br>Εν μέρη, γιατι εκεί παρατηρείς το φαινόμενο να έχεις flanked τον εχθρό με 90% και αντί για critical hit να βλέπεις miss ή στην καλύτερη grazed...<br>Fun times!<br><span class="bbcode_spoiler"><img src="http://i1375.photobucket.com/albums/ag465/chrys0bal/aEG8Wyp_460sa_v1_zpsripyurc6.gif" alt="aEG8Wyp_460sa_v1_zpsripyurc6.gif" class="bbcode_img" /></span>
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Θυμάμαι είχα κάνει save ακριβώς πριν σκάσω βολή σε έναν Muton με πιθανότητα επιτυχίας 93%. Ε λοιπόν όσες γαμημένες φορές και να έκανα reload, πάντα αστοχούσε. Κάπου εκεί τσαντίστηκα απίστευτα, ευτυχώς διορθώθηκε στο Long War Mod (το αντίστοιχο mod για το 1 είχε ίδιο τίτλο ή λεγόταν αλλιώς; είχε αντίστοιχη επιλογή).<br><br>Το άλλο το παράλογο το έφτιαξαν ποτέ στο 2; Αναφέρομαι φυσικά στο γεγονός πως κάθε φορά που εντόπιζες κάποιον εχθρό έπαιζε ένα "cinematic" μερικών δευτερολέπτων και έπειτα αυτός και η παρέα του έπαιρναν κάλυψη σε κοντινές, γαμηστερές οφείλω να πω, θέσεις και εσύ έμενες να κοιτάς σαν μαλάκας. Τρομερό immersion killer στην καλύτερη, εκνευριστικότατο και ενοχλητικό στη χειρότερη.<br><br>Φυσικά, αυτό το πρόβλημα δημιουργείται σε μεγάλο βαθμό από την κατάργηση των Action Points. Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς αν εντόπιζες κάποιον (ή σε εντόπιζε αυτός), το παιχνίδι έλεγχε τα διαθέσιμα AP του αντιπάλου και αν επαρκούσαν, τότε άνοιγε πυρ απάνω σου. Εντάξει είχε και αυτό βέβαια την τρέλα του, δηλαδή οι φορές που κόντεψα να σπάσω πληκτρολόγιο εξαιτίας άκυρων βολών από το σκοτάδι είναι αμέτρητες.<br><br>Video related:<br><br>https://www.youtube.com/watch?v=ykGxF2KsLSM
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Καλός noobάς κι αυτός, διαλέγει συνέχεια το auto shot που έχει καμιά 20-30% λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>Ίσως streamάρω καμιά μέρα από το twitch κανένα session Terror from the Deep πλάκα-πλάκα. Το βάζω κι αυτό στο σορό με τα μελλοντικά σχέδια.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
@bot: σε τι δυσκολία παίζεις και σε ποιο μήνα έχεις φτασει? Το θεμα είναι να μη χάσεις πανω απο 8 χώρες. Και επειδή λογικά θα παίζεις σε normal, δεν εχεις λογο να αγχωνεσαι ακόμα. <br><br>Να τις ανακτήσεις οχι, ξεχνα τες. Αλλά την πρωτη φορά, την ειχα θεωρήσει της εκμαθησης του παιχνιδιου και των μηχανισμων του. Στη θεση σου θα συνεχιζα και ας ήξερα πως θα έχανα. Αυτο εκανα εξαλλου και στο xcom 2. <br><br>Bot wrote:<br><blockquote>εσύ φταις που μου φούντωσες ξανά τη φλόγα (ίσως και τη δερματίτιδα  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />) για το X-Com Enemy Unknown.</blockquote><br><br>Ναι, μου το ξαναπαν πρόσφατα αυτό.  <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /><br><br>Για ο,τι βοηθεια χρειαστείς, ρώτα ελεύθερα. Θα χαρω να μιλήσω εκτεταμενα για το xcom.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,505
To τσίμπησα χθες https://www.instant-gaming.com/en/434-buy-key-steam-xcom-enemy-unknown-complete-pack/ αν και είχα το απλό XCOM που το είχε δώσει δωρεάν το Green Man Gaming τότε με τα βραβεία Golden Joysticks. Μετά το τερματισμό του απλού XCOM στο normal που το έχω προχωρήσει αρκετά, θα ξεκινήσω νέο playthrough στο Evil Within σε Iron Man Mode και πιθανώς και σε μεγαλύτερη δυσκολία. Πραγματικά αυτό το παιχνίδι με έχει κάνει να λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν ασχολιόμουν με αυτό το είδος παιχνιδιών <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /><br>
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
@Jon: Ευχαριστώ για τις συμβουλές και για την προθημεία σου να με βοηθήσεις στο δύσκολο τούτο έργο!...  :silly:<br><br>Ναι, στο Normal παίζω (ποτέ δεν παίζω παιχνίδια στο Easy, αλλά και σπάνια έως ποτέ στο Hard/Insane/Psycho κ.λπ.) και αυτή τη στιγμή είμαι στο μήνα Ιούνιο... Έχω ήδη φέρει εις πέρας την 1η EXALT αποστολή (με μία σημαντική απώλεια) και έχω στείλει πράκτορα για τη 2η (εκεί προβλέπεται να την πατήσω αγρίως). Προς το παρόν δεν έχω χάσει καμία χώρα, αλλά πολύ φοβάμαι πως έρχεται η ώρα να χάσω 3-4 μαζεμένες.<br><br>Βασικά, απ&#039; ό,τι κατάλαβα, είναι όλα θέμα συνδυασμού πόρων-προτεραιοτήτων, αλλά και υπομονής στη μάχη (αλλά και τύχης μερικές φορές - πού ακούστηκε σναϊπεράς να χάνει βολή με 71% επιτυχία και 50-60% Critical... :facepalm:). Γενικά, στις μάχες ψιλοβιάζομαι και απλώνω την ομάδα γρήγορα γιατί δεν θέλω να χάσω τα Melds (αξίζουν τον κόπο άραγε; ) που χάνονται μετά από κάποιους γύρους. Επίσης, για να ξεκινήσω μια αποστολή από την αρχή, θα πρέπει να έχει πάει κατά διαόλου, αλλιώς προχωράω στην επόμενη (με όποιες απώλειες)...<br><br>Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το καλο με το νορμαλ ειναι οτι δεν μπορουν να φυγουν πανω απο 2 χωρες το μηνα απο το council. Και επειδη satellites (φτιαχνεις δορυφορους, σωστα?) βαζεις στις χωρες που ειναι κοκκινες, αποκλειεται να μην αντεξεις για 8 μηνες τουλαχιστον. Μεσα σε 8 μηνες θα το εχεις τερματισει. Αρα, δεν χανεις απο αυτο. Συνεχιζουμε.<br><br>Το meld καλο είναι, αλλα ειναι πιο πολυτιμοι οι στρατιωτες σου. Ποτε να μη ρισκαρεις ανουσια λοιπον καποιον για να παρεις το meld. <br><br>Που να δεις να χανουν βολη με 95% πιθανοτητα σε flanked εξωγηινο.<br><br>Και κατι τελευταιο για την ώρα. ΠΟΤΕ δεν αποκαλυπτουμε νεο μερος του χαρτη αν προκειται για την τελικη μας κινηση γι αυτο τον γυρο.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
Ναι, ναι, φτιάχνω δορυφόρους, αλλά αργούν οι άτιμοι, όπως και τα Uplinks, όπως και όλααααα (γκρρρ)...<br><br>Χμμμ... πολύ χρήσιμη (και λογική) η τελευταία συμβουλή σχετικά με το χάρτη! Ευχαριστώ!  :thumbsup:
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το ένα θέλει 20 μερες, το άλλο 15. Σωστά? Σωστά. Άρα, αρχίζεις τις κατασκευές τους στις 10 και 15 του μήνα. Και πριν το council βάζεις το δορυφόρο στη χώρα με τη μεγαλύτερη ανάγκη.
 
Top Bottom