HARDWARE

CM STORM OCTANE

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του gaming combo που ακούει στο όνομα Devastator (για το ποντίκι MS2K του σετ μπορείτε να διαβάσετε εδώ), η Cooler Master μας φέρνει ένα νέο gaming σετάκι πληκτρολογίου/ποντικιού σε ελαφρώς πιο τσιμπημένη τιμή από το προκάτοχο, χωρίς όμως να ξεφεύγει και να ξεπερνά το φράγμα των πενήντα ευρώ.

Τι μας προσφέρει λοιπόν το Octane; Ακολουθεί τα σωστά βήματα του Devastator; Είναι όντως μια καλή λύση για φθηνό gaming εξοπλισμό για αυτούς που δε θέλουν ή δε μπορούν να δαπανήσουν πολλά χρήματα; Ας το δούμε αναλυτικά.

Octane 1

ΠΟΝΤΙΚΙ: CM Storm Octane MS35

Το MS35 πρόκειται για ένα ποντίκι 5+2 πλήκτρων αφού εκτός των δύο βασικών, των δύο πλαϊνών και της ροδέλας υπάρχει πλήκτρο για αλλαγή του χρώματος φωτισμού του (περισσότερα παρακάτω) καθώς και για την αλλαγή του DPI. Όσο αφορά το τελευταίο, το ποντίκι μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερις διαθέσιμες επιλογές οι οποίες είναι οι εξής: 500, 1000, 2000 και τέλος το μέγιστο στα 3500. Ο αισθητήρας (Avago 3050) του είναι οπτικός και λειτουργεί πολύ καλά στις περισσότερες επιφάνειες.

Η ροδέλα του είναι λιγάκι πιο «ελαφριά» από αυτή στο ποντίκι του Devastator χωρίς όμως να αποτελεί πρόβλημα αυτό ενώ σαν κατασκευή φαίνεται απλά ικανοποιητική χωρίς να δίνει την εικόνα ενός στιβαρού ποντικιού που θα κρατηθεί γερό για πολύ καιρό και πραγματικά ήθελα πολύ να δοκιμάσω μία πτώση από το γραφείο αλλά το λυπήθηκα. Η CM πάντως μας υπόσχεται αντοχή των διακοπτών των πλήκτρων για 10 εκατομμύρια κλικαρίσματα. Η αποκλειστικά πλαστική κατασκευή του έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους του που φτάνει μόλις τα 90 γραμμάρια καθιστώντας το πολύ ελαφρύ για το δικό μου χέρι. Βέβαια όπως έχουμε πει πολλές φορές για τα ποντίκια, τέτοια θέματα είναι καθαρά θέμα γούστου και έχουν να κάνουν με το τι βολεύει τον καθένα.

Octane 2

Οι διαστάσεις του είναι σχεδόν ίδιες με το MS2K, με το MS35 να είναι ελαφρώς πιο μεγάλο. Το μήκος του φτάνει τα 12.9 εκατοστά, το πλάτος του τα 7.3 εκατοστά ενώ το ύψος του τα 3.8 εκατοστά. Παραμένει ένα ποντίκι με σχετικά επίπεδη μορφή καθώς δε καμπυλώνει πολύ στη κορυφή του.

Και ας πάμε στο φωτισμό του ποντικιού. Όπως θα δείτε και πιο κάτω για το πληκτρολόγιο, έτσι και στο ποντίκι μπορούμε να επιλέξουμε το χρώμα του φωτισμού που θα έχουμε. Τα χρώματα αυτά είναι εφτά ενώ μπορούμε και να επιλέξουμε να μην έχουμε καθόλου φωτισμό. Η επιλογή του χρώματος δεν συνδέεται με αυτή του πληκτρολογίου (φυσικά μιλάμε για την ύπαρξη των ίδιων χρωμάτων), πράγμα που σημαίνει πως μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά χρώματα για το καθένα. Να σημειωθεί εδώ πως η ροδέλα παραμένει φωτισμένη με λευκό χρώμα ασχέτως το τι χρώμα επιλέγουμε εμείς. Οπτικά τουλάχιστον χτυπάει άσχημα στο μάτι.

Octane 3

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ: CM Storm Octane MB7C

Το πληκτρολόγιο νομίζω πως είναι το δυνατό χαρτί του σετ με διαφορά. Έχουμε να κάνουμε με ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης, κλασικής διάταξης, με την ύπαρξη numpad καθώς και την ύπαρξη έξι πλήκτρων πολυμέσων στο πάνω μέρος του (ανάμεσα τους πλήκτρα για την ρύθμιση της έντασης του ήχου).

Προσωπικά βρήκα το πληκτρολόγιο πολύ πιο γερό από αυτό του devastator. Φαίνεται πολύ καλή κατασκευή και τα πλήκτρα δίνουν μια αίσθηση πολύ καλού πληκτρολογίου. Το μήκος του είναι 47,1 εκατοστά με 19,6 εκατοστά πλάτος. Το ύψος του φτάνει τα 4.1 εκατοστά, το βάρος του 920 γραμμάρια ενώ μπορούμε με τα «ποδαράκια» που υπάρχουν από πίσω, να ρυθμίσουμε τη κλίση.

Σχεδιαστικές αλλαγές υπάρχουν στα πλαϊνά, στο σχήμα του space button καθώς και στα multimedia πλήκτρα τα οποία είναι πλέον «μέσα» στο πληκτρολόγιο. Στο κάτω μέρος υπάρχει το logo της εταιρείας καθώς και το όνομα του σετ. Και εδώ μπορούμε να παίξουμε με τα χρώματα και να επιλέξουμε ανάμεσα στα εφτά διαθέσιμα πατώντας του πλήκτρο δίπλα στο δεξί ctrl. Στο πληκτρολόγιο έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε και τη φωτεινότητα του ανάμεσα σε τέσσερις σκάλες πατώντας το FN +Page Up/Down. Τέλος υπάρχει και δυνατότητα να ορίσουμε τα χρώματα να αλλάζουν μόνα τους καθώς και το ρυθμό της εναλλαγής τους.

Octane 4

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η τιμή του πακέτου (θα το βρείτε από 43 ώς και 50 ευρώ σε κάποια καταστήματα) θεωρώ πως είναι ακριβώς αυτή που θα έπρεπε να είναι. Το σετ προσφέρει ένα εξαιρετικό και όμορφο πληκτρολόγιο με ένα ποντίκι που, αν και θα φανεί σε βάθος χρόνου η αντοχή του, λειτουργεί πολύ καλά, προσφέρει ως και 3500 DPI και φυσικά συνδυάζεται εμφανισιακά με το keyboard. Όσοι ψάχνετε κάτι όμορφο, με φωτισμό, gaming και σε καλή τιμή προτιμήστε το. 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ποντίκι
Σύνδεση : USB
Μέγιστο DPI: 3500
Φωτισμός: 7 χρώματα (λευκό στη ροδέλα)
Διαστάσεις: 129 x 73 x 38 mm.
Βάρος: 116 g.
Αισθητήρας: Avago 3050

Πληκτρολόγιο
Σύνδεση : USB
Πλήκτρα: ABS.
Πλήκτρα Πολυμέσων: 6 πλήκτρα.
Φωτισμός: 7 χρώματα
Διαστάσεις: 471 x 196 x 41.6 mm.
Βάρος: 920 g.

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

One Comment

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL