LATEST NEWS

[UPDATED] Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Silence: The Whispered World 2

Update 5: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου “modern adventure”, όπως η ίδια η Daedalic Entertainment το περιγράφει, και είναι η 15η Νοεμβρίου.

Update 4: Making-of video, που δείχνει πώς δημιουργείται μία σκηνή στο Silence

και ολόφρεσκες screenshots από την Gamescom 2014

Silence News pic1

Silence News pic2

Update 3: Το πρώτο, 18λεπτης διάρκειας, gameplay video έκανε την εμφάνισή του στο Youtube

Update 2: Ολίγον μαύρα τα μαντάτα από το press release που απέστειλε σήμερα η εταιρεία, αφού ο Ulrich Wanitschke, υπεύθυνος σχεδίασης του “Silence” αναφέρει: “It is our goal to implement a more dynamic progress of storytelling and create a fluent game experience. Puzzles are designed to support the overall storyline, and carry it forward. To accomplish this, we are implementing new ways of puzzle design and use new game mechanics: We will, for example, be introducing new and easy-to-learn one-click controls, which adjust to the current gameplay situation, allowing players to understand puzzles and situations more intuitively.
Furthermore, we won’t be using inventory-based puzzles and an item-inventory at all. Solutions to our puzzles will arise from each specific situation in the game itself.
 
One very diverse and useful tool will once again be sidekick Spot, a character players might know from the first The Whispered World game: Spot is a caterpillar, that is able to shift its shape into many varieties – thus allowing many additional solutions to puzzles.

Να τα μας τα “καλά” που φοβόμασταν ότι θα επέφεραν τα “νέου είδους, μη παραδοσιακά, adventure games”. Απλοποίηση στο έπακρο, με απουσία inventory (!!!). Ελπίδα μας να αλλάξει γρήγορα αυτή η απόφαση, γιατί είναι κρίμα η Daedalic Entertainment να κάνει τέτοια στροφή στα παιχνίδια που μας προσφέρει… 

Update 1: Ιδού και το πρώτο in-game video (μέχρι το 3:12), μαζί με το πρώτο επίσημο trailer, που ακολουθεί στη συνέχεια.

Καθόλου άσχημο, ε;

 

Αρχική είδηση: Πάνω που είχαμε αρχίσει να σκεφτόμαστε ότι η Daedalic Entertainment τηρούσε ασυνήθιστη ησυχία αναφορικά με τα πλάνα της για το 2014 κι έχοντας στα σκαριά μόνο το 1954-Alcatraz, ήρθε να σκάσει η βόμβα.

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει sequel για το, πιθανότατα, γνωστότερo παιχνίδι της, το αλησμόνητο The Whispered World. Κάπου εδώ όμως ο αναγνώστης που έχει ολοκληρώσει το πρώτο μέρος θα πατήσει ένα pause στον ενθουσιασμό του και θα απορήσει σκεπτόμενος “μα πώς γίνεται να συνεχιστεί το συγκεκριμένο παιχνίδι”; Και θα έχει κάθε δίκιο να το κάνει αυτό ασφαλώς.

Την απάντηση δίνει το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε στο οποίο φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με μία ξεχωριστή, ολοκαίνουργια, ιστορία που δανείζεται τον διάσημο τίτλο της σειράς. Σε αυτή πρωταγωνιστής είναι ο Noah, ο οποίος χάνει τη μικρή αδερφή του, Renie, στον πραγματικό κόσμο και την αναζητεί σε εκείνον των ονείρων. Ωστόσο οι δημιουργοί, για να μας εξάψουν την περιέργεια, κάνουν λόγο για συνάντησή μας με γνώριμες φιγούρες του πρώτου μέρους!

Αξιοσημείωτη είναι η ύπαρξη νέας, 3D, μηχανής γραφικών, που εγείρει το ερώτημα αν η Visionaire Εngine ανήκει στο παρελθόν. Kάτι τέτοιο δε θα προκαλούσε έκπληξη εδώ που τα λέμε, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ήταν απολύτως αναγκαίο, καθώς τα αποτελέσματά της μας ικανοποιούσαν με το παραπάνω.

Το “The Whispered World 2-Silence”, όπως είναι ο πλήρης τίτλος του, θα εμφανιστεί προς τα τέλη του 2014, συνεπώς έχουμε καιρό μέχρι να το δούμε στις οθόνες μας…

manos426f

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

6 Comments

  1. Τον Μποράτσο δεν τον λυπούνται? Πάλι σε έξοδα θα μπει ο άνθρωπος 🙁 (ποντικοπαγίδες, ποντικοφάρμακα, dvd με το Mickey Mouse, γενικά ό,τι έχει σχέση με τη απροβλημάτιστη συμβίωση, εντός κι εκτός pc, με τα συμπαθή τρωκτικά)…

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
Follow on Feedly