LATEST NEWS

H Disney “ανασταίνει” την Lucasfilm Games

Update: Με ανακοίνωσή της μέσω του StarWars.com, η Disney ανακοίνωσε επισήμως πως το όνομα της Lucasfilm Games θα “αγκαλιάζει” από τούδε και στο εξής όλα τα μελλοντικά Star Wars games. Παράλληλα έδωσαν στη δημοσιότητα και τους ανανεωμένους Social Media λογαριασμούς της “νέας” εταιρείας, για το Twitter και το Facebook.

Δεν γίνεται, βέβαια, λόγος για απευθείας εμπλοκή της Lucasfilm με το development κάποιου μελλοντικού τίτλου, οι οποίοι θα συνεχίσουν να δημιουργούνται “σε συνεργασία με τα καλύτερα studios της βιομηχανίας” και υπό την κύρια εποπτεία της EA, όπως έγινε άλλωστε και με τα πιο πρόσφατα Jedi Fallen Order και Squadrons. Αλλά, ποιός ξέρει τι να περιμένουμε στο μέλλον…


Αρχική είδηση στις 20 Μαρτίου 2019:
Το παραπάνω λογότυπο, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο της διαδόχου εταιρίας LucasArts, αναμφίβολα θα έχουν για πάντα μια θέση στην καρδιά του αφοσιωμένου PCά. Σύμφωνα με μια αρκετά αναπάντεχη είδηση, τα λογότυπα αυτά ενδεχομένως να κοσμήσουν για ακόμη μια φορά και τις οθόνες μας πέρα από τις αναμνήσεις μας: η Disney φέρεται να βγάζει από τη ναφθαλίνη την Lucasfilm Games και να προσλαμβάνει κόσμο για να την στελεχώσει!

Όπως αναφέρει το PC Gamer, η αρχή έγινε στη σελίδα με τα job listings της Disney, όπου αναφέρουν ρητά πως ζητούν άτομα για να στελεχώσουν την “Lucasfilm Games”. Οι θέσεις που ζητούν είναι κυρίως διευθυντικές και management, οπότε εκ πρώτης όψεως φαινόταν πως η νέα Lucasfilm θα απασχολούνταν κυρίως με τη διαχείριση των ήδη υφιστάμενων franchises και όχι με δημιουργία νέων games. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά ο community manager της εταιρίας Team17 tweetαρε ένα screenshot από την πλατφόρμα Linkedin, σύμφωνα με το οποίο ένας recruiter της Disney φέρεται να ζητάει άτομα για τα πόστα αμιγώς σχετικά με το development, όπως technical artist, engineering manager, producer, community manager και lead game designer. Τα στοιχεία δεν χωρούν αμφισβήτησης: η Lucasfilm Games επανέρχεται για τα καλά, και θα ασχοληθεί (και) με το game development.

Προφανώς αυτό δεν σημαίνει πως η ΕΑ θα σταματήσει να παράγει Star Wars games, προς το παρόν τουλάχιστον. Ωστόσο, λογικά η Disney είδε κι απόειδε με τον επιεικώς απαράδεκτο χειρισμό του Star Wars franchise, οπότε αποφασίζει με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει μια τρόπον τινά πιο άμεση επαφή με τις δημιουργίες πάνω στο SW license, ή και με άλλα υφιστάμενα franchises της εταιρίας.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, δεν μπορούμε παρά να νοσταλγούμε και να ονειρευόμαστε τις προοπτικές: η Lucasfilm είναι πάλι εδώ!


Team Ragequit

Semi Hardcore Gestalt Consciousness

10 Comments

  1. Φαντάζομαι θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στα πλαίσια του εμπορικού Star Wars blitzkrieg που ετοιμάζει η Disney μετά το Episode IX. Όσο και να επιθυμώ να ονειρευτώ μια αναβίωση των αγαπημένων adventures της νιότης, γνωρίζω πως τα φράγκα δυστυχώς βρίσκονται στο ανεγκέφαλο multiplayer.

  2. Θα συνταχθώ με το Στέφανο. Προφανώς η Disney θέλει ν’ αναλάβει μόνη της το Star Wars franchise και να το ξεζουμίσει όσο μπορεί (κοινώς multiplayer και saint the god), οπότε το θεωρώ σχεδόν αδύνατο να αναβιώσουν τα παλιά μεγαλεία της LucasArts (Films). Στην καλύτερη περίπτωση, άντε να δούμε κανένα remake των Indiana Jones (δε με χαλάει καθόλου).

    1. Ω ναι, η συνταγή έχει ήδη αποδειχθεί κερδοφόρα στις περιπτώσεις των Secret of Monkey Island και DoTT, κλείσανε και το οπαδικό ‘remake’ του Fate of Atlantis, οπότε να δούμε κάτι σχετικό, δεν είναι απίθανο. Αλλά ως εκεί, δεν νομίζω να μπουν σε διαδικασία να μας δώσουν καινούριο τίτλο, έστω και σαν συνέχεια ‘μεγάλης’ σειράς.

  3. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε ακόμα έστω και τυπικά
    [QUOTE]
    Lucasfilm was wholly acquired by [URL=’https://en.wikipedia.org/wiki/The_Walt_Disney_Company’]The Walt Disney Company[/URL] in December 2012, and by April 2013, Disney had announced the shuttering of LucasArts in all but name, keeping the division around to handle licensing of Lucasfilm properties to third-party developers, primarily [URL=’https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_Arts’]Electronic Arts[/URL], and having any in-house development transferred to [URL=’https://en.wikipedia.org/wiki/Disney_Interactive_Studios’]Disney Interactive Studios[/URL]. Disney has since revitalized the Lucasfilm Games brand as the licenser of all Lucasfilm-related properties.
    [/QUOTE]

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL