SPECIALS

SLAYERS

Ποιος λέει “όχι” σε ενδιαφέροντα free games που κυκλοφορούν εδώ κι εκεί στο διαδίκτυο; Σίγουρα κανείς, ακόμη κι αν πρόκειται για τίτλους που θα μας απασχολήσουν για ελάχιστες ίσως ώρες. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το Slayers, ένα παιχνίδι βγαλμένο από σελίδες σκοτεινών ιστοριών με ξίφη και δίψα για αίμα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… To Slayers ουσιαστικά πρόκειται για ένα spin-off για υπολογιστές ενός πολύ πετυχημένου mobile game που κυκλοφόρησε πέρυσι, του God of Blades. Σε έναν κόσμο σκοτεινό και σάπιο, επηρεασμένο από pulp fantasy ιστορίες (call me Robert E. Howard, BITCH!), πανίσχυροι champions συγκρούονται με τα στρατεύματά τους με μοναδικό στόχο την απόλυτη επικράτηση. Αν βάλετε λίγο από το gameplay του παλιό και καλού Barbarian και του εξαιρετικού Bushido Blade του Playstation (πάει έγινε retro κι αυτό) με γραφική απεικόνιση που θα σας φέρει στο νου comics του Conan και του Slaine, τότε είστε πολύ κοντά σε αυτό που έρχεται να προσφέρει το Slayers.

sl pic1Τα ονόματα των champions είναι τυχαία και αρκούντως εμπνευσμένα…

Το παιχνίδι θέτει δύο παίχτες αντιμέτωπους (για περισσότερη διασκέδαση) αλλά περιλαμβάνει και one player vs AI mode. Κάθε παίχτης επιλέγει έναν champion ανάμεσα σε light, medium και heavy που αφορά την ταχύτητά του, το όπλο που ο καθένας κραδαίνει αλλά και τη ζημιά που αυτό προκαλεί. Η μάχη διεξάγεται επάνω σε μια γέφυρα στην οποίο όμως οι champions δεν κάνουν εξ αρχής την εμφάνισή τους. Από την κάθε πλευρά της γέφυρας, minions του κάθε champion, ένα την κάθε φορά, κινούνται προς την κατεύθυνση του εχθρού. Οι παίχτες απλά με τη χρήση τεσσάρων πλήκτρων μπορούν να εκτελούν διαφορετικές κινήσεις (upswing, downswing, spinning slash, parry), οι οποίες όπως είναι φυσικό ακυρώνουν η μια την άλλη και δημιουργούν μικρά combos. Όταν ένα minion εξοντωθεί (με “πανέμορφους” τρόπους όπως αποκεφαλισμούς, πτώσεις από τη γέφυρα και τέτοιες γλύκες), τότε ένα νέο θα πάρει τη θέση του. Ο αριθμός των minions ρυθμίζεται στα options και μπορεί να φθάσει έως και τα 75! Μόλις εξοντωθεί ολόκληρός ο στρατός ενός champion ή όταν κάποιο minion φθάσει την αντίπαλη άκρη της γέφυρας τότε ο πανίσχυρος champion θα εμφανιστεί για να συνεχίσει το μακελειό. Όπως είναι φυσικό μόνο ένας στο τέλος θα επιβιώσει…

sl pic2Heads will roll…

Μέσα στην απλότητά του, το Slayers είναι αρκετά “πορωτικό”. Προσφέρει σκοτεινή ατμόσφαιρα, όμορφο soundtrack, γρήγορο gameplay και -φυσικά- τη συνεχή θέληση να προκαλέσετε για μια μάχη τον κολλητό σας πάνω από το ίδιο πληκτρολόγιο. Τα εμπνευσμένα ονόματα των champions και των όπλων τους που είναι πάντοτε τυχαία (Torvo the Horror wielder of Demonforce, Slaga Hateswallow wielder of Earthshrine, Trank the Indignant wielder of Helmden και άλλα τέτοια όμορφα) αλλά και η έξυπνη ιδέα να παρουσιάζεται μετά τη μάχη ο νικητής σαν εξώφυλλο σε ένα pulp comic, αποδεικνύουν την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στο Slayers.

Ακόμη εδώ είστε; Τρέξτε τώρα στο http://www.venuspatrol.com/slayers και με ένα απλό register μπορείτε να κατεβάσετε τα λίγα MBs του παιχνιδιού. Για μια γρήγορη δεκάλεπτη παρτίδα, για ομαδικά τουρνουά με φιλαράκια είτε μόνος για ώρες σφάζοντας minions και champions αν κολλήσετε με δαύτο, το Slayers προσφέρει σε όλους δωρεάν “ατσάλι”… and let the heads roll!

sl pic3Μόνος ένας θα επιβιώσει…

Νίκος Καλαγκιάς

Ο Νίκος είναι ένας gamer που τον χαρακτηρίζουν δύο απλές λέξεις: "Ατσάλι" και "Φωτιά". Ναι, καλά καταλάβατε. Οτιδήποτε video game έχει μέσα το fantasy/μεσαιωνικό στοιχείο έχει και το όνομα του γραμμένο επάνω. Ασχολείται κυρίως με RPGs και strategies ενώ ποτέ δε θα πει όχι και σε καλογυαλισμένους hack 'n slash fantasy τίτλους. Εκεί που το πολεμικό κέρας ηχεί, εκεί που το ατσάλι συναντά το ατσάλι, εκεί που το θάρρος και ο ηρωισμός ξεπερνούν τα πάντα και η θυσία του αδελφού εξυψώνει τα πολεμικά ιδανικά... θα βρείτε και τον Νίκο δίπλα με ένα gamepad στο χέρι να ουρλιάζει: "Chaaaarge!"

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL