REVIEWS

PRO GAMER MANAGER

Όταν ανέλαβα το Pro Gamer Manager, το μόνο που δε περίμενα ήταν ότι θα πλησίαζε σε βαθμολογία το Guise of the Wolf, το παιχνίδι με τη χαμηλότερη βαθμολογία που έχω βάλει ποτέ. Πριν αρχίσω να το κατακεραυνώνω (αν δε ξεκίνησα ήδη), ας δούμε με τι έχουμε να κάνουμε. Το παιχνίδι βασίζεται σε μία εξαιρετική ιδέα. Στη βιομηχανία του gaming, τα e-sports έχουν αποκτήσει πλέον εξέχουσα θέση και ο κόσμος που τα παρακολουθεί, όλο και αυξάνεται. Στο Pro Gamer Manager έχουμε την ευκαιρία να μανατζάρουμε τον δικό μας επαγγελματία παίκτη στο Career mode ή τη δική μας ομάδα στο Manager mode. Στην αρχή καλούμαστε να επιλέξουμε ένα από τα δύο διαθέσιμα e-sports που θα συμμετέχουμε. Η πρώτη διαθέσιμη επιλογή είναι ένα παιχνίδι MOBA σε στιλ League of Legends ενώ η δεύτερη ένα FPS τύπου, ή μάλλον αντιγραφή, Counter-Strike. Να σημειώσω πως υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης των δύο modes αφού στο Career μπορείς να παραιτηθείς και να δημιουργήσεις τη δική σου ομάδα σαν κόουτς, οπότε και περνάς στο Manager mode.

Ξεκίνησα το παιχνίδι φτιάχνοντας τη δική μου ομάδα στο FPS. Όλα έμοιαζαν ιδανικά. Υπήρχαν πάρα πολλοί διαθέσιμοι παίκτες για να πάρω, με διαφορετικά στατιστικά, ο κάθε ένας με τα δυνατά του και τα αδύνατα του σημεία. Ολοκληρώνοντας το team έριξα μια ματιά στις στρατηγικές. Υπάρχει η δυνατότητα να ορίσουμε το πως θα παίξει η ομάδα μας και τι στιλ θα ακολουθήσει (επιθετικό ή αμυντικό). Ποιος θα επιχειρήσει το πρώτο kill, ποιος θα ρίξει τις grenades, ποιος θα πιέσει, ποιος όχι και αρκετά ακόμα. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά από όλα αυτά καθώς είναι πράγματα που όντως κανονίζονται στις πραγματικές ομάδες. Αφιέρωσα αρκετό χρόνο για να στήσω την ομάδα μου όπως θα την έστηνα στη πραγματικότητα και χώθηκα στο league. Τί άλλο μπορούσα να ζητήσω; Τα είχε σχεδόν όλα…

 Pro Gamer manager 2Η Team Ragequit.gr είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα

Όλα όμως τα παραπάνω –παίκτες, στατιστικά, ρόλοι, στρατηγικές- δε παίζουν κανένα απολύτως ρόλο. Ειλικρινά! Όλα είναι εντελώς τυχαία στους αγώνες. Είτε έχεις τους καλύτερους, είτε τους χειρότερους που μπορείς να βρεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο… τυχαίο! Τα παλικάρια της Team Ragequit.gr νίκησαν άνετα ομάδες με τριπλάσιο overall rating και χάσαν ακόμα πιο άνετα από ομάδες πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας. Έψαξα παντού να δω απόψεις άλλων παικτών. Μήπως μου φαίνεται ρε αδερφάκι μου και δεν είναι έτσι. Παντού το ίδιο πράγμα. Παίκτες που αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες να τελειοποιήσουν την ομάδα τους και να φουλάρουν τα stats τους, χάνανε παιχνίδια από τις τελευταίες της κατηγορίας. Αποφάσισα να το αφήσω στην άκρη το συγκεκριμένο και να ασχοληθώ με τα υπόλοιπα του manager mode.

Και εκεί όμως τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Κοιτάζω στα μηνύματα μου και βλέπω πως ένας παίκτης της ομάδας μου βγήκε πρώτος σε ένα 1v1 τουρνουά. Πότε πήγε εκεί ο παίκτης μου, γιατί εγώ δεν το γνώριζα, κέρδισα κάτι εγώ, κέρδισε κάτι ο παίκτης μου; Τίποτα από αυτά δεν εξηγείται. Για την ιστορία κανείς δε κέρδισε τίποτα, απλά κάθε τόσο πετάγονταν και ένα τέτοιο μήνυμα, έτσι για τη φάση. Σκάει και δεύτερο μήνυμα που με ενημερώνει πως κυκλοφόρησε νέο hardware. Τέλεια, λέω, θα πάω να το αγοράσω. Αμ δε! Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Είπαμε, τα μηνύματα έρχονται… απλά για να έρχονται. Πολύ γρήγορα κατέληξα να πατάω next match, να βλέπω πόσο μ’ αγαπάει σήμερα η τύχη και μετά next day. Και ξανά από την αρχή.

Ώρα να δοκιμάσω το Career mode. Εξίσου εκνευριστική η κατάσταση και εκεί. Μπορείς να αναβαθμίσεις το PC και να μετακομίσεις σε καλύτερο σπίτι όμως φυσικά δεν έχουν καμία επίπτωση στις ικανότητες του παίκτη. Συνεχίζει το ίδιο random. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως μπορούμε να streamάρουμε και ορισμένα random events αλλά μέχρι εκεί. Κάτι ακόμα που μου έκανε αρνητική εντύπωση ήταν το γεγονός πως ενώ μπήκα σε μια ομάδα, αυτή ποτέ δε με επέλεξε να παίξω στους αγώνες της παρά ήμουν απλά θεατής σε όλους. Έτοιμος να το κλείσω θυμήθηκα το MOBA. Ίσως αυτό έσωζε τη παρτίδα.

 Pro Gamer manager 1Η τύχη ήταν με το μέρος μας αυτή τη φορά

Το αποτέλεσμα ήταν να εκνευριστώ ακόμα περισσότερο καθώς παρατήρησα κάτι που δεν πρόσεξα όσο έπαιζα στο FPS. Δεν υπάρχει πουθενά επεξήγηση των όρων του παιχνιδιού, ούτε καν ένα tutorial. Στο FPS τα καταλάβαινα όλα επειδή ασχολούμαι με το Counter-Strike αλλά στο MOBA όλα έμοιαζαν άγνωστα. Αν κάποιος που αγοράσει το παιχνίδι, δε παίζει CS ή LoL, δε θα καταλαβαίνει τίποτα. Ξέρετε όλοι τι είναι το eco ή το force και ποιος είναι ο AWPer;

Οι developers πήραν μια πολύ έξυπνη ιδέα και της πετάξαν τα μάτια έξω. Είχαν υποσχεθεί multiplayer αγώνες και live match simulator αλλά προφανώς σκέφτηκαν πως μας έχουν δώσει ήδη τόσα πολλά και δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα εξαιρετικό παιχνίδι αν δινόταν η ανάλογη δουλειά πάνω του αλλά δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με έναν εξομοιωτή τύχης. Δεν υπάρχουν κάρτες για να πάρετε cents από τα λεφτά που θα κλάψετε αν το αγοράσετε ούτε achievements για να σας δώσουν ένα κίνητρο να συνεχίσετε να πατάτε next day ανελέητα. Θα του έβαζα ακόμα πιο χαμηλή βαθμολογία αλλά πρέπει να αφήσω χώρο και για επερχόμενα παρόμοια διαμάντια. Αγοράστε καλύτερα μια τράπουλα, βάλτε στο μυαλό σας μια κάρτα και προσπαθήστε να τη τραβήξετε τυχαία. Ναι, γρήγορα θα καταντήσει βαρετό κι αυτό αλλά τουλάχιστον θα σας μείνει η τράπουλα για τη πρωτοχρονιά.

Pros

  • Έξυπνη ιδέα
  • Όμορφα καρτουνίστικα γραφικά
  • Δύο modes και δύο διαθέσιμα παιχνίδια

Cons

  • Στατιστικά, ρόλοι και στρατηγικές δε παίζουν κανένα τελείως ρόλο
  • Τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εντελώς τυχαία
  • Γίνεται πολύ γρήγορα βαρετό και επαναλαμβανόμενο
  • Υποσχέσεις από τους developers που δεν υλοποιήθηκαν
  • Προαπαιτεί γνώση Counter-Strike και League of Legends
  • Έλλειψη tutorial και επεξήγησης των όρων των δύο παιχνιδιών
  • Δε δίνει στο παίκτη την αίσθηση της προόδου
  • Τιμή (13 ευρώ!!!)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 40%

40%

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL