LATEST NEWS

Maxwell κάρτα από την nvidia τον επόμενο μήνα;

Σύμφωνα με το έγκυρο (και συνήθως καλά πληροφορημένο ) σουηδικό site Sweclockers,η nvidia ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Φεβρουάριο την πρώτη κάρτα γραφικών που θα κάνει χρήση της νέας αρχιτεκτονικής με κωδικό όνομα “Maxwell”. Σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται όμως,η αρχή δεν θα γίνει από τα ψηλά πατώματα – η νέα κάρτα (φημολογείται ότι θα λάβει το όνομα 750Ti ) θα είναι μικρομεσαίου επιπέδου κατασκευασμένη στα 28nm (όπως όλες οι κάρτες από το 2012 μέχρι σήμερα), προοριζόμενη να αντικαταστήσει την 650Ti boost. Η αρχιτεκτονική maxwell -μεταξύ άλλων- χαρακτηρίζεται από την προσθήκη ενός μικρού διπύρηνου ARM επεξεργαστη (“Denver”) πλάι στους κλασικούς πυρήνες με βοηθητικά καθήκοντα.

Βασίλης Ξερικός

Γεννημένος στην Αθήνα το 1979. Gamer εξ απαλών ονύχων, η πρώτη μου επαφή με το σπορ έγινε με έναν κλώνο του Pong σε προσχολική ηλικία.  Αν και πιστός χρήστης PC από to 1989 και την εποχή των XT έχουν περάσει από την κατοχή μου και διάφορες κονσόλες (Atari 2600, διάφορες Sega, σειρά των Playstation κλπ) ενώ η εισαγωγή μου στην gaming δημοσιογραφία έγινε μόλις το Γενάρη του 2012 και το PC Master. Παλαίμαχος των adventures, πλέον μοιράζω τον gaming χρόνο μου μεταξύ MMO, RPG (κάθε είδους) και Shooters. Email:  [email protected] Follow me: Facebook | Twitter | SteamID: Kuivamaa

3 Comments

  1. Αυτός ο επεξεργαστής ARM θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Υποτίθεται πως ο ρόλος του είναι να αναλαμβάνει τη διαχείριση του driver με σκοπό να αφαιρέσει ορισμένο από το overhead που περιορίζει τις επιδόσεις, κάτι σαν μια Hardware απάντηση στο mantle της AMD αν έχω καταλάβει καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL