LATEST NEWS

Phobos-Subhuman από ελληνικά χέρια

Κατόπιν δελτίου τύπου που λάβαμε από την εταιρεία παραγωγής Underdog Virtual, η οποία εδρεύει στην Αθήνα με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κουτσούκο, μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένο από ελληνικά χέρια ονόματι Phobos-Subhuman.

Το παιχνίδι ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και αναμένεται μέσα στον Οκτώβρη να κυκλοφορήσει ένα playable demo. Όπως φαίνεται από το παρακάτω trailer, αλλά και από τα screenshots, το Phobos-Subhuman δείχνει να έχει αρκετές επιρροές από τίτλους όπως το Last of Us και το Red Faction, ενώ σύμφωνα με την υπόθεση, το παιχνίδι θα διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2047.

Η ιστορία ξεκινά αρκετά χρόνια πίσω και στην πρώτη αποστολή στον πλανήτη Άρη, όπου μια ομάδα αστροναυτών επισκέπτεται το μικροσκοπικό φεγγάρι του πλανήτη, το γνωστό μας Φόβο. Κάτι όμως δεν πήγε καλά και η ομάδα εξαφανίζεται μυστηριωδώς, χωρίς να αφήσει ίχνη. Fast forward 20 χρόνια μετά και η κόρη ενός από τους αστροναύτες της αποστολής αναλαμβάνει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έγειρε η μυστηριώδης εξαφάνιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τηλεοπτικός φακός της ΕΡΤ είχε βρεθεί στα γραφεία της Underdog Virtual και είχε συνομιλήσει με το προσωπικό της εταιρείας, τόσο για την ανάπτυξη του Phobos-Subhuman, όσο και για τον χώρο του game development γενικότερα.

Εν αναμονή λοιπόν της επίσημης κυκλοφορίας…

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

7 Comments

  1. Τί φάση…θέλω να ενθουσιαστώ, αλλά διαβλέπω κολασμένο jankiness στο τρέηλερ. Είδα Σύνταγμα βράδυ και γούσταρα τη ζωή μου, διατηρώ όμως επιφυλάξεις ως προς το τελικό προϊόν. Η δυστοπική Αθήνα των 20’ς είναι εξαιρετικός καμβάς για δυνατές αφηγήσεις και είναι καιρός να αρχίσουν να την ανακαλύπτουν και να την προβάλλουν οι δημιουργοί.

  2. Γαμώτο κρίμα. Πολύ κρίμα. Φαίνεται πως έγινε από ανθρώπους που δεν ασχολούνται ουσιαστικά με video games ή που ασχολήθηκαν τελευταία φορά το 2006. Επίσης…μαζί σας βρε πουλάκια μου για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά…Έλληνες αστροναύτες στον Άρη το 2026; Αλήθεια τώρα; Με τη Διαστημική Δύναμη Μαζίνγκα 8 του Κούλη;

    Το καλύτερο πράγμα που είδα, ήταν τα ρημαγμένα τοπία της βαθιάς Αθήνας. Εκεί είναι τα λεφτά. Προσγειωμένο δράμα κρίσης. Πεταλούδα-σιδερογροθιά και quests στο Μενίδι και τα Λιόσια. Αφήστε τα ρομπότια και μπάτε στα τσαντήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
elEL