LATEST NEWS

Το Hero-U 2 φεύγει, ο πνευματικός διάδοχος του Dr. Brain έρχεται

Σαν τελικό αποτέλεσμα, το προπέρσινο Hero-U: Rogue to Redemption ήταν μια αξιοπρεπής, ως επί το πλείστον, crowd-funded απόπειρα των Lori και Corey Cole να επαναφέρουν στο προσκήνιο λίγη από τη μαγεία των θρυλικών Quest for Glory της Sierra. Το ταραχώδες υπόβαθρο της δημιουργίας του, ωστόσο, φαίνεται να ωθεί τους δημιουργούς του στην απόφαση να ακυρώσουν τα πλάνα για το sequel, και να εστιάσουν αντί αυτού σε έναν πνευματικό διάδοχο του puzzle game που βγήκε το 1991, του Castle of Dr. Brain!

Σύμφωνα με το τελευταίο backer update του Hero-U, οι Coles συνειδητοποίησαν πως δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου να εργαστούν πάνω στο προγραμματισμένο Hero-U 2 (το οποίο θα είχε τον τίτλο “Wizard’s Way”). Έτσι, δηλώνουν την πρόθεσή τους να εστιάσουν εναλλακτικά στη δημιουργία ενός puzzle game, στο πνεύμα των παιχνιδιών της σειράς Dr. Brain, η οποία σειρά είναι κι αυτή δημιούργημα του Corey Cole. Αναφέρουν προφανώς πως ένα ενδεχόμενο τέτοιο game θα διαθέτει πλήρες σενάριο (σε αντίθεση με τα Dr. Brain, τα οποία ήταν ουσιαστικά απλώς μια αλληλουχία από puzzles), και μάλιστα θα διαδραματίζεται σε “σκοτεινό setting”, αντίστοιχο του έπους Quest for Glory 4 (στο οποίο, όπως θα θυμούνται οι πάλιουρες, έπρεπε να λύσουμε κάποια αντίστοιχα Puzzles προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στο εργαστήριο του θεού Dr. Cranium). Δηλώνουν, τέλος, πως δουλεύουν ήδη σε ένα prototype του ενδεχόμενου αυτού game (με πιθανό τίτλο “Consulting Magicians“), ως ενδεικτικό του τι έχουν στο μυαλό τους.

Θυμίζουμε πως το επόμενο προγραμματισμένο game των Coles είναι το ημίγλυκο, νερόβραστο και πλήρως χαζοχαρούμενο Summer Daze at Hero-U. Συνεπώς, οποιοδήποτε άλλο επίδοξο game θα κυκλοφορήσει σίγουρα μετά από αυτό. Όπως και να έχει, το γεγονός πως οι Coles δηλώνουν την πρόθεση να εργαστούν ξανά σε ένα σκοτεινότερο και “ενήλικο” setting (το οποίο είναι άλλωστε και αυτό που επιθυμούσαν οι παλαιοί Quest for Glory fans) και να εγκαταλείψουν το προνηπιακού επιπέδου υπόβαθρο “φιλίας, αρμονίας, αγάπης και Cow Paladins” (Cowladins;) του Summer Daze, μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος/Ιστορικός, RPG Player, Οπαδός των Motörhead, Καταναλωτής Προβατίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button
elEL