LATEST NEWS

[UPDATED] Οι Astronauts επανασχεδιάζουν το The Vanishing of Ethan Carter κι ετοιμάζουν νέο παιχνίδι

Update 2: Η νέα έκδοση του παιχνιδιού είναι εδώ και λίγες ώρες διαθέσιμη και φέρει τον συνοδευτικό τίτλο “Redux”. Σημειώστε ότι απαιτεί 64-bit O/S και 6GB RAM.

Update 1: Σύμφωνα με νεότερες δηλώσεις των developers, η UE4 version του παιχνιδιού αναμένεται εντός ολίγων εβδομάδων.

Αρχική είδηση: Το “The Vanishing of Ethan Carter“, ένα απ’ τα πιο όμορφα κι εντυπωσιακά παιχνίδι του 2014, αποτέλεσε την παρθενική προσπάθεια της ομάδας The Astronauts, που αποτελείται από οκτώ άτομα, αρκετά εκ των οποίων υπήρξαν στελέχη της People Can Fly.

Η προσπάθεια αυτή υπήρξε, σύμφωνα με τον Adrian Chmielarz, ένα εκ των μελών του Πολωνικού studio, ένα τεράστιο ρίσκο, αφού οι developers επενδύσανε σ’ αυτό ό,τι είχαν και δεν είχαν. Το ρίσκο που πήρανε απέδωσε, καθώς το παιχνίδι ξεπέρασε τα 250.000 πωληθέντα αντίτυπα, νούμερο που εξασφάλισε τη συνέχεια ύπαρξης των Astronauts.

Σήμερα, εννέα μήνες μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, οι Πολωνοί βρίσκονταν σε στάδιο επανασχεδιασμού του, μ’ αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία σε XBOX One και PS4. To παιχνίδι θα κάνει χρήση της Unreal Engine 4 πλέον, η όλη διαδικασία όμως θα βγάλει ωφελημένους και τους κατόχους PC, περισσότερο δε εκείνους που έχουν ήδη προμηθευτεί το “The Vanishing of Ethan Carter”. Οι τελευταίοι θα αποκτήσουν δωρεάν τη νεότερη version, η οποία ασφαλώς θα καταφθάσει και σε PC.

Παράλληλα, ο Adrian Chmielarz αποκάλυψε ότι μετά απ’ αυτό θα επακολουθήσει φροντίδα και μέριμνα για τη VR εκδοχή του τίτλου, καθώς και δουλειά πάνω σ’ ένα τελείως νέο παιχνίδι. Όλα δείχνουν ότι ο Ethan Carter αποτέλεσε πολύ δυνατό, ηχηρό αλλά και αποδοτικό ντεμπούτο για τους Πολωνούς!

Μάνος Καρκαλέμης

Ο Μάνος δε μπορεί παρά να νιώθει ευτυχής που ασχολήθηκε ενεργά με την gaming αρθρογραφία στα χρόνια 2009-2017, οπότε και του δόθηκε η ευκαιρία να γράψει reviews για κάποια adventure games-διαμάντια, όπως "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

4 Comments

  1. Επ’ευκαιρίας της κυκλοφορίας της Redux έκδοσης, ολοκλήρωσα χθες βράδυ το παιχνίδι. Πραγματικά ατμοσφαιρικό μυστήριο, δεν μου ανατίναξε τον εγκέφαλο, αλλά αποτελεί σίγουρα ένα παράδειγμα προς μίμηση για το είδος των επονομαζόμενων “walking simulators”. Είναι πολύ εύκολο να “χάσεις” πράγματα και να αναγκαστείς να πισωγυρίσεις πριν το φινάλε, αλλά σε γενικές γραμμές, αξίζει οπωσδήποτε να το δει κάποιος φίλος των παιχνιδιών μυστηρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL