LATEST NEWS

Το γερμανικό… ΙΝΚΑ μηνύει τη Valve!

Τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται μια πολύ ενδιαφέρουσα “διαμάχη” μεταξύ του γερμανικού οργανισμού VZBV (που ασχολείται με τα δικαιώματα των καταναλωτών) και της γνωστής σε όλους μας Valve. Ο οργανισμός κατέθεσε αγωγή εναντίον της αμερικανικής εταιρίας, εξαιτίας της αδράνειάς της στο θέμα της μεταπώλησης μεταχειρισμένων digital games. Το cite CinemaBlend μίλησε με την εκπρόσωπο του οργανισμού η οποία ξεκαθάρισε οτι είναι διατεθειμένοι να φθασουν μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας για να βρουν το δίκιο τους.

Αιτία για την κατάθεση της αγωγής στάθηκε η έλλειψη θέλησης από την πλευρά της Valve να επιτρέψει τη μεταπώληση παιχνιδιών που αγοράζονται μέσω της υπηρεσίας της. Θυμίζουμε οτι τον περασμένο Ιούλιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε αποφανθεί υπέρ του δικαιώματος των καταναλωτών να μεταπωλούν τα ψηφιακά προϊόντα που αγοράζουν, ωστόσο καμιά από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου δεν προχώρησε σε συμμόρφωση με την απόφαση του δικαστηρίου. Η αγωγή εναντίον της Valve ίσως αποδειχθεί κομβικό σημείο για την αναγνώριση (επιτέλους!) αυτού του τόσο θεμελιώδους δικαιώματός μας. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση και φυσικά θα σας ενημερώσουμε για κάθε νέα εξέλιξη.

 

 

Admiral

Αφοσιωμένος PC gamer, ο Αλέξανδρος παίζει τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, δείχνει όμως προτίμηση σε turn-based, strategy, RPGs και θεωρεί το UFO: Enemy Unknown ως το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών. Κατά τα άλλα, προσπαθεί να κρύψει τα χελωνίσια αντανακλαστικά του αποφεύγοντας το competitive multiplayer γιατί, λέει, "δεν του ταιριάζει" και αναζητά τρόπους ώστε να αναγνωριστεί η "Church of Gaben" ως επίσημη θρησκεία στη χώρα μας.

14 Comments

 1. Ωραίο θα ήταν αυτό για να ξεφορτωθώ επιτέλους καμιά 30αριά άθλια παιχνίδια στο steam που δεν ξέρω γιατί τα αγόρασα και δεν θέλω να τα βλέπω στη βιβλιοθήκη.

 2. Οκ καλώς έγινε η αγωγή.
  Κανέναν δεν παραξενεύει όμως το ότι είναι εναντίον μόνο της Valve?
  Δηλαδή Origin και λοιπές πλατφόρμες, επιτρέπουν την μεταπώληση?

 3. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο!!! Οι τιμές στα games θα πέσουν κατακόρυφα!!! Θα χτυπήσει και την πειρατεία μια τέτοια κίνηση. Αν σου πουλάει ο άλλος παιχνίδι που έπαιξε και το βαρέθηκε σε τιμή χώμα, σιγά μην ξαναασχοληθεί κανένας με πειρατικά…

 4. Δεν είναι και τόσο παράξενο. Αν υποχρεωθεί η valve να τα επιτρέψει(που είναι και η μεγαλύτερη) θα συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι…

 5. Πιθανό. Νομίζω ένας από τους λόγους που η Valve προσέλαβε τον Βαρουφάκη, είναι και το πως θα διαχειριστεί τα μεταχειρισμένα.

 6. Δεν ξέρω αν θα κτυπηθεί η πειρατεία… Οι περισσότεροι που πειρατεύουν, θέλουν τα παιχνίδια απο την πρώτη μέρα(ή και νωρίτερα). Η πώληση (dig)μεταχειρισμένων δεν αλλάζει κάτι…

 7. Οι πειρατές δεν θέλουν να πληρώσουν καθόλου, τουλάχιστον την στιγμή που κατεβάζουν. Αργότερα, ίσως το αγοράσουν αυθεντικό.

 8. Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε εδώ για την πειρατεία, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι οι περισσότεροι πειρατές δεν θέλουν να πληρώνουν ούτε 1 ευρό για software γενικά, δεν επηρεάζονται καθόλου από την παραπάνω απόφαση(όταν και αν βγει)…

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
Follow on Feedly

Close