REVIEWS

GAME OF THRONES : EPISODE TWO- THE LOST LORDS

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Λόγω της επεισοδικής φύσης του παιχνιδιού, κάθε παρουσίαση νέου επεισοδίου ενδέχεται να περιλαμβάνει ελαφρά spoilers. Δεν θα αποκαλύπτονται ιδιαίτερες λεπτομέρειες για το τρέχον επεισόδιο, αλλά πιθανώς να γίνεται αναφορά σε προηγούμενα γεγονότα της σαιζόν.

Νομίζω πως ο μοναδικός ουσιώδης λόγος για να γίνονται πλέον παρουσιάσεις κάθε νέου επεισοδίου των πολύκροτων σειρών της Telltale πέραν του πρώτου, είναι το γλυκό μπούγιο και η ευκαιρία να γεμίσουμε την βιτρίνα μας τα ιδιαίτερα καλαίσθητα γραφικά τους.

Πλέον η δεύτερη γενιά των interactive movies έχει εδραιωθεί για τα καλά και αρκετές εταιρείες σπεύδουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον χώρο (To Life Is Strange της Dontnod είναι ένα πρόσφατο εξαιρετικό παράδειγμα, όπως και το ατμοσφαιρικό παρά το χαμηλό του budget, The Detail) με την μπροστάρισσα βέβαια Telltale να διατηρεί τα σκήπτρα της κατηγορίας που η ίδια ουσιαστικά αναγέννησε και καθιέρωσε μέσα από τις FMV στάχτες της.

GOT12Ο Tyrion Lannister μπορεί ενδεχομένως να αποδειχθεί υπερπολύτιμος σύμμαχος…τί είστε όμως διατεθιμένοι να κάνετε γι’αυτόν;

Οι πιο παραδοσιακοί παίκτες που αποζητούν ουσιώδες και βαθύ gameplay και συγκεκριμένους μηχανισμούς, παραμένουν φυσικά αδιάφοροι. Αντίθετα, για όσους από εμάς αποζητούμε το χάσιμο και τον απόλυτο εμβαπτισμό μας σε μια συναρπαστική ιστορία περιπέτειας, κάθε κυκλοφορία της Telltale αποτελεί μάννα εξ’ ουρανού.

Το The Lost Lords συνεχίζει την επική αφήγηση του κακοτυχισμένου οίκου των Forresters, εισάγοντας δυο νέους και ιδιαίτερα δυναμικούς χαρακτήρες στην εξίσωση. Μας συστήνεται ο εξόριστος Asher, ο οποίος ζει μια επικίνδυνη και περιπετειώδη ζωή στο μακρινό Yunkai. Σύντροφός του στην ημιπαρανομία, η λεοντόκαρδη Beskha, η οποία ενδεχομένως θα είχε μερικά πράγματα να διδάξει στα ζόρικα παλλικάρια του Kaer Morhen. Η εισαγωγή του επεισοδίου με τους δυο τους να πολεμάνε πλάι-πλάι, μας συστήνει τους χαρακτήρες εξαιρετικά. Μπορεί ο Asher να είναι περισσότερο Καλιφορνέζος σέρφερ παρά σέρτικος Άρχων του Βορρά, αλλά γρήγορα γίνεται συμπαθέστατος και η πορεία του προς τη Δύση λογικά θα αποτελέσει σημαντικό αφηγηματικό άξονα της σαιζόν.

GOT14How The West Was Won

Με διαφορά τις μεγαλύτερες συγκινήσεις του επεισοδίου προσφέρει η «νεκρανάσταση» του ηρωϊκού Rodrik Forrester, τον οποίο είχαμε δει για ελάχιστο χρονικό διάστημα στο πρώτο επεισόδιο. Αν και σεναριακά θα ήταν εύκολο η συγγραφική ομάδα της Telltale να υποκύψει σε «φτηνά» ευρήματα, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και η ταύτιση με τον ατρόμητο Rodrik φτάνει σε εξαιρετικό επίπεδο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Με την διάρκεια να φτάνει τις δυο ώρες και special guest εμφάνιση από τον αγαπημένο αμίλητο μπάσταρδο/χάπατο όλων, Jon Snow, το The Lost Lords είναι άλλη μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να χαθούμε στον γεμάτο ίντριγκες, αίμα, σκληρότητα αλλά και ηρωϊσμό κόσμο του Westeros. Ακόμη και αν δεν συμπαθείτε καθόλου την τηλεοπτική σειρά (η Δυναστεία της τρέχουσας γενιάς), είναι αδύνατο να μην παρασυρθείτε από την βαρύτητα των ατελείωτων επιλογών που παρουσιάζονται μπροστά σας. Είναι γνωστό πως η Telltale στηρίζει τις αφηγήσεις της στην ψευδαίσθηση της επιλογής, αλλά μια πληθώρα ιδιαίτερα ζόρικων αποφάσεων, την συντηρεί άψογα. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι θα συμβεί αν επιλέξεις να το βάλεις στα πόδια αντί να εκμεταλλευτείς την στιγμιαία αδυναμία του αντιπάλου σου…

GOT13“Και που λες, είχα δει μια αρκούδα εκεί έξω μια φορά, να, ΝΤΟΖΗ με το ‘ζμπάθειο…”

Καταευχαριστήθηκα το χρόνο μου με το The Lost Lords και για άλλη μια φορά, μιθριλένια δάκρυα συγκίνησης αυλάκωσαν τα ανεμοδαρμένα μου μούσια κατά την τελική, πανέμορφα θρηνητική σκηνή του επεισοδίου. Μπορεί να έχετε οποιαδήποτε άποψη θέλετε για τις διαδραστικές αυτές ταινίες, εγώ μπορώ μονάχα να καταθέσω πως για τον κατάλληλο παίκτη, πρόκειται απλώς για απαράμιλλους θησαυρούς συγκίνησης και έντονων εμπειριών.

Valar Morghulis!

{youtube}t8VfDLFOALY{/youtube}

Pros

  • Θα το ξαναγράψω για να είμαι φούλ γραφικός : από τις δυνατότερες interactive movies εκεί έξω. Ένα αγνό έπος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 92%

92%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

3 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL