REVIEWS

GEARS OF WAR 4

Τελικά, η πατέντα της Microsoft με την υπηρεσία XBOX Anywhere δεν είναι και τόσο κακή, παρ’ όλη την εμμονή της με το ελλιπέστατο Windows Store. Και αυτό, γιατί υπό άλλες συνθήκες, δεν υπήρχε περίπτωση να βλέπαμε ταυτόχρονη κυκλοφορία νέου επεισοδίου Gears of War με την αντίστοιχη της κονσόλας της, γεγονός που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά με την εμφάνιση του πέμπτου μέλους της σειράς. Το Gears of War 4 λοιπόν είναι εδώ και αποτελεί ένα στοίχημα για τη Microsoft, καθώς σηματοδοτεί τη συνέχεια ενός αγαπητού franchise, που αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά από την αγκαλιά της Epic Games και πέρασε στα χέρια της The Coalition, η οποία έχει το πολύ δύσκολο έργο να παρουσιάσει μια δουλειά που δεν θα πέφτει κάτω από τα υψηλά standards που έθεσε o προκάτοχος της. Αν τα καταφέρνει, θα το μάθετε ευθύς αμέσως.

Η ιστορία του νέου Gears ξεκινά 25 χρόνια μετά τα γεγονότα του Gears of War 3, όπου ο Marcus Fenix και η παρέα του εξόντωσαν τους επικίνδυνους εισβολείς Locust/Lambent με τη χρήση του υπερόπλου Imulsion Countermeasure. Όμως, κάθε χρήση ενός υπερόπλου έχει και τις ανάλογες δραματικές συνέπειες (βλέπε ατομική βόμβα) και στη περίπτωσή μας, τη καταστροφή μεγάλου ποσοστού των φυσικών πόρων του πλανήτη Sera, παράλληλα με τη δημιουργία σφοδρών ηλεκτρικών καταιγίδων με το όνομα Windflares, που κάνουν τακτικά την εμφάνισή τους. Από την άλλη, μπορεί οι Locust να αποτελούν παρελθόν, όμως η ζωή για τους εναπομείνοντες ανθρώπους της Sera δεν έχει δει λαμπρότερες ημέρες. Η Coalition of Ordered Governments (COG για συντομία), που πλέον έχει πάρει τα ηνία της ηγεσίας της Sera υπό της οδηγίες της αυταρχικής κυβερνήτριας Jinn, προκειμένου να προστατέψει ό,τι έχει απομείνει από το ανθρώπινο είδος απέναντι στην οργή της φύσης, έχει επιβάλλει στρατιωτικό νόμο που απαγορεύει στον οποιονδήποτε να βγει εκτός των τειχών της.

Gears of War 4 Shot1Αδύναμη αρχή, “μικροί” πρωταγωνιστές. Ευτυχώς, μετά το πράγμα αλλάζει.

Φυσικά, δεν υπήρξε καθολική αποδοχή του εν λόγω νόμου από το πληθυσμό της Sera και αρκετός κόσμος έφυγε από το κλοιό των αποπνικτικών κτισμάτων της COG και κατοικεί στα περίχωρα, σε πραγματικά ζόρικες συνθήκες, με λιγοστές προμήθειες και ακόμα μικρότερες αντοχές στα στοιχεία της φύσης. Οι άνθρωποι αυτοί ονομάστηκαν Outsiders και ένας από αυτούς είναι και ο JD Fenix, ο γιος του διάσημου Marcus Fenix, ο οποίος παράτησε μια λαμπρή “καριέρα” ως στρατιώτης των COG για χάρη της προσωπικής του ελευθερίας. Μαζί με τον παιδικό του φίλο Delmont “Del” Walker, τη κόρη της αρχηγού μιας Outsider αποικίας, Kait Diaz και το “αναρχικό” θείο της Oscar ξεκινούν μια δύσκολη επιδρομή προς μια αποικία των COG, προκειμένου να κλέψουν ένα τεχνολογικό θαύμα ονόματι Fabricator. Η αποστολή στέφεται με επιτυχία, όμως τα πράγματα στραβώνουν άσχημα όταν η Jinn κατηγορεί τους Outsiders ότι απαγάγουν ανθρώπους, ενώ το ίδιο βράδυ, μυστηριώδη τέρατα κάνουν την εμφάνισή τους και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο…

Η ιστορία του Gears of War 4 συνολικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, καθώς στηρίζεται στις παραδοσιακές συνταγές της σειράς με τη dudebro συμπεριφορά των πρωταγωνιστών, τις ατάκες “αστειάτορας”, όπως συνηθίζονται στα αμερικανικά blockbusters και στα “δάνεια” από ταινίες της pop κουλτούρας, όπως το Aliens. Παρ’ όλα αυτά, η αφήγηση έχει καλό ρυθμό, αν και σε κάποια σημεία το ξεχειλώνει, και διατηρεί το ενδιαφέρον του παίκτη από το Act II και μετά, κυρίως από θέμα περίεργειας για το ποιον της νέας απειλής του πλανήτη που ονομάζεται Swarm. Τονίζω το “Act II”, γιατί το Act I του νέου Gears δυστυχώς είναι σε μεγάλο βαθμό απογοητευτικό. Σε αυτό ευθύνεται τόσο η επιλογή των DeeBees ως βασικών εχθρών των ηρώων μας, που αποτελούνται από generic robots και mechs, όσο και η σχετικά “χαρούμενη και ωραία ατμόσφαιρα” που το διακατέχει, που πραγματικά θυμίζει κάποια P13 ταινία του μεσημεριανού τηλεοπτικού προγράμματος.

Η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά από τη στιγμή που προσέλθει στο παιχνίδι ο Marcus Fenix, ο οποίος θα σας συνοδέψει κατά μεγάλο ποσοστό στην έρευνά σας για τους Swarm, όπου το GOW 4 πλέον φτάνει στα επίπεδα που έχτισαν τη φήμη τους οι προκάτοχοί του τη τελευταία δεκαετία. Σκοτεινή ατμόσφαιρα, βία, απόγνωση και (ενίοτε) τρόμος είναι τα στοιχεία που επικρατούν μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού, με μόνο μελανό σημείο τους μάλλον “λίγους” πρωταγωνιστές που επιλέχθηκαν να αντικαταστήσουν τη παλιοπαρέα του Marcus Fenix. Στη σύγκριση του υιού απέναντι στο πατέρα, ο πρώτος χάνει κατά κράτος, ενώ και η υπόλοιπη συνοδεία του JD δεν κερδίζει κάποιο όσκαρ ερμηνείας, με τον Del να είναι (υποτίθεται) ο ατακαδόρος της ομάδας, που όλως τυχαίως οι εννιά στις δέκα ατάκες του είναι ατυχείς και ξενέρωτες, ενώ η Kait αποτελεί το κλασικό πρότυπο του teen girl, με την καλή και ευαίσθητη καρδιά, αλλά και με το ανάλογο γερό στομάχι όταν λαμβάνει αποφάσεις, όσο σκληρές και αν είναι. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το Gears of War 4 είναι η αρχή μιας νέας τριλογίας, η Coalition στα επόμενα Gears θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να διορθώσει την εικόνα που αποκομίζει ο παίκτης από τη νέα φουρνιά.

Gears of War 4 Shot2Το cover/shooting σύστημα δεν έχει αλλάξει δραστικά, αλλά παραμένει πάντα εξαιρετικό.

Αφήνοντας στην άκρη τα παρελκόμενα, το κυρίως παιχνίδι δεν διαφέρει από το δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί του και βασίζεται πάνω στα στοιχεία που το έκαναν επιτυχημένο. Ο cover/shooting μηχανισμός δηλώνει δυναμικά “παρόν”, συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε το Gears of War 3, με τη προϋπόθεση βέβαια ότι το είχατε παίξει σε κάποιο Xbox 360, γιατί ως γνωστόν, η Microsoft δεν μας έκανε το χατίρι να προμηθεύσει τα Gears of War 2, 3 και Judgment στους υπολογιστές μας. Αν ήταν το πρώτο Gears of War το μοναδικό παιχνίδι της σειράς που είχατε παίξει, θα εκπλαγείτε ευχάριστα με το πόσο γερά στέκεται στα πόδια του ο μηχανισμός, που κατά 70% είναι ο ίδιος με εκείνον του 2006. Στο υπόλοιπο 30% έχουν προστεθεί και μερικοί ακόμα ενδιαφέροντες μηχανισμοί, όπως η δυνατότητα να αρπάζετε τους πλησιέστερους κρυμμένους εχθρούς και να τους εξολοθρεύετε με το combat knife ή ταχύτερη υπερπήδηση των εμποδίων, οι οποίοι μόνο θετική επίδραση έχουν στην όλη εμπειρία, που έχει γίνει σαφώς ομαλότερη και εντονότερη από κάθε άλλη φορά.


Σε αυτό βοηθά κυρίως η συμπεριφορά των εχθρών, η οποία είναι ιδιαίτερα επιθετική προς την ομάδα σας και παράλληλα φροντίζει να καλύπτει σωστά τα νώτα της. Φυσικά, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που έχει τάσεις αυτοκτονίας ή δείχνει περισσότερη αγάπη προς τον JD, αγνοώντας τους υπόλοιπους δύο/τρεις που τον συνοδεύουν, αλλά ως επί το πλείστον και, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι Swarm αποκαλυφθούν, το Gears of War 4 είναι αρκετά προκλητικό. Θα λέγαμε ότι είναι ίσως το δυσκολότερο μέλος της σειράς, τουλάχιστον στο επίπεδο Hardcore που είχα τη τιμή να το ολοκληρώσω και κρίνοντας από αυτό, το Insane αποτελεί μια πρόκληση για πολύ γερά νεύρα. Άλλωστε, το καστ των Swarm είναι πολυπληθές και με προσωπικότητα, αν και ο τρόπος μάχης τους θυμίζει Locust σε αρκετά σημεία (θα μάθετε το γιατί, παίζοντας το παιχνίδι), και με μερικούς αξιομνημόνευτους εχθρούς, όπως οι Pouncers και οι Snatchers, που μετατρέπουν τις συγκρούσεις μαζί τους σε πραγματικό πανηγύρι.

Εκτός της εχθρικής ΑΙ, υπάρχει και η φιλική, καθώς όπως συμβαίνει σε όλα τα GOW μέχρι τώρα, δεν είστε ποτέ εντελώς μόνοι. Σε γενικές γραμμές, δεν έχουμε παράπονα από τη συμπεριφορά των συμπολεμιστών σας, είναι αρκετά αξιόμαχοι και δεν ηττούνται εύκολα από τα χτυπήματα των εχθρών, θα λέγαμε ότι είναι πολύ περισσότερο ανθεκτικοί από εσάς, ενώ κάθε φορά που πέφτετε, φροντίζουν να σας θεραπεύουν το ταχύτερο δυνατό. Οι εξαιρέσεις υφίστανται και εδώ, με κάποιες κωλυσιεργίες όταν χρειάζεστε άμεσα βοήθεια ενάντια σε κάποιον ζόρικο εχθρό ή στη περίπτωση απαγωγής σας από κάποιο Snatcher, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα νοιώσετε ότι ανακατεύονται στα πόδια σας ή σας παρενοχλούν. 

Gears of War 4 Shot3Θυμίζει κάτι από Aliens μήπως;

Θετικές εντυπώσεις αποκομίζουμε και από το διαθέσιμο οπλοστάσιο του παιχνιδιού, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτες κάποιες κλασικές αξίες όπως το Lancer, το Torque Bow και το Gnasher, αλλά προσθέτει και μερικά ακόμα που είναι ικανά να αλλάξουν τις ισορροπίες, όπως το “δρεπάνι” Buzzkill, το εκρηκτικό Dropshot ή χαρά του sniper, EMBAR. Αξιοσημείωτο είναι ότι η συμπεριφορά των όπλων επηρεάζεται άμεσα και από το περιβάλλον που βρίσκεστε, όπως για παράδειγμα οι εντυπωσιακότατες μάχες που διεξάγονται κατά τη διάρκεια των Windflares, όπου η σφοδρή κακοκαιρία επηρεάζει τα πάντα: από την ακρίβεια των όπλων, τη χρήση των χειροβομβίδων, ακόμα και τη μετακίνηση των ηρώων από κρυψώνα σε κρυψώνα. Τα εν λόγω set pieces αποτελούν μια γνήσια επίδειξη των δυνατοτήτων της Unreal Engine 4, είναι ικανά να σας αφήσουν με ανοικτό το στόμα, ενώ ταυτόχρονα η επιρροή τους στο gameplay, διαμορφώνουν μια αίσθηση μοναδική. Μαζί με μερικά άλλα set pieces και boss fights, αποτελούν το αλατοπίπερο του παιχνιδιού και ίσως το πραγματικό λόγο που η campaign καταλήγει να έχει θετικό πρόσημο, που μας κάνει να ξεχνάμε το “χαστούκι” των πρώτων αδύναμων ωρών του παιχνιδιού.

Η διάρκεια της campaign κυμαίνεται μεταξύ των οκτώ και δέκα ωρών, που για παιχνίδι του είδους είναι μάλλον μέτρια, αλλά είναι τόσο γεμάτη και πλήρης σε δράση που δύσκολα θα νοιώσετε ότι τελείωσε γρήγορα. Αν θέλαμε να γκρινιάξουμε, πιθανότατα το Act V θα μπορούσε να κρατήσει λίγο παραπάνω, το οποίο είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με τα επικά Act III και Act IV και σε συνδυασμό με το, κατά κάποιο τρόπο, cliffhanger τέλος του παιχνιδιού, συνηγορούν στο γεγονός ότι κάποια πράγματα κόπηκαν από τη τελική έκδοση για να προστεθούν αργότερα ως DLC ή να εμφανιστούν στο επόμενο Gears of War. Τουλάχιστον, το πέρας της campaign δεν συνιστά και τέλος ενασχόλησης με το τίτλο, γιατί το multiplayer του Gears of War 4 είναι τόσο πλούσιο σε περιεχόμενο που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ξεχωριστό παιχνίδι από μόνο του.

Πρώτο και κύριο, το Horde mode, που έχει φτάσει αισίως στην έκδοση 3.0 (όπως έχει βαφτιστεί) και είναι απλά υπέροχο και δύσκολο συνάμα. Πέντε παίκτες ενάντια σε αυξανόμενης δυσκολίας κύματα εχθρών και ένα fabricator να επιτρέπει τη δημιουργία βοηθητικών turrets και αντικειμένων με το αζημίωτο (=ενέργεια από τους νεκρούς εχθρούς σας). Η προσθήκη των κλάσεων δίνουν έναν μεγαλύτερο τόνο τακτικής, καθώς πέρα από τους τυπικούς Soldiers με τα lancers, υπάρχουν και άλλες εξειδικευμένες κλάσεις που αλλάζουν κάπως το τρόπο που κινούνται μέσα στο πανικό, όπως οι Engineers που επιδιορθώνουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι άμυνες σας ή οι Heavy που ειδικεύονται στα βαρέα όπλα. Άσχετα με τη κλάση που θα επιλέξετε, το Horde είναι και γίνεται πολύ συναρπαστικό, αν και μια παρτίδα θέλει κάμποση ώρα για να ολοκληρωθεί – αν το κατορθώσετε τελικά.

Gears of War 4 Shot6Από τις καταιγιστικότερες σεκάνς του παιχνιδιού…

Πέρα από το Horde, που έχει ως βάση το συνεργατικό παιχνίδι, υπάρχει και το ανταγωνιστικό, το οποίο χωρίζεται με τη σειρά του σε Core και Competitive. Το Core mode θα είναι σίγουρα η πρώτη σας επιλογή, καθώς αφορά αγώνες μεταξύ πεντάδων και περιλαμβάνει έξι διαφορετικά modes: Team Deathmatch, Dodgeball, Arms Race, Guardian, King of the Hill και Warzone, με τα περισσότερα να βασίζονται σε ήδη γνωστές και πετυχημένες φόρμες, πάντα υπό το πρίσμα ενός third-person shooter. Αξίζει όμως να αναφέρουμε το πολύ έξυπνο Dodgeball, όπου γίνεστε respawn μόνο όταν πεθάνει κάποιος από την αντίπαλη ομάδα, οπότε μόνο αν σκοτωθούν όλοι τελειώνει η παρτίδα και το Arms Race, όπου για κάθε τρία kills αλλάζει το όπλο που κρατάει η ομάδα (από το πιο αδύναμο ως το πιο ισχυρό) έως ώτου εξοντωθεί μία ομάδα με κάθε είδους όπλο. Κοινώς, μικρές παραλλαγές σε δοκιμασμένες συνταγές, που όμως κατορθώνουν και κάνουν τη διαφορά. 


Από την άλλη, το Competitive mode αφορά κυρίως τους σκληροπυρηνικούς παίκτες, καθώς το επίπεδο είναι υψηλό, οι βοήθειες που παρέχονται ελάχιστες, ενώ ανταμείβεται εκείνος που πραγματικά προσφέρει στην ομάδα και όχι από… σπόντα, επειδή έτυχε να βρεθεί να παίζει με καλούς συμπαίκτες. Υπάρχουν μόνο δύο modes εκεί, το Escalation και το Execution, παραλλαγές του King of the Hill και του Team Deathmatch αντίστοιχα και γενικά θα ήταν καλή ιδέα να ασχοληθείτε με το Competitive μόνο αν σκοπεύετε να αφοσιωθείτε στο να γίνετε master στο multiplayer τμήμα του παιχνιδιού. Αν επιθυμείτε μόνο να περάσετε καλά παίζοντας με άλλους παίκτες ή με φίλους, τα Core και Horde modes θα σας καλύψουν με το παραπάνω.

Gears of War 4 Shot5Cover, shoot, repeat!

Περνώντας στο τεχνικό τομέα, το Gears of War 4 αποτελεί μία πολύ ευχάριστη έκπληξη, ιδιαίτερα μετά τα ανησυχητικά δείγματα απόδοσης του Quantum Break και των προ-patchαρισμένων εκδόσεων του Gears of War: Ultimate Edition. Όντας αποκλειστικό παιχνίδι των περιορισμένων δυνατοτήτων Windows Store (προς το παρόν Steam έκδοση δεν φαίνεται στον ορίζοντα), η Coalition έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στο τομέα του optimization, καθώς με τις περισσότερες ρυθμίσεις τοποθετημένες στη βαθμίδα Ultra, το παιχνίδι διατηρούσε πολύ άνετα τα 60fps στο σύστημα της υπογραφής.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την οπτική πανδαισία που θα αντικρύσουν τα μάτια σας, τα εκπληκτικά physics και εφφέ των καιρικών φαινομένων (απλά χαζεύεις όταν παρακολουθείς τα Windflares), απόρροια της ισχυρής Unreal Engine 4, το επίτευγμα της Coalition είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινο. Θα παρατηρήσετε όμως την ύπαρξη και κάποιων (ελάχιστων) θεμάτων clipping, σαφώς όμως δεν αρκούν για να αποχαρακτηρίσουν τον οπτικό τομέα του Gears of War 4 σε κάτι λιγότερο από καταπληκτικό. Από την άλλη βέβαια, αυτό που τώρα εκθειάζουμε, θα έπρεπε να ήταν το αυτονόητο για το PC gaming σήμερα, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. Στα ίδια υψηλά επίπεδα βρίσκεται και το ηχητικό κομμάτι του παιχνιδιού, με το κινηματογραφικό soundtrack να συνοδεύει τη δράση όπως αρμόζει σε ένα παιχνίδι των προδιαγραφών του και με τα voice-over να ζωντανεύουν ιδανικά τους χαρακτήρες του παιχνιδιού.

Gears of War 4 Shot4Μερικά περιβάλλοντα είναι πραγματικά εντυπωσιακά και ατμοσφαιρικά.

Συνοψίζοντας, το Gears of War 4 είναι άξιος διάδοχος της σειράς και ένα απολαυστικό παιχνίδι, ιδίως αν είστε λάτρεις της καταιγιστικής και έντονης δράσης. Μπορεί να μην ανακαλύπτει ξανά το τρόχο, να μην τολμά να παρουσιάσει πολλά νέα πράγματα και να κινείται μέσα στην ασφαλιστική δικλείδα που έχτισε η Epic Games στα προηγούμενα Gears, αλλά για τους PC users που δεν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν κάποιο από τα πιο πρόσφατα παιχνίδια της σειράς, το Gears of War 4 είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται. “Scratch one grub”  λοιπόν… ξανά! 

debeSpecsNew

Ευχαριστούμε θερμά τη Microsoft Hellas για τη παροχή του review code.

Pros

 • Χορταστική campaign
 • Εντυπωσιακός τεχνικός τομέας, παρά τα αιώνια “λαθάκια” της Unreal Engine 4
 • Πλήρες multiplayer, με πολλά modes για όλα τα γούστα
 • Ο cover/shooting μηχανισμός του παραμένει απολαυστικός…

Cons

 • … και παράλληλα αρκετά “ίδιος”, χωρίς αξιοσημείωτα βήματα προόδου
 • Το απογοητευτικό πρώτο Act της campaign
 • “Λίγοι” οι καινούριοι πρωταγωνιστές μπροστά στον Marcus Fenix και τη παρέα του

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 90%

90%

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

10 Comments

 1. Πράγματι, το 70άρι χτυπάει άσχημα και δυστυχώς δεν υπάρχει καν σε retail, που συχνά είναι φθηνότερα. Hopefully, θα πέσει η τιμή του μέσα στους επόμενους μήνες, για PC τουλάχιστον ή κοιτάς προς τη μεριά των κλειδάδικων (όσο υπάρχουν ακόμα κωδικοί)…

 2. Θα ήθελα πολύ να το παίξω αλλα δεν μου πάει χωρίς να έχω παίξει τα προηγούμενα της σειράς, ελπίζω κάποτε να τα βγάλει και σε pc η μικρομαλακήν.
  Πάντως Δέμπε σε βλέπω το γούσταρες το παιχνιδάκι ε; Δεν μου φαίνεται περίεργο καθώς στην τελευταία συνάντηση που σε είδα τα μπράτσα σου ετοιμάζονταν να σκίσουν τα μανίκια και το μάτι σου γυάλιζε, τι να πει το γατάκι ο μαρκους φινιξ δηλαδή… :p

 3. Λοιπόν δε καταλαβαίνω τη λογική πίσω από το να θες να έχεις δικό σου store χωρίς να διασφαλίζεις την ομαλή του λειτουργία! Ειδικά όταν μιλάμε για την MS!! Πήρα σε έκπτωση το gers 4, έβαλα τον κωδικό στο store καi μου βγάζει συνέχεια download error. “Sth went wrong on our end. Try again later!!” Toυς @@ ή δε τους @@;; ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΡΕ ΑΦΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ.

 4. Έχω 1,70 τερα ελεύθερα. Για την ακρίβεια μου βγάζει error code 0x8024401C (o,τι και αν σημαίνει αυτό) και με λίγο ψάξιμο το έχουν πάθει πολλοί τις τελευταίες μέρες με διάφορα apps και παιχνίδια. Κάτι θα έγινε με τα τελευταία updates των windows ίσως

 5. Ευχαριστώ και τους δυο σας για το ενδιαφέρον. Τελικά πρόβλημα από μεριάς τους ήταν. Το κατέβασμα άρχισε κανονικά και αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος, μάλλον θα ολοκληρωθεί όταν έρθει η ανάπτυξη.. (125 GB τι στην ευχή έχει μέσα ρε!?)

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL