REVIEWS

PINBALL FX2 – MARVEL’S AVENGERS: AGE OF ULTRON

Είναι σχεδόν κωμική πλέον η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Zen Studios στο χώρο του ψηφιακού φλίπερ. Εξακολουθούν να παίζουν χωρίς αντίπαλο (καθώς το “αντίπαλο δέος” Arcade Pinball απευθύνεται ουσιαστικά σε σκληροπυρηνικούς συλλέκτες και όχι τόσο σε “απλούς” θιασώτες του ευγενούς αθλήματος της ασημένιας μπίλιας) και να κυκλοφορούν υψηλότατου επιπέδου τραπέζια, απόλυτα εναρμονισμένα με τις εκάστοτε τάσεις της pop κουλτούρας.

Ultron1Για να ετοιμαζόμαστε…

Με το Avengers: Age Of Ultron να θεωρείται ήδη το απόλυτο blockbuster του καλοκαιριού και τα Μαρβελοδίαιτα υπερνέρντς να ράβουν από τώρα τις κάπες τους για την πρεμιέρα, η Zen Studios κυκλοφορεί και το αντίστοιχο τραπέζι φλίπερ για την δημοφιλέστατη πλατφόρμα του Pinball FX2, εισάγοντας μάλιστα και μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική καινοτομία. Μπορούμε πλέον, στην αρχή κάθε παρτίδας, να επιλέξουμε το επίπεδο δυσκολίας του τραπεζιού (μεταξύ Easy,Medium και Hard), επηρρεάζοντας ουσιαστικά τους πολλαπλασιαστές του score μας, αλλά και τα διάφορα timers που έχουμε προκειμένου να πετύχουμε συγκεκριμένες βολές. Τουτέστιν, στο easy mode, ναι μεν το τραπέζι μας συγχωρεί πολύ μεγαλύτερα γιωτιλίκια και μας ενθαρρύνει να ζούμε το χαωτικό, multi-ball όνειρο, αλλά θα αργήσουμε πολύ να φτάσουμε στρατοσφαιρικά high scores (ευχαριστούμε τους Σκοτεινούς Πλοκαμοφόρους Θεούς που ο soad667 θα παίζει Grand Theft Auto Online μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία και έχουμε έτσι μικρές ελπίδες να σηκώσουμε κεφάλι στα leaderboards) ενώ αντίθετα, στα medium και hard, ναι μεν τα πράγματα είναι σαφώς δυσκολότερα, αλλά αντίστοιχα μεγαλώνουν και οι ανταμοιβές μας.

Ultron2Στο Age of Ultron σχεδόν επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε την πανοραμική κάτοψη του τραπεζιού, αν θέλουμε να δουλέψουμε την trick shot ρακέτα μας

Κατά την προσφιλή παράδοση της Zen Studios, περιλαμβάνονται δυο ξηγημένα mini-games στο τραπέζι, ένα sniper/shooter mode (θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο που είδαμε στο The Walking Dead τραπέζι της εταιρείας) όπου ως Hawkeye καλούμαστε να μοιράσουμε πόνο, καθώς και μια τεταμένη συμπλοκή μεταξύ Iron Man και Ultron. Το ίδιο το τραπέζι απευθύνεται μάλλον σε μεσαίους έως προχωρημένους παίκτες, με τρεις ρακέτες και αρκετά περίπλοκα trick shots/combos. Σε συνδυασμό με τα ψυχρά του χρώματα, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την οπτική πανδαισία του πρόσφατου Iron & Steel Pack, αλλά μεταδίδει άψογα το κλίμα και την ατμόσφαιρα του αγαπημένου franchise. Ο κατάλληλος παίκτης δηλαδή, θα σκούζει από ενθουσιασμό, ενώ θα αγωνίζεται να “κατεβάσει” τους Avengers του στο τραπέζι.Αν τώρα δεν σας κάνει ιδιαίτερη αίσθηση το σύμπαν των Avengers, το πιθανότερο είναι πως η οπτική τουλάχιστον παρουσίαση, δεν θα σας συγκινήσει ιδιαίτερα.

Ultron3Χαρές κάνει ο Ultron και δεν θα του βγουν σε καλό…

Και με πολύ απλά λόγια, αυτό είναι το Age Of Ultron. Παραμένει πιστό στα υψηλότατα πινμπολικά στάνταρ της Zen Studios και μέλλει να αποτελέσει άλλο ένα πετράδι στο στέμα της εταιρείας. Ως μέρος της ευρύτερης σειράς Marvel τραπεζιών του στούντιο, στέκεται άξια και αποτελεί μια ιδανική πρόταση-σφηνάκι για λίγο ξέγνοιαστο, ασημώχρωμο χάος.

Pros

  • Δυνατότητα επιλογής επιπέδου δυσκολίας του τραπεζιού, με ουσιώδεις και δίκαιες διαφοροποιήσεις στο score και τους στόχους
  • Τα δυο μερακλίδικα minigames που περιλαμβάνονται
  • Άψογη παρουσίαση, στα πλαίσια των υψηλών standards που έχει θέσει η εταιρεία για κάθε κυκλοφορία της

Cons

  • Τα ψυχρά χρώματα του τραπεζιού καθώς και η θεματολογία του, σίγουρα θα απωθήσουν όσους δεν είναι βαμμένοι οπαδοί της Marvel
  • Ακόμη και το Easy επίπεδο δυσκολίας, παρουσιάζει αρκετά μεγάλο βαθμό πρόκλησης για έναν αρχάριο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 89%

89%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Back to top button
elEL