REVIEWS

PINBALL FX2: STAR WARS PINBALL: THE FORCE AWAKENS

Την στιγμή που εμφανίστηκε στην τεράστια, 3D οθόνη ο αειθαλής Harrison Ford, στράβωσε το στόμα στο ακαταμάχητο ημι-χαμόγελό του και δήλωσε το αυτονόητο στον Chewbacca, τα μάτια μου ξεκίνησαν να κλαίνε και δεν σταμάτησαν για τα επόμενα δυο λεπτά. Το δε μανιακό χαμόγελο που είχε απλωθεί στο πρόσωπό μου, σίγουρα θα αποτελούσε μια πρώτης τάξεως αφορμή για να καλέσουν την αστυνομία οι διπλανοί στον κινηματογράφο. Μόνο που ήταν απασχολημένοι και εκείνοι με αντίστοιχα χαμόγελα.

Το The Force Awakens συνέβη και ήταν, τουλάχιστον για όσους μεγαλώσαμε παράλληλα με την Αληθινή Τριλογία (τα Επεισόδια Ι-ΙΙΙ δεν συνέβησαν ποτέ) ένα πανέμορφο δώρο, δυο ώρες επιστροφής σε μια ηλικία που δεν θα ξαναβρούμε σε αυτό τον κόσμο, κι ας ζήσουμε για να πατήσουμε τα εκατό. Φυσικά, η υπερ-δραστήρια Zen Studios η οποία έχει φροντίσει να καλύψει κάθε πιθανό Star Wars φιλμ ή spin-off με τα μέχρι τώρα τραπέζια της, δεν θα μπορούσε να λείψει από το χορό.

StarWarsPinballForceAwakens2Η μέρα αναμένεται δύσκολη.

Γιορτάζει λοιπόν την έλευση του The Force Awakens με δυο πραγματικά υπερπλήρη τραπέζια. Το ομότιτλο, που επικεντρώνεται στις περιπέτειες των Rey, Poe και Finn και δανείζεται την θεματική του από την αρχή του φιλμ στον πλανήτη Jakku και το Might Of The First Order το οποίο μας επιτρέπει να γευτούμε την σαγήνη της Σκοτεινής Πλευράς, επάνω στο Destroyer του Kylo Ren.

H Zen Studios έχει επιλέξει να μην προσθέσει αυτή τη φορά κάποιο ιδιαίτερα «φαντεζί» mini-game και να επικεντρωθεί στην αγνή ουσία της pinball εμπειρίας. To The Force Awakens είναι με διαφορά το δυσκολότερο από τα δυο τραπέζια, με τέσσερις συνολικά ρακέτες, άπειρα trickshots και ένα ασυνήθιστα μεγάλο story mode, το οποίο, για καλή μας τύχη, αποθηκεύει διαρκώς την πρόοδό μας στο εκάστοτε παιχνίδι. Ακόμη και να χάσουμε την μπάλα δηλαδή κυνηγώντας κάποιο ζόρικο στόχο, συνεχίζουμε κανονικά, χωρίς να χρειάζεται να επαναλάβουμε όλες τις βολές μας από την αρχή. Απευθύνεται ξεκάθαρα σε προχωρημένους παίκτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποιος υπομονετικός αρχάριος δεν θα κατορθώσει να ξεκλειδώσει τα μυστικά του.

StarWarsPinballForceAwakens1Το εξαιρετικό Might Of The First Order περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα μερακλίδικο “τραπέζι-μέσα-στο-τραπέζι” με το οποίο θα εξοικειωθείτε από νωρίς.

Το Might Of The First Order αντίθετα, είναι καθαρή απόλαυση. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις από μέρους μας, προσφέρει απλόχερα χαοτική διασκέδαση. Σαφώς ευκολότερο στον έλεγχο της μπίλιας, συγχωρεί πολύ περισσότερα λάθη από το The Force Awakens και μεταφέρει στο έπακρο την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο κατάστρωμα του Star Destroyer. Ενώ περίμενα να υφίσταται απλώς για την ποικιλία του πράγματος, με μεγάλη χαρά διαπίστωσα πως ουσιαστικά τείνει να κλέβει τις εντυπώσεις παρά τον πιο «μουντό» σχεδιασμό του σε σχέση με τα ζωντανά χρώματα του The Force Awakens.

Το επίπεδο της παραγωγής παραμένει καρφωμένο στο ταβάνι με άφθονα samples τόσο ομιλιών όσο και μουσικής από το φιλμ και δεν υπάρχει ταχύτερος τρόπος για να δυσανασχετήσετε για την αναμονή μέχρι την έλευση του Επεισοδίου VIII, από το να παίξετε δυο-τρεις παρτίδες The Force Awakens. Τα σέβη μας στην Zen Studios η οποία παρ’ ότι εξακολουθεί να παίζει χωρίς ουσιαστικά αντίπαλο, εξακολουθεί να μας παραδίδει τραπέζια φροντισμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια.

Pros

  • Μεταφέρει εκπληκτικά το κλίμα του επικού νέου Star Wars στην αρτιότερη pinball πλατφόρμα που υπάρχει αυτή την στιγμή. Έτσι, απλά και όμορφα.
  • Μεγάλο σε διάρκεια story mode και αυξημένος δείκτης δυσκολίας του τραπεζιού The Force Awakens

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 92%

92%

Στέφανος Κουτσούκος

Ο Στέφανος Κουτσούκος ή αλλιώς "The Artist Formerly Known As Borracho", διέπραξε ποικίλα εγκλήματα τα οποία τον οδήγησαν σε μια ριζική επανεκτίμηση των προτεραιοτήτων και αξιών του. Υπηρέτησε περήφανα στην πειρατική αρμάδα του Ragequit.gr από την ίδρυση του ιστοτόπου το 2012 ως το Μάη του '19.

2 Comments

  1. Λογικά δεν πρέπει να είναι οι ίδιοι οι ηθοποιοί αλλά μίμοι τους. Θα ανέβαινε πολύ το κόστος αν είχαν licensing των κανονικών assets. Σε κάθε περίπτωση όμως, το αποτέλσμα είναι αρτιότατο, δεν σε αφήνει να το νιώσεις “φτηνό” ή πρόχειρο.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL