SPECIALS
Trending

Group Therapy Podcast: Το μνημόσυνο της Blizzard

Ένα από τα πράγματα για τα οποία δεν είμαστε και τόσο γνωστοί είναι η συνέπειά μας στα Group Therapy podcast. Παρόλα αυτά και με τις εξελίξεις να το επιτάσσουν πήραμε την μεγάλη απόφαση για την επιστροφή μας πίσω από τα μικρόφωνα. Κεντρικό μας θέμα: οι εξελίξεις στην Blizzard καθώς και μία κουβέντα γύρω από τον σκοτεινό κόσμο τον οποίο σκεπάζουν οι βελούδινες κουρτίνες της gaming βιομηχανίας. Όπως αρμόζει στην περίσταση, και στην ταυτότητά μας, βγαίνουμε διαρκώς off-topic χοροπηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο. Καταφέρνουμε όμως να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς και ίσως να βγάλουμε και ένα συμπέρασμα με το τι συμβαίνει όχι μόνο στην Blizzard αλλά ευρύτερα στο χώρο της βιομηχανίας. Χωρίς χρονοτριβές σας ευχόμαστε καλή ακρόαση και αναμένουμε τα σχόλια και τους δικούς σας προβληματισμούς!

Σχετικές πηγές και αναφορές του podcast:

Το blog της Nevalistis (πρώην Community Manager της Blizzard)

Ηλίας Ιακωβόπουλος

Μεγαλωμένος στην ελληνική επαρχία, μαγεύτηκε γρήγορα από τα φώτα της πρώτης CRT οθόνης του. Σαν περίεργος και παράξενος μπήκε στα βαθιά από νωρίς, όχι πάντοτε με επιτυχία. Επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη αποφάσισε να ασχοληθεί με την συγγραφή, οπότε και μπλέχτηκε με τις κριτικές σατανικών βιντεοπαιχνιδιών. Δηλωμένος μεσαιωλάγνος, κρίνει τα πάντα με κριτήριο το πόσα σπαθιά θα βρει στο διάβα του, ενώ στο προσκεφάλι του έχει μια Voodoo 2 να τον φυλάγει.

21 Comments

 1. Γαμώτο, γελάω κάθε φορά που ακούω στην αρχή τον Βόρειο σε οτιδήποτε με κουβέντα κι αν βγάλετε. Δεν ξέρω αν είναι άμυνα του οργανισμού μου το γέλιο για να μην ερεθιστώ κι έχουμε άλλα, πάντως γελάω κάθε φορά.

  EDIT: Δεν πρότεινε ο Ναύαρχος καν ως θέμα τις Μαρβελοταινίες και πως επηρεάζουν τον κινηματογράφο με σπέσιαλ γκεστ τον κυρ Στέφανο από τα παλιά; Απογοητεύτηκα.

 2. [QUOTE=”Admiral, post: 578340, member: 102598″]
  Με την ευκαιρία, ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα όποιον ακούει γενικά podcasts:

  1) Πόση διάρκεια είναι η ιδανική κατά την άποψη σας;

  2) Προτιμάτε συζήτηση πάνω σε ένα θέμα κάθε φορά ή σε πολλά;
  [/QUOTE]

  1) εγώ θα έλεγα κανένα προς τα πάνω όριο, εξαρτάται μόνο από την δική σας διάθεση, θέλετε να κάνετε 7 ώρες podcast; κανένα πρόβλημα.

  2) καλύτερα περισσότερα και με timestamps

  Επίσης ήθελα να πω ότι όταν ξεκινάτε ένα θέμα πχ επικαιρότητας σκεφτείτε για μια στιγμή αυτόν που μόλις έχει κατέβει από άλλον πλανήτη και πχ πείτε εντελώς επιγραμματικά τα γεγονότα στα οποία αναφέρεστε.

 3. Δεν ακούω σχεδόν ποτέ podcasts, οπότε δεν ξέρω τι βαρύτητα έχει η γνώμη μου αλλά μερικές σκέψεις από το συγκεκριμένο επεισόδιο:

  – Το αισθάνθηκα μεγαλύτερο απ’όσο ήταν (title of your sex tape). Δεν ξέρω σε τι οφείλεται αυτό, ίσως λίγο πλατειάζατε κάποιες στιγμές, ίσως αργήσατε λίγο να μπείτε στο θέμα, πάντως ένα καλύτερο pacing το χρειαζόταν.
  – Νομίζω χρειάζεται συντονισμός, ένας δηλαδή να μοιράζει τον λόγο ή έστω να γίνεται rotation μεταξύ των συνομιλητών με κάποιο τρόπο για να μην υπάρχει τέτοια ανισορροπία. Η αναλογία μού φάνηκε πως ήταν 65% Παύλος, 30% Αλέξανδρος, 5% Ηλίας και από ένα σημείο και μετά χτυπούσε περίεργα, λες και άκουγα one man show κι όχι group therapy.
  – Συμφωνώ με τον lucinos ότι είναι χρήσιμες οι εκτενέστερες αναφορές στο source material της συζήτησης για να είναι πιο αυτόνομο το podcast και να μην χρειάζεται ο ακροατής να googlάρει παράλληλα τα tweets, άρθρα και forum posts που εμπνέουν τη συζήτηση. Όχι να κάθεστε να διαβάζετε όλο το άρθρο στον αέρα, απλά να δίνετε περισσότερο context.
  – Αν γίνεται η συζήτηση πιο πειθαρχημένα και με πιο ισότιμη συμμετοχή των συνομιλητών, άνετα θα καθόμουν να ακούσω podcast που θίγει περισσότερα θέματα ταυτόχρονα. Προς το παρόν, πάντως, θα προτιμούσα ένα και καλό (π.χ. Steam Deck που ανέφερε ο Άλεξ ή GaaS games ή κάτι άλλο).
  – Παρότι ίσως δεν φαίνεται από το feedback μου, το επεισόδιο μού άρεσε αρκετα, εξού και το άκουσα όλο :p

 4. Yup, έχεις δίκιο maladroid θα περιορίσω αρκετά το χρόνο μου στα επόμενα, ίσως και σε πιο συντονιστικό ρόλο. Ήταν το πάθος για την παλιά πρώην που ενώ την έχεις αφήσει εδώ και καιρό, λυπάσαι να την βλέπεις να έχει πέσει σε σκληρά ναρκωτικά και λιώνει αργά και βασανιστικά. Ο Αλέξανδρος στο επόμενο θα έχει σίγουρα περισσότερα να πει.

 5. [QUOTE=”Admiral, post: 578340, member: 102598″]
  Με την ευκαιρία, ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα όποιον ακούει γενικά podcasts:

  1) Πόση διάρκεια είναι η ιδανική κατά την άποψη σας;

  2) Προτιμάτε συζήτηση πάνω σε ένα θέμα κάθε φορά ή σε πολλά;
  [/QUOTE]

  Συνήθως ακούω podcasts σχετικά με προγραμματισμό (α και ένα μη-technical που είχα ακούσει, το 9 days in July!). Το δικό σας ήταν το
  1ο γκέιμιν ποντκαστ που άκουσα 🥇 Οπότε:

  1. Για τα προσωπικά μου γούστα 45-60 λεπτά είναι καλή διάρκεια.
  2. Σε ένα θέμα τη φορά, το πολύυυ 2. Ούτως ώστε να υπάρχει χρόνος για να θέσουν τη γνώμη τους όλοι οι συμμετέχοντες.

  On a side note: Γιατί ρε Μπλίζαρντ (ρητορικό το ερώτημα..); :giankos: :giankos:

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL