SPECIALS

Μια πρώτη ματιά στο Old Skies

Στον αγαπημένο σας ιστότοπο (το Ragequit, εννοείται) αγαπάμε τη Wadjet Eye Games. Όντας μία από τις πιο προσηλωμένες εταιρίες στο χώρο των adventure games, πάντα αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το κάθε της βήμα, ιδιαίτερα όταν αυτό προέρχεται από τον ιθύνοντα νου Dave Gilbert.

Ο αγαπημένος αυτός δημιουργός έχει προσφέρει κατά καιρούς μερικά πολύ ενδιαφέροντα adventures, όπως η σειρά Blackwell και φυσικά το Unavowed, το οποίο αποτελεί και την πιο πρόσφατη προσπάθειά του. Μέχρι τώρα δηλαδή, καθώς εδώ και αρκετό καιρό αναπτύσσει το νέο του παιχνίδι που διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν με αυτά των Blackwell, το οποίο ονομάζεται Old Skies.

Από την πλευρά μας, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα demo του παιχνιδιού, το οποίο μας δίνει μια αρκετά καλή γεύση ως προς τι να περιμένουμε από το τελικό προϊόν. Το Old Skies ανήκει στην κατηγορία των time-travelling adventures, τοποθετώντας την ηρωίδα του παιχνιδιού, Fia Quinn, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της πόλης της Νέας Υόρκης.

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 2080 και η Fia εργάζεται ως agent για την εταιρία ChronoZen, η οποία διαθέτει την τεχνολογία των ταξιδιών στο χρόνο και τη χρησιμοποιεί προκειμένου να επιτρέπει στους πελάτες της να επισκεφθούν μια παρελθοντική χρονική περίοδο της αρεσκείας τους. Φυσικά, με το αζημίωτο. Η νεότερη αποστολή που ανέλαβε η Fia είναι να συνοδεύσει τον δόκτωρα Joseph Anderson, ο οποίος λαχταρούσε να επισκεφθεί την εποχή που ήταν φοιτητής και να δοκιμάσει για μια τελευταία φορά, καθώς πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, τα… εκλεκτά εδέσματα του τοπικού ρεστοράν όπου σύχναζε τότε. Δηλαδή, junk food και άγιος ο θεός.

Φαινομενικά πρόκειται για μια απλή αποστολή, η οποία όμως απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς ο Joseph Anderson θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους γιατρούς που έβγαλε ποτέ αυτός ο πλανήτης και η επιβίωσή του είναι υψίστης σημασίας. Συνεπώς, θα πρέπει να αποφευχθούν με κάθε τρόπο τυχόν χρονικά παράδοξα, όπως παραδείγματος χάρη να βρεθεί αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου όμως, αποδεικνύεται ότι ο Joseph είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του. Με την πρόφαση ότι θέλει να πάει προς… νερού του, ξεφεύγει από την προσοχή της Fia και όχι μόνον αυτό, αλλά ξεφορτώνεται και τη συσκευή ανίχνευσης της ChronoZen, η οποία τοποθετείται στους πελάτες για λόγους ασφαλείας. Αναγκαστικά, η Fia βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να εντοπίσει τον Joseph και να τον εμποδίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος, κάτι που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες στο χρονικό συνεχές.

Η εν λόγω ιστορία είναι μία από τις επτά που θα περιλαμβάνει το παιχνίδι και έχει διάρκεια περίπου σαράντα λεπτά. Φυσικά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι η ιστορία του Joseph Anderson θα μεταφερθεί αυτούσια στο κανονικό παιχνίδι, παρ’ όλα αυτά μας πέταξε όσο «τυράκι» χρειαζόταν για να μας τραβήξει το ενδιαφέρον.

Η αφήγηση λοιπόν αναμένεται να είναι από τα ισχυρά «χαρτιά» του Old Skies, καθώς τόσο η υπόθεση δημιουργεί πολλά ενδιαφέροντα ερωτηματικά και προκαλεί την περιέργεια του παίκτη, ενώ η γραφή των διαλόγων και των μονολόγων της Fia είναι εξαιρετικά καλογραμμένοι. Όμως και στο adventure κομμάτι, δε δείχνει να πηγαίνει πίσω, αν και το δείγμα είναι πολύ μικρό για να μπορέσουμε να εξάγουμε συμπέρασμα για το επίπεδο δυσκολίας της περιπέτειας.

Το Old Skies δε διαφέρει από ένα παραδοσιακό adventure, με την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και τους υπόλοιπους NPC να αποτελούν τους μοχλούς προώθησης της ιστορίας, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει φυσικά και η χρήση των αντικειμένων που θα συλλέξουμε. Τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί, εντούτοις συμπεριλαμβάνεται ένα ιδιόμορφο database σύστημα, με το οποίο μαθαίνουμε πληροφορίες για ανθρώπους του παρελθόντος που μπορούν να μας βοηθήσουν στην έρευνά μας. Ο έλεγχος της βάσης δεδομένων γίνεται κατά κύριο λόγο συνδυάζοντας ονόματα ή/και περιοχές, ενώ σε κάθε μας βήμα σύμμαχος είναι ο Nozzo, ένας τύπος που βοηθά απομακρυσμένα την Fia και της δίνει πολύτιμες συμβουλές και τον κατάλληλο προσανατολισμό.

Γενικά το παιχνίδι δείχνει να έχει προσεχθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι ότι καλούμαστε να πάρουμε κάποια σημαντική απόφαση στο τέλος της υπόθεσης, η οποία προφανώς θα έχει κάποιο σοβαρό αντίκτυπο στο μέλλον. Εξάλλου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Dave Gilbert, θα υπάρχουν αρκετές τέτοιες προκλήσεις, ενώ το γεγονός ότι η Fia είναι εφικτό να πεθάνει (δε συμβαίνει στο demo), πιθανότατα να δημιουργεί καταστάσεις αντίστοιχες με εκείνες που είδαμε στο Strangeland της ίδιας εταιρίας.

Κλείνοντας, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι αυτό είναι το πρώτο HD παιχνίδι του δημιουργού, καθώς είναι γραμμένο σε ανάλυση 1920*1080, γεγονός που το καθιστά, με διαφορά, το ομορφότερο παιχνίδι της Wadjet Eye Games. Τόσο τα περιβάλλοντα όσο και οι χαρακτήρες είναι αρκούντως ελκυστικά στο μάτι, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στον ηχητικό τομέα, με το εκπληκτικό voice-over και το υπέροχο soundtrack του μακροχρόνιου συνθέτη Thomas Reign να ταρακουνούν τα ηχεία μας.

Πρώτο δείγμα θετικό λοιπόν, αναμένουμε με ανυπομονησία την ολοκληρωμένη έκδοση, η οποία όμως δε θα δει το φως της ημέρας πριν το 2023. Υπομονή και μέχρι τότε, φροντίστε να το έχετε προσθέσει στη wishlist σας.

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Συντάκτης-λάτρης των action, shooter, adventure, RPG’s και ενίοτε racing παιχνιδιών, προτιμά κυρίως το single-player gaming. Που και που ξεσπάει σε κανά multi, αλλά δεν το παρακάνει κιόλας.

3 Comments

  1. Ωραία παρουσίαση Ζώρζ και είναι ήδη καρφωμένο στη wishlist.

    Εντωμεταξύ, η λατρεία μας στον Gilbert και τις δουλειές του, μου θυμίζει λίγο τους εκλιπόντες παππούδες οπαδούς του Βοσκόπουλου και του Πουλόπουλου. Οι νέοι γέλαγαν αλλά μέσα καίγονταν σακάκια. Είναι ωραίο πράμα να έχεις ακόμα δημιουργούς που σε πηγαίνουν πίσω στην παιδική σου ηλικία.

Αφήστε μια απάντηση

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
elEL