SPECIALS

RageQuitGR v4.0: XenForo, Κοψίδια, Λαϊκή Κυριαρχία

One Forum to Rule Them All

Εν Αρχή ήν η Kunena. Η Kunena ήν ίδιον της Joomla και η Joomla ήν η Kunena…

Σε αυτή τη Θρυλική Εποχή, από την ίδρυση του RQGR στα τέλη του 2012 έως και το 2015, κόσμος ήρθε κι έμεινε, σφυρηλατήθηκαν δεσμοί που κρατούν μέχρι σήμερα, ανοίχθηκαν μεγαλειώδεις συζητήσεις – ή και κάποιες όχι και τόσο μεγαλειώδεις… Και γενικά, έγιναν πράγματα:

“Ας αφήσουμε ανοιχτή τη δυνατότητα να αλλάζουν το όνομά τους κατά βούλησιν, τι μπορεί να γίνει πια…”

Κάπου εκεί στα τέλη του 2015, με τα πράγματα στον ημιθανή μας ιστότοπο να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, κάποιοι μας έπεισαν πως “είμαστε outdated” και “χρειαζόμαστε αναβάθμιση”. Μας θάμπωσαν με τα “σύγχρονα features” και το “λειτουργικό backend”… και κάπως έτσι αποχαιρετίσαμε την Αλεξάνδρεια Kunena που χάνουμε, και περάσαμε στην εποχή του Simple Machines Forum – SMF. Ένα άκρως λειτουργικό φόρουμ, η αλήθεια είναι, και με πλήθος περισσότερων δυνατοτήτων σε σχέση με το προηγούμενο, αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν προσέφερε ποτέ τη ζεστή θαλπωρή της Kunena…

RageQuitGR - Simple Machines Forum
Powered by Stergios

Δυόμιση χρόνια αργότερα, είπαμε να ασχοληθούμε και λίγο με το κεντρικό site. Με την Joomla να παρουσιάζει εμφανή ίχνη γήρανσης και δυσχρηστίας, και, το κυριότερο, όντας ανήμποροι να την αναβαθμίσουμε επειδή κάτι τέτοιο θα “έσπαγε” όλα μας τα Plugins, πήραμε τη μεγάλη απόφαση για ολική μετατροπή του site από Joomla σε Wordpress. Προφανώς αυτό επέφερε και μια παράλληλη απώλεια: την αναγκαστική μετάβαση από το SMF στο bbpress. Μπορεί το site ως Wordpress να είναι χιλιετίες μπροστά από άποψης λειτουργικότητας και ευκολίας στο ανέβασμα των άρθρων, όμως το bbpress μόνο ως… ατυχές μεταβατικό στάδιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, λίαν επιεικώς.

Διάβολε, πάνε-δεν πάνε 1-2 βδομάδες από τότε που το κλείσαμε, και ήδη έχω προλάβει να το διαγράψω πλήρως από τη μνήμη μου.

Αλλά ας μην ασχοληθούμε άλλο με αυτή τη μαύρη περίοδο. Μια γνωστή φράση λέει πως “δεν έχει σημασία το ταξίδι, αλλά ο προορισμός”. Αυτοί που αναπαράγουν τη συγκεκριμένη φράση δεν έχουν ιδέα, ειδικά όσον αφορά το προκείμενο παράδειγμα τουλάχιστον. Έτσι, μετά από περιπλάνηση ετών ολόκληρων, φτάσαμε σε κάτι που επιτέλους φέρεται ικανό να ξεπεράσει τη γλυκιά Kunena της νιότης μας. Κυρίες και Κύριοι, ΕΠΟΧΗ XENFORO. Δεν βάζω εικόνα, κλικάρετε στο “Forum” πάνω δεξιά και θα μπείτε.

Τα features της νέας κοινωνικής μας πλατφόρμας παραείναι πολλά για να απαριθμηθούν στο σύνολό τους, αλλά ας αναφερθούν ενδεικτικά, πέρα από την αστραπιαία ταχύτητα του νέου φόρουμ, τα πιο πιασάρικα όπως custom reactions (που θα εμπλουτιστούν μελλοντικά), achievements/trophies, προσωπικά statuses και πριβέ “συζητήσεις” ανάμεσα σε πολλούς συνομιλητές. Στα πλαίσια της νέας φορουμικής πλατφόρμας είναι δυνατή και η απεικόνιση των σχολίων στα άρθρα ως Forum Threads, όπως μπορείτε να δείτε πατώντας στο κουμπί “View Thread” στο τέλος αυτής της σελίδας. Το συγκεκριμένο feature είναι ακόμα σε ψιλο-beta φάση, οπότε μπορεί να υποστεί αλλαγές στο μέλλον.

Αν υπήρχε ΜΙΑ στιγμή που να άξιζε πραγματικά στη διάρκεια όλης της διαδικασίας μετάβασης, ήταν η στιγμή της διαγραφής όλων των bbpress plugins από το dashboard του WordPress. Αγαλλίαση της ψυχής.

Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πως ένα μικρό μέρος των συνολικών εξόδων που απαιτήθηκαν προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η αναβάθμιση, καλύφθηκε από τα ποσά που είχαν συγκεντρωθεί στους Affiliate λογαριασμούς μας μέσω των αγορών της κοινότητας. “Από την κοινότητα, για την κοινότητα” θα έλεγε κάποιος πολιτικάντης – εμείς απλώς ας σας ευχαριστήσουμε για τη συνεχιζόμενη στήριξή σας μέσω των Affiliations μας (και θυμίζουμε ξεδιάντροπα πως, εκτός του Humble Bundle, διατηρούμε Affiliate λογαριασμό στο Fanatical, στο WinGameStore, αλλά και στο Instant Gaming).

Μπορεί, λοιπόν, να μας πήρε λίγο παραπάνω χρόνο και χρήμα (και ψυχική οδύνη) απ’ότι θα έπρεπε, αλλά εν τέλει τα καταφέραμε: φτάνουμε και ξεπερνούμε το Kunenικό μας παρελθόν, περνώντας στο One Forum to Rule Them All, στο μοναδικό Forum που θα χρειαστούμε ποτέ (τουλάχιστον μέχρι να βγάλει ο Gabe το VR Forum 2057 Edition). Ας αρχίσει το ποστάρισμα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αν επιστρέφετε στο Forum για πρώτη φορά μετά τη μετάβαση στη νέα πλατφόρμα, είναι απαραίτητο να κάνετε password reset στο λογαριασμό σας προτού λογκάρετε, πατώντας την επιλογή “Forgot your password” στη σελίδα του Login. Το σύστημα δεν έχει συγκρατήσει τα passwords κατά τη μετάβαση, οπότε μπορείτε κάλλιστα αν θέλετε να συμπληρώσετε το παλιό σας password ως νέο. Αν συναντάτε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την όλη διαδικασία, τσιγκλίστε μας στο Discord ή μέσω του FB και θα επιληφθούμε.

Tags

Κώστας Καλλιανιώτης

Αρχαιολόγος, RPG Player, Καταναλωτής Προβατίνας.

Χειρομαλάχτης

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 24, 2019
Messages
351
φερστ, φέεεερστ...!!!!!!
παντως σαν την κουνενα δεν εχει οσα τσιβος και να βανετε τωρα για να γλυκαθουν οι νιουμπηδες.
επισης φχαριστω που μου θυμισες το θρεντ της πιπας
(του γκανταλφ!!)
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,394
Ευτυχώς κάθε φορά που αλλάζαμε φόρουμ καταφέρναμε να σώζουμε το αρχείο, έχουν σωθεί διάφορα διαμάντια από τότε.Βλάση Μποράτσο, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα.
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Ααααααχ, αναμνήσεις. Θυμάμαι όταν είχα κάνει το transition από το PCM forum (όπου κι εκεί ήμουν σχετικά νέος χρήστης, παρόλο που ήμουν αναγνώστης για πάνω από μία δεκαετία), έλεγα ότι θα το έχω δίπορτο. Αλλά η ποιότητα του site και της κοινότητας (που ήταν μάλλον και η καρδιά της PCM κοινότητας) πολύ γρήγορα είχαν ως αποτέλεσμα να ακολουθώ μόνο το RQ. Θυμάμαι όλα τα στάδια του forum και του site με νοσταλγία, και για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να ξαναγύριζα στο 2012 και να ξαναγινόμουν εικοσάρης (έστω λίγο μεγαλύτερος, δε θα τα χαλάσουμε για 1-2 χρόνια πάνω κάτω :p). Κυρίως γιατί τότε ήμουν ξέγνοιαστος φοιτητής και τώρα ζήτημα αν προλαβαίνω να παίξω 4-5 παιχνίδια το χρόνο και το forum activity μου έχει πέσει δραματικά. Αλλά that's life. Keep it up guys!!!! Τουλάχιστον, αν δεν μπορώ να παίξω τα παιχνίδια που θέλω, να μπορώ να διαβάζω reviews και απόψεις από άτομα που εμπιστεύομαι και συνεχίζουν να μου θυμίζουν τα γλυκά καμμένα χρόνια της φοιτητικής νιότης.
 

razvedchiki

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,364
τελικα ο τενεκες και ο λουκουμας ποιανου ειτανε αλτ?
 

sandwraith_

Half-Ogre
Joined
Nov 30, 2012
Messages
518
Tι νοσταλγία ήταν αυτό το άρθρο... Θα αφήσετε παρακαταθήκη εδώ πάντως και λόγω cult μορφής συντακτών, αλλά και cult μορφής threads. Προσωπικά εξακολουθεί να είναι η ποιο ζεστή γωνιά φόρου (που έλεγε και μια ψυχή), που είχα ποτέ την χαρά να stalkαρω και που και που να γίνομαι ενεργό μέλος της.
 

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
5,619
Βρε πώς περνάνε τα άτιμα τα χρόνια... Σαν χθες μου φαίνεται που σχεδιάζαμε με τα παιδιά τα πρώτα βήματα της ανεξαρτητοποίησής μας. Ούτε για πλάκα δεν μπορούσα τότε να φανταστώ ότι αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα για ένα απλό blog θα εξελισσόταν τόσο πολύ και θα έφθανε σήμερα να είναι ένα από τα πιο σύγχρονα sites στην Ελλάδα. Πραγματικά μου φαίνεται τρελό που τόσα χρόνια μετά η κοινότητα που επέζησε της πτώσης του PCM όχι απλά ζει αλλά εξελίσσεται και προοδεύει. Είμαστε σαν το PC gaming και εμείς, μας είχαν για πεθαμένους και στο τέλος θα τους θάψουμε όλους!

 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,723
Και μένα σαν χθες μου φαίνεται που παρά λίγο να χαλάσει το F5 μου απ' τα πατήματα. Άξιζε τον κόπο όμως 😛
Και επιτέλους ξανά πήρε τα πάνω του το Forum μετά το... you know (ούτε να το πω δε θέλω).
 

Χειρομαλάχτης

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 24, 2019
Messages
351
γεια σου τζιμη μερακλη.
γιου εντ μη μπόουθ. και θυμαμαι οταν μπηκαμε ντρεπομασταν να κανουμε κλικ που λεει ο λογος. απροσκαλεστοι σ ενα παρτυ που θα ξεκινουσε μετα απο κανα δυο μερες. τελικα δε μας πεταξανε οξω (ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ) και καναμε μπέτα τεστινγκ ον δε φλάι.
ενα δακρυ αυλακωσε τα εντονα μηλα μου.
 

Admiral

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
5,619
Ήταν σαν τον Kirk που έκλεψε στο Kobayashi Maru, αναγνωρίσαμε τη μαγκιά σας.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,394
Επιβιώνει και το beta thread.


Μόνο τα html/bbcode tags των smilies και των λίνξ έχουν χαλάσει, βέβαια, αλλά ας μένουν έτσι αιώνια ως ανεπούλωτες πληγές που θα προδίδουν πάντα το τι έχουμε περάσει.
 

Χειρομαλάχτης

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 24, 2019
Messages
351
ΧΑ! τεικ δατ τζίμερ! γραφτηκες πρωτος, αλλα εχω πρωτο ποστ εκτος μοντς :p:cool:
μπορατσο, οπου κι αν εισαι, το βινυλιο ακομα να το δω ρε μπαγασα. μηπως εννοουσες τα φετινα χριστουγεννα?
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,394
Άσχετο, στα πλαίσια της διάθεσης ανασκόπησης και επειδή το αναφέραμε και στο Δισκόρδ πριν λίγο...

Ο περίφημος διαγωνισμός για το Heroes of the Storm, που συνοδεύτηκε από τη μαζικότερη εγγραφή bots στο site.


226 σχόλια χαχαχαχαχ
 

Adhan

Connoisseur of Dismal Art
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
9,553
Θέλω ένα από αυτά τα δροσερά κλειδί!
Αλλά περισσότερο έχω πεθάνει με του Μποράτσου

Απόλαυση πραγματική το giveaway λέμε. Pl0xorZ κλειδάκι για να ζήσω το όνειρο του regional ladder leader!
:LOL:
 

soad667

Lich
Joined
Dec 1, 2012
Messages
5,098
Εντάξει, λίγο το άρθρο, λίγο οι απειλές του Νορθ, αποφάσισα να ξεθάψω το ακάουντ που λόγω συγκυριών έμεινε στο ράφι από τον Μάιο κάπου. Το_Τσουλί_του_Μπαξέ reports for duty..
 
Back to top button
Follow on Feedly

Close