EDITORIALSWord of Manos

Achievement Unlocked: 500 reviews

Ψαχουλεύοντας την database μας χθες το βράδυ, διαπίστωσα –τελείως τυχαία ομολογώ- ότι το “Trine 3-Artifacts of Power” review που ανεβάσαμε σήμερα υπήρξε το 500ό game review από καταβολής Ragequit. Αμέσως σκέφτηκα ότι άξιζε ν’ αφιερώσω δύο αράδες, προκειμένου να προβώ σ’ έναν μικρό σχολιασμό.

Για ν’ αφήσουμε λοιπόν λίγο τους αριθμούς να μιλήσουν, απ’ τον Νοέμβριο του 2012, οπότε και ξεκίνησε την πορεία του το site μας, προλάβαμε να γράψουμε 28 reviews το τελευταίο δίμηνο του 2012, 166 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, προσθέσαμε 176 ακόμη εντός του 2014 και να που σήμερα, την 11η Σεπτεμβρίου 2015, ακουμπήσαμε ήδη τα 130 reviews για το τρέχον έτος, φτάνοντας την ίδια στιγμή τον μαγικό αριθμό των 500 στο σύνολο. Υπενθυμίζω εδώ ότι αναφερόμαστε μόνο σε game reviews, δίχως να συνυπολογίζουμε τα special θέματα, τα editorials, τα hardware άρθρα κι οτιδήποτε άλλο ανεβάζουμε παράλληλα με τις κριτικές παιχνιδιών, οι οποίες οπωσδήποτε μέχρι σήμερα αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ragequit. Τις κριτικές μας φροντίσαμε ήδη να τις καταλογογραφήσουμε στο forum μας, με αλφαβητική, βαθμολογική, αλλά και χρονολογική σειρά, για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

500 reviews λοιπόν σε λιγότερο από 35 μήνες, ή, αλλιώς, 15 reviews ανά μήνα. Για έναν ιστότοπο που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με μία gaming πλατφόρμα, το να καταφέρνει ν’ ανεβάζει ένα νέο review ανά δύο ημέρες νομίζω αποτελεί ένα μικρό κατόρθωμα. Όλα δείχνουν ότι θα καταφέρουμε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ν’ αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας, ξεπερνώντας τα 176 reviews του 2014. Προσθέστε σ’ αυτό ότι τα κείμενά μας προκύπτουν μέσα από σοβαρή ενασχόληση με κάποιον τίτλο δίχως ν’ αποτελούν αρπακολλατζίδικες δουλειές του 2ώρου κι ότι συχνά πυκνά είμαστε οι πρώτοι, όχι μόνο σ’ ελληνικό αλλά και σε παγκόσμιο (!) επίπεδο, που ανεβάζουμε κριτική ενός παιχνιδιού και καταλαβαίνετε ότι έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε περήφανοι για το πνευματικό μας παιδί, που αισίως κοντεύει να κλείσει τα τρία χρόνια παρουσίας.

Wolfenstein Shot1Κι αν αναρωτιέστε ποιο υπήρξε το 250ό review μας, δεν ήταν άλλο απ’ το “Wolfenstein-The New Order”

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η κατάσταση θα ήταν ακόμη καλύτερη αν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη απάντων των τοπικών αντιπροσώπων, κάτι που δε σας κρύβουμε ότι εξακολουθεί να μην έχει συμβεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνουμε την ευκαιρία πραγματοποίησης review για ορισμένους τίτλους, καθώς δυστυχώς ορισμένοι εισαγωγείς συνεχίζουν πεισματικά να κινούνται σε πνεύμα συνεργασίας με συγκεκριμένους ιστότοπους της χώρας μας. Στον αντίποδα, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σχεδόν του συνόλου των publishers και developers του εξωτερικού, κάτι που οπωσδήποτε μας προσφέρει απέραντη ικανοποίηση κι αποτελεί την καλύτερη παρηγοριά για τη συμπεριφορά ορισμένων συμπατριωτών μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συντακτική μας ομάδα είναι απ’ τα πιο πλήρη και καταρτισμένα teams που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα ελληνικό site, χωρίς βέβαια ν’ αποκλείουμε τον περαιτέρω εμπλουτισμό του, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Κάπου εδώ, χωρίς πολυλογίες και φανφάρες, θα ολοκληρώσω τον μίνι αυτό απολογισμό. Ασφαλώς δε θα ευχηθώ να τα χιλιάσουμε, καθώς μία τέτοια ευχή θα φάνταζε… μάλλον πολύ βραχυπρόθεσμη!  

       

Μάνος Καρκαλέμης

Manos can't help but feel happy that he was actively involved in gaming writing in the years 2009-2017, when he was given the opportunity to write reviews for some adventure game gems, such as "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

19 Comments

 1. Εύγε! Παρόλο που η ποιότητα δεν είναι τόσο αυστηρά μετρήσιμη ξεχειλίζει και με το παραπάνω. Συνεχίστε ακάθεκτοι 🙂

 2. Καλά ρε τρελέ, έκατσες και τα μέτρησες ενα ένα τα reviews? Πες μου ότι έχετε ένα counter που σας ειδοποιεί. :p

  Παραλίγο να το ξεχάσω. Σχαρίκια.

 3. Πλέον είναι μετρήσιμη! 500 υποδειγματικά reviews! Να είστε πολύ χαρούμενοι για ότi έχετε καταφέρει. Έχετε χτίσει μια εξαιρετική κοινότητα και μια διαρκώς ανερχόμενη παρουσία στον κόσμο του pc gaming. 500 μπράβο.

 4. 500 σ’ ένα μήνα πολύ απλά δεν γίνεται, αν θες να βάλουμε στόχο και στοίχημα τα 500 σ’ ένα χρόνο κι αναλάβεις πλήρως τα έξοδα του πάρτυ αν χάσεις, το συζητάμε…:p

 5. Ευχαριστούμε πολύ αδερφέ! Ειλικρινά χαιρόμαστε ιδιαίτερα για κάθε νέο πρόσωπο που βλέπουμε να γίνεται μέλος της κοινότητάς μας.

  kara, τα συγχαρητήρια ανήκουν και σ’ εσένα, καθώς έχεις εμπράκτως αποδείξει ότι σ’ εμπνέει το RQ κι έχεις βάλει το λιθαράκι σου σ’ αυτό το πρώτο milestone μας.

 6. Γαμώτο πως μου ξέφυγε αυτό το άρθρο; Να τα χιλιάσετε ρε, και δεν σηκώνω αντίρρηση. Εδώ θα είμαστε, κάποιοι με μπαστούνια, άλλοι με τη νοσοκόμα δίπλα να τους διαβάζει τα posts γιατί δεν θα βλέπουν τίποτα. Αλλά δεν πάμε πουθενά.

 7. Eμ, το θέμα είναι ότι, τουλάχιστον με τον ρυθμό που πάμε μέχρι στιγμής, τ’ άρθρα θα τα χιλιάσουμε πολύ προτού συμβούν αυτά που λες, δηλαδή περίπου σε τρία χρόνια.

 8. Νε σηγα το επιτευμα Το προτο ελληνικο γκεημινκ σαητ ειναι απλα γαματω και προσπαθητε να το αντιγραψαιτε με αυτα που γραφετε!!!!

  Πέρα απο την πλάκα. Να τα χιλιάσετε!!!! Και το αξίζετε 🙂

 9. Μάνο, για να το πω πολύ απλά, είστε το καλύτερο site για PC Users / PC Gamers στην Ελλάδα. Και πιστεύω και με μεγάλη διαφορά.
  Δεν έχω κάποιο λόγο για κολακείες κτλ, απλά λέω την πραγματικότητα που βλέπω, καθώς βλέπω ένα site “στελεχωμένο” από πολύ έμπειρους συντάκτες του αντικείμενου τους που έχουν εργαστεί σε sites, έντυπα περιοδικά κτλ έχοντας αποκομίσει μεγάλη εμπειρία, αλλά και το κυριότερο διακρίνω μια επαγγελματικότητα που παρόλο το χαβαλέ και τις καφρίλες στο φόρουμ σε κάποια ποστ που είναι και λογικό και αναμενόμενο να υπάρχουν, η επαγγελματικότητα αυτή φαίνεται, όπως επίσης φαίνεται ότι αυτό που κάνετε το κάνετε επειδή σας αρέσει και όχι σαν κάποιους άλλους που το κάνουν για άλλους λόγους (π.χ. εγωισμού, προβολής κτλ).

  Μπορεί να μην συμμετέχω πολύ στο φόρουμ, αλλά σας παρακολουθώ καθημερινά.

  Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν για το “achievement”, πολλά μπράβο στην ομάδα και συνεχίστε την καλή δουλειά.
  Ραντεβού στα χίλια gaming reviews 🙂

  PC Rules !!!!!

 10. Συγχαρητήρια για την αξιόλογη προσπάθεια και το σημαντικό αυτό επίτευγμα! Φυσικά εύχομαι ακόμα καλύτερη συνέχεια!

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN