LATEST NEWS

Η Atari πουλάει, η Wargaming.net αγοράζει

Ίσως να θυμάστε πως τον μακρινό Ιανουάριο, η Atari U.S. δήλωνε επισήμως χρεοκοπημένη και διατεθειμένη να αλλάξει ριζικά το mondus operandi της. Στα πλαίσια αυτών των ανακατατάξεων, ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών ένας πλειστηριασμός Αssets από μέρους της Atari, με διάφορες εταιρίες να καταθέτουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή των προσφερόμενων Licenses. Πριν λίγη ώρα ανέβηκαν επισήμως τα πρακτικά της “συνεδρίασης” online, οπότε μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το ποιος απέκτησε τι.

Aνάμεσα στα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προκύπτουν από την αναδιανομή αυτή, είναι και το ότι η Wargaming.net, υπερήφανος δημιουργών των υπέρ του δέοντος επιτυχημένων World of Tanks/Warplanes/Warships, είναι πλέον και υπερήφανος κάτοχος των Licenses για τα θρυλικά Master of Orion and Total Annihilation franchises.

Αναφορικά, δε, με το δεύτερο License ειδικότερα, έχει ενδιαφέρον και το να υπενθυμίσουμε πως τον Φεβρουάριο η Wargaming.net είχε αγοράσει την χρεοκοπημένη Gas Powered Games του Chris Taylor, του αρχικού δημιουργού των Total Annihilation δηλαδή! Σύμπτωση; Ας ελπίσουμε πως όχι…Αναμένουμε τις ευτυχείς εξελίξεις στην υπόθεση.

Κώστας Καλλιανιώτης

Archaeologist/Historian, RPG Player, Motörhead fan, Consumer of Mutton.

5 Comments

  1. Λατρεύω το Master of Orion, αλλά ως αιρετικός θα σας βάλω πιπέρι στο στόμα μάγκες. Total Annihilation και τα μυαλά στο μίξερ… 🙂

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN