LATEST NEWS

[UPDATED] Αποσύρεται η PC έκδοση του Batman: Arkham Knight!

Update: Σύμφωνα με ανακοίνωση της WB μέσω της Steam κοινότητας, το πολυπόθητο update που θα διορθώνει τα (αμέτρητα) κακώς κείμενα του παιχνιδιού, θα σκάσει μύτη κάπου μέσα στον Αύγουστο. Ιδωμεν.

 

Original News Item: Σίγουρα έχετε διαβάσει για τη τραγικότατη κατάσταση που κυκλοφόρησε προ ημερών το Batman: Arkham Knight των WB/Rocksteady στη Μητέρα Πλατφόρμα. Ενα πραγματικά απαράδεκτο launch που ξεπέρασε σε αποτυχία ακόμα και εκείνου του Assassin’s Creed: Unity της Ubisoft, ενώ η αποκάλυψη ότι το port ανέλαβε μια δωδεκαμελής ομάδα (!) που ονομάζεται Iron Galaxy (συμμετείχε στο εξίσου μετριότατο port του Batman: Arkham Origins) εξόργισε ακόμα περισσότερο τους χρήστες PC που έβλεπαν την απόδοση του παιχνιδιού να είναι κατώτερη από κάθε προσδοκία.

Η δικαιολογημένα σφοδρή αντίδραση του κόσμου ανάγκασε αρχικά τη Warner να παραδεχτεί ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα στο παιχνίδι και να προτείνει κάποιες ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους παίκτες να παίξουν ανεκτά το παιχνίδι μέχρι να λυθεί η υπόθεση. Φυσικά οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν έπεισαν κανέναν, καθώς μέσα σε όλα το πολυπόθητο 30 fps cap δεν έφευγε από τη μέση (μόνο με “πλάγιους” τρόπους μέσω του ini αρχείου του παιχνιδιού, το οποίο σύμφωνα με τη Warner προκαλεί glitches) ενώ το τελικό οπτικό αποτέλεσμα, ακόμα και σε high-end κάρτες γραφικών, ήταν χειρότερο ακόμα και από αυτό του PS4.

Συνέπεια όλων αυτών είναι σήμερα η Warner να ανακοινώσει ότι αποσύρει το Batman: Arkham Knight από το Steam Store μέχρι να το παιχνίδι να φτάσει τα επίπεδα ποιότητας που του αξίζει. Προτρέπει μάλιστα τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε refund αν δεν επιθυμούν να περιμένουν.

Ομολογουμένως πρόκειται για μια κίνηση που δεν θυμόμαστε να έχει πραγματοποιηθεί ξανά πρόσφατα σε AAA τίτλο, που εν μέρει τιμά τη Warner που δεν θα συνεχίσει να πουλά ένα ημιτελές προϊόν, αλλά από την άλλη δεν της δίνει και άφεση αμαρτιών για το ότι επέτρεψε να κυκλοφορήσει ένας από τους πιο πολυαναμενόμενους τίτλους της χρονιάς σε αυτή τη κατάσταση.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων…

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Lover of action, shooter, adventure, RPG's and sometimes racing games, he prefers mainly single-player gaming. Every now and then he breaks out into a multi, but he doesn't overdo it.

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN