LATEST NEWS

Διαθέσιμο το Deponia: The Complete Journey

Η σειρά των Deponia ήταν μια από τις πιο απολαυστικές περιπέτειες που είχαμε τη τύχη να παίξουμε τα τελευταία χρόνια. Αν και δεν κατάφερε, εν τέλει, να κάνει το ένα βήμα παραπάνω για να ανακηρυχθεί ως κλασική (εκτός ίσως από τον ανεπανάληπτο πρωταγωνιστή Rufus), δίχως άλλο αποτελεί μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία για όποιον επιθυμεί να παίξει ένα παραδοσιακό point ‘n’ click adventure με άφθονο χιούμορ.

Η Daedalic Entertainment πήρε την διόλου αναπάντεχη απόφαση να συμπτύξει και τα τρία επεισόδια (Deponia, Chaos on Deponia και Goodbye Deponia) σε ένα ενιαίο τεράστιο παιχνίδι, ονομάζοντας το Deponia: The Complete Journey. Η έκδοση αυτή, συγκριτικά με τα επεισόδια που κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα, περιλαμβάνει ένα 4ωρο developers commentary, ένα νέο quest log και world map, ενώ συμπεριλαμβάνονται και έξι επιπλέον τραγούδια.

Η τιμή του εν λόγω πακέτου βρίσκεται στα 40 ευρώ στο Steam, μια ομολογουμένως περίεργη κίνηση, καθώς η αγορά του εκάστοτε επεισοδίου ξεχωριστά είναι εφικτό να βρεθεί αρκετά φθηνότερα, ιδίως σε περίοδο προσφορών που η τιμή τους συχνά πέφτει και κάτω από τα τρία ευρώ.

Πάντως, η Daedalic φρόντισε για τους ήδη κατόχους του παιχνιδιού, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την The Complete Journey έκδοση, να προσφέρει μια έκπτωση της 30% ανά επεισόδιο μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Ετσι, αν διαθέτετε ένα επεισόδιο Deponia, θα λάβετε έκπτωση 30%, δύο επεισόδια 60%, ενώ αν διαθέτετε και τα τρία Deponia στη Steam Library σας, η έκπτωση φτάνει το 90%.

Το ερώτημα είναι γιατί να ξαναπληρώσετε για ένα παιχνίδι που έχετε ήδη αγοράσει, αλλά αυτό αφήνουμε να το κρίνετε εσείς…

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Lover of action, shooter, adventure, RPG's and sometimes racing games, he prefers mainly single-player gaming. Every now and then he breaks out into a multi, but he doesn't overdo it.

8 Comments

 1. Αντίστοιχη ημι-αρπαχτή με την Director’s Cut του Human Revolution δηλαδή, που σε βάζουν να πληρώσεις τις μικροβελτιώσεις, έστω και με μεγάλη έκπτωση. Από μια πλευρά έχει μια *μικρή* λογική, από την άποψη ότι πληρώνεις τις έξτρα εργατο-ώρες που πήγαν στα ειδικά features, αλλά νοσταλγώ όλο και περισσότερο τις εποχές που αγόραζες ένα παιχνίδι και ήταν μια ΠΛΗΡΗΣ εμπειρία, χωρίς DLC, πρόσθετα features, director’s cut και σούπες μούπες.

  Ειδικά για τόσο πρόσφατο τίτλο, είναι απλά απαράδεκτο.

 2. Βασικά το DC του HR παίζει να είναι χειρότερο από το “απλό”, όποιον έχω ρωτήσει μου είπε να μην την πάρω καθώς έχει τεράστια θέματα απόδοσης – χο χο χο.
  Μας την έφερες SE :p

 3. Χμμ, ή έχω ξεχάσει κάτι εγώ πολύ γρήγορα, ή αναφέρεσαι στο θέμα που είχε το πρώτο μέρος με την εμφάνιση ορισμένων αντικειμένων στο inventory. Πέραν τούτου, συνάντησες κάτι άλλο;

 4. Μάνο αναφερομαι στο πρώτο που έπρεπε να αλλάξεις region για να δουλέψει. Αν και βατή λύση, προσωπικά με πείραξε λιγάκι…..
  Στα υπόλοιπα δεν συνάντησα κάτι.

 5. Ναι, σίγουρα ήταν ενοχλητικό, τουλάχιστον όμως βρέθηκε γρήγορα η λύση, έστω κι αν ήταν ολίγον μπακαλέ και δεν προήλθε μέσω patch, όπως και θα έπρεπε.
  Ευτυχώς τα επόμενα δύο δεν είχαν θέματα.

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN