LATEST NEWS

[UPDATED] Προσεχές “Game of Thrones” RPG από την Bethesda;

Update: Τελικά ο θησαυρός (τρόπος του λέγειν) απεδείχθη άνθρακες. Εκπρόσωπος των καταστημάτων Target, ερωτηθείς από το περιοδικό Forbes για το θέμα, απάντησε λιτά και περιεκτικά: “Δεν πρόκειται για αληθινό προϊόν. Λυπούμαστε για την σύγχυση”. Πράγματι, η επίμαχη καταχώρηση έχει πλέον κατέβει από την σελίδα του Target, χωρίς βέβαια να ξεκαθαριστεί το… γιατί ανέβηκε εξ αρχής. Ίσως το θέμα να μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον.

Αρχική είδηση: Μετά τα TES και Fallout, θα είναι το Game of Thrones το επόμενο franchise που θα απασχολήσει την γνωστή και μη εξαιρετέα Bethesda; Το site της Αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων Target υπονοεί ακριβώς αυτό.

Σύμφωνα με ένα ημιτελές προσχέδιο σελίδας που ανέβηκε χθες το βράδυ στο site της εταιρίας (και εντοπίστηκε από το NeoGAF), ένα προϊόν ονόματι “Bethesda: Game of Thrones” ετοιμάζεται να ανακοινωθεί προς παραγγελία-πώληση. Και μάλιστα η συγκεκριμένη καταχώρηση είναι ακόμα σταθερά ανεβασμένη από χθες το βράδυ, οπότε είναι πιθανόν να μην πρόκειται περί λάθους ή βεβιασμένης κίνησης.

Είναι επιβεβαιωμένο γεγονός (και μάλιστα από τα χείλη του ίδιου του Todd Howard) πως είχε αρχικά προταθεί στην Bethesda ήδη από το 2011 να δημιουργήσει ένα RPG στον κόσμο του Game of Thrones. Η πρόταση αυτή, αν και άκρως δελεαστική, είχε απορριφθεί τότε από την Bethesda, η οποία προτίμησε αντ’ αυτού να αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στην ανάπτυξη του Skyrim (κάτι το οποίο φέρεται να πραγματοποιεί σταθερά ως σήμερα ακόμα, για κάθε δυνατή πλατφόρμα – προσεχώς ανακοίνωση της Legendary Edition του Skyrim για τοστιέρες και ατμοσίδερα). Όσο όμως η επιτυχία και η δημοφιλία της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του HBO αυξάνονταν με το πέρασμα των χρόνων, εντείνονταν παράλληλα και οι φήμες πως η εταιρία θα αποφάσιζε τελικά να ασχοληθεί με το franchise. Συνδυάζουμε με το παραπάνω γεγονός και το ότι η εταιρία έχει ήδη επιβεβαιώσει πως “εργάζεται πάνω σε 3 μεγάλα projects που δεν είναι ούτε Fallout αλλά ούτε και TES“… και, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν θα ήταν απίθανο να υπάρχει κάποια βάση στο όλο ζήτημα. Αν όχι για δημιουργία από την ίδια την Bethesda τότε ίσως για outsourcing σε κάποιο τρίτο studio που θα μπορούσε να δουλέψει στο project ενώ η κυρίως εταιρία συνεχίζει να προωθεί απερίσπαστη την προσεχή έκδοση Skyrim για φούρνους και ψυγεία.

Λογικά το πράγμα θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Δεδομένου ότι το πιθανό Bethesda GoT game λογικά θα έχει στηθεί πάνω στην πολυαγαπημένη Gamebryo/Creation engine, περιμένουμε με αγωνία να δούμε το μοντέλο του John Snow να χάνεται στο κενό κάτω από τα πατώματα του Winterfell, και την επική υλοποίηση του Στρατού των Νεκρών, αποτελούμενο από τον Night King και 5 ολόκληρα Draugr.

Κώστας Καλλιανιώτης

Archaeologist/Historian, RPG Player, Motörhead fan, Consumer of Mutton.

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN