LATEST NEWS

“Έτσι θα έφτιαχνα το επόμενο Monkey Island”, λέει ο Gilbert

Σας το είχαμε πει καιρό τώρα, η ιδέα μίας συνέχειας πάνω στη σειρά των Monkey Island παιχνιδιών δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό του Ron Gilbert.

Μετά το κλείσιμο της Lucasrts από την Disney, οι νέες δηλώσεις του έρχονται να αναζωπυρώσουν τις φήμες που κάνουν λόγο για πιθανή απόπειρά του να πάρει τα δικαιώματα της σειράς στα χέρια του και να μας δώσει το επόμενο κεφάλαιο, κάτι που δε μπόρεσε να κάνει πολλά χρόνια πριν.

Σύμφωνα με όσα είπε, ένα πιθανό sequel θα είχε ημι-retro εμφάνιση, δηλαδή θα συνδύαζε την retro αισθητική με τις μοντέρνες τεχνικές γραφικής απόδοσης. Θα ήταν μία δύσκολη περιπέτεια, για τους hardcore παίκτες του είδους, καθώς θα κολλούσαν σε κάποια σημεία, θα εκνευρίζονταν, ορισμένοι γρίφοι θα ήταν δύσκολοι, αλλά όλοι δίκαιοι.

Το ολίγον παράδοξο είναι ότι θα το ονόμαζε Mokey Island 3a ( !!! ), καθώς δε θα λάμβανε υπόψη του τα Curse of Monkey Island, Escape from Monkey Island και Tales of Monkey Island, αλλά θα συνέχιζε μετά το τέλος του, δικού του, δεύτερου μέρους. Δεν απέκλεισε όμως την πιθανότητα να δανειζόταν κάποιους χαρακτήρες από εκείνες τις συνέχειες. Εμφανίστηκε επίσης πολύ θετικός απέναντι σε πιθανά fan made projects, σε περίπτωση που αποκτούσε τα δικαιώματα της σειράς, λέγοντας ότι όχι απλά δε θα τα εμπόδιζε, αλλά θα τα ενθάρρυνε κιόλας.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η άποψή του για ένα πιθανό Kickstarter project στο μέλλον. Προσέξτε τι δηλώνει: “Ούτε υψηλές υποσχέσεις θα είχε, ούτε τρελούς στόχους, ούτε γελοίες βαθμίδες ανταμοιβών. Θα ήταν ευθύ και ειλικρινές. Χωρίς hype και άλλους περισπασμούς, που θα μπορούσαν να με εμποδίσουν από το να φτιάξω το καλύτερο παιχνίδι που θα μπορούσα ποτέ”.

Χμμμ, θυμάστε τι γράφαμε εδώ; Θυμάστε ότι πρόσφατα, μετά την ολοκλήρωση του The Cave, αποχώρησε από την Double Fine Productions, προτού εκείνη κυκλοφορήσει το Broken Age; Τυχαία όλα αυτά; Εσείς τι νομίζετε;

Μάνος Καρκαλέμης

Manos can't help but feel happy that he was actively involved in gaming writing in the years 2009-2017, when he was given the opportunity to write reviews for some adventure game gems, such as "The Whispered World", "Monkey Island 2-LeChuck's Revenge" (Remastered Edition), "The Book of Unwritten Tales 1&2", "Grim Fandango" (Remastered Edition), "Gabriel Knight-Sins of the Fathers" (25th Anniversary Edition), "Night of the Rabbit", "Memento Mori 2", "Day of the Tentacle" (Remastered Edition).

8 Comments

  1. Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά, να δούμε όμως πρώτα τι θα κάνει με τα δικαιώματα και μετά το συζητάμε.

  2. Ένα Kickstarter για Monkey Island πάντως θα σμπαράλιαζε το προηγούμενο ρεκόρ της Double Fine… μη σας πω να έβαζε και stretch goal την αποκάλυψη του μυστικού, το οποίο άλλωστε μόνο αυτός γνωρίζει. Δεν χρειάζεται να αγοράσει τα δικαιώματα, μπορεί να κάνει licensing όπως η Telltale. Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

  3. Συμφωνώ, νομίζω ότι θα αρκούσε μια ημέρα για να χρηματοδοτηθεί ένα σχετικό Kickstarter.

  4. Εγώ πάω ένα στοιχηματάκι ότι πρώτα θα κάνει ένα kickstarter για να αγοράσει τα δικαιώματα του ΜΙ και μετά ένα άλλο για να το φτιάξει… και μετά ένα άλλο για να κάνει το making of video… και μετά ένα άλλο για τις διαφημίσεις… και μετά ένα άλλο για να ταΐζει τους υπαλλήλους του όταν θα δουλεύουν για το ΜΙ… και μετά ένα άλλο γιατί δεν θα τα έχει υπολογίσει καλά και δε θα βγαίνει… και στο τέλος θα κάνει ένα kickstarter για να μας στείλει ευχαριστήριες κάρτες που τον στηρίξαμε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα… ε, μην τον πούμε και αχάριστο…

  5. Έχει δηλώσει ότι δε θέλει να κάνει κίνηση για licensing καθώς θεωρεί ότι ηθικά δικαιούται να έχει αυτός τα πλήρη δικαιώματα

  6. Δεν πιστεύω ότι ο Gilbert είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που διεξήγαγε ο Schafer την καμπάνια του και αν όντως είναι τότε αυτό τον καθιστά κομματάκι υποκριτή/ οπορτουνιστή για πολλούς και διάφορους λόγους. Αφενός χωρίς DFA δεν θα μιλούσαμε καν τώρα για Kickstarter (και δη του Monkey Island), αφετέρου στο pitch video του Schafer είχε εμφανιστεί και ο ίδιος (έστω φευγαλέα). Χώρια που του παρείχαν στέγη για να ολοκληρώσει το παιχνίδι του σαν πασάκας και μετά την έκανε σφυρίζοντας κλέφτικα (δικαίωμά του αλλά μοιάζει λίγο σα να τους χρησιμοποίησε – just saying).

    Επίσης κάτι άλλο που μου χτυπάει άσχημα είναι ότι θα αγνοήσει πλήρως τα τρία Monkey Islands που μεσολάβησαν, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί στα TOMI υποτίθεται ότι κατείχε θέση συμβούλου του project (αναρωτιέμαι τι τους συμβούλεψε, εκτός ίσως από το να μη βγάλουν περισσότερο από πέντε επεισόδια).

    Αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι ότι μετά το The Cave έχασα σημαντικό κομμάτι της εμπιστοσύνης μου στο γράψιμο του Ron, κάτι που με προβληματίζει αν τυχόν και αναλάβει εξ’ολοκλήρου ένα επόμενο Monkey Island. Ή που είναι ντεφορμέ ή που μέρος της γοητείας των παλιών οφειλόταν στη λοιπή dream-team της Lucas. One way to find out, I guess..

  7. Κι εμένα εσχάτως η συμπεριφορά του Gilbert μου φαίνεται μάλλον αλλοπρόσαλλη.

    Δε ξέρω τι έχει στο μυαλό του, τι σκοπεύει να κάνει, τι θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει, αλλά όλα αυτά που κάνει και λέει ή δε κολλάνε καθόλου μεταξύ τους ή δείχνουν ότι κάπου έχει χάσει τη μπάλα και ενεργεί τελείως σπασμωδικά.

    Πάντως, μέσα από όλα αυτά, εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πολύ δύσκολα θα τον δούμε πάλι σε συνεργασία με τον Schaffer, αν και προφανώς δε πρέπει να αποκλείουμε το οτιδήποτε….

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEN