LATEST NEWS
Trending

Ανακοινώθηκε επίσημα η ανάπτυξη του νέου Witcher

New open-world game in the Witcher universe.

After the tumultuous release of Cyberpunk 2077, leaks spread rumours that CD Project Red was already working on another title besides the DLC/updates of Cyberpunk 2077. These leaks mentioned a game in the world of Andrej Sapkowski, where reference points of the industry such as Witcher 3 take place.

With a lean announcement CDPR announced that the first game in the new Witcher Saga is already in development without committing to a release date or timeline. Notably, after a long tradition of in-house game engines, the company is changing course and will exclusively use Unreal Engine 5 for its new open-world title. A lot of speculation can be made around this decision, and there will be plenty of analysis and official confirmations to come. So far, it appears that the developers are seeking the support of their colleagues at Epic Games to enable them to create open-world experiences comparable to the company's (good) legacy. In an official statement, the company also confirmed that in their current plans this decision will not affect the game's digital distribution policy. The latter remains to be seen. We await the developments with cautious expectations.

Παύλος Γεράνιος

A native of Hyperborea, Pavlos has long since experienced interaction with the screen. The first games he remembers playing were Gran Prix, Test Drive, Digger and Flight for DOS at a time when most people now had Windows... This didn't deter him and he loved the Mother Platform from the very first moment. He also dabbled in the barren fringe of consoles (always at friends' houses, never his own), but it was the PC that kept him going. A lover of quality titles from all genres, he believes how the story and what the game as a medium wants to say is the main thing, not the label. There are always the exceptions of course...

17 Comments

  1. Δεν θα είναι Exclusive to one storefront λέει οπότε βλέπω να πάρουν τα λεφτά της επικ και αρχικά να είναι σε Γκογκ και επικ.
    Δίπλα κερδισμένοι μιας και όσοι το πάρουν θα το πάρουν Γκογκ και θα πάρουν και τα λεφτά από επικ χωρίς να κάνει τρέλες πωλήσεις εκεί

  2. Μέχρι να βγει το επόμενο Witcher το EGS θα έχει βαρέσει κανόνι και ο Μποράτσος θα κλαίει τα χαμένα games του!

  3. [QUOTE=”Adhan, post: 594132, member: 102612″]
    Ποια χαμένα; Αφού δωρεάν games είναι όλα, που είχε ήδη σε Steam/GOG.
    [/QUOTE]

    Μπα ο [USER=102590]@Borracho[/USER] είναι από τους ελάχιστους που για κάποιο λόγο δίνει λεφτά και αγοράζει παιχνίδια στο σουινομαγαζο!

  4. Ιστορικά πάντως τσακάλια μου, είναι τα παιχνίδια που καθιερώνουν τις πλατφόρμες.

    Π.χ βγαίνει το Darkest Dungeon 2 στο Epic και τα σπάει; Θα το αγοράσω στο Έπικ γιατί πέρα από τα καλαμπούρια και τα χαζά, θέλω να το παίξω και να το ευχαριστηθώ. Και τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, πόσος κόσμος εγκατέστησε βρίζοντας το Steam, προκειμένου να παίξει ένα άνοστο FPS με ένα μουγκό δευτεροξάδερφο του Σέλντον για πρωταγωνιστή. Τώρα ξαφνικά πανηγυρίζουν λες κι έχουν μετοχές στου Νεοζηλανδού Πιγκουίνου.

    Αυτό που με απασχολεί πρωτίστως, είναι ο εμβαπτισμός στον κόσμο και την εμπειρία ενός παιχνιδιού. Ατσίβμεντς, φόρα, κοινότητες, μουλτιπλέηερ (Μπφφφχιιχιχι…) και λοιπά κοκοψίνια και πλιτζιμπλόγκια, όμορφα είναι, αλλά θα τα βάζω για πάντα σε δευτεροτρίτη μοίρα σε σχέση με το ίδιο το παιχνίδι.

    Είναι λίγο σαν τα λάιβ. Αν μ’αρέσει η μπάντα, θα πάω να τους δω κι ας παίζουν στον Καφενέ του Κουλού ή σε σαράβαλο βαγόνι τρένου. Δεν θα κάτσω στο πεντικιούρ να λέω ‘Πανιγιωτάκη, αν δεν έρθουν οι Dirty Three στου Μέγαρου, εγώ δεν πάω, γιατί είμαι μια κιουρία.’

    [SPOILER=”TL;DR”]Μουνί σέρνει καράβι.[/SPOILER]

    ΥΓ Η φάση έχει φύγει οριστικά από τις πλατφόρμες. Πλέον είναι τα ίδια τα παιχνίδια που ορίζουν τις επιτυχίες.

  5. [QUOTE=”Borracho, post: 594156, member: 102590″]
    ΥΓ Η φάση έχει φύγει οριστικά από τις πλατφόρμες. Πλέον είναι τα ίδια τα παιχνίδια που ορίζουν τις επιτυχίες.
    [/QUOTE]

    Στην πραγματικότητα φυσικά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το ακριβώς αντίθετο όμως. Ζούμε εδώ και μερικά χρόνια στην εποχή που η αξία των exclusives έχει διαβρωθεί και οι εταιρίες ακολουθούν αυτό που θέλουν οι πελάτες. Και καλά εσύ ζεις ούτως ή άλλως μόνιμα στα 60s και τα 70s, οι αναχρονιστικές απόψεις είναι κάτι το αναμενόμενο. Ο μαντράχαλος ο Σουίνι να προσπαθεί να αναγκάσει τον κόσμο να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του με μια χούφτα exclusives δεύτερης διαλογής, την ώρα που Sony, Microsoft, EA κλπ καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να πάνε αυτοί στις platforms που οι πελάτες θέλουν να χρησιμοποιούν, είναι απλά ξεκαρδιστικό.

    Από ξεκαρδιστικό βέβαια γίνεται θλιβερό όταν καταλαβαίνεις ότι αυτός ο φελλός με τις χαζομάρες του κατάφερε να πείσει μερικούς indie devs ότι είναι ο μεσσίας, με αποτέλεσμα να τους στρέψει ενάντια στο κοινό τους. Έβγαιναν developers και μιλούσαν με ειρωνεία και απαξίωση για τους “gamers” γιατί ο σουινοπαπατζής τους έπεισε ότι “αυτοί που φωνάζουν είναι μειοψηφία, οι πραγματικοί gamers θα ακολουθήσουν τα games”. Και μετά μόλις έβγαιναν τα νούμερα των πωλήσεων έτρεχαν άρον άρον να ανεβάσουν σελίδα στο Steam μπας και σωθούν.

  6. Προσεγγίζετε το θέμα από διαφορετικές οπτικές, αλλά δεν υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς και διαφωνίας.

    Ναι, τα παιχνίδια είναι το προϊόν και έχουν πρωτίστως το σημαντικότερο λόγο.
    Ναι, ταυτόχρονα τα στεγανά των exclusives έχουν γκρεμιστεί με μόνη εξαίρεση τον Σουίνι.

    Ε, και? Απαντώ εγώ. Το God of War ήταν έπος του 2018, το έπαιξα το 2022. Το RDR2 ήρθε σχεδόν αμέσως. Χρόνος. Μόνο αυτό λείπει… Αν μου το έδινε το EGS σε exclusive, όχι μόνο θα του καθόμουν, θα του έδινα και υποθήκη το αγέννητο παιδί μου.

  7. Οι πλατφόρμες δεν είναι αυθύπαρκτες, χωρίς παιχνίδια είναι παντελώς άχρηστες. Το exclusivity είναι πιθανώς ο χειρότερος τρόπος να προωθήσεις μια πλατφόρμα, γιατί ενέχει “εξαναγκασμό”, όσο τουλάχιστον αυτός μπορεί να οριστεί στα πλαίσια μιας καταναλωτικής συνήθειας. Αν θέλουμε, βρίσκουμε πανεύκολα λόγους για Χ σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Το προσωπικό και φουλ υποκειμενικό σύστημα αξιών είναι ο μόνος λόγος που δεν το κάνουμε. Ο καθένας παραμυθιάζεται με ό,τι γουστάρει.

  8. Ο Sweeny και το μαγαζί του δεν έχουν καμία δικαιολογία* για την κατάσταση(features) που είναι σαν store. Πόσα χρόνια λειτουργεί το μαγαζί? 3? 4? Σε όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν έχει εισάγει μια καινοτομία, δεν έχει φτάσει ούτε καν το επίπεδο του steam.
    Οι αποκλειστικότητες του προκαλούν αντιπάθειες, το μαγαζί προσφέρει λιγότερα, για εμένα που ούτως ή αλλιώς δεν αγοράζω day one ούτε τυρόπιτα αλλά περιμένω να ωριμάσει, για πιο λόγο να το προτιμήσω έναντι steam/gog?
    Εδώ έχει καταφέρει μερίδα των gamers να θεωρεί ημερομηνία κυκλοφορίας ενός παιχνιδιού, την ημέρα που βγαίνει στο steam!

    *Μοναδική δικαιολογία που του δίνω είναι εάν τα δίνει όλα στο RQ και δεν του περισσεύουν! Εκεί το δέχομαι :p

  9. Εγώ πάλι, παρότι πελάτης του Sweeney (ξεπουλήθηκα για τα εκπτωτικά κουπόνια, το λεω και ξαλαφρώνω :rolleyes:) εξακολουθώ κι εκνευρίζομαι με το πόσο παρασιτικά λειτουργεί το EGS προς το απόλυτο hub του PC gaming, Steam.
    Αν θέλει κανείς να διαβάσει user reviews, να δει λύσεις και γιατροσόφια, να συζητήσει τα endings ή να μάθει πότε έρχεται το επόμενο patch, αυτόματα πηγαίνει στα Discussions του Steam (ή στο Reddit, υποθέτω, ακόμα δεν έχω μάθει να το χρησιμοποιώ). Ακόμα και αν πρόκειται για timed αποκλειστικότητα του Epic, εφόσον υπάρχει ήδη σελίδα στο Steam, αναγκαστικά εκεί θα πας.
    Προφανώς κι ο γλίτσας Sweeney το γνωρίζει αυτό, οπότε δεν μπαίνει καν στον κόπο να στήσει κάτι αντίστοιχο 😡

  10. Τσακωνονται τα πελατακια, για τις πλατφορμες. Ουτε πλατφορμες εξορυξης υδραγονανθρακων να ηταν.
    Αυτο που βλεπω εγω ειναι νταβατζιλικια, απο ολους.
    Αυτη η συζητηση θα μπορουσε καλλιστα να ειναι κοματοσκυλιστικη.

  11. [QUOTE=”lelos kounelos, post: 594184, member: 102768″]
    Μπορει, αλλα εγω ειμαι κουνελος.
    [/QUOTE]
    Και τα δύο γίνονται ωραίο στιφάδο, οπότε το ίδιο είναι :p

  12. Ναι αλλα ξεχνατε δυο σημαντικες λεπτομερειες.
    1. Ο Κουνελος δεν ειναι στο μενου του θεματος. Ο Witcher ειναι.
    2. Ο Κουνελος δεν τρωγεται με τιποτα, ουτε καν με ενα σακι κρεμμυδια.

    Οπως λεει και ο λαος μου, φατε τους πριν σας φανε.

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEN