LATEST NEWS

Πατέντα της Tencent για “PC video game console”

Το Switch του PC gaming;

Ο κινεζικός κολοσσός Tencent έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο gaming μέσω της εξαγοράς game studios ή της επένδυσης σε αυτά με σημαντικά ποσά. Πλέον η εταιρία φαίνεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο hardware καθώς η Tencent απέκτησε μια πατέντα για μια συσκευή που έχει σαφείς ομοιότητες με την κονσόλα Switch της Nintendo.

Στην εικόνα βλέπουμε την συσκευή όπως εμφανίζεται στην πατέντα. Η κονσόλα φαίνεται να μην διαθέτει αποσπώμενα χειριστήρια ενώ υπάρχουν ειδικά κουμπιά για το πλήκτρο των Windows και την εμφάνιση πληκτρολογίου. Έχουμε δει και άλλες αντίστοιχες συσκευές όπως το GPD Win 3 και το AYA Neo οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι διαφορετικό έχει να προσφέρει η Tencent και κυρίως σε ποια τιμή. Τα μοντέλα των GPD και AYA έχουν τιμή κανονικού laptop, ίσως η Tencent μπορεί να εκμεταλλευτεί το μέγεθός της και τις οικονομίες κλίμακας ώστε να προσφέρει κάτι πιο οικονομικό.

Αλέξανδρος Γκέκας

A dedicated PC gamer, Alexandros plays everything depending on the mood of the moment, but shows a preference for turn-based strategy, RPGs and considers UFO: Enemy Unknown as the best game of all time. Otherwise, he tries to hide his turtle-like reflexes by avoiding competitive multiplayer because, as he says, "it doesn't suit him" and is looking for ways to get the "Church of Gaben" recognized as an official religion in his country.
Back to top button
en_USEN