LATEST NEWS

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για τη THQ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η δημοπρασία για τα studios της THQ, μετά τη χρεοκοπία που κήρυξε η εταιρία πριν από ένα μήνα περίπου. Οι ενδιαφερόμενοι εκδότες υπήρξαν αρκετοί, ανάμεσά τους κολοσσοί όπως η EA και η Ubisoft, με το αποτέλεσμα να είναι το ακόλουθο:

 

Sega: Εξαγόρασε τη Relic Entertainment (Company of Heroes, Warhammer Series).

Koch Media: Πήρε τα δικαιώματα για τη Volition (Saint’s Row, Red Faction) και τη σειρά Metro.

Ubisoft: Απέκτησε τη THQ Montreal και το South Park: The Stick of Truth.

Crytek: Αγόρασε το franchise Homefront (αναμενόμενο).

Take-Two: Κέρδισε το “μυστηριώδες” Evolve.

Τα άσχημα νέα είναι για τη Vigil Games (Darksiders), της οποίας η τύχη προς το παρόν παραμένει άγνωστη. Long Live THQ…

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Lover of action, shooter, adventure, RPG's and sometimes racing games, he prefers mainly single-player gaming. Every now and then he breaks out into a multi, but he doesn't overdo it.

13 Comments

  1. Όπως αναμενόταν,μια χαρά αγοραστές βρέθηκαν.Ελπίζω να βρεθεί και κανένας αγοραστής για το Darksiders που πρέπει να είναι καλό franchise.

  2. Relic στη Sega μια χαρά μου φαίνεται αν κρίνω από την πορεία της Creative Assembly.Δεν ξέρω τι θα γίνει με το Warhammer(τα δικαιώματα τα έχει η Games Workshop νομίζω?)αλλά ίσως δούμε Homeworld 3 και φυσικά Company of Heroes 2.

  3. Κρίμα που ξέμεινε η Vigil… Ελπίζω κάποιος να την πάρει σύντομα, κρίμα είναι. Τα Darksiders ήταν πολύ ωραία κατα τη γνώμη μου, παρά τα προβλήματά τους.

  4. H Koch Media εξαγόρασε μόνο τα δικαιώματα για τα Metro ή την 4Α? Tσέκαρα το ιστορικό της πάντως και νιώθω λίγο ανακουφισμένος…

  5. Διάβασα το πρωί πώς είχε η Southpark Studios ήδη κινηθεί για να πάρει τα δικαιώματα από την THQ με βάση το συμφωνητικό που είχανε κάνει πριν την αρχή της δημιουργίας του παιχνιδιού.

  6. Πριν λίγα χρόνια δε θα έλεγα κάτι τέτοιο για παιχνίδι του είδους,αλλά πραγματικά ελπίζω πως η vigil θα βρει αγοραστή σύντομα γιατί τα darksiders είναι απλά απολαυστικά.

  7. Βασικά αν θυμάμαι καλά η Creative Assembly θα βγάλει τα Warhammer Fantasy. Ναι το πνευματικά δικαιώματα είναι της Games Workshop.

  8. Πολλά φλουριά μοίρασε η πίτα της THQ , ας ελπίσουμε αυτοί που τα κέρδισαν να τα αξιοποιήσουν !
    Εκτός από τα δικαιώματα , ξέρουμε τίποτα για τους εργαζόμενους της εταιρίας ; Αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν στα project που δούλευαν υπό νέους εκδότες ή θα τα συνεχίσουν άλλοι ; Εντύπωση μου κάνει που η EA τελικά δεν πήρε κάτι .

  9. Εγώ πάλι χαίρομαι που δεν πήρε τίποτα η ΕΑ… κατέστρεψε την BioWare (κάποτε, όταν κάποιος ρωτούσε πιο RPG του λέγαμε, πάνε στο μαγαζί και αγόρασε ότι γράφει πάνω Bioware), δεν χρειάζεται να καταστρέψει κ άλλα studio…

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEN