LATEST NEWS

Riven in the remake "dance"

Μια μάλλον απρόσμενη ανακοίνωση πραγματοποίησε σήμερα η Cyan Worlds, σχετικά με το sequel του πασίγνωστου Myst, το κλασικό πια Riven.

Ένα παιχνίδι που για κάποιους αποτελεί το καλύτερο puzzle adventure όλων των εποχών (και αποκρουστικά δύσκολο για άλλους), πρόκειται να υποστεί ολικό ρετουσάρισμα και να κυκλοφορήσει ξανά στα σύγχρονα συστήματα.

Η εταιρία εργάζεται πυρετωδώς στην ανάπτυξή ενός 3D remake του, για το οποίο όμως προς το παρόν δεν έχουμε κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας ή έστω κάποιο “παράθυρο”. Η Cyan αρκέστηκε στο να δημοσιεύσει το παρακάτω teaser, κάτι που ήταν αρκετό για να αρχίσει πολύς κόσμος να παραμιλά.

 

 

Γιώργος Δεμπεγιώτης

Lover of action, shooter, adventure, RPG's and sometimes racing games, he prefers mainly single-player gaming. Every now and then he breaks out into a multi, but he doesn't overdo it.

3 Comments

  1. Μισό λεπτό trailer, στο οποίο είναι μόνο ένα σήμα!! Μπροστά του το trailer του Elder Scrolls 6 είναι ταινία.

  2. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκω καθόλου σκόπιμο ένα remake. Τί να αλλάξεις στο αριστούργημα; Ακόμα και η ρετρίλα για τα σημερινά μέτρα περισσότερο σε βάζει σε έναν άλλο κόσμο όπως είναι το σωστό.

    Ακόμα και για το grim fandango που δεν είναι remake αλλά απλώς remastered με χάλασε η αλλαγή στον χειρισμό. Ναι πήρα το “The Right Way” επίτευγμα χωρίς να νιάζομαι καθόλου για τα επιτεύγματα, αλλά επιπλέον με χάλασε είναι ότι έπρεπε να φτιάξω τον χειρισμό όπως παλιά. Ευτυχώς είχα τουλάχιστον την επιλογή αλλά ήξερα πώς έπρεπε να το φτιάξω μόνο επειδή είχα παίξει το παιχνίδι.

  3. Το remake θα βασίζεται το fan project Starry Expanse που έτρεχε χρόνια τώρα και έχουν κάνει πολύ δουλειά για την μεταφορά σε πλήρες 3D περιβάλλον. Καλοδεχούμενο θα είναι, αν και ποτέ δεν γούσταρα τους γρίφους των παιχνιδιών αυτών.

    [URL unfurl=”true”]http://www.starryexpanse.com/2022/10/31/marking-rivens-25th-anniversary-an-update-from-the-starry-expanse-project/[/URL]
    [URL unfurl=”true”]https://cyan.com/2022/10/31/olttfor/[/URL]

Leave a Reply

Back to top button
en_USEN