REVIEWS

HITMAN – EPISODE 4 – CLUB 27

Μετά την Ευρώπη και την Αφρική, ο Πράκτωρ 47 αποφάσισε να επισκεφθεί την Ινδοκίνα και πιο συγκεκριμένα την Ταϊλάνδη. Ίσως να βοήθησε στην επιλογή αυτή και ο επόμενος στόχος του, ο frontman ενός Electro-pop συγκροτήματος με το όνομα The Class, ο οποίος συμπτωματικά γιορτάζει και τα γενέθλιά του την ίδια ημέρα, κάνοντάς τον μελλοντικό μέλος του Club 27. Εξού και ο επίσημος τίτλος του επεισοδίου. Αφού λοιπόν ευχαριστήσουμε τον αγαπημένο μας φαλακρό ήρωα και την Agency που σκέφτονται το καλό όλου του πλανήτη και τον σώζουν από βέβαιο ear-bleed (ας είμαστε ειλικρινείς, σε κανέναν δεν αρέσει η Electro-pop μουσική), πάμε να δούμε τι έχει να προσφέρει το 4ο επεισόδιο του νέου Hitman.

Το μοτίβο της αποστολής βασίζεται σε πολυτελές τουριστικό resort της χώρας, προσφέροντάς μας άφθονο χώρο ώστε να μεγαλουργήσουμε στην τέχνη της δολοφονίας. Έχουμε στη διάθεσή μας τις εξωτερικές εγκαταστάσεις όπου συναντάμε τον δεύτερό μας στόχο, τον δικηγόρο της οικογένειας του τραγουδιστή, τα δωμάτια, υπόγεια, όλα τα μέρη του προσωπικού και τον ξεχωριστό χώρο όπου κάνει τις πρόβες του ο Jordan Cross.

Hitman episode4 ss3Τέλεια μέρα για δολοφονία.

Μιας και μιλάμε για ξενοδοχείο, οι επιλογές να προκαλέσουμε ατυχήματα είναι πολλές. Πολυελαίους στα ταβάνια, άφθονα ποτά για δηλητηρίαση, πολύ προσωπικό για να διαλέξουμε την μεταμφίεσή μας κ.ο.κ. Υπάρχουν και οι μοναδικές επιλογές μέσω των Opportunities όπως σε κάθε αποστολή μέχρι τώρα, τις οποίες θα σας αφήσω να τις βρείτε μόνοι σας. Γενικά η αποστολή δίνει άπλετο χώρο κίνησης και δράσης και προσδίδει την αίσθηση πως είναι ο μεγαλύτερος χάρτης του παιχνιδιού έως τώρα. Στο τεχνικό κομμάτι, έγινε θαυμάσια δουλειά στην παρουσίαση της περιοχής, με τα μόνα μελανά σημεία να είναι η πτώση σε απόδοση στους εξωτερικούς χώρους και το γεγονός πως όλοι, μα όλοι οι NPC’s συνεχίζουν να μιλάνε μόνο Αγγλικά ακόμα και αν είναι ντόπιοι, πράγμα που χαλάει λίγο το immersion του τίτλου.

Όσων αφορά το gameplay, δεν παρατηρούμε κάτι το ξεχωριστό σε σχέση με τα προηγούμενα επεισόδια και όσοι έχετε παίξει το Blood Money, θυμίζει πάρα πολύ την αποστολή A House of Cards. Σ’αυτό που θα ήθελα να σταθώ όμως είναι στα Elusive Targets. Στόχος της IOI ήταν να τα προσθέσει κατά την κυκλοφορία του πρώτου επεισοδίου, αλλά λόγω του κακού online κώδικα μαζί με τους ασταθείς servers της SquareEnix, η κυκλοφορία τους άργησε. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η IOI προσθέτει νέους στόχους, για συγκεκριμένο αριθμό ωρών, στις ήδη υπάρχουσες περιοχές τους οποίους όμως έχουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε μία και μόνο φορά. Εάν πεθάνουμε ή δεν είμαστε αρκετά προσεκτικοί και φύγει ο στόχος ή τελειώσει ο χρόνος διάθεσης του στόχου, η αποστολή ματαιώνεται και την χάνουμε για πάντα. Είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον δευτερεύον mode του τίτλου και μας μεταφέρει αυτούσια την εμπειρία ενός πληρωμένου δολοφόνου. Δεν έχουμε save και load, παρά μόνο μία ευκαιρία να μπούμε στον χάρτη και να σχεδιάσουμε τον καλύτερο τρόπο για να δολοφονήσουμε τον στόχο μας.

Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει οκτώ Elusive Targets και αναμένονται και άλλοι. Το μόνο κακό είναι ότι όσοι δεν έχουν πρόσβαση στη περιοχή που βρίσκεται ο στόχος, δεν θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν εάν κάνουν την αγορά μετά το πέρας του χρόνου που διατίθενται. Ακούγεται πως όταν βγούν όλα τα επεισόδια, θα έχουμε στη διάθεσή μας και όλα τα Elusive Targets, αλλά τότε δεν θα μετράνε για να ξεκλειδώσουμε τις δύο αμφιέσεις στις 5, 10 και 13 επιτυχείς δολοφονίες των στόχων.

Hitman episode4 ss2A blast from the past. Οι “παλιοί” της σειράς θα βρούν κάτι γνώριμο σ’αυτή τη φωτογραφία.

Με βάση την επεισοδιακή πολιτική της ΙΟΙ, με τη κυκλοφορία του 4ου επεισοδίου βρισκόμαστε λίγο μετά τη μέση της σεζόν, με άλλα τρία επεισόδια να απομένουν, το ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το άλλο στην Ιαπωνία και το τελευταίο σε άγνωστη μέχρι τώρα τοποθεσία. Με το υλικό που έχουμε έως τωρα στα χέρια μας, βλέπω πως η εξέλιξη του τίτλου είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Κάθε επεισόδιο και καλύτερο, με μικρή ενόχληση να αποτελεί η πτώση στην απόδοση στον νέο χάρτη, πράγμα το οποίο ευελπιστώ να διορθωθεί σύντομα με κάποιο patch. Αν και το έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα επεισόδια, η δουλειά της ΙΟΙ πάνω στον τίτλο είναι φανταστική. Μπορώ, με σχεδόν απόλυτη σιγουριά, να πω πως με την ολοκλήρωση της σεζόν και την κυκλοφορία όλων των επεισοδίων, θα έχουμε στα χέρια μας έναν Hitman τίτλο που θα αποτελεί αξιότατο διάδοχο του Blood Money.

Hitman episode4 ss1Η Diana συνοψίζει στον Agent 47 τα τρέχοντα γεγονότα.

Όσοι το σκέφτεστε αλλά δεν έχετε κάνει την απόπειρα να αγοράσετε τον τίτλο μέχρι τώρα και δεν σας ενδιαφέρουν τα Elusive Targets, αρχίστε να αφήνετε λεφτά στην άκρη για την κυκλοφορία της ολοκληρωμένης έκδοσης κάπου τον Οκτώβρη. Εάν από την άλλη σκέφτεστε να το δοκιμάσετε όσο βρίσκεται σε επεισοδιακή μορφή, μην το σκέφτεστε άλλο. Σαν Hitman τίτλος, τ’ αξίζει τα λεφτά σας.

 

Pros

  • Ίσως ο μεγαλύτερος χάρτης έως τώρα και με πολύ καλή δουλειά στη παρουσίαση.
  • Πολύ καλή δουλειά και στο backend, χωρίς να παρατηρείται ούτε ένα disconnect κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Cons

  • Πτώσεις στην απόδοση σε μερικά σημεία του χάρτη.
  • Το Contracts mode συνεχίζει να είναι ελλιπές.
  • Το σενάριο δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον ακόμα. 

RANKING - 85%

85%

Απέθαντος Γελαδάρης

Στέφανος Βίσκοβιτς Ο Στέφανος Βίσκοβιτς αρνείται να γράψει πάνω από 150 χαρακτήρες για το βιογραφικό του. Υποστηρίζει ακράδαντα πως η γενιά του δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς από το Τουίτερ του Διαβόλου.

3 Comments

  1. Τελικά με έχει κερδίσει και μένα το Χίτμαν. Δεν το “λιώνω” αλλά μου φαίνεται θα το τερματίσω κανονικά, έτσι για το ονόρε 🙂

Leave a Reply

Related Articles

Back to top button
en_USEN