SPECIALS

EARLY ACCESS: FABLE FORTUNE

Σε ότι έχει να κάνει με τα Card Games, υπάρχουν πλέον πάρα πολλές επιλογές και συχνά πυκνά κάνουν την εμφάνιση τους όλο και περισσότερα (ανάμεσα τους και το καλύτερο απ’ όλα RQ – The Card Game). Το Fable Fortune είναι ένα από αυτά και βρίσκεται σε μορφή early access στο steam εδώ και περίπου δύο μήνες. Αναπτύσσεται από την Mediatonic (Foul Play) και τη Flaming Fowl Studios και αντλεί έμπνευση από τον κόσμο και τους χαρακτήρες της σειράς Fable. Τι μπορεί να προσφέρει όμως άλλο ένα παιχνίδι στο είδος;

Αρχικά, το παιχνίδι ακολουθεί τα βασικά χαρακτηριστικά των Collectible Card Games. Μέλημα μας είναι η δημιουργία μιας τράπουλας, αποτελούμενης από 30 κάρτες, η οποία θα καταφέρει να μας φέρει τις πολυπόθητες νίκες ώστε να ανέβουμε στο ladder και να λάβουμε τα αντίστοιχα rewards ώστε να κάνουμε τη τράπουλά μας ακόμα πιο δυνατή. Φυσικά, υπάρχουν πακέτα καρτών που μπορούμε να αγοράσουμε με πραγματικές δραχμές ή με το ingame νόμισμα ενώ το drop rate καλών-σπάνιων καρτών είναι αρκετά καλό. Για παράδειγμα, σε άνοιγμα δώδεκα πακέτων, μου έτυχαν δύο Fabled κάρτες (οι αντίστοιχες Legendary στο Hearthstone) και πολλές ακόμα Mythic και Epic (αφήνω στην άκρη τις Rare κάρτες καθώς ήταν οι περισσότερες).

Fable Fortune 1Μάχη σε ένα από τα πολλά ταμπλό του παιχνιδιού

Κατά τη δημιουργία του deck μας, καλούμαστε να επιλέξουμε έναν από τους έξι διαθέσιμους ήρωες του παιχνιδιού. Κάθε ένας από αυτούς έχει το δικό του skill και τις δικές του υπό-κάρτες (πέραν των κοινών για όλους τους ήρωες), πράγμα που σημαίνει πως τα διαφορετικά builds που μπορούμε να συναντήσουμε στο παιχνίδι είναι αρκετά. Οι κάρτες έχουν τα περισσότερα κλασικά abilities που έχουμε συνηθίσει, όπως το Big Entrance που ενεργοποιείται μόλις η κάρτα πέσει στο ταμπλό, το Last Laugh που ενεργοποιείται αφού πεθάνει η κάρτα, το Rush που επιτρέπει στη κάρτα να επιτεθεί από το πρώτο γύρο της στο παιχνίδι κλπ, ενώ υπάρχουν οι κάρτες με το Safeguard που ενεργοποιείται όταν κάνουμε αυτή τη κάρτα Guard (Taunt) μέσω του κοινού skill όλων των ηρώων.

Για να παιχτεί κάθε κάρτα απαιτείται η δαπάνη gold (το αντίστοιχο mana του Hearthstone) ενώ σε κάθε παιχνίδι μας, καλούμαστε να επιλέξουμε κάποιο υπόquest με τις ανάλογες ανταμοιβές εφόσον το ολοκληρώσουμε. Τότε είναι που θα κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο κακό και το καλό, με την επιλογή μας να αποφέρει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα στo skill του ήρωα μας και τα abilities των καρτών μας.

Fable Fortune 2Δοκιμάστε τη τύχη σας ανοίγοντας packs με νέες κάρτες

Από τα modes του FF ξεχωρίζει το Co-op Challenge, στο οποίο μπορούμε να παίξουμε παρέα με κάποιον φίλο ή με τυχαίο συμπαίκτη, ενάντια σε bosses επιλέγοντας και τη δυσκολία αυτών. Ο κάθε παίκτης παίζει με τη σειρά του τις δικές του κάρτες αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις κάρτες του συμπαίκτη που έχουν παιχτεί ήδη στο ταμπλό Αν μη τι άλλο είναι ένα mode που έχει αρκετό ενδιαφέρον. Φυσικά υπάρχει και το κλασικό PvP mode αλλά όπως αναφέρεται, τα modes θα αλλάζουν συχνά πυκνά (σχεδόν ανά εβδομάδα) με τη μορφή Unique Events.

Όπως βλέπουμε από τα παραπάνω, το Fable Fortune, δεν έχει να προσφέρει κάτι πραγματικά καινοτόμο, ταυτόχρονα όμως αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τους οπαδούς του είδους ενώ η αλλαγή των modes του σε τακτική βάση θα δώσει σίγουρα περισσότερο ενδιαφέρον στους παίκτες. Το παιχνίδι βρίσκεται τη στιγμή που γράφεται αυτή η παρουσίαση, μόλις στην 0.5.0 έκδοση του, με το τελευταίο update να προσθέτει νέα features, νέες κάρτες, διορθώσεις σε θέματα balance και άλλα όμορφα καλούδια. Το μόνο σίγουρο είναι πως το πανέμορφο Fable Fortune θα γίνει ακόμα καλύτερο με τη πάροδο του χρόνου και θα μπορεί να σταθεί δίπλα στα μεγάλα ονόματα του χώρου.

Νίκος Τσοκτουρίδης

Ο Νίκος, καπετάνιος στο επάγγελμα, δαμάζει τα κύματα παίζοντας games. Έχει ένα μεγάλο όνειρο: Να μεταδώσει στον Τσοκ Τζούνιορ την αγάπη του για το PC Gaming, τον ΠΑΟΚ και το Ragequit. Email: [email protected] - Steam | Facebook  

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEN