SPECIALS

Let’s Play FASTER THAN LIGHT: Episode 5

Στο προηγούμενο επεισόδιο το διαστημικό σκάφος Ragequit-SR1 βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Ευρισκόμενο υπό σφοδρή επίθεση, το πλήρωμα έτρεχε πανικόβλητο να κλείσει τρύπες και να επισκευάσει τα κατεστραμμένα υποσυστήματα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγει το μοιραίο. Τα πάντα φαινόταν να έχουν χαθεί και ο θάνατος έμοιαζε βέβαιος, όταν ξαφνικά το εχθρικό σκάφος αποφασίζει (χωρίς κάποιο προφανή λόγο) να ενεργοποιήσει το FTL drive του και να αποχωρήσει από το star system, γλιτώνοντας το πλήρωμά μας από σχεδόν σίγουρο χαμό! Τι ώθησε άραγε τον καπετάνιο των slugs να μην ολοκληρώσει την καταστροφή του σκάφους; Έδειξε έλεος την τελευταία στιγμή; Διαισθάνθηκε κάποιον επερχόμενο κίνδυνο; Θυμήθηκε οτι είχε αφήσει το μάτι της κουζίνας ανοικτό; Δεν θα μάθουμε ποτέ, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία! Οι γενναίοι μας αστροναύτες ευχαριστούν την τύχη τους και ξεκινούν το δύσκολο έργο των επισκευών. Μπορεί το σκάφος να γλίτωσε, η κατάσταση όμως δεν έχει βελτιωθεί: το hull έχει σοβαρές ζημιές και το ντεπόζιτο είναι εντελώς άδειο από καύσιμα!

lpftlep601

ο καπετάνιος MaverickStrange ενεργοποιεί ξανά το distress beacon και περιμένει, προσευχόμενος για κάποιο καλό νέο. Λίγο μετά, ένα νέο σκάφος εισέρχεται στο star system και προσφέρεται να βοηθήσει το πλήρωμά μας, ανταλλάσσοντας τρεις μονάδες fuel με μερικά drone parts που ούτως ή άλλως μας είναι άχρηστα. Hope lives again! Υπάρχει ωστόσο ένα… μικρό προβληματάκι. Η προσωρινή ακινητοποίηση του Ragequit-SR1 επέτρεψε στο στόλο των Rebels να κλείσει την απόσταση και να πλησιάσει επικίνδυνα! Το πλήρωμα παγώνει όταν βλέπει στον αστρικό χάρτη το πλησιέστερο jump point: το συγκεκριμένο star system βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των Rebels!

lpftlep602

Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική επιλογή. Το Ragequit-SR1 θα εκτελέσει jump στη μέση του εχθρικού στόλου, ελπίζοντας οτι θα καταφέρει να αντέξει στα χτυπήματα μέχρι να φορτίσει ξανά το FTL drive. Η ατμόσφαιρα στο σκάφος έχει βαρύνει πολύ, καθώς όλα τα μέλη του πληρώματος αντιλαμβάνονται οτι θα πέσουν στο στόμα του λύκου. Ο MaverickStrange περιπολεί στις καμπίνες τους σκάφους και προσπαθεί να ανορθώσει το ηθικό των υπολοίπων, με τον νεοσύλλεκτο Tsok να το έχει πάρει λίγο πιο… βαριά από τους υπόλοιπους. “Κατατάξου, μου είπαν, θα γνωρίσεις strange new worlds, μου είπαν”, μονολογεί βηματίζοντας νευρικά στους διαδρόμους του σκάφους. Ο Chaosun είναι πλέον βετεράνος και δε μασάει από το φάσμα του φρικτού θανάτου, κάνει επισκευές στις μηχανές και ακονίζει τις δαγκάνες του για το ενδεχόμενο μάχης σώμα-με-σώμα. Ο Great0ldOne από την πλευρά του έχει πιάσει θέση στο μπαρ του σκάφους και αδειάζει με ζήλο μια μπουκάλα ουίσκι, κοιτώντας από το παράθυρο στο αχανές μαύρο του διαστήματος. It is a good day to die.

Ο MaverickStrange γυρνά στο πιλοτήριο και ανοίγει το σύστημα ενδοεπικοινωνίας ώστε να απευθύνει μήνυμα στους συντρόφους του. “Γνωρίζετε όλοι σας πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που θα κάνουμε. οτιδήποτε κι αν γίνει, θέλω να ξέρετε…” Η φωνή του σπάει. “…Θέλω να ξέρετε οτι ήταν τιμή μου που υπηρέτησα μαζί σας.” Για μερικά δευτερόλεπτα, το μόνο που ακούγεται στο σκάφος είναι ο ήχος των μηχανών καθώς φορτίζουν το FTL drive. Ή τώρα ή ποτέ. Jump!

lpftlep603

Oι καπετάνιοι των Rebels κοιτούν σαστισμένοι καθώς το Ragequit-SR1, το σκάφος που ψάχνουν με λύσσα εδώ και τόσο καιρό, εισέρχεται με πάταγο στο star system! Μετά το αρχικό ξάφνιασμα, το πλησιέστερο cruiser σπεύδει να αναχαιτίσει το σκάφος μας και ανοίγει αμέσως πυρ. Παράλληλα, δύο rebel soldiers διακτινίζονται στο Ragequit-SR1 και επιχειρούν να σαμποτάρουν το σύστημα του Weapons control! Το εχθρικό σκάφος διαθέτει πανίσχυρο οπλισμό και σχεδόν αδιαπέραστη ασπίδα, οπότε η μόνη ελπίδα για επιβίωση είναι η αναμονή μέχρι να ξαναφορτίσει το FTL drive και η άμεση αποχώρηση σε άλλο star system. Τsok and Great0ldOne στήνουν καρτέρι στους εχθρικούς soldiers και παίζουν ξύλο μαζί τους, αφού ο Chaosun πρέπει να παραμείνει στο μηχανοστάσιο:

lpftlep604

Μετά από σύντομη ανταλλαγή πυρών και ενώ οι μάχες συνεχίζονται στο εσωτερικό του σκάφους, ο Chaosun καταφέρνει να φορτίσει το FTL drive. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο MaverickStrange δίνει εντολή για jump!

lpftlep605

Dυστυχώς όμως οι rebels έχουν επεκταθεί σε όλα τα γειτονικά star systems. Μόλις το Ragequit-SR1 εξέρχεται από το FTL jump, έρχεται αμέσως αντιμέτωπο με ένα ακόμα cruiser των Rebels! Δύο rebel soldiers επιβιβάζονται στο σκάφος, ενώ τα όπλα του cruiser κλειδώνουν αμέσως στο σύστημα παροχής οξυγόνου του Ragequit-SR1:

lpftlep606

Ο MaverickStrange προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει το μπαράζ εχθρικών πυρών με ριψοκίνδυνους ελιγμούς, ενώ ο Chaosun δίνει φουλ ενέργεια στις μηχανές ώστε να φορτίσει πιο γρήγορα το FTL drive. Tsok και Great0ldOne έχουν αφήσει το πόστο τους και μάχονται εναντίον των εισβολέων, οι οποίοι όμως υπερτερούν σε αριθμούς και μαχητική ικανότητα. Χωρίς κάποιο μέλος του πληρώματος να τις ελέγχει, οι ασπίδες του Ragequit-SR1 καταρρέουν υπό το βάρος των συνεχόμενων πυρών. Ο καπετάνιος των Rebels βλέπει το κενό στην άμυνα του σκάφους και διατάζει αμέσως την ενεργοποίηση του hull laser. Tο πλήγμα είναι σφοδρό: το laser σχίζει το κύτος του σκάφους σαν να ήταν χαρτί, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της δεξιάς πλευράς!

lpftlep607

Εκρήξεις ακούγονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του Ragequit-SR1, καθώς το hull laser διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του και ξεκινά πυρκαγιά. Το καταπονημένο σκάφος παρουσιάζει σημάδια διάλυσης οπότε ο MaverickStrange διατάζει την άμεση εκκένωση – μάταιος κόπος, το σύστημα επικοινωνίας έχει καταστραφεί και κανείς δε μπορεί πλέον να τον ακούσει. Ο Chaosun παγιδεύεται στο φλεγόμενο μηχανοστάσιο όταν οι μπουκαπόρτες ασφαλείας κλείνουν για να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς σε όλο το σκάφος. Μια βίαιη έκρηξη αποκόπτει μεγάλο κομμάτι της πλώρης και οι Tsok, Great0ldOne εκσφενδονίζονται στο κενό μαζί με τους rebel soldiers. Το σκαρί του Ragequit-SR1 δε μπορεί πλέον να αντέξει τόση πίεση. Οι συνεχόμενες εκρήξεις γράφουν τον επίλογο του ταξιδιού μας, το σκάφος κομματιάζεται και παρασύρει στο θάνατο ολόκληρο το πλήρωμά του.

lpftlep608

lpftlep609

Ας αποτίσουμε έναν τελευταίο φόρο τιμής στις γενναίες ψυχές που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το ταξίδι:

ΜaverickStrange

Chaosun

c3rberoz

0AGAN

Kingslayer

Great0ldOne

Tsok

{youtube}welzKn-hnbU{/youtube}

 

THE END

Αλέξανδρος Γκέκας

A dedicated PC gamer, Alexandros plays everything depending on the mood of the moment, but shows a preference for turn-based strategy, RPGs and considers UFO: Enemy Unknown as the best game of all time. Otherwise, he tries to hide his turtle-like reflexes by avoiding competitive multiplayer because, as he says, "it doesn't suit him" and is looking for ways to get the "Church of Gaben" recognized as an official religion in his country.

9 Comments

  1. Δόξα και τιμή στους πεσόντες στο καθήκον!

    I only regret having but one life to give for the Federation!

    Ακόμα πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα εμβολισμού του αντίπαλου σκάφους…

  2. Όχι, νομίζω οτι θα κούραζε μια ίδια σειρά. Τώρα είναι η ευκαιρία να αγοράσετε το FTL και να γράψετε τις δικές σας ιστορίες 🙂

  3. Ε, να κάνεις και άλλο ρε! Γαμώτο το TFTD που έκανες στο PCM το έχασα, ήθελα να πεθάνω και εκεί! 😀
    όσο θυμάμαι ότι στο enemy unknown πέθανα υπο mind-control, έχοντας ηδη φάει 2 δικους μας… ααχχαχαχααχαχχα

Leave a Reply

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button
en_USEN