What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Που πηγα φανταρος/που θα θελα να παω/γιατι μισω το στρατο

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Ουσιαστικά βρισκόμαστε ακόμα στο μεταίχμιο μεταξύ της κατάστασης που επικρατούσε μέχρι και στη γενεά των πατεράδων μας, όπου "Ο Στρατός" σαν έννοια και μόνο εξακολουθούσε να προκαλεί δέος για πολλούς και διάφορους ιστορικούς και κοινωνικοπολιτικούς λόγους, και στη "νέα εποχή" όπου ο τρόπος που διεξάγεται ο πόλεμος έχει μεν αλλάξει ριζικά (όπως και η νοοτροπία των πολιτών που καλούνται να μπουν στο στράτευμα) όμως το όλο εγχώριο στρατιωτικό σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί με νοοτροπία 1950.

Σε μια υπερσυντηρητική κοινωνία όπως η Ελλάδα, δεν νομίζω πως θα κάτσει ποτέ κανένας να σκεφτεί μήπως είναι άχρηστο και δυσλειτουργικό όλο αυτό το σύστημα που συντηρείται. Μια χαρά τους βολεύει όλους, για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους. Οπότε... το υπομένουμε, και μετά είναι θέμα διάθεσης και τύχης, όπως αναφέρεις.

Καλός πολίτης κιόλας. Προσαρμόζεσαι ομαλά στη ζωή ή ξυπνάς από τις 6 ασυναίσθητα :Ρ
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Καλός πολίτης. Είσαι πλέον και εσύ λέοντας της πατρίδος :D

@Helion δυσλειτουργικό ναι. Άχρηστο όχι. Πως θα ξεκινήσει ο νέος τη ζωή του ως πολίτης χωρίς να έχει μάθει τα βασικά: Πως να βάλει βύσμα, να ζητάει χάρες, να κάνει ρουσφέτια και να κοιτάει πως να λουφάρει εις βάρος των ομοίων του... Μιλάμε για μεγάλο σχολείο...
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Εντάξει αυτά είναι για τους νιουμπαδες μιας και οι περισσότεροι είναι μαθημένοι ηδη σε αυτά. Μόνο οι αγνοί φαν με την λιονταρίσια θα δεινοπαθήσουν.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
καλος πολιτης φιλαρακι και τωρα κανε κουραγιο.

σαν πρωην elite καψονομαχος που ειδε πολλα και περασε περισσοτερα. πιστευω οτι μπορω να εχω μια μικρη αποψη.
Οι καταστασεις στον στρατο ειναι απαραδεκτες και αυτο ισχυει για ολους τους στρατους του κοσμου.
Ο στρατος προσπαθει να εχει μια λογικη και επικρατει ενας γενικος ψυχαναγκασμος. Η τρελα ειναι για την κοινωνια πχ απολυθηκες και βρηκες τον κυριακο για αρχηγο κρατους.
Οι μαγκες και οι τσαμπουκαδες ειναι ειδη που συνανταμε εντος και εκτος στρατιωτικης ζωνης. Προσωπικα ειχα συναντησει και νορμαλ στρατιωτικους, με αισθηση για τον λογο που βρισκονται εκει αλλα και για τον λογο που βρισκουνται οι υπολοιποι.
Καθε νεα εμπειρια εχει να μας διδαξει κατι. δεν εχουν ολοι την ιδια εμπειρια απο την ζωη πριν πανε στον στρατο αλλα και μετα τον στρατο.

Εχει σχεση με το που θα πεσεις. Περασα απο μερη οπου δεν εδιναν και πολυ σημασια στην υπαρξη σου αλλα και απο μερη οπου η σωματικη σου ακεραιοτητα ηταν η μεγιστη προτεραιοτητα.  δηλαδη εκανα ερπειν κατω απο αρμα με αναμενη μηχανη και σε αλη φαση παραλιγο να φαω δεκα μερες φυλακη, επειδη ετυχε να παλευω με το τερας της αγγαρειας στο μαγερικο και εκοψα το χερι μου.  ενα μικρο κοψιματακι. φερανε τζιπακι να με παει σε κοντινη μοναδα οπου ειχε νοσοκομειο. ενα ραμμα μου κοτσαρανε και ενα δευτερο που δεν χρειαζοταν. αφου εκανα τον κοπο να παω εκει, μου το κοτσαρανε. αυτο σε πληγη που σταματησε να φτυνει αιμα μετα απο δυο λεπτα.

το ποιος εισαι και το τι εκανες δεν εχει καμια σημασια στον στρατο, αυτο ειναι αληθεια (δεν βαζω στην κατσαρολα τα μπριζακια). αυτο που εχει σημασια εχει να μην εισαι στοκος, να μην λες πολλα και να κανεις πολλα.
Τυπος που μολις τελειωσε το αναμορφωτηριο πηρε χαρτι για τον στρατο. εμεις δεν το ξεραμε, η διοικηση το ηξερε. Του εσκασε μεταθεση για το χωριο πουθενα, καπου στο υπερπεραν της ελληνικης οριογραμμης.
Η ανατροπη
ο τυπος, ως στρατιωτης, ηταν υποδειγμα. εμεις οι ιδιοι, οι φανταρισκοι, το βλεπαμε αλλα δεν το κοροιευαμε. οτι εκανε το εκανε σοβαρα. ο τυπος ηταν σαν να ειχε βγαλει σχολη υπαξιωματικων. ο αρχιλοχιας του λοχου εκανε μια κουβεντουλα με τον λοχαγο και παρεουλα πηγαν στον διοικητη. Του αλλαξαν την μεταθεση και πηγε σε ενα κομπλε στρατοπεδο και κοντα στο σπιτι του. ο τυπος δεν ειχε κονε, δεν ειχε φιλιες με την κυβερνηση και μετα τον στρατο το μελλον του ηταν χειρονακτικες εργασιες. δεν τελειωσε το σχολειο επειδη μπαινοβγαινε στις φυλακες και με τετοιο μητρωο, τι λαμπροτητα να εχει το μελλον σου; κι ομως, τον βοηθησαν και κανενας δεν ειπε ααααα το βυσμα, ο γλυφτρης κτλ ολοι τον σεβοντουσαν και μπορω να πω με σιγουρια οτι ο λοχος χαρηκε με την αντιμετωπιση του θεματος.

προσωπικη εμπειρια.
οσο ημουν στο χακι, εκανα πολλες και χοντρες μαλακιες. Η τελευταια μου περιπετεια ηταν ο ξυλοδαρμος τυπου και η τοποθετηση του σε νοσοκομειο για σχεδον εναν μηνα.
περασα προανακριση για στρατοδικειο. αυτες οι καταστασεις μπορουν να αλλαξουν το μελλον σου προς το χειροτερο. στην προανακριση καταλαβα οτι οι τυποι διαβασαν μεχρι και αυτα που εγραφα στις τουαλετες, αχ βαχ με ποναει ο χακι μπελας.
ειδαν οτι περασα απο περισσοτερα σκατα και απο αυτα του υπονομου. χωρις να εχω φιλους στην κυβερνηση, καταλαβα οτι ψαχνουν τροπο να μην με χαντακωσουν. το εψαχναν πολυ καιρο και βρηκαν λυση. την γλυτωσα με 20 μερες φυλακη οι οποιες δεν γραφτηκαν, το ιδιο και το θυμα.
ναι, εψαχναν για παραθυρακι ωστε να μην μπλεξω υπερβολικα ασχημα. αυτη την εντυπωση ειχα και αυτο μου ειπε ο λοχαγος λιγες μερες πριν απολυθω. δεν αντεξα και τον ρωτησα και ναι, ανοιξαν οτι χαρτια ειχαν στο διοικητηριο και εψαχναν παραθυρακι. οχι για το ονομα του ταγματος αλλα επειδη δεν ηθελαν να πεσω σε μαυρα και βαθεια νερα.

οι αχρηστοι
ο χοντρος λοχιας που δεν ξερει πως φορανε τις αρβυλες, μου ετυχε. μας εκανε την @@ πεπονια. Ο λοχαγος πηρε τα μετρα του για τον συγκεκριμενο.
το θυμαμαι πολυ καλα το περιστατικο.
Σε εναν απο τους χιλιαδες ανταρτοπολεμους που πηγαμε, τον εκανε ξεφτιλα μπροστα στην ομαδα. ρε μαλακα χοντρε, σου ειπα να φτιαξεις φουμο με νερο και σταχτη και εσυ εφτιαξες σουπα. πως θα το βαλουν αυτο οι στρατιωτες στο προσωπο τους; δεν ειναι η βαζελινη που βαζεις στον κωλο σου.
αμεσως μετα ξεκινησε τα κοσμητικα επιθετα οπως φακλανα, ντροπη του λοχου, συγκαμενη αηδια και το κερασακι, τον εβαλε και κουβαλουσε το MAG για να το αλλαζει με το ΠΑΟ. Επειδη ανταρτοπολεμος, δεν τα κουβαλουσε σε ευθεια αλλα σε σκαρφαλωμα. Ειχε και τον λοχαγο να του λεει οτι εαν μουσκεψε το βρακι του να το βγαλει και να το κανει τεντα. Τον εκανε αρνακι αλλα δεν σταματησε εκει. Στο σχολειο για την καταστροφη αρματων, τον ρεζιλεψε μπροστα στους μαυρους. Αυτα τα εβλεπαν και οι αλλοι και κρατουσαν πολυ χαμηλο προφιλ. Σε αλλη φαση που επαιζε εκπαιδευση για να φτιαχνουμε μολοτωφ, του ειπε οτι θα του βαλει το μπουκαλι στον γκολο, μπροστα στον διοικητη.
υπαρχουν και αυτες οι καταστασεις φιλτατε. καθε μοναδα και διαφορετικη αποψη για τον στρατο. εγω περασα απο τα ΠΟΛΥ ασχημα, στα δυσκολα και στο τελος ξαπλωσα στην τουφα. θεωρω τον εαυτο μου πολυ τυχερο και μετα απο τοσα χρονια δεν εχω καταλαβει πως καταφερα να παρω το χαρτι της απολυσης.

Ο στρατος ειναι κολεγιο για τα ανηψια των ανωτερων κοινωνικων στρωματων.  μετα ειναι θεμα τυχης την οποια εγω στο τελος την ειχα. ειναι θεμα διοικητη και ειναι θεμα προσωπικο, εαν σκαβεις λακους για αλλους θα σε φανε ωσαν αγελη λυκων. Ειναι θεμα χαρακτηρα και πως αφομοιωνει ο καθενας τις καταστασεις.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Ένα, ένα, τεστ, δύο, δεκατρία...

Από 'δω πάνε για εθελοντική εργασία;
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
ΘΑ ΠΗΞΕΙΣ ΝΕΟΠΑ/ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΩΛΟΨΑΡΟ/ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΕΤΥΧΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΥΛΩΝΑ/insert άλλο ράντομ κλισέ εδώ κτλ κτλ.

Παρουσιάζεσαι? Σου ήρθε χαρτί? Πού πας?
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Προς το παρόν πήγα και έκοψα την αναβολή. Κοιτάω μπας και χωθώ για Οκτώβρη (θα με βόλευε από πολλές απόψεις), αλλά με βλέπω για Φλεβάρη. ΣΞ.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Φέρεται να κυκλοφορεί η είδηση πως ο Ε.Σ σκοπεύει να... αποσύρει τα Στάγιερ.

https://www.newsauto.gr/news/ta-steyr-apolionte/">https://www.newsauto.gr/news/ta-steyr-apolionte/

Όπως σχολιάζει κάποιος στο FB, "αδύνατον, και στον Άρη να κάνουμε απόβαση το 2120 θα την κάνουμε με Μ113 που θα υποστηρίζονται από Στάγιερ".
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Γιατι ρε μαν; τι εχουν τα Μ113; με μηχανη απο σεβρολετα να φυσαει τα 5Κ; αλογα, ακομα θυμαμαι το δικο μου το μαναρι. Σκοτεινο καμουφλαζ ζουγκλας και σιγουρα μοναδικο στον Εβρο με τετοιο χρωματικο φασμα, αυτοκολητο απο το βιετναμ, knights of the round table, παλι μοναδικο και φυσικα χωρις βιδα κατω απο το γκαζι. Τι να κανει το μαναρι μου? του συμπεριφερονται με σεβασμο; ενα απο τα λιγα που εξορμουσε παντου (επαιρνε μπροστα) επειδη το φροντιζα σαν ΙΧ. βουτηξε σε λασπολιμνες, σκαρφαλωσε λοφους, περασε μεσα απο δεντρα και διαολε ακομα θυμαμαι το παρκαρισμα στο χειλος του γκρεμου με καμουφλαζ ολα τα δεντρα του Αμαζονιου (τοτε δεν τα ειχαν καψει ολα) και τα F16 να περνανε τοσο ξυστα απο τα κεφαλια μας που μυριζαμε την φασολαδα σε αερια μορφη που εφαγαν οι πιλοτοι. Καποιος θα πει οτι κουνελος ειναι στρατογκαβλοπυραυλος αλλα ΔΕΝ, για αυτα τα κλαρινα ζουσαμε και τον χαβαλε. Να βαρας βαρελια στο απεναντι βουνο με το 50αρι browning και να λες αθανατο επος του 40, ακομα βαρανε τα μηχανηματα σου. Να λες και αθανατοι βαλκανικοι πολεμοι, αφου το 45αρι colt με ετος κατασκευης 1900κατι σπαρτουσε στην θηκη σου, σου λογω των κραδασμων του browning.

Τι σας φταινε τα σταγιερ ρε; του κοτσαρες σιδηροτροχια στο μπροστινο μερος και εκοβες τανκς στην μεση.

εισαι παιδι ωραιο και υπηρετεις στα ΡΕΟ.
 

asparagus maritimus

Gelatinous Cube
Joined
May 10, 2018
Messages
51
Mε συγκίνησες ωρέ κουνελε;

Κι εγω ως μογγόλος (aka οδηγός) νοσταλγώ το Στάγιερ μου (19 μέτρα μανάρι) που το παρκάριζα έξω απο το θρυλικό Βαλχάλα στην Κομοτηνη (σταζανε μπυρα τα ταβανια εκει μεσα) πριν παρω τον δρομο για την ηρωϊκή 2η ΜΣΕΠ στη Μαρωνεια.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Εκεί παρουσιάζεσαι, λογικά θα σου λέει και τη μονάδα τοποθέτησης.
 

Артём

Half-Ogre
Infiltration Specialist
Joined
Jan 9, 2014
Messages
658
Α ρε γαμώτο, έχασες μάλλον την ευκαιρία να υπηρετήσεις παραπάνω την πατρίδα

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,263
Πόσο είναι τώρα η θητεία αλήθεια;
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
@Northlander στο katataxi.army αναφέρει τα παρακάτω (τα πιο πάνω είναι απ' το site της στρατολογίας).
1576776682094.png

Δεν έχει έρθει κανένα χαρτί ακόμα. Ίσως γράφει περισσότερες λεπτομέρειες.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Το χαρτί μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Υπάρχει άλλο ένα site αν θυμάμαι καλά της στρατολογίας που μπορεί να τα λέει αναλυτικά.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Τη μονάδα τοποθέτησης ίσως την μάθει αφού μπει μέσα. Για να τον στέλνουν στη Χίο κιόλας, λογικά κάπου εκεί τριγύρω θα πάει. Ίσως παραμείνει και στο νησί.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Από γνωστό μου έμαθα ότι όλα τα κέντρα τα έχουν πάει στα νησιά κι ότι έχει μείνει ένα στη Λάρισα (αν θυμάμαι καλά).
Τεσπά, θα επιβιώσω κι εγώ.

Αν και θα ρωτάω όσο περνούν οι μέρες, πώς πας (από άποψη hardware). Έχεις έναν σάκο/τσάντα/whatever με τα απαραίτητα, τον οποίο τον κρατάς μέσα;
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Ναι, πάρε κανά σακβουαγιάζ παραλλαγής, ρούχα δικά σου μην πάρεις, μόνο απαραίτητα πράγματα. Επίσης, αν μπορείς, παίρνεις έξτρα κάλτσες, καμιά σκελέα, κλπ όλα παραλλαγής, δηλαδή θα πας σε κανά μαγαζί αποκλειστικά με τέτοια να ψωνίσεις.
Επίσης θα σου δώσουν και λουκάνικο, εκεί μέσα stuffed χωράει μέχρι και η γκαρνταρόμπα της τζένιφερ λόπεζ.
Και συμβουλή: Μην πάρεις ό,τι άρβυλο σου πετάξουν, να τα δοκιμάσεις με την ησυχία σου και με χοντρές κάλτσες. Και με πάτους σιλικόνης οπωσδήποτε. Αλλιώς δεν παλεύονται.
 
Top Bottom