What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,043
@Admiral

20200502131151-1.jpg


Η μεγάλη διαφορά μας είναι στα kills/captures.
Μόνο intel ρε.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Παίζουμε με μερικά μέλη απο το RQ το Conan Exiles!

Λοιπον οι πρωτες εντυπωσεις που μου αφησε, ειναι αρκετα θετικες μπορω να πω!

Το setting age και το story location δεν προσφερεται για πολλα πολλα rp στοιχεια απο npc's, αλλά υπάρχουν αφηγήσεις αν τις ψαξεις...
κυρίως στην αρχη σε βάζουν στο κλίμα εγκατάλειψης και είναι πολύ πιο επιτυχημένα incorporated αποτι στο fallout 76, δινουν το σωστό τόνο εξορίας.
επειτα υπάρχουν στήλες διασπαρτες στις περιοχές, που δίνουν κάποιο lore και αν τσεκάρεις πίσω απο τις αφηγήσεις θα καταλάβεις πως πρέπει να κινηθείς στη περιοχή

Το gameplay του ειναι survival οπως των dont starve, minecraft κλπ. (εχεις βασικές ανάγκες που πρεπει να ικανοποιήσεις για να μη πεθάνεις, που σε ωθουν να οργανωνεσαι απο το μηδεν και καθως οργανώνεσαι σκάνε και challenges πέρα απο τις βασικές ανάγκες, όπως πχ οχτροι με αποτέλεσμα να εξελίσσεσαι τεχνολογικά και οργανωτικα για να ανταπεξέλθεις)
αλλά με πολύ πιο ωμή απεικόνιση και επιτελους ενα σύστημα μάχης που έστω και αν φαίνεται απλό συγκριτικά με παιχνίδια τύπου shekiro είναι χλμ καλύτερο απο τα αντίστοιχα του survavial είδους (τέρμα πια το pew pew με τη βέργα του dont starve :p τωρα έχεις power attacks,dodge,parry κλπ)...το setting και πάλι είναι ιδανικο για να σε βάλει σε αυτό το κλιμα και cruel...θα πεθάνεις, θα πεθάνεις, θα πεθάνεις πολλές φορεεες.-

Bugs και issues που να μου κάνουν την εμπειρία δεν συνάντησα, ίσως ήμουν τυχερός, το μόνο πράγμα που με ζόρισε λίγο είναι το camera positioning οταν χτίζεις κτίρια και δη στέγες που δεν βολεύει για να βλέπεις ακριβώς που θα χτίσεις, με αποτέλεσμα να έχω φτιάξει το πρώτο διώροφο σπίτι με τεντες στην εποχή της Υπερβορείας.

Είναι καλή φάση, ψηθείτε!
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Μετά την ενασχόλησή μου με το Delores του Ron Gilbert, με έπιασε αυτή η όρεξη για point-n-click και έτσι ξαναφόρτωσα το Indiana Jones and the Fate of Atlantis για πρώτη φορά μετά από καμιά 15ετία. Και μου έσκασε η πιο άκυρη φλασιά, να είμαι κοντά 11-12 χρονώ, να παίζω αυτό το game στο πατρικό μου στην Καβάλα, η μητέρα μου να έχει φτιάξει κάποιου είδους ζυμαρικά στο φούρνο με σάλτσα, και να τρώω ενώ παράλληλα παίζω και είμαι κοντά στο end-game στην Ατλαντίδα. Διάβολε, σχεδόν μπορώ να αισθανθώ τη γεύση των ζυμαρικών.

Βρήκα τι θα φτιάξω να φάω αύριο, αν μη τι άλλο.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Σε ρυθμούς retro point & click κι εγώ, αφού τα έφερε έτσι η τύχη που καραντινιάστηκα με πρόσβαση μόνο στο laptop της δουλειάς.
Ξεκίνησα με Whispers of the Machine που ως τώρα είναι ενδιαφέρον, παρότι αρκετά φτωχό οπτικά όσον αφορά τις τοποθεσίες, και στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει Thimbleweed Park (καιρός ήταν).
 
Last edited:

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,315
Το έριξα στο Retro Gaming και παίζω Kilrathi Saga: Wing Commander II και Star Cruiser σε Sega Megadrive (Kega Fusion). Χαλαρωτικά παιχνιδάκια για το τέλος, μιας έντονης μέρας!!

:trollface:

Ναι σιγά!!! Το μπινελίκι που τους έχω ρίξει!!!!! Αλλά κόλλησα ρε γαμώτω
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,844
, τελείωσα σήμερα το F.E.A.R. 3. το πιο σοκαριστικό: τραγικό optimization. Πραγματικά σε ορισμένα σημεία το σύστημά μου αγκομαχούσε, τη στιγμή που έπαιξα Gears 5, Titanfall II και DMC V χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Απαράδεκτο.
4.5/10
Παράξενο. Εγώ το είχα παίξει σε HD6870 σε full HD όλα τέρμα και κολλημένα 60αρια.
Θες μάλλον υποβάθμιση αδερφέ :trollface:
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Πέρα από την πλάκα, maladroid, τι σύστημα και κυρίως CPU έχεις; Το FEAR 3 το παίξαμε πολλοί νοματαίοι εκείνο τον καιρό, και κανένας δεν είχε θέματα απόδοσης. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα πχ πως έχει θέμα με multithreading και πως θα είχες βελτίωση αν το απενεργοποιούσες.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα πχ πως έχει θέμα με multithreading και πως θα είχες βελτίωση αν το απενεργοποιούσες.

Χμμ, να κάτι που δεν σκέφτηκε καθόλου το φτωχό μυαλό μου. Η CPU μου είναι i7-6700, 16GB RAM και κάρτα γραφικών έχω την Radeon R9 390. Όσο έπαιζα FEAR 3, το σύστημα έμοιαζε να λειτουργεί στο "κόκκινο" (θερμοκρασίες, ανεμιστηράκια) για να τα βγάλει πέρα. Δεν πήρα μετρήσεις, βέβαια, για να μπορώ να δώσω λεπτομέρειες . :confused:
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
Πέρα από την πλάκα, maladroid, τι σύστημα και κυρίως CPU έχεις; Το FEAR 3 το παίξαμε πολλοί νοματαίοι εκείνο τον καιρό, και κανένας δεν είχε θέματα απόδοσης. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα πχ πως έχει θέμα με multithreading και πως θα είχες βελτίωση αν το απενεργοποιούσες.

Θυμάμαι πως είχε θέματα σε ορισμένα συστήματα, ήταν ελαφρώς γιωτάδικο port.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
Πριν αρκετο καιρο εβαλα λιγο witcher 3 στο ποτηρι μου. Στην αρχη μπηκα απλα για να περασω την ωρα μου αλλα πολυ συντομα το ξεκινησα απο την αρχη. Ειχα ξεχασει τις ατελειωτες ωρες που χρειαζονται για να πλησιασεις το τελος. παιζω 5-10 ωρες την ημερα και νοιωθω οτι παιζω απο τα χριστουγεννα.
Με εχει πιασει η κλεπτομανια μου. λουταρω τα παντα και παντου, καθαριζω σπιτια με γεωμετρικη προσεγγιση και εχω τρεξει απειρες φορες για να γλυτωσω. οπου βλεπω ταρατσα στο google witcher map, τρεχω για να μαζεψω τα παντα. Το τσαρδι του lugos μου εδωσε τρομερη ικανοποιηση. Με την ευκαιρια της δευτερης επετειου, δεν εκανα τα ιδια λαθη. δεν μπορω να τα αναφερω γιατι ολο και καποιος θα με περασει απο σποιλερδικειο. εμενα θα μου αρεσε να εβλεπα μερικα hint, γιατι θα επαιρνα στον λαιμο μου λιγοτερο κοσμο. Ασχημο end δεν ειχα ομως ./σποιλερδικειο.\
Συνεχιζω την περιφρονηση στο αλογο. ποδι, βαρκες, fast travel και σπαμαρισμα το jump. ανοιγω πορτες με jump και εχω βρεθει απειρες φορες, στο ασχετο, να πεφτω στο κενο.
Μολις το τελειωσω πρεπει να κανω ενα raid στα μισοτελειωμενα. Δεν γινεται να αφηνω τα παιδια μου χωρις την προσοχη που τους αξιζει.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,393
Εχω παιξαι τα Halo 1, 2 και reach Τα 1 και 2 τα ειχα παιξει οταν ειχαν βγει για πρωτη φορα σε pc τοτε με τα αθλια γραφικα στο pentimum 4 και tnt2 32 mb με 17'' 800χ600 οθονη. Το reach το επαιξα Δεκεμβριο επειδη μεχρι τοτε δεν ειχε βγει σε pc. Και τον Μαρτιο ξαναεπαιξα το halo 1 που βγηκε παλι.Τι εντυπωσεις να πω? Το ιδιο ειναι αλλα με πολυ καλα γραφικα. Τρεχει 1440p 60 fps enhanced. Σφαζω τους εξωγηινους ετσι οπως πρεπει και το αιμα τρεχει ποταμι και ειναι πενταθαρο οχι χαλια πιξελιαμσνο και θολο οπως ηταν τοτε.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Tέλος στο υπέροχο ταξίδι του Original Sin 2.
Nα πώ απλά οτι εκανα μεγάλη βλακεία που το είχα αφήσει στο περίμενε τόσο καιρό αν και τελικά τώρα ήταν η σωστή στιγμή για να το απολαύσω οπως έπρεπε και να αφιερωθώ σε αυτο λόγω "εγκλεισμού" στο σπίτι.

Το παιχνίδι ειναι ένα καλοστημένο, καλοσχεδιασμένο αριστούργημα. Ημουν προετοιμασμένος για κάτι ανάλαφρο με μεστούς όμως μηχανισμούς μιας και διάβαζα πολύ για το χιουμοράκι της Larian και αυτο τελικά ήταν καλό μιας και ο κοσμος του παιχνιδιού είναι μαύρος...
Υπηρξαν πολλές στιγμές ανατριχίλας.
Οκ ναι, κάπου μπορείς να μιλήσεις με σκίουρους, κοτόπουλα γατιά κλπ και να χαβαλεδιάσεις.
Υπάρχει και στιγμή που παρεμβένεις σε καυγά γάτας-σκύλου για το ποιός ειναι καλύτερος (Snipereye & Skeletidis @discord φαση)
Ομως μόλις φύγεις απο τη στιγμή αυτή βλέπεις τη μαυρίλα παντού γύρω σου.
Θα μπορούσα να γράψω πολλά.
Θα επικεντρωθώ όμως μόνο στο γκεημπλεη και τις μάχες.
Είναι η χαρά του tactician. Αρτια υλοποίηση του Turn-Based, skills που έχει το καθένα το ρόλο του, builds που μπορεί να πειραματιστεί κανείς και να προσπαθήσει να πράξει αυτό που έχει σκεφτεί. Μπορεί να πετυχει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, βρεθηκα στο late game σε μάχη με ενας απο τους δυσκολότερους αντιπαλους. Προσπάθησα 2-3 φορές χωρίς όμως να τα καταφέρω. Απογοητεύτηκα. Εφτασα στο σημείο να ψάξω βιντεο στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ να δώ πώς σκατά τον βγαζουν οι άλλοι...
Ομως κανένα build δεν είναι ίδιο. Καμμία τακτική άλλου δε σου εγγυάται το αποτέλεσμα. Εν τέλει πίσμωσα, δοκίμασα 2-3 πραγματα και τα καταφερα. Οριακά μεν, αλλα τα κατάφερα.
Οσοι είστε ακόμα σκεπτικοί δώστε του ευκαιρία και αφήστε το να σας συνεπάρει.
101 ώρες μου πήρε να το ολοκληρώσω. Ηδη σκέφτομαι τί πάρτυ θα φτιάξω στο επόμενο πλεηθρου...
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
@Miden Agan Έχεις παίξει το 1? αν και απ' αυτά που έγραψες μάλλον όχι. Μπορείς να κάνεις μια σύγκριση?
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
@Miden Agan Έχεις παίξει το 1? αν και απ' αυτά που έγραψες μάλλον όχι. Μπορείς να κάνεις μια σύγκριση?
Δυστυχως οχι, περαν του εισαγωγικου διωρου. Δεν ξερω το λογο, απλα ετυχε.
Παντως περιμένω το 3ο με προσμονη!
Τι? Θα λεγεται Baldurs gate?😝
Παντως, προσωπικη αποψη με βαση τι μου προσφερε το παιχνιδι, αν καταφερει να δεσει η Larian το στορυ & ατμοσφαιρα του BG με τους μελετημενος και σφιχτοδεμενους μηχανισμους gameplay θα παραμιλαω.
Αυτό βεβαια μενει να το δούμε.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Σ' ευχαριστώ.
Το θέμα είναι ότι τελικά αυτό που μένει σε όλους κυρίως, είναι το gameplay. Ούτε οι χαρακτήρες (στο 1ο τους έχω ήδη ξεχάσει που λέει ο λόγος), ούτε τα interactions, ούτε το κλασικό c&c που υπάρχει στα παιχνίδια που θέλουν να λέγονται crpg.
Τέσπα, τουλάχιστον το 2 ενδέχεται να το παίξω co-op με τον @Bathory και η εμπειρία θα είναι σίγουρα διαφορετική.
Σου προτείνω τώρα να ξεκινήσεις και το pathfinder.
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Ισχυει εν πολλοίς αυτο αλλα εχει τις στιγμες του δεν ειναι λιγες.
Υπάρχουν παιχνιδια που οδηγος ειναι η ιστορια αλλα υστερουν σε γκεημπλεη, υπαρχει κι αυτο που το γκεημπλεη ειναι ωμη ιπποδυναμη χωρις να σημαινει οτι το στορυ του χωλαινει.
Στο τελος φιλε οπως και να εχει ειναι εξαιρετικό το ταξιδακι που εχεις κανει.
Και σίγουρα 3-4 χαρακτηρες θα τους θυμαμαι! 😁

Edit: Οσο για το pathfinder, αν καταλαβα απο το Μπαθορυ, θα χρειαστω 10ωρες να αποφασισω τι χαρακτηρα θα φτιαξω. Θα μπει στο προγραμμα σιγουρακι! Ισως παιξω και σε αυτο κατευθειαν το δευτερο που ερχεται!
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Για κάποιες πολύ ευχάριστες ώρες με απορρόφησε το Hollow Knight, αλλά βρήκε ευκαιρία το Xbox One controller να μου μείνει στα χέρια. Είναι το δεύτερο που μου χαλάει μέσα σε τρία χρόνια. Ζήτησα από τη μάνα μου να βρει το Logitech F310 και να μου το στείλει, ακόμα ψάχνει να το βρει. Ο χειρισμός του Hollow Knight με keyboard είναι άψογος και μπράβο στους devs (και) για αυτό, αλλά διάολε, τέτοια games έχω συνηθίσει να τα παίζω με gamepad :(.

Μετά είπα θα πιάσω το Pathfinder Kingmaker και η αλήθεια είναι πως έκανα ένα τρελό speedrun στο character creation, είχα τον πρώτο μου χαρακτήρα σε μόλις μια ώρα. Αλλά κάπου εκεί ξεπετάχτηκαν γνωστές και μη εξαιρετέες σειρήνες και με τράβηξαν στο Conan Exiles, τις περιπέτειες μας μπορείτε να τις διαβάσετε στο σχετικό topic. 40 ώρες σε πέντε μέρες, όσο το backlog με κοιτάει και γελά.
 
Last edited:
Top Bottom