What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

captain kal

Blackguard
Joined
Dec 2, 2012
Messages
1,275
Πού το θυμήθηκες το Wars and Warriors: Joan of Arc;!!!
Πριν πολλά χρόνια το είχα πάρει απ' το περιοδικό CGM!
Και εγώ από εκεί το είχα!!!

Sweet Joan..! :cry:😭

Στα πλαίσια της εν λόγω κατάθλιψης και μιας άδικης ερωτικής απογοήτευσης που μου επέβαλλαν ο ρουφιάνος δήμαρχος του Κομπιέν και οι προδότες Βουργουνδοί, αποφάσισα να ξαναπαίξω το Wars and Warriors: Joan of Arc. Και χαίρομαι που επιτέλους βλέπω τα χόρτα, μιας και η τελευταία φορά που το έπαιξα ήταν με GeForce 4 MX και τα είχα απενεργοποιημένα.
Πάρε και τα απαραίτητα HD Packs!!

 

Chosen Undead

Mind-flayer
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,486
Ολοκλήρωσα το Metal Gear Solid V 100% βγάζοντας όλες τις αποστολές (main & side) που είχε. Πραγματικά το λάτρεψα. Αποδείχθηκαν μπούρδες όλα αυτά περί μισοτελειωμένου παιχνιδιού και κακογραμμένης ιστορίας. Αντίθετα μπορώ να πω πως το παιχνίδι ένωσε εκπληκτικά την ιστορία όλων των παιχνιδιών και κατάλαβα καλύτερα από ποτέ και την ιστορία όλου του saga αλλά και τους χαρακτήρες. Οσο για το gameplay? Ντάξει μιλάμε για έπος μεγατόνων, ο Kojima έδωσε τα ρέστα του. Πραγματικά υποκλίνομαι. Σαν να ήμουν σε ταινία δράσης των 80s ένιωσα και ήταν εκπληκτικό με πόσους πολλούς τρόπους μπορούσες να βγάλεις μια αποστολή είτε stealth είτε σαν άλλος John Rambo. Θα πω μεγάλη κουβέντα αλλά για μένα είναι το παιχνίδι της δεκαετίας και εννοείται το καλύτερο metal gear ever.
Τώρα έπιασα ξανά το witcher 3 μιας και υπάρχει προς το παρόν άπλετος χρόνος να ασχοληθώ μαζί του και να το απολαύσω όπως του αρμόζει. Συν πως ήταν ο 2ος μεγάλος μου στόχος να το τερματίσω μέσα στο 2020 επιτέλους.
 

kara

Lich
Joined
Dec 15, 2012
Messages
5,626
Sherlock Holmes: Crimes and Punishments

Ωραίο ήταν, το πρώτο μου της σειράς. Αμφίρροπες υποθέσεις εκ των οποίων μόνο σε μια έπεσα εντελώς έξω (Blood Bath). Εύκολο παιχνίδι γενικά αφού σε παίρνει από το χέρι και σε καθοδηγεί. Μικρή παραφωνία στην 5η υπόθεση το UI έπαθε κάτι εγκεφαλικά. 'Ο,τι πρέπει για όσους θέλουν να πλησιάσουν κάπως την adventure κατηγορία.

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

Παράξενος τίτλος με πολλές καινοτομίες στο gameplay χωρίς να έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα. Οι υποθέσεις του είναι άνισες τόσο σε διάρκεια όσο και σε πολυπλοκότητα. Εκείνο όμως που κάνει ξεκάθαρα καλύτερα σε σύγκριση με τον προκάτοχό του είναι τα Character Potraits που πλέον μπορούμε να κάνουμε και λάθος ανάλυση. Και φυσικά που "έκοψε" τη θέα από το τηλεσκόπιο του Sherlock στο σπίτι του. Ό,τι πιο disturbing έχω δει σε παιχνίδι.
 

Stamatimenos

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
2,398
Πού το θυμήθηκες το Wars and Warriors: Joan of Arc;!!!
Πριν πολλά χρόνια το είχα πάρει απ' το περιοδικό CGM!
Α, και εγώ από εκεί το είχα πρωτοπαίξει. Να 'ναι καλά τα περιοδικά, γιατί λόγω χρημάτων και έλλειψης γρήγορου internet, δεν υπήρχε κάτι άλλο να παίξουμε στη κωριό.
 

Arwindan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,037
Τέλος και το Final Fantasy II,


Έπαιξα την έκδοση Origins, η οποία περιλαμβάνει τα FF I & II, μέσω emulator για Playstation, Το παιχνίδι κινείται στα χνάρια του προκατόχου του και δεν θα μπορούσε να έχει και μεγάλες διαφορές άλλωστε αφού κυκλοφόρησε μόλις έναν χρόνο μετά (1988). Όσον αφορά τη διάρκεια κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο παιχνίδι, καθώς και αυτό το ολοκλήρωσε μετά από περίπου 30 ώρες. Βέβαια εδώ πέρασα και κάποιες ώρες για grinding οι οποίες έκαναν το υπόλοιπο του παιχνδιού πολύ εύκολο. Η δυσκολία του παιχνιδιού βασίζεται στο σύστημα ανάπτυξης χαρακτήρα, για το οποίο θα γράψω περισσότερα σε λίγο.

Η ιστορία έχει να κάνει με έναν κόσμο ο οποίος μαστίζεται από τον πόλεμο. Οι 4 ήρωες χάνουν τους γονείς τους και το χωριό τους λόγω αυτού του πολέμου και έτσι ξεκινά το ταξίδι τους για να νικήσουν την κακή Αυτοκρατορία και τον Αυτοκράτορα ο οποίος χρησιμοποιεί τέρατα κα δαίμονες για να πετύχει τους σκοπούς του. Στην ουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ελέγχεις 3 κεντρικούς χαρακτήρες με διάφορους άλλους να έρχονται και φεύγουν από την ομάδα σου όσο προχωρά η ιστορία. Το σενάριο δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά έχει κάνει βήματα μπροστά σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι. Υπάρχουν κάποια υποτυπώδη twists και οι κεντρικοί χαρακτήρες λένε και καμιά κουβέντα (όχι όπως στο πρώτο μέρος που ήταν μουγγοί). Επίσης είναι λίγο πιο σκοτεινό και όχι τόσο παιδικό όσο πρώτο παιχνίδι. Ξεκινώντας το παιχνίδι οι χαρακτήρες έχουν ένα προκαθορισμένο όνομα, αλλά μπορείς αν θες να το αλλάξεις.
Χρησιμοποιείται επίσης ένα σύστημα με το οποίο, μιλώντας σε διάφορους χαρακτήρες μπορείς να μάθεις κάποια key phrases. Τα Key Phrases αυτά τα χρησιμοποείς για να ρωτήσεις άλλους χαρακτήρες σχετικά και να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που σε ενδιαφέρει. Παρόμοια συστήματα έχουμε δει σε διάφορα, adventure κυρίως, games αν δεν κάνω λάθος.

Το σύστημα ανάπτυξης χαρακτήρα είναι τελείως διαφορετικό από το πρώτο παιχνίδι, όπως συμβαίνει βέβαια σε όλα τα FF. Ξεκινώντας οι χαρακτήρες είναι εντελώς λευκοί καμβάδες χωρίς κάποιο προκαθορισμένο class ή skill.. Δεν υπάρχει XP και levels, αλλά το παιχνίδι χρησιμοποιεί ένα σύστημα ανάπτυξης των χαρακτήρων και των attributes-skills τους όπως αυτό τον Elder Scrolls. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς κάποια όπλο ή spell για παράδειγμα τόσο πιο δυνατό γίνεται αυτό. Όσο περισσότερο ξύλο τρώει ένας χαρακτήρας τόσο περισσότερα HP αποκτά, ή ανεβαίνει το defense και το evasion attribute του.
Το σύστημα αυτό σου επιτρέπει να φτιάξεις τους χαρακτήρες σου όπως θες, αλλά υπάρχει περίπτωση να μην ανεβάσεις κάποιο skill αρκετά το οποίο σου χρειάζεται σε κάποια σημείο του παιχνιδιού (π.χ. boss το οποίο είναι αδύναμο σε fire spells) με αποτέλεσμα να πέσεις σε τοίχο.
Κάπως έτσι την πάτησα και εγώ αλλά διορθώθηκε με λίγο grinding.

Το σύστημα μαγείας είναι επίσης διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Τα spells χωρίζονται σε Dark και White και τα μαθαίνεις διαβάζοντας scrolls τα οποία είτε αγοράζεις, είτε βρίσκεις σε chests ή μετά από μάχες. Κάθε χαρακτήρας μπορεί να μάθει έως 16 spells, οπότε χρειάζεται προσοχή στο πως θα μοιράσεις τα διαθέσιμα spells του παιχνιδιού στους χαρακτήρες.

Το loot έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέση με το FF I και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις μάχες. Υπάρχουν βέβαια αντικείμενα τα οποία ανεβάζουν κάποια stats και ρίχνουν άλλα, οπότε θέλει προσοχή στο ποια αντικείμενα θα κάνεις equip και σε ποιον χαρακτήρα. Μετά από τις μάχες πλέον γίνονται drop και αντικείμενα και όχι μόνο Gil (χρήματα) όπως στο αρχικό παιχνίδι. Επίσης για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους πολύ σημαντικά αντικείμενα όπως τα Hi-Potions, Elixirs και Ethers. Όπως και το πρώτο μέρος, οι χαρακτήρες μπορούν να κάνουν equip έως δύο αντικείμενα για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στις μάχες. Επίσης το inventory έχει περιορισμένο χώρο (63 αντικείμενα) κάτι που δεν θυμάμαι να συνέβανει στο FF I.

Στο παιχνίδι εισάγονται και κάποια νέα στοιχεία. Το Save πλέον πραγματοποιείται σε οποιοδήποτε σημείο του World Map (και μόνο) και όχι στα Inns. Οπτικά το παιχνίδι είναι λίγο καλύτερο από το πρώτο, χωρίς τεράστιες διαφορές, ενώ ο ήχος χαρακτηρίζεται από τα γνωστά themes της σειράς.
Το παιχνίδι (για μένα τουλάχιστον) αναδίδει και αρκετά Star Wars vibes, καθώς πολλά στοιχεία του Story συνδυάζονται με ανάλογα στοιχεία του Star Wars Universe. Δεν θα γράψω περισσότερα σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να το παίξει, αλλά αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του πω.

Τέλος για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους εικονικοί χαρακτήρες και όχι μόνο: Cid, Chocobos και Ultima (spell αυτή τη φορά).

Συνολικά το παιχνίδι είναι πιο polished από το πρώτο και σίγουρα μου άρεσε περισσότερο.

Το FF III έχει ήδη κατέβει στο Steam πλέον και αναμένει το double click. Βέβαια ρίχνοντας μια ματιά στα achievements (και ειδικά σε ένα από αυτά) είμαι σίγουρος ότι θα μου πάρει πολύ περισσότερο χρόνο να το ολοκληρώσω.
 

Chosen Undead

Mind-flayer
Joined
Jul 14, 2015
Messages
2,486
Το μοναδικό που δεν έχω τερματίσει από το 1 εως το 13 (το 15 paused για την ώρα, θα το τερματίσω μέσα στο χρόνο). Μάλιστα. Οπότε αξίζει να του δώσω 2η ευκαιρία. Ωρα να πιάσω το psp ξανά λοιπόν.
Πολύ ωραία παιχνίδια όλα τα επόμενα, είμαι σίγουρος θα τα λατρέψεις. Ναι το 3 ειναι παλούκι προς το τέλος. Αν και σαν το 1 δεν είναι σίγουρα που έμπλεκες στα dungeons και δεν έβγαινες με τίποτα από μέσα. Πολύ πιο νορμάλ. Κάποτε με τον Λύγκα είχαμε στήσει φόρουμ προς τιμήν της σειράς. Ρίξε κανένα βλέφαρο θα βρεις ωραία θέματα μέσα Final Fantasia
Ειχα ξεκινήσει ένα replay όλων στο steam πριν 2-3 χρόνια, έχω μείνει στο FFIV: The after years. Κάποια στιγμή θα συνεχίσω το replay marathon.
 

Arwindan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,037
Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο με δυσκόλεψε αρκετά περισσότερο στο τέλος. Ειδικά το τελικό boss το έβγαλα μετά από πολλές προσπάθειες, ενώ στο ΙΙ το κατάφερα με την πρώτη.
Πάντως και στο ΙΙ στο τέλος μπαίνεις σε dungeons και ξεχνάς να βγεις.
 

Stamatimenos

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
2,398
Τα μ'ονα FF που τερμάτισα είναι (με αυτή τη σειρά) 8 (παλούκι επειδή δεν ένιωθα, αλλά κάτι αθηναίοι φίλοι μου με βοήθησαν με το farming για τα γκάνια), 3 (3D έκδοση σε DS, με αυτό ασχολήθηκα περισσότερο από όλα τα άλλα όσον αφορά το world exploration και "side quests"), 1 (GBA έκδοση, γιατί σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες οι χαρακτήρες κάνουν autotarget ζωντανό στόχο αν τύχει να ψοφήσει ο στόχος που στόχευαν στην αρχή) και 6 σχετικά πρόσφατα, νομίζω μέσα στο 2018.
Ναι η κασσέτα GBA με το FF1 είχε και το 2 μαζί, αλλά δεν έπαιξα πολύ.
 
Top Bottom