What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Witcher 3 : The Wild Hunt

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
το quest με "τα κουτάλια".
Το γουσταρα κι εγω. Δεν θυμαμαι πως το "εδεσα", αλλα ο καταραστης ηταν ο κακος ο ανθρωπος με τους καθρεφτες και αυτο δενει πολυ ωραια με την ιστορια.

στα quest με τις Crones
Αυτο με το δεντρο το εκανα χιλιες φορες. Εφτασα να ξεκινησω το witcher απο την αρχη, για να βρω τροπο να αποφυγω τα απονερα των αποφασεων.


Προσωπικά δεν θα ήθελα Witcher με Geralt
Δεν νομιζω οτι μπορεις να εχεις το ενα χωρις το αλλο. Δεν ξερω αν παρατηρησες οτι οι αλλοι witcher ειναι λιγο "αρπαγμενοι".
Ματωσαμε για την Ciri, να της βρουμε μια καρεκλιτσα στο δημοσιο και θα βγει witcher οπου θα ειναι το main event? οχι δα.
εκτος και αν ειναι sims witcher politics.

Χλωμο να δουμε part 4, οχι απιθανο αλλα χλωμο και οι λογοι πολλοι.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Θα επιστρέψω με εντυπώσεις αφού δω και φινάλε για να χω συνολική εικόνα γιατί είναι 1-2 πραγματάκια που μου φάνηκαν κάπως...
Ας γράψω 2 λόγια πριν περάσουν κι άλλες μέρες και το ξεχάσω. Πριν από αυτό όμως, ευκαιρία να ρωτήσω πως βρήκατε το φινάλε του βασικού παιχνιδιού. Κατέληξα με την Ciri αυτοκράτειρα και ήμουν ικανοποιημένος, αλλά δεν είναι κάπως άκυρο πως ότι και ending να λάβεις δε σταματάς το White Frost;

Πάμε τώρα στο Blood and Wine για το οποίο ήθελα να μιλήσω. Εντάξει δεν έχει νόημα να επαναλάβω πόσο τεράστιο έπος ήταν. Ήταν όμως 2 πράγματα στην ιστορία που θεωρώ θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα.
Το πρώτο και πιο σημαντικό πως στο quest που ψάχνεις τον άνδρα από τη Cintra στο γκαλά της Orianna σου σερβίρει το παιχνίδι τον manipulator του Detlaff. Δηλαδή χωρίς να έχεις την παραμικρή ένδειξη, ληντ, στοιχείο κλπ. σου πετάει η Anarietta "α ξέρεις, έχω και μια αδερφή που χρόνια πριν την είχαμε εξορίσει και δεν μιλάμε για αυτήν, οπότε παίζει να είναι αυτή πίσω από όλα γιατί με μισεί λολ" Και αυτό συμβαίνει (μπατ οφ κορς, αν και η ανατροπή που ακολούθησε δε με χάλασε).
Αρκετά lazy εξέλιξη και σύνδεση. Πόσο δύσκολο ήταν να βάλουν εδώ ακριβώς ένα quest πριν το ντου στο κάστρο που να βρίσκεις κάτι που να κάνει τη Δούκισσα να υποψιαστεί ότι μπορεί και να είναι η χαμένη της αδερφή που παίζει μπάλα από πίσω;. Λίγο μλκ αν σκεφτείς πόσο προσοχή στη λεπτομέρεια είχε σε κάτι τέτοια.

Το δεύτερο που μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα ήταν το πως διαχειρίστηκε τα φινάλε. Δεν ήθελα να πεθάνει ο Detlaff στο υποτιθέμενο τέρμα καλό. Θύμα ήταν πραγματικά. Αν κάτι μας έχουν δείξει τα Witcher γενικά είναι το κάρμα είναι σκύλα. Ναι οκ, μπορείς να αφήσεις τη Syanna να πεθάνει αλλά μετά καταλήγεις στη φυλακή λες και εσύ έφταιγες. Imo ή θα έπρεπε όλοι να είναι happily ever after ή αν ντε και καλά έπρεπε να φάει κόψιμο η ξινούλα βου, να είναι με πιο ευφάνταστο τρόπο. Σήκωνε περισσότερα φινάλε θεωρώ.
Αυτά σε γενικά γραμμές, λέω να κρατήσω σκέψεις για επερχόμενο κειμενάκι σπέσιαλ, κάποια στιγμή.

Wind's howling...

 
Last edited:

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Μα στο πιο καλό τέλος η Ciri σταματάει το White Frost!
Είχα Ciri witcher. Ομολογώ ότι κι εγώ προτιμούσα αυτοκράτειρα.
Κι εμένα με πείραξε που ό,τι και να γινόταν μονομαχούσες με τον Detlaff, αλλά φαντάσου ότι αν δεν γινόταν αυτό, ουσιαστικά δεν θα υπήρχε τελικός αρχηγός! Θα έπρεπε να "εφεύρουν" κάποιον άλλο!
Ναι, κάπως απότομα πάει από εκεί που έψαχνες κάποιον με τη βοήθεια του παιδιού που γυάλιζε παπούτσια, στην αδερφή της Annarieta.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Μα στο πιο καλό τέλος η Ciri σταματάει το White Frost!
Το καθιστούσε σαφές κάπου αυτό (δε θυμάμαι να λέει με ποιο τρόπο το κατάφερε); Γιατί αν όχι, εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως αν της είχες φερθεί καλά, νοιαζόταν για τη ζωή της αρκετά ώστε να μην την χαραμίσει στην προσπάθεια να σταματήσει τον μάλλον προδιαγεγραμμένο ερχομό του παγετού που είχε αφανίσει τόσους άλλους κόσμους και επέστρεφε πίσω για να χαρεί όσο χρόνο της απέμενε με τους αγαπημένους της.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Χμμ.. Πάει πλέον πολύς καιρός που το έπαιξα αλλά κι εγώ όταν είδα το "καλό" φινάλε κατάλαβα το ίδιο που κατάλαβε ο maximum armor. Δεν θυμάμαι αν υπήρχε καθόλου "δημιουργική ασάφεια" γύρω από τα δρώμενα κι εγώ απλά επέλεξα να τα ερμηνεύσω έτσι, αλλά θυμάμαι να μένω με την αίσθηση ότι όλα μέλι-γάλα.

Για το Blood & Wine έχεις ένα δίκιο ως προς τα φινάλε. Πάλι το καλό είδα αλλά το άλλο, αν και ενδιαφέρον σαν βίντεο, δεν μου πολυκολλούσε ως προς τη μοίρα του Geralt.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Εδω θα πουμε αληθειες.

δε σταματάς το White Frost;
Δεν ξερω γιατι στο δικο σου ending δεν σταματησε. Στο σεναριο Ciri - αυτοκρατειρα. το χιονι που βλεπουμε στο τελος, ειναι οτι χιονι προλαβε να μπουκαρει. Εαν θυμασαι, στο ταξιδι στους αλλους κοσμους, περασαμε και απο εναν κοσμο οπου η χιονοθυελλα ηταν μονιμη. Αυτο ειναι το white frost. Οταν ο Γεραλδος πηγε να βρει την Ciri, δεν επεφτε ουτε νιφαδα. Το παρεακι περιμενε να λειωσουν τα χιονια.
Εαν επαιζε το white frost, δεν θα ηταν εφικτο για τον στρατο να παει να παραλαβει την Ciri.
Δεν το θεωρω τυχαιο οτι περασαμε απο κοσμο που την εφαγε απο το white frost.


Δηλαδή χωρίς να έχεις την παραμικρή ένδειξη, ληντ, στοιχείο κλπ. σου πετάει η Anarietta "α ξέρεις, έχω και
μια αδερφή που χρόνια πριν την είχαμε εξορίσει και δεν μιλάμε για αυτήν, οπότε παίζει να είναι αυτή πίσω από όλα γιατί με μισεί
Μεχρι να φτασουμε στην σατανικη αδερφουλα, υπαρχει μια σειρα απο γεγονοτα που οδηγουν στην πρωτη υποψια οτι η αδερφουλα γυρισε.
Σημαντικο στοιχειο/quest το κρασι που κλαπηκε. Απο εκει ξεκιναει μια σειρα απο στοιχεια, μαζι με την ομολογια του τρυγιτη.

Δεν την θεωρω ακυρη την ροη του παιχνιδιου.


ο Detlaff .

Ο Detlaf ηταν ενας πολυ επικινδυνος χαρακτηρας.
Ως Witcher, σε πληρωσαν για να βρεις ενα τερας που σκορπαει ανθρωπινα μελη. Οτι δεν σου ειπαν σκοτωσε το, ειναι νομικη λεπτομερεια γιατι δεν υπαρχει καποιος που πληρωσε witcher, μονο για να βρει ενα τερας, Ο Detlaf ειχε την ευκαιρια του αλλα προτιμησε να ξεκινησει πολεμο με τους αθωους. Αυτη ειναι η στιγμη οπου απο θυμα εγινε ο θυτης. Απο την στιγμη που ξεκινησε να σκοτωνει πολιτες, δεν μπορεις να τον αφησεις να φυγει. Θα μπορουσε να βρει τους υποτιθεμενους απαγωγεις. Ο κυκλος του αιματος ηταν το ευκολο part.
Επαναλαμβανω, Βασικο, ειχε την ευκαιρια του και την πεταξε στα σκουπιδια.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Λοιπον Γουιτσεροβιοι πειτε μου κατι. Το πρωτο Γουιτσερ το επαιξα με πληκτρολογιο-ποντικι. Τα 2 και 3 δεν μπορω με την καμια. Το gamepad που εχω, παναρχαιο Rumblepad 2 Logiteck, To βλεπουν τα windows, τα παιχνιδια οχι. Πειτε κανενα πιο συνγρονο gamepad, που μπορω να χρησιμοποιησω. Οχι κανενα των 500Ε. Αθλητισμο θελω να κανω, οχι πρωταθλητισμο.
Σας μερσω! Και κατι ΤR εχω να παιξω, οχι για τιποτα αλλο, απλα να μπορω κι εγω νατα βριζω και να λεω οτι δεν ειναι τοσο ωραια, οπως τα παλαιοτερα.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
Απο την στιγμη που ξεκινησε να σκοτωνει πολιτες, δεν μπορεις να τον αφησεις να φυγει.
Μεροληπτεις και θα σε μαλωσω! Την στριγγα δλδ γιατι δεν την σκωτοσαμε αλλα την γιαναμε κι ολας? Επιδης μας εκανε καλα κουνηματα? Κοινωνικη αδηκια ειναι αυτο! Τονα παιδι καλο παιδι, ταλλο μαμω την μανα του?
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Μεροληπτεις και θα σε μαλωσω! Την στριγγα δλδ γιατι δεν την σκωτοσαμε αλλα την γιαναμε κι ολας?
Αυτοι που πεθαναν υστερα απο διαταγη της "στριγγλας" δεν ηταν αθωοι. Δεν ηταν ενοχοι μονο επειδη χαρηκαν με την εξορια της "στριγγλας".
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Μεροληπτεις και θα σε μαλωσω! Την στριγγα δλδ γιατι δεν την σκωτοσαμε αλλα την γιαναμε κι ολας? Επιδης μας εκανε καλα κουνηματα? Κοινωνικη αδηκια ειναι αυτο! Τονα παιδι καλο παιδι, ταλλο μαμω την μανα του?
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται απάντηση.

Controller άμα δίνεις μέχρι 60 ευρώ κάπου εκεί παίρνεις το official Xbox. Τώρα έκδοσεις με Bluetooth adapter και ιστορίες από όσο ξέρω υπάρχουν.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
το χιονι που βλεπουμε στο τελος, ειναι οτι χιονι προλαβε να μπουκαρει.
Όχι ότι δε θα μπορούσε να είναι έτσι αλλά, ξανά, δεν αναφέρεται κατηγορηματικά in-game.
Kανείς από τους npcs που βρίσκονται στον επίλογο δε μιλάει γι' αυτό, σε φάση "πω δικέ μου τι πήγαμε να πάθουμε" ή "παραλίγο να ξεπαγιάσουμε" κλπκλπ. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ήταν απλά χειμώνας;
Κι έχε υπόψη ότι τόσο στα παιχνίδια όσο και στα βιβλία, το White Frost, είναι ο αντίστοιχος θάνατος ενός άστρου, το τέλος του κόσμου γενικά επειδή τα έπαιξε το κλίμα κλπ. Εάν έπαιζε το White Frost, οι Niflgaardians θα είχαν σοβαρότερα προβλήματα (aka επιβίωση) από το να πάνε να πάρουν τη Ciri.
Δεν είναι όμως κάτι, από αυτά που αφήνουν να εννοηθεί, που θα συμβεί εδώ κοντά, στα επόμενα ας πούμε 20-50-100 χρόνια. Και κρίνοντας από το πως φαίνονται ηλικιακά Zoltan και Dandelion στο τέλος, δεν ξέρω...

Δεν την θεωρω ακυρη την ροη του παιχνιδιου.
Θα διαφωνήσω. Και το κρασί αλλά και το κόσμημα ( ;) ) δεν ήταν ακράδαντα στοιχεία. Οποισδήποτε θα μπορούσε να τα βουτήξει, για τους δικούς του λόγους, που μπορεί να σχετίζονταν ή όχι με τους φόνους και με τον mastermind. Εκεί το παιχνίδι πάτησε απότομα γκάζι.
Έλειπε τουλάχιστον ένα "node" στο main quest που από τον Cintran θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε κάτι που δε θα άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης π.χ. κάποιο προσωπικό αντικείμενο ή κάποια μαρτυρία περιγραφής κλπ που θα ήταν η κόλλα για τα προηγούμενα. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι το παιχνίδι δεν έδινε μέχρι τότε απολύτως καμία πληροφορία ή hint για το παρελθόν της Ενριέτα σχετικά με συγγενείς, φίλους κλπ (ακόμα και στα βιβλία μόνο το ότι είχε σχέση με τον Dandelion γνωρίζεις) για να σε προετοιμάσει, κάνει την σκέψη της να μοιάζει περισσότερο με επιφοίτηση παρά με επαγωγικό συμπέρασμα.

Ο Detlaf ηταν ενας πολυ επικινδυνος χαρακτηρας.
Ο Detlaf ήταν το όπλο. Το χέρι που τον όπλισε ήταν η Syanna. Δεν ξεκινάς να δικάζεις από το όπλο. Ίσως να μπορούσε να βρεις τους απαγωγείς. Ίσως και όχι. Το θέμα είναι πως επειδή αγαπούσε την Rhena, απλά δε θα το ρίσκαρε. Περίεργο πάντως που θεωρείς ότι τότε ξεπέρασε τα όρια και όχι αργότερα με το ultimatum που αμόλησε τα βαμπίρια στην πόλη.
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να κριθεί/δικαστεί από τον Μαξ Σρεκ, αφού έσπασε τη Camarilla. Όπα αυτό είναι από αλλού. But still.
Όπως επίσης και η Syanna ξεπέρασε τα όρια παρά το δύσκολο παρελθόν της. Και είχα την αίσθηση πως ανεξαρτήτως ενεργειών του Geralt, η ξινούλα α ετοιμαζόταν να της φερθεί με το γάντι επειδή αδερφές, κάτι που δε φαινόταν κι ό,τι πιο σωστό.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
EDIT
Δεν ξερω τι διαβασα και πως το διαβασα για να δωσω την χθεσινη απαντηση, Θεωρω οτι καηκα απο πολλους παραγοντες και ο ενας απο αυτους εισαι εσυ.

Όχι ότι δε θα μπορούσε να είναι έτσι αλλά, ξανά, δεν αναφέρεται κατηγορηματικά in-game.
Kανείς από τους npcs που βρίσκονται στον επίλογο δε μιλάει γι' αυτό, σε φάση "πω δικέ μου τι πήγαμε να πάθουμε" ή "παραλίγο να ξεπαγιάσουμε" κλπκλπ. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ήταν απλά χειμώνας;
Ολοκληρο δραμα επαιξε με την Ciri που πηγε να συναντησει το White frost και το μπερδεψαν με χειμωνα;
Μαζευτηκαν ολοι σε ενα random χωριο απλα για να ξεχειμωνιασουν; Ναι δεν υπηρξε ατακα "ωχ τι πηγαμε να παθουμε" αλλα που το εχεις δει αυτο; Εαν ηταν ταινια του disney, θα ειχαν μαζευτει στην πλατεια που καινε τους μαγους και θα χορευαν μεχρι το πρωι χαρουμενοι.
Στο Witcher μαζευτηκαν στο καταγωγι, χαρουμενοι και ανεμελοι.
Ασε το βιβλιο γιατι μιλαμε για το παιχνιδι. θα μπλεξουμε χωρις λογο.

EDIT τελος


Όχι ότι δε θα μπορούσε να είναι έτσι αλλά, ξανά, δεν αναφέρεται κατηγορηματικά in-game.
Kανείς από τους npcs που βρίσκονται στον επίλογο δε μιλάει γι' αυτό, σε φάση "πω δικέ μου τι πήγαμε να πάθουμε" ή "παραλίγο να ξεπαγιάσουμε" κλπκλπ. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ήταν απλά χειμώνας;
Αφου μιλαμε για το παιχνιδι, θα μεινουμε στο παιχνιδι. Πολλοι οι λογοι φιλτατοι.
Η Ciri αναφερει οτι μονο αυτη μπορει να σταματησει το white frost. Στην πορεια της Ciri προς την καρδια του white frost, βλεπουμε οτι και στον παγωμενο κοσμο που περασαμε νωριτερα, χιονοθυελλα η οποια απουσιαζει στο White Orchard. Για την λεπτομερεια, σε καποια φαση φαινεται οτι τα συννεφα σπανε και ξεπροβαλλει ο γαλανος ουρανος.
Στο τελος, στο White Orchard, ο Δανδελιος λεει οτι θα κανει κινησεις για να αποδειξει οτι εχει τιτλο ευγενειας. Λιγο ασχετο, ακομα και για τον Δανδελιο, να κανει τετοιες κινησεις ως ετοιμοθανατος.
Στην πορεια αναφερονται διαφορα που εννοουν την αληθεια μου. οπως

witsnow.jpg

Περίεργο πάντως που θεωρείς ότι τότε ξεπέρασε τα όρια και όχι αργότερα με το ultimatum που αμόλησε τα βαμπίρια στην πόλη.
Αυτο ειναι το σημειο που ξεπερασε τα ορια. Αφου ειχε την δυναμη να επιτεθει σε ολοκληρη την πολη, γιατι δεν πηγε, ο ιδιος, κατευθειαν στο τσαρδι της Ενριετας; Θα μπορουσε να κανει πολλα πραγματα αλλα τον χαλασε που ενα απλο βρωμοθηλυκο τον κοροιδεψε, αυτον, τον πανεξυπνο elite vampire. Δεν υπηρχε και λογος να απαιτησει τον θανατο της για μερικους φονους. Τα Vampire σκοτωνουν και θεωρουν τους ανθρωπους κατωτερες μορφες ζωης. Πως θα γινει να σκοτωσει τον ερωτα του, επειδη τον εβαλε να σκοτωσει καποιον random τυπο που εγινε φιλος του.
Εαν την αγαπουσε αληθινα, θα εκανε μοκο την φαση. Το λιγοτερο, δεν θα ηθελε να την ξαναδει.
O Geralt προσπαθησε να τον ηρεμισει και να του δωσει την ευκαιρια να παει στην ευχη του θεου του. Δεν ηταν ψυχρη εκτελεση συμβολαιου. Αυτο το θεωρω επισης σημαντικο.



Οποισδήποτε θα μπορούσε να τα βουτήξει,
Εαν τα ειχε βουτηξει ο οποιοσδηποτε, θα εβρισκαν τον οποιοδηποτε. Απο την στιγμη που ακολουθησαν τα στοιχεια, εφτασαν εκει που εφτασαν και ανακαλυψαν τον ενοχο. δεν ακολουθησαν την ιστορια με την σατανικη αδερφη αλλα τα στοιχεια.


Και είχα την αίσθηση πως ανεξαρτήτως ενεργειών του Geralt, η ξινούλα α ετοιμαζόταν να της φερθεί με το γάντι επειδή αδερφές, κάτι που δε φαινόταν κι ό,τι πιο σωστό.
Ας μην ξεχναμε οτι η Ενριετα ειχε τυψεις για την εξορια της αδερφης της και σιγουρα δεν θα ηθελε να την ξανα-τιμωρισει αφου ολα αυτα ξεκινησαν απο την αδικια που ελουσε την αδερφη της.
 
Last edited:

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Στο τελος, στο White Orchard, ο Δανδελιος λεει οτι θα κανει κινησεις για να αποδειξει οτι εχει τιτλο ευγενειας. Λιγο ασχετο, ακομα και για τον Δανδελιο, να κανει τετοιες κινησεις ως ετοιμοθανατος.
Παρόλο που ξέρεις ότι η Γη έχει ημερομηνία λήξης και κάποια στιγμή (πιθανότατα μετά από εκατομμύρια χρόνια) θα κάνουν πάρτι στην επιφάνεια της, ακτινοβολία, ηλιακοί άνεμοι και παλιρροϊκά κύματα, σε εμποδίζει να κοιμάσαι τα βράδια και να κάνεις πλάνα;
Επίσης το ότι όταν συναντάς τη Ciri στο Isle of Mists έχει εκτενείς catch up διαλόγους για κάθε πιθανό κι απίθανο θέμα που μέχρι τότε το σενάριο είχε αγγίξει επιφανειακά (π.χ. σύνδεση με τέλος βιβλίων, απαγωγή Geralt από Wild Hunt κλπ.) ενώ από την άλλη δε γίνεται κάτι αντίστοιχο στο φινάλε, ανεξάρτητα από το τι συνέβη τελικά, το λες fail μάλλον.

τον χαλασε που ενα απλο βρωμοθηλυκο τον κοροιδεψε, αυτον, τον πανεξυπνο elite vampire.
Δεν έχει να κάνει με το διαφορετικά race, είτε ήταν vampire είτε νάνος του κήπου. Το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν βάζει στο κόλπο την ανωτερότητα των vampires στο συγκεκριμένο "ειδύλλιο", και χρησιμοποιεί την φύση των vampires μόνο στην ασυγκράτητη οργή του αργότερα (αν σκεφτείς πως ποτέ δεν υπήρξε πραγματικό συναίσθημα από μεριά της). Ήταν απλά ένα θηλυκό που έπαιξε σαν βιολί ένα αρσενικό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.


δεν ακολουθησαν την ιστορια με την σατανικη αδερφη αλλα τα στοιχεια.
Στο Vizima confidential ακολουθείς τα στοιχεία.
Στο The Man from Cintra ακολουθείς το σενάριο που έπρεπε να προχωρήσει με οποιοδήποτε τρόπο και την στοιχειοθέτηση που σχεδόν θα κόντραρε τη διαδικασία της δίκης του Μικροδάχτυλου. Έλειπε κάτι δυνατό, χειροπιαστό που θα οδηγούσε με ωραίο τρόπο στην υποψία για τον ένοχο. Ο θάνατος του Cintrian αντικειμενικά οδηγούσε σε αδιέξοδο. Ακόμα και η ανακάλυψη του πτώματος του, ειρωνικά δεν έδινε κανένα στοιχείο πέρα από ένα hint για ένα άλλο quest αργότερα.

Πάμε στα βασικά
-Η Annarieta είχε να την δει πολλά, πολλά χρόνια. Πιθανόν 20ετία και βάλε. Όχι κι ό,τι πιο ρεαλιστκό να πάει το μυαλό της εκεί αστραπιαία λες κι έγινε πριν 3-4 χρόνια...
-Για την ύπαρξη του κρασιού ήξεραν οι πάντες. Το φύλασσαν στις αποθήκες για να το πίνουν μόνο οι ευγενείς. Έχουμε τις εξής πιθανότητες:
α) κάποιος ήξερε την ιδιαιτερότητα του αυτή και ήθελε να το κλέψει για να το μοσχοπουλήσει στην burzumασία
β) κάποιος ήταν κονεσέρ και καιγόταν να το δοκιμάσει.
γ) ο κλέφτης ήταν ευγενής και ήξερε ήδη τη γεύση του
Το γ δεν αποκλείεται αλλά είναι αρκετά τραβηγμένο να πάει ο νους στη Syanna αφού το ότι ήταν 10χρονο πιτσιρίκι όταν την έστειλαν για βόλτα, κάνει λιγότερο πιθανό σε πρώτη φάση αυτό το ενδεχόμενο.
Επίσης- πολύ σημαντικό -, στοιχείο με multiple choice δεν είναι στοιχείο. Καθαρά και ξάστερα. Χρειάζεσαι κι άλλα γεγονότα ώστε να εξαλείψεις σενάρια με το deduction που λέγαμε. Ειδάλλως οδηγείσαι σε wild guess (και σεναριακή ευκολία), όπως κι έγινε.

-Αυτό ισχύει και για το δεύτερο στοιχείο που ήταν το κόσμημα:
α) κάποιος ευγενής ή κάποιος που γνώριζε το παρελθόν του κοσμήματος στοχευμένα μπήκε για να το αρπάξει
β) ο μπουκαδόρος απλά είδε κάτι πολύτιμο και δεν μπορούσε να αντισταθεί, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ήταν σε κοινή θέα κι όχι κρυμμένο, κάτι που θα έκανε το α ενδεχόμενο πιο πιθανό και θα φούντωνε τις υποψίες.

Πραγματικά έλειπε ένα τουλάχιστον στοιχείο, ώστε να γίνει η σύνδεση με τα υπόλοιπα. Δε νομίζω ότι ήταν τόσο δύσκολο να βάλουν ένα quest ακόμα που θα κατέληγε ομαλά στο "aha!" moment αντί για το άλμα λογικής του Χαλκ. Όχι όταν βλέπεις πως σε κάτι τέτοια απλά πράγματα έδιναν τόση λεπτομέρεια.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
να σου πω αγόρι μου, γιατί μας το χαλάς το καλό το ending με τα υπαρξιακά σου για το τέλος του σύμπαντος; :p
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
να σου πω αγόρι μου, γιατί μας το χαλάς το καλό το ending με τα υπαρξιακά σου για το τέλος του σύμπαντος; :p
Οχι ρε μαν, βγαζει ωραια γουστα ο φιλτατος Adhan. Γουσταρω συζητηση.

Παρόλο που ξέρεις ότι η Γη έχει ημερομηνία λήξης και κάποια στιγμή (πιθανότατα μετά από εκατομμύρια χρόνια) θα κάνουν πάρτι στην επιφάνεια της, ακτινοβολία, ηλιακοί άνεμοι και παλιρροϊκά κύματα, σε εμποδίζει να κοιμάσαι τα βράδια και να κάνεις πλάνα;
Η διαφορα φιλτατε ειναι οτι ο Δανδελιος κανει αυτη την δηλωση αφου η Ciri σταματησε την επελαση του White Frost. Για αλλη μια φορα θα πω οτι αυτο που ειναι στο βιβλιο, ειναι συζητηση για το βιβλιο και αυτο που ειναι στο παιχνιδι ειναι συζητηση για το παιχνιδι.
Δεν πρεπει να τα μπλεκουμε.
Επιστρεφω στον Dandelion που θελει να κανει πραγματα που απαιτουν χρονο και στην δηλωση του οτι δεν βγαινει εξω στο κρυο. Ειναι ξεκαθαρο οτι θα περιμενει να φτιαξει ο καιρος. Χωρις την Ciri δεν θα τακτοποιουσε τιποτα.


Τα δοντια του White frost ειναι ξεκαθαρα και οταν ο Geralt παει προς τον πυργο με την Yen οπου χρειαστηκαν μαγικη προστασια.
Λιγο δυσκολο για τον Dandelion να κανει αυτα που θελει ενω το White frost ειναι ενεργο.


ενώ από την άλλη δε γίνεται κάτι αντίστοιχο στο φινάλε, ανεξάρτητα από το τι συνέβη τελικά, το λες fail μάλλον.

Δυστηχως δεν θυμαμαι. καπου επαιξε η ατακα οτι η Ciri πρεπει απλα να ακουμπισει το white frost. Εκανα μια αναζητηση στο ιντερνετ αλλα ΔΕΝ βρηκα που παιζει αυτη η πληροφορια. καψιμο.
Μπορει η Ciri να φυσηξε το καντιλι του White frost, κλωτσησε τα παγωμενα @@ του White frost κτλ Αυτο που βλεπουμε ειναι οτι η Ciri, πραγματι κατευθηνεται σε ενα φωτεινο σημειο αλλα αυτο δεν εχει σημασια επειδη η ιστορια ειναι για τον Geralt και οχι για την Ciri.
Αν εδειχνε τι εκανε η Ciri, θα χανοντουσαν πολλα λεπτα απο την αγωνια των τελευταιων λεπτων. Λογικα θα εδειχνε την Ciri να σβηνει με το αγγιγμα της το White frost. Θα αξιζε να θυσιασει αυτη η σκηνη την αγωνια των μετεπειτα σκηνων; Θα ειχε καποια δραματικη αξια το κλεισιμο του portal που μπηκε η Ciri? Θα ηταν σαν να εκαναν οι ιδιοι spoiler πριν τελειωσει το παιχνιδι ενω ειναι ξεκαθαρο οτι θελουν αγωνια μεχρι να πεσουν οι τιτλοι τελους.



Πάμε στα βασικά
Οπως οτι θα γινοταν δευτερη παραδοση κρασιου και εαν επιαναν αυτους που θελουν το κρασι, θα οδηγηθουν στο αφεντικο τους.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
@lelos kounelos στο πρωτο playthrough πριν 5 χρόνια πρόσεχα σε κάθε απόφαση και έτσι είχα "καλή" κατάληξη και με το questline του Baron και με το endgame. Tώρα που τα yolαρα λίγο και κρατούσα τις αποφάσεις μου είχα κρέμασμα και empress ending αντίστοιχα. Hearts of Stone το skippάρω και άντε να δούμε τι κατάληξη θα έχουν οι αδερφές στο Τουσάν. Τη πρώτη φορά τις έσωσα και τις δύο.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Hearts of Stone το skippάρω
Γιατί να το skippάρεις ρε μαν;
Ίσως το καλύτερο main story στο παιχνίδι. Δράμα, ανάλαφρες στιγμές, χώρρωρ, ατμόσφαιρα, Ενήλικο και μαύρο όσο δεν πάει. Τόσες εναλλαγές συναισθημάτων δε θυμάμαι μαζεμένες σε 20 (περίπου) γουιτσερικές ώρες.

Δεν πρεπει να τα μπλεκουμε.
Οκ ήμουν λίγο biased από τα βιβλία. Αλλά ήθελα να διευκρινίσω τι παίζει καθώς έχω βαρεθεί να διαβάζω σχόλια του τύπου "μπουχουχου το White Frost έπρεπε να είναι το τελευταίο boss" ή "έπρεπε να σφραγίσουν την πύλη στον πύργο για να μην ξεχυθεί έξω", λες και ήταν κάποια μαγική οντότητα ή δύναμη, ενώ ήταν απλά ένα ρολόι που μέτραγε αντίστροφα για κάθε πλανήτη και οι σοφοί έψαχναν πως μπορούσαν να σταματήσουν.

Btw, συμφωνούμε ότι επέλεξαν να κάνουν πρώτοι κίνηση και να πάνε στο Frost. Αυτό που συνέβαινε χωρίς να είναι καν στο πρόγραμμα ήταν ένα δεύτερο Conjuction of Spheres. Η ματιά-παράθυρο στο Frost ήταν καθαρά επειδή ο Avallach άνοιξε την πύλη προς ένα κόσμο που σάρωνε το Frost την δεδομένη στιγμή.
Επίσης, καταλάβατε όλοι(?) πιστεύω ότι στο κομμάτι που ταξιδεύεις μέσα από τις πύλες και βρίσκεσαι στην παγωμένη πεδιάδα των Aen Elle είναι η ίδια περιοχή που βλέπεις στο όραμα του Grand Master στο τέλος του πρώτου παιχνιδιού ε;

Παρένθεση... bittersweet λέει στο thumbnail. Books: "kekw".

Δυστηχως δεν θυμαμαι. καπου επαιξε η ατακα οτι η Ciri πρεπει απλα να ακουμπισει το white frost. Εκανα μια αναζητηση στο ιντερνετ αλλα ΔΕΝ βρηκα που παιζει αυτη η πληροφορια. καψιμο.
Η ένσταση μου έχει να κάνει καθαρά με την παρουσίαση του παιχνιδιού, όχι επειδή δεν το "spoilαρε" νωρίτερα, κατά την εξόρμηση της. Θα μπορούσαν έστω οι devs μετά να έχουν καμιά γραμμή στο character log της ή στο journal που αφορούσε το συγκεκριμένο quest. Τεσπα.

Οπως οτι θα γινοταν δευτερη παραδοση κρασιου και εαν επιαναν αυτους που θελουν το κρασι, θα οδηγηθουν στο αφεντικο τους.
Σε αυτό δε σε κατάλαβα. Εννοείς έπρεπε αυτό να κάνουν για να είναι πιο ρεαλιστικό-πειστικό για τον παίκτη ως προς τη ντετεκτιβίστικη δουλειά;
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Το θυμάμαι υπερβολικά καλά για να το ξαναπαίξω so soon, άμα έχω ακόμα όρεξη μετά το Τουσάν, θα το βγάλω.
 
Top Bottom