What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gothic Series

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,503
τις τελευταιες μερες καλοι μου συμφορουμιτες (ελρικ και σταματημενε δηλαδη που μπαινετε σ αυτο το θρεντ) ασχοληθηκα με την ευγενικη επιστημη της προσπαθειας για παιξιμο του γκοθικ δυό στις μερες μας.

ο αρκωλος οπως θυμομαστε μ ειχε ενθουσιασει κι ειχα φαγουρα για γκοθικίλα και ορεξη να την ξυσω αγρια. εδω ειναι ενα χρονικο των εξελιξεων. δεν ειναι καν αστειο, βασικα δεν ξερω γιατι το γραφω, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, να το σημειωσωμε αυτο... (ε, ναι, μην αρχισει παλι ο νιτρος να λεει για δημοσιους υπαλληλους κηφηνες και πολακηδοσυριζαιους συνάμα...)

καταρχην εβαλα το returning 2.0 nb. απ οσα διαβασα, ειπα χορταστικη εμπειρια, χαμος, + νεες περιοχες, νεα κουεστς, νεοι npcs, εδω ειμαστε...
το εγκαθιστω λοιπον (κατσε ομως, οταν λεω το εγκαθιστω, ειναι μια λεξη. απο πισω να σκεφτεσαι διαβασμα οδηγου εγκαταστασης, βιντεακια στο γιουτιου, κατεβασματα αρχειων κλπ, οσοι εχουν ασχοληθει ξερουν οτι ειδικα το γκοθικ 2 μουλαρωνει και σε win7 και σε 10 και γενικως) κι αρχιζω. γραφικαρες με dx11, πιο δυσκολο απ την βανιλια και λιγοτερο (απ οτι λεγανε οι πιο πολλοι) απ το l' hiver (λιβέρ απο δω και μπρος, βαριεμαι ν αλλαζω γλωσα στο πληκτρολογιο), μια χαρα. ελα ομως που φτανω στον πρωτο ενπισή που ειχε νεα κουεστ να μου δωκει... εκει λοιπον που ακους τ αγγλικα του γκοθικ2, ξαφνικα (ητανε και βραδυ, σκιαχτηκα) στον ιδιο διαλογο, ακους μια αγριοφωναρα να φωναζει ρωσικα. ναι, θα μου πεις τωρα δεν ειναι και τιποτα τραγικο. συμφωνω, αλλά ακου. μετα απο 2 - 3 προτασεις να παλι τ αγγλικα, αλλά μετα απο 10 δευτερολεφτα, αντε παλι ο ταβαριτς να βιάζει, να ανασκολοπιζει θα ελεγα, την ησυχια της φθινοπωρινής νυχτιάς.... και μετα παλι σα να μη συνεβη τιποτα, τα αγγλικα της βανιλιας... α, κι η μεταφραση πολυ χειροτερη απο γκουγκλ τρανσλέιτορ. μα τον χριστο, ειδικα ενας ψαρας στην khorinis μεσα, μου δωκε ενα κουεστ που ειχε σχεση με την γυναικα του? και με μια σουπα? δεν καταλαβα το παραμικρο... σκεφτηκα, ρε φουστη, αμα επαιζα γουιτσε, θα πηγαινα να σου την κανονισω την γυναικα, πιερότε, που δεν εχεις παρει ενα λοουερ, να βγαζουμε καποιο νοημα....
ειμαι και περιεργο τρενο, δεν αντεχω και πολλά. εφυγες, ψιθυρισα στον καπως λυπημενο τωρα υπηκοο του πουτιν κι εκαμα ενδοξο ανινστώλ.

δεν ειχαν κοπει ωστοσο ΑΚΟΜΑ οι φτερουγες μου. γκοθικ 3 σκεφτηκα ο εναλλακτικος. οχι βανιλια, ενα και καλα ρημαστερ με νεες περιοχες κι αυτο, νεα γραφικα, κουεστς, κρανη, ασπιδες, ανεβασμενα πραματα. το βανω, αντε παλι με τα ρωσικα ή γερμανικα, δεν θυμαμαι πια, ΜΕΣΑ στα αγγλικα ομως, αναμεσα μαλλον. 2 φρασεις φισεντσίπς, μια wurst, πως τα λετε αυτα. βρε γαμησου, τα νευρα μου. απενεργοποιω το σπητς το βαρβαρο, μια μαλακια παλι. να μιλαει ενας ωραια και καλα, ξαφνου σιωπη για λιγο, με το κειμενο να τρεχει και να διαβαζεις εσυ και μετα παλι τα ιδια. οκ, θα μου πεις τι περιμενες και συ? φούλυ βόισντ και μαλιστα να μοιαζουν κι οι φωνες?? δεν ξερω φιλε μου, ξερω οτι μ αυτο το θεμα συν και οτι τελικα ανακαλυψα οτι οσο επαιξα το θυμομαντε το κειμ (το ειχα παιξει σχετικα προσφατα, καμμια πενταετια πριν) , παει κι αυτο, να ζησουμε να το θυμομαστε.

πεισμα ομως ο χειρομαλαχτης, δεν τα παρατησε. λιβέρ η επομενη σταση. οκ, τ αποφασιζεις. τρως ξυλο απο οτι κινειται, 200 κουικσέι - κουικλόου, κανεις υπομονη, προχωρας με μπέιμπι στεπς... μπαινω λοιπον στην khorinis (την αλλη φορα το ειχα καμει ρεηανινστώ πριν φτασω καν εκει) με χιλια ζορια. οκ, θ ανεβω λεβελ εδω, καλα ειμαστε.παιρνω 3-4 λεβελς, αγοραζω απ το υστερημα μου μια καλη γι αυτο το επιπεδο πανοπλια και ξαναβγαινω χαρουμενος στους αγρους. ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑ. καμμια λογικη. λεω, θα διαβασω στα νετς. και διαβαζω κατι τερατα. ειδικα αμα εισαι μελές, απλα τον ηπιες. αμα εισαι μαγος ή ρειντζερ ξερω γω η φαιτερ με κατι μπαστουνες και scythes και μακρια οπλα, καπως την παλευεις. αλλά κατσε τωρα. δεν θ αλλαξω ΕΓΩ το ουαν χαντηντ τροπο μου (ειδες τι εκαμα εκει??) που πολεμαω τοσα χρονια, δεν θα στε καλα.
επισης το αλλο εξωφρενικο, που το γραφε με καμαρι κιολας ο δημιουργος του μοντ, ειναι οτι με τον τροπο που γινεται το νταματζ, νομιζω το μαξιμουμ νταματζ που κανεις στα πρωτα λεβελς ειναι φιξντ, 15 χιτποιντς η κατι τετοιο. δηλαδη μια σφιγγα ξερω γω που χει 100 χιτ ποιντς (λεμε τωρα, καπου εκει τελος παντων) θελει να την πετυχεις 7 φορες χοντρικα για να την πεθανεις, ενω αυτη σε εχει διχιτο, τριχιτο το πολυ.
και γραφανε κι οι "τυχεροι" που το ειχαν τελειωσει, οτι ποτέ στην ουσια δεν νιωθεις οτι τουμπανιασες και τουλαχιστον τα μικρα μομπς θα τα λιωνεις με 2-3 σπαθιες. εχει "κατι σαν" λεβελ σκειλινγκ και το χειροτερο, τα δρακουλινια εκει στο τελος με οσα χιτ ποιντς και να πας και με οτι πανοπλια, σε πατανε χαμω χωρις προβλημα. σκεφτηκα ευγενικα: ρε αντε γαμηθειτε, το κειμινγκ ειναι ψυχαγωγια, αμα θελω να μαζοχιστω σιγουρα υπαρχουν διασκεδαστικοτεροι και πιο κινκυ τροποι απ το να διαλυω τα νευρα μου μπροστα στην οθονη του πισι.
εφυγες, λιβέρ μου, λυπαμαι πολυ.

και εντελει, εκατσα και σκεφτηκα ο μάλαξ οτι εχω ξεχασει ουσιαστικα την βανιλια του γκοθικ 2. και το υπεροχο night of the raven, που και στην βανιλια ηταν μια χαρα δυσκολο, το χω παιξει μονο μια φορα. και λεω τι καθεσαι μαλαχτη μου και βασανιζεσαι με τα μοντς του καθε ψυχακια και δεν βαζεις κει χαμω το καθαρο γκοθικ 2 με ενα ωραιοτατο texture pack, με νταιρεκτεξ 11 και με κατι μοντακια που κανουν κουικλουτ, που χρωματιζουν τα chests που χεις ανοιξει και που οργανωνουν καλυτερα το ινβεντορυ κλπ?? και παγαινω και το εγκαθιστω, βανω και το spine που αγνοουσα την πρακτικοτητα του, και τωρα ειμαι χαρουμενος γιατι θα παω σπιτι να παιξω την ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ και θα την χαρω οπως χαρηκα και τον αρκωλο..


tl/dr : συμπερασμα και ηθικο διδαγμα, τα λιφτινγκ και τα μερεμετια δεν ειναι ΠΑΝΤΑ προς οφελος του κεημ ή του ψυχικου σου κοζμου, οπότε ψαξου και πραξε αναλογως.
 
Last edited:

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,929
Σχολιάζοντας το παραπάνω ριχτάρι του αγαπητού Χειρομαλάχτη, θα ήθελα να σταθώ σε μερικά σημεία:

1ον. Όλοι έχουμε δικαίωμα στο ψωλοβρόντ, δημόσιοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και φρηλάνσορες. Αυτό δεν είναι ντροπή. :Ρ

2ον. @Χειρομαλάχτης μόνο 2 φορές χρησιμοποίησες τη λέξη "λιβέρ" τελικά. Τόση βαρεμάρα πια να αλλάξεις γλώσσα στο πληκτρολόγιο; Αυτό είναι ντροπή... :Ρ

3ον. Συμφωνώ με τις μοντιές. Τα μόνα mod που έκανα τον κόπο να εγκαταστήσω όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορα παίγνια, αφορούσαν καθαρά την εμφάνιση του παιχνιδιού. Όλα τα υπόλοιπα είναι για μαζόχες και νεανίες.

Αλήθεια, επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ, αγνοείται η τύχη του Gothic 1 Remake;
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Δεν διάβασα τίποτες (ούτε το συμπέρασμα) ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ...
ΠΑΙΞΕ ELDEN RING
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,503
@μποτ:
1. μεγαλη αληθεια.
2. ρε συ, εχει και αποστροφο. μπελάς. αλλά αν ειναι να νιωσεις καλυτερα: λιβέρ, λιβέρ, λιβέρ, λιβέρ, λιβέρ, λιβέρ, λιβέρ, λιβέρ, λιβέρ, λιβέρ, κι επισης λιβέρ.
3. οχι . υπαρχουν εξαιρεσαρες. ο αρκωλος, το enderal και κυριως η μονταρα reign of terror, που αποθεωσα προσφατα, ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τον δεινοσαυρο αρπιτζά/κλικλικά.

το γκοθικ 1 ρημεικ, εδωκε προσφατα σημεια ζωης, αλλά ουσιαστικα αργει πολυ. μαλλον αλλαζουν σχεδον τα παντα, καθως η κομιουνιτυ του γκοθικ δεν αστειευεται κι εριξε με κραυγες ακυρο στο ντεμο που ειχαν κυκλοφορησει. σε κανα διχρονο στην καλυτερη το περιμενω.


@ κώρακα: ρε το χω στο μουσκιο, τι νομισες? μολις ειδα οτι βαλανε νερο στο κρασακι του τσου οι γιάπωνες (πιο ευκολο απο νταρκ σωλς και πιο "δυτικο" στην δομη του) του εδωκα πρασινο φως. δεν προκειται ομως να βαλω γουιντοου 10 ή 10+ για κανενα παιγνιδι. βαριεμαι σαν κιναιδος την διαδικασια. εδω βαριομουνα να γραψω l' hiver, πλακα μου κανεις??? (ινσαιντ τζοουκ. λυπαμαι, αν θες να το καταλαβεις πρεπει να διαβασεις το τριδιπλο σεντονι, μουχαχαχαχαααα)
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Ποιος είσαι και που είναι ο Bathory;
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,503
αδαν, φοβουμαι δεν καταλαβες την λεπτη ειρωνια του μπαθορη.

σε άλλα νεα: το γουιτσε 4 αργει τοσο, που μπορει εγω να χω βαλει 12 κι εσυ 15....
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,050
Ποιος είσαι και που είναι ο Bathory;

Kοίτα, ακόμα νωρίς είμαι στο παιχνίδι, αλλά ψάχνω να δω το 10/10 παιχνίδι που λέγαν όλοι αλλά δεν το βρίσκω. Έχω αφήσει βέβαια κάτι θάμνους που δεν τους έψαξα, ίσως να βρίσκεται εκεί. Αλλά το πιο πιθανό είναι να βρω κανά reused boss που θα το αντιμετωπίσω για 85η φορά. Θα σας κρατώ ενήμερους.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Kοίτα, ακόμα νωρίς είμαι στο παιχνίδι, αλλά ψάχνω να δω το 10/10 παιχνίδι
Θα το βρεις στο Baldur's Gates 3 της Larian

original
sin
3
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,503
ολοκληρωθηκε αποψε το πλειθρου του γκόθι2 με το notr μαζι.
τι παιχνιδαρα ρε φιλε. παιζει να ειναι το πιο balanced παιγνιδι εβερ. σε πηδοκοπα στην αρχη αλυπητα, που ειναι πολυ λογικο οταν εισαι ο κυριος τιποτας, σιγα σιγα με αιμα δακρυα κι ιδρωτα ανεβαινεις, προχωρας και στο τελος γαμοδερνεις και ανταμειβεσαι για το ζορι που τραβηξες..

αλλά αυτα ειναι γνωστα πραγματα. και ειναι απ τους λογους που λατρευωμε την σειρα. ειχα χρονια να παιξω την Παιγνιδαρα κι ετσι ειχα ξεχασει τις διαφορες περιοχες και την πλοκη. δεν ξερω τι λετε σεις, αλλά με φορεμενο το dx11 πανω, κι ενα μοντ με οβερχωλ στα γραφικα (του Vurt's νομιζω) παιζεται ανετοτατα και σημερα.

δε θα σας κουρασω αλλο. ουαν χαντηντ επαιξα (mah expectations, να ουμε) μερσενέρης και ντραγκον χαντερ τελικως. εχω βαλει στο σποιλερ το καρακτερ σητ μου για οποιον ενδιαφερται για νουμερα και στατιστικες.

α, αυτο που ηθελα να προσθεσω και μαλλον τελικα γι αυτο φτιανω το ποστ, ειναι η Μαγεία του Spine. δεν το ηξερα το τουλ αυτο και απο δω και μπρος δεν μπορω να σκεφτω την γκοθικ ζωη μου χωρις αυτο. για οποιον δεν ξερει, ειναι μια εφαρμογη που σε βοηθαει να τρεξεις τα πολυ στρυφνα γκοθικς στα σημερινα pc. εχει μια τεραστια database απο τα πιο γνωστα και αγνωστα μοντς και μαζι ολα εκεινα τα μικρα αρχειακια που επρεπε να κατεβασεις και να τρεξεις με συγκεκριμενη σειρα αν ηθελες να χαρεις τα γκοθικς σημερα (4 gb patch, d3d11 renderer, union, ninja, systempack κλπ κλπ). μ ενα απλο κλικ κατεβαζεις οτι θες και μ ενα τσεκ-αντσεκ προσθετεις η αφαιρεις ον δε φλάι αν υπαρχει καποιο κονφλικτ. πραγματικα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

Screenshot_3.jpg

Screenshot_4.jpg

Screenshot_5.jpg

οπως βλεπετε, η λυσα για γκοθικ δεν μου περασε παρα τις καμια 70αρια - 80αρια ωρες που εριξα. κι εβαλα στο καπακι legend of ahssun, που ειχα διαβασει καλα λογια απ τον σταματημενο...
για να δουμε πως θα παει.
 

chek2fire

Mind-flayer
Joined
Dec 14, 2012
Messages
2,148
Για μενα το καλύτερο game ήταν όντος το gothic 2. Eίναι όλο το immersion συν ότι μοχθείς να ανέβεις lvl και γενικά αυτό το dark που έχει ο κόσμος του.
Περιμένω τώρα το remake του 1 που δεν το έχω παίξει
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,503
μην το περιμενεις τωρα στα κοντα..
αντι να κανουν χαμό απο απντειτς και να δειχνουν τι εχουν φτιαξει ως τωρα, για τα κριστμας μας εκαναν δωρο ενα μερος ενος μουσικου κομματιου και μια σκρηνσοτ....
αντιο ζωη, δηλαδη.

1671977780_590.jpg


 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
ολοκληρωθηκε αποψε το πλειθρου του γκόθι2 με το notr μαζι.
τι παιχνιδαρα ρε φιλε. παιζει να ειναι το πιο balanced παιγνιδι εβερ. σε πηδοκοπα στην αρχη αλυπητα, που ειναι πολυ λογικο οταν εισαι ο κυριος τιποτας, σιγα σιγα με αιμα δακρυα κι ιδρωτα ανεβαινεις, προχωρας και στο τελος γαμοδερνεις και ανταμειβεσαι για το ζορι που τραβηξες..

αλλά αυτα ειναι γνωστα πραγματα. και ειναι απ τους λογους που λατρευωμε την σειρα. ειχα χρονια να παιξω την Παιγνιδαρα κι ετσι ειχα ξεχασει τις διαφορες περιοχες και την πλοκη. δεν ξερω τι λετε σεις, αλλά με φορεμενο το dx11 πανω, κι ενα μοντ με οβερχωλ στα γραφικα (του Vurt's νομιζω) παιζεται ανετοτατα και σημερα.

δε θα σας κουρασω αλλο. ουαν χαντηντ επαιξα (mah expectations, να ουμε) μερσενέρης και ντραγκον χαντερ τελικως. εχω βαλει στο σποιλερ το καρακτερ σητ μου για οποιον ενδιαφερται για νουμερα και στατιστικες.

α, αυτο που ηθελα να προσθεσω και μαλλον τελικα γι αυτο φτιανω το ποστ, ειναι η Μαγεία του Spine. δεν το ηξερα το τουλ αυτο και απο δω και μπρος δεν μπορω να σκεφτω την γκοθικ ζωη μου χωρις αυτο. για οποιον δεν ξερει, ειναι μια εφαρμογη που σε βοηθαει να τρεξεις τα πολυ στρυφνα γκοθικς στα σημερινα pc. εχει μια τεραστια database απο τα πιο γνωστα και αγνωστα μοντς και μαζι ολα εκεινα τα μικρα αρχειακια που επρεπε να κατεβασεις και να τρεξεις με συγκεκριμενη σειρα αν ηθελες να χαρεις τα γκοθικς σημερα (4 gb patch, d3d11 renderer, union, ninja, systempack κλπ κλπ). μ ενα απλο κλικ κατεβαζεις οτι θες και μ ενα τσεκ-αντσεκ προσθετεις η αφαιρεις ον δε φλάι αν υπαρχει καποιο κονφλικτ. πραγματικα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.


οπως βλεπετε, η λυσα για γκοθικ δεν μου περασε παρα τις καμια 70αρια - 80αρια ωρες που εριξα. κι εβαλα στο καπακι legend of ahssun, που ειχα διαβασει καλα λογια απ τον σταματημενο...
για να δουμε πως θα παει.

Όντως ρε παιδί μου!! Στο 2 στο τέλος ένιωθες σουπερ ήρωας!! Στο 3 δεν γινόταν αυτό!! Απλά ήσουν καλός!! Μέχρι εκεί!!!
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
τις τελευταιες μερες καλοι μου συμφορουμιτες (ελρικ και σταματημενε δηλαδη που μπαινετε σ αυτο το θρεντ) ασχοληθηκα με την ευγενικη επιστημη της προσπαθειας για παιξιμο του γκοθικ δυό στις μερες μας.

ο αρκωλος οπως θυμομαστε μ ειχε ενθουσιασει κι ειχα φαγουρα για γκοθικίλα και ορεξη να την ξυσω αγρια. εδω ειναι ενα χρονικο των εξελιξεων. δεν ειναι καν αστειο, βασικα δεν ξερω γιατι το γραφω, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, να το σημειωσωμε αυτο... (ε, ναι, μην αρχισει παλι ο νιτρος να λεει για δημοσιους υπαλληλους κηφηνες και πολακηδοσυριζαιους συνάμα...)

καταρχην εβαλα το returning 2.0 nb. απ οσα διαβασα, ειπα χορταστικη εμπειρια, χαμος, + νεες περιοχες, νεα κουεστς, νεοι npcs, εδω ειμαστε...
το εγκαθιστω λοιπον (κατσε ομως, οταν λεω το εγκαθιστω, ειναι μια λεξη. απο πισω να σκεφτεσαι διαβασμα οδηγου εγκαταστασης, βιντεακια στο γιουτιου, κατεβασματα αρχειων κλπ, οσοι εχουν ασχοληθει ξερουν οτι ειδικα το γκοθικ 2 μουλαρωνει και σε win7 και σε 10 και γενικως) κι αρχιζω. γραφικαρες με dx11, πιο δυσκολο απ την βανιλια και λιγοτερο (απ οτι λεγανε οι πιο πολλοι) απ το l' hiver (λιβέρ απο δω και μπρος, βαριεμαι ν αλλαζω γλωσα στο πληκτρολογιο), μια χαρα. ελα ομως που φτανω στον πρωτο ενπισή που ειχε νεα κουεστ να μου δωκει... εκει λοιπον που ακους τ αγγλικα του γκοθικ2, ξαφνικα (ητανε και βραδυ, σκιαχτηκα) στον ιδιο διαλογο, ακους μια αγριοφωναρα να φωναζει ρωσικα. ναι, θα μου πεις τωρα δεν ειναι και τιποτα τραγικο. συμφωνω, αλλά ακου. μετα απο 2 - 3 προτασεις να παλι τ αγγλικα, αλλά μετα απο 10 δευτερολεφτα, αντε παλι ο ταβαριτς να βιάζει, να ανασκολοπιζει θα ελεγα, την ησυχια της φθινοπωρινής νυχτιάς.... και μετα παλι σα να μη συνεβη τιποτα, τα αγγλικα της βανιλιας... α, κι η μεταφραση πολυ χειροτερη απο γκουγκλ τρανσλέιτορ. μα τον χριστο, ειδικα ενας ψαρας στην khorinis μεσα, μου δωκε ενα κουεστ που ειχε σχεση με την γυναικα του? και με μια σουπα? δεν καταλαβα το παραμικρο... σκεφτηκα, ρε φουστη, αμα επαιζα γουιτσε, θα πηγαινα να σου την κανονισω την γυναικα, πιερότε, που δεν εχεις παρει ενα λοουερ, να βγαζουμε καποιο νοημα....
ειμαι και περιεργο τρενο, δεν αντεχω και πολλά. εφυγες, ψιθυρισα στον καπως λυπημενο τωρα υπηκοο του πουτιν κι εκαμα ενδοξο ανινστώλ.

δεν ειχαν κοπει ωστοσο ΑΚΟΜΑ οι φτερουγες μου. γκοθικ 3 σκεφτηκα ο εναλλακτικος. οχι βανιλια, ενα και καλα ρημαστερ με νεες περιοχες κι αυτο, νεα γραφικα, κουεστς, κρανη, ασπιδες, ανεβασμενα πραματα. το βανω, αντε παλι με τα ρωσικα ή γερμανικα, δεν θυμαμαι πια, ΜΕΣΑ στα αγγλικα ομως, αναμεσα μαλλον. 2 φρασεις φισεντσίπς, μια wurst, πως τα λετε αυτα. βρε γαμησου, τα νευρα μου. απενεργοποιω το σπητς το βαρβαρο, μια μαλακια παλι. να μιλαει ενας ωραια και καλα, ξαφνου σιωπη για λιγο, με το κειμενο να τρεχει και να διαβαζεις εσυ και μετα παλι τα ιδια. οκ, θα μου πεις τι περιμενες και συ? φούλυ βόισντ και μαλιστα να μοιαζουν κι οι φωνες?? δεν ξερω φιλε μου, ξερω οτι μ αυτο το θεμα συν και οτι τελικα ανακαλυψα οτι οσο επαιξα το θυμομαντε το κειμ (το ειχα παιξει σχετικα προσφατα, καμμια πενταετια πριν) , παει κι αυτο, να ζησουμε να το θυμομαστε.

πεισμα ομως ο χειρομαλαχτης, δεν τα παρατησε. λιβέρ η επομενη σταση. οκ, τ αποφασιζεις. τρως ξυλο απο οτι κινειται, 200 κουικσέι - κουικλόου, κανεις υπομονη, προχωρας με μπέιμπι στεπς... μπαινω λοιπον στην khorinis (την αλλη φορα το ειχα καμει ρεηανινστώ πριν φτασω καν εκει) με χιλια ζορια. οκ, θ ανεβω λεβελ εδω, καλα ειμαστε.παιρνω 3-4 λεβελς, αγοραζω απ το υστερημα μου μια καλη γι αυτο το επιπεδο πανοπλια και ξαναβγαινω χαρουμενος στους αγρους. ΞΕΚΩΛΙΑΣΜΑ. καμμια λογικη. λεω, θα διαβασω στα νετς. και διαβαζω κατι τερατα. ειδικα αμα εισαι μελές, απλα τον ηπιες. αμα εισαι μαγος ή ρειντζερ ξερω γω η φαιτερ με κατι μπαστουνες και scythes και μακρια οπλα, καπως την παλευεις. αλλά κατσε τωρα. δεν θ αλλαξω ΕΓΩ το ουαν χαντηντ τροπο μου (ειδες τι εκαμα εκει??) που πολεμαω τοσα χρονια, δεν θα στε καλα.
επισης το αλλο εξωφρενικο, που το γραφε με καμαρι κιολας ο δημιουργος του μοντ, ειναι οτι με τον τροπο που γινεται το νταματζ, νομιζω το μαξιμουμ νταματζ που κανεις στα πρωτα λεβελς ειναι φιξντ, 15 χιτποιντς η κατι τετοιο. δηλαδη μια σφιγγα ξερω γω που χει 100 χιτ ποιντς (λεμε τωρα, καπου εκει τελος παντων) θελει να την πετυχεις 7 φορες χοντρικα για να την πεθανεις, ενω αυτη σε εχει διχιτο, τριχιτο το πολυ.
και γραφανε κι οι "τυχεροι" που το ειχαν τελειωσει, οτι ποτέ στην ουσια δεν νιωθεις οτι τουμπανιασες και τουλαχιστον τα μικρα μομπς θα τα λιωνεις με 2-3 σπαθιες. εχει "κατι σαν" λεβελ σκειλινγκ και το χειροτερο, τα δρακουλινια εκει στο τελος με οσα χιτ ποιντς και να πας και με οτι πανοπλια, σε πατανε χαμω χωρις προβλημα. σκεφτηκα ευγενικα: ρε αντε γαμηθειτε, το κειμινγκ ειναι ψυχαγωγια, αμα θελω να μαζοχιστω σιγουρα υπαρχουν διασκεδαστικοτεροι και πιο κινκυ τροποι απ το να διαλυω τα νευρα μου μπροστα στην οθονη του πισι.
εφυγες, λιβέρ μου, λυπαμαι πολυ.

και εντελει, εκατσα και σκεφτηκα ο μάλαξ οτι εχω ξεχασει ουσιαστικα την βανιλια του γκοθικ 2. και το υπεροχο night of the raven, που και στην βανιλια ηταν μια χαρα δυσκολο, το χω παιξει μονο μια φορα. και λεω τι καθεσαι μαλαχτη μου και βασανιζεσαι με τα μοντς του καθε ψυχακια και δεν βαζεις κει χαμω το καθαρο γκοθικ 2 με ενα ωραιοτατο texture pack, με νταιρεκτεξ 11 και με κατι μοντακια που κανουν κουικλουτ, που χρωματιζουν τα chests που χεις ανοιξει και που οργανωνουν καλυτερα το ινβεντορυ κλπ?? και παγαινω και το εγκαθιστω, βανω και το spine που αγνοουσα την πρακτικοτητα του, και τωρα ειμαι χαρουμενος γιατι θα παω σπιτι να παιξω την ΠΑΙΧΝΙΔΑΡΑ και θα την χαρω οπως χαρηκα και τον αρκωλο..


tl/dr : συμπερασμα και ηθικο διδαγμα, τα λιφτινγκ και τα μερεμετια δεν ειναι ΠΑΝΤΑ προς οφελος του κεημ ή του ψυχικου σου κοζμου, οπότε ψαξου και πραξε αναλογως.
Συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω, είχα καεί τόσο στα γκέμια τόσο καιρό που δεν έμπαινα εδώ.
Συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να ασχοληθείς ούτε με Returning, ούτε με L'hiver καν. Μια χαρά δύσκολο είναι και μανίσιο το Gothic 2 με Night of the Raven. Το Returning -για μένα- αξίζει μόνο για τα quest που προσθέτει στο πρώτο chapter, σαν εκείνο με το ψαρά που ανέφερες.
Τώρα, το να παρατήσεις το G2 για να παίξεις 3 είναι downgrade όσα μόντια και να βάλεις. Το μοναδικό mod που ίσως σώσει -για μένα- το 3 είναι το Community Story Project. Να αναφέρω ότι μου αρέσει μεν το Gothic 3 αλλά όχι όσο τα δύο πρώτα, οπότε καλά έκανες και επέστρεψες στο 2. Kαι εγώ μια ζωή mercenary παίζω, με εξαίρεση στο permadeath run που έγινα militia και είδα -επιτέλους- τα τερτίπια τους. Έχουν τη πλάκα τους, σε στέλνει ο λοχαγός να μαζέψεις το παλιοσείρι από τα μπουρδέλα και τέτοια. Tα quest των μάγων δε τα έκανα ποτέ, αλλά είδα φίλο που έπαιζε. Πολύ sausage fest στο μοναστήρι.

Aν θέλεις να δεις και κάτι ακόμα, προτείνω το Velaya, θα ακούς μόνο γερμανικά και τα αγγλικά κείμενα είναι της προκοπής.
Sequel του gothic 2 με πρωταγωνίστρια μια παλιά πόρνη του Gomez.
Έχει καναδυό ΜΜΟειδή quest, αλλά γενικά έχει και το ενδιαφέρον του και το χαβαλέ του. Α, και παίζεται "μόνο" dexteritάδικα, με 1handed και με τόξο, λόγω του ότι είναι γυναίκα.

MH το Legend of Ahsun, είναι πολύ καλό αλλά αν δε σου άρεσε το google translate άστο καλύτερα για την ώρα. Λάθος μου να το προτείνω αλλά το κατάλαβα αργά.
 
Last edited:

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,503
στα υποψην και το βελάγια.

προς το παρον εριξα χτες ενα πενταωρακι στο loa, και περασα ομορφα. ελπιζω να την παλεψω με την μεταφραση γκουγκλ τρανσλειτ που ειναι αρκετα τραγικη, οπως αναμενοταν. μεχρι τωρα, την αγνοω, γιατι μολις βγηκα στην εξοχη ενιωσα το ζεστο συναισθημα του γκοθικ 1 και 2, και μαλιστα σ ενα εντελως αγνωστο τοπιο και περιοχες, ενα πραγμα οπως στον αρκωλο, για να καταλαβεις. μαλλον θα αραξω για καιρο στο loa..
α, επειδη δεν ειναι συνηθισμενο, να το γραψω: ειναι το μονο μοντ γκοθικ, απ οσα εχω παιξει, που τα σκιλζ (one handed, two handed, bow κλπ) δεν στα ανεβαζει τρεινερ που βρισκεις στον κοσμο του κειμ, αλλά ανεβαινουν μονα τους με την χρηση, καπως οπως στα ελντερ σκρολς δηλαδη. ρηφρεσινγκ το βρηκα αυτο και πιο λογικο απ το συστημα: "αγοραζω την προοδο μου, ασχετως αν εχω σφαξει μεχρι τωρα μονο έναν πόντικα" ξερωγω...

πριν το ασουν, εβαλα το οντυσυ. καλα ξεκινησε, αρκετα ενδιαφερον μου φανηκε, αλλά διαπιστωσα οτι δυστυχως δεν μου κανει λοουντ τα σωσμενα αρχεια. καποια γιωτια εχω κανει, μαλλον με καποια ασυμβατοτητα στα μοντς ισως, αλλά δεν το παλεψα καν να βρω καποια λυση. ηταν προχωρημενο βραδυ και περασα στο ασούν χαρωπα... το χω ομως κι αυτο στο μουσκιο για καποια αλλη στιγμη στο μελλον....

ειναι ομως πραγματικα φοβερο πως μετα απο τοσες ωρες αρκωλο, τοσες ωρες γκοθικ 2 + NOTR, παιζω στο καπακι κι αλλο γκοθικομοντ χωρις να μ εχει κουρασει... δεν τα φτιαχνουν πια ετσι.... :love:
 
Last edited:

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Θα διαφωνήσω στο κομμάτι του training, καθώς και στη πραγματικότητα έτσι είναι. Αν πάρεις ένα σπαθί, όσο και να το σβαρνάς τριγύρω δε θα γίνεις ξιφομάχος. Ιδανικό θα ήταν φυσικά αν ανέβαινε το STR π.χ. όσο χρησιμοποιείς ένα όπλο, ναι. Αλλά σίγουρα όχι το skill.
To Ασούν το άφησα και γιατί δεν είναι στο Gothicverse, νομίζω δηλαδή. To Velen φαίνεται πολύ καλό, και ξεκινάει αρκετά ωραία, δες το και αυτό αν θέλεις.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,503
δεν εχεις κι αδικο, αλλά το να ανεβαινει το σκιλ, με την συνεχη χρηση του, μου ακουγεται καπως πιο λογικο απ το να πας να βρεις εναν τυπο, να του δωκεις λεφτα και learning points και ξαφνικα να ανεβαινει το σκιλ κατα 10 μοναδες ξερω γω.

τελος παντων, λεπτομερειες. το θεμα ειναι η αδρεναλινη που νιωθεις οταν 2-3 wargs μαζι (ΠΟΤΈ των ποτών ενα...) τρεχουν προς το μερος σου κι ανεβαινεις σε στεγες, σε βουνα ή μπαινεις στη θαλασα...
γνωστο αλλωστε: σπανια κλαιει του φευγατου η μανούλα. :LOL:
 
Top Bottom