What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Συνταγες Της Προκοπης

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Εδώ η μαία μας είπε ότι είναι αρκετά σύνηθες να παίρνουν τον πλακούντα μαζί τους και να τον θάβουν στον κήπο (μαζί ή χωρίς φυτά δεν ξέρω) για καλή τύχη. Όπως το βρίσκει κανείς, θαρρώ.
 

erevos

Blackguard
Joined
Jul 19, 2014
Messages
1,321
Καλή τύχη για το ζώο που θα το μυρίσει και θα έχει εύκολο μεζέ.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Εδώ η μαία μας είπε ότι είναι αρκετά σύνηθες να παίρνουν τον πλακούντα μαζί τους και να τον θάβουν στον κήπο (μαζί ή χωρίς φυτά δεν ξέρω) για καλή τύχη. Όπως το βρίσκει κανείς, θαρρώ.
Αυτο μου μοιαζει περισσοτερο για JuJu παρα για εθιμο.
Οταν θαβεις παραξενα πραγματα στην αυλη σου

 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
τώρα μάλιστα, όχι αηδίες πλόξ.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Ανακαλύψεις από το Μουρικα:
Α Το μπάρμπεκιου με αέριο μπορεί να μην δίνει την καπνίλα στο κρέας που δίνει το ξυλο, αλλα το τελικο αποτέλεσμα είναι πολλάκις καλύτερο λόγω του απόλυτου ελέγχου της θερμοκρασίας.
Β Το κρέας του βισωνα πατάει στον λαιμό το μοσχάρι.
Γ Ο αλιγάτορας είναι λίγο χειρότερος από το κοτόπουλο.
Δ Οι Αμερικλανοι δεν ξέρουν να φάνε. Σε όλα βάζουν ότι να ναι καρυκεύματα και σάλτσες όλο ζάχαρη.
Μπονους περί ζάχαρης. Το να βρεις κάτι χωρίς ζάχαρη είναι σαν να ψάχνεις τετράφυλλο τριφύλλι σε λιβαδι πέριξ της Σαμαρίνας. Ακόμη και στο κεφιρ, ζάχαρη με εκατό διαφορετικές γεύσεις. Αν θες το σκέτο, χαιρετίσματα…
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Α το ξυλο ειναι ανωτερο του αεριου. Το αεριο κανει για να ψησεις καφε, για εκτελεσεις και ολοκαυτωματα.
Αυτο που θα δεχτω ειναι οτι ειναι θεμα για μεγαλη συζητηση.
Β Το χοιρινο παταει στον λαιμο το μοσχαρι. Οποιος εχει τηγανισει μοσχαρισια και χοιρινη, θα εχει δει την διαφορα. Βισωνας, νο κομεντ.
Γ νο κομεντ
Δ Οι αμερικανοι δεν εχουν κουζινα, απλα μαγειρευουν πραγματα. δεν υπαρχει αμερικανικη κουζινα.
Ο λογος που τιγκαρουν τα παντα με καρυκευματα και σαλτσες, ειναι η απουσια γευσης απο το ιδιο το φαγητο. Η ζαχαρη στα παντα, ειναι και ο λογος που η παχυσαρκια θεριζει στην Αμερικη. Ενα αλλο που επαιζε και δεν ξερω εαν παιζει ακομα, ολα με ανθρακικο, ακομα και το νερο. Ισχυει;
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
ολα με ανθρακικο, ακομα και το νερο. Ισχυει;

Αυτή την μλκ τη θυμάμαι πριν πολλά χρόνια στη Γερμανία. Διασχίσαμε με αμάξι όλη τη χώρα να πούμε, χρειάστηκε να θυσιάσουμε τον ένα από την παρέα για να αποκτήσουμε την εύνοια των θεών και να βρούμε μέρος που να πουλάει κάτι διαφορετικό από μπύρα ή ανθρακούχα. Βρύσες δεν είχαν, ή αν είχαν έτρεχε μπύρα. Νερό μόνο εμφιαλωμένο κι αυτό ανθρακούχο, εφιάλτης.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Η μόνη κουζίνα που είχαν ήταν αυτή των ιθαγενών, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι παιχτηκε και χάθηκαν οι ιθαγενείς. Μυστήριο…. Θα ρωτήσω με αφορμή το thanksgiving 😂
Οσον αφορά τις γεύσεις στα φαγητά, επειδή βρίσκεις πραγματικά τα παντα, νομίζω ότι βάζουν ζάχαρη επειδή ο κόσμος είναι απλά εθισμένος σε αυτήν Και όχι επειδή δεν τρώγονται. Πάντως τα αρνίσια παιδάκια και το κατσίκι που τους έψησα με χωριάτικο αλατισμα, το λάτρεψαν, κι ας μην είχε σάλτσα του Μπάρμπα Μπριλιου.

Το ανθρακικό στα νερά δεν είναι τόσο έντονο εδώ όσο ήταν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία. Ειδικά στο Βέλγιο ηταν απαλευτη η φάση, ευτυχώς όμως είχαν ποικιλία σε μπυρές.

Το αεριο/ξύλο όντως σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Τόσα χρόνια ψήνω κρέατα και έχω χρησιμοποιήσει ότι ξύλο βγάζει το μέρος μου. Καλή η καπνίλα, αλλά πρωτον, δεν θα έχεις ποτέ τον απόλυτο έλεγχο για να κανείς πραγματικά ότι τρελό ψήσιμο σου κατέβει και δεύτερον, είναι κατά πολύ υγιεινότερο. Ε και κάποιες φορές, θελουμε την κρεατιλα σκέτη, χωρίς το παραμικρό ίχνος άλλης γεύσης.

PS, απεχθάνομαι το χοιρινό σαν μουσουλμάνος. Το τρώω αλλά το θεωρώ το χειρότερο κρέας γενικα. Ακομη και την γουρουνόπουλα την έχω τελευταια στα ολόκληρα ψησίματα. Να σου ρίξει ο μπάρμπα στεργιος ολόκληρο μοσχαράκι στην σούβλα να ξεχασεις πως σε λένε.

Εριφια>Αρνιά>Αγριογούρουνο>Κυνήγι>Χοιρινό
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Το χοιρινο ειναι τιμιο κρεας και ως τιμιο, χρειαζεται και την αναλογη εκτιμηση.
αλλά πρωτον, δεν θα έχεις ποτέ τον απόλυτο έλεγχο για να κανείς πραγματικά ότι τρελό ψήσιμο σου κατέβει
Ναι αυτο ειναι κατι που πρεπει να το μαθεις :p
Δεν παιρνεις μαθηματα στα πασχαλινα ψησιματα; ολοι καθηγητες ειναι και ο ενας διορθωνει τον αλλον.
Ζαμπια επαιζαν καποιοι νοτιοαφρικανοι φιλοι, οι οποιοι ειναι προφεσορες στο ψησιμο. Για αυτους, το ψησιμο ειναι ιεροτελεστια.
Εψηναν λες και εξαρταται η ζωη τους απο αυτο. Το αεριο το ειχαν για το σωβρακο.
ΟΙ ψησταριες ηταν DIY που περιελαμβαναν πολλα κινητα μερη. Ανυψωση σχαρας, ξεχωριστες πλατφορμες για παραλληλο ψησιμο αλλων κρεατων και αλλαντικων. Τους ελεγες πως θελεις το κρεας και στο εψηναν σε βαθμο τελειοτητας.
καναμε τρελα παρτι με αυτα τα παλικαρια. πιοτι και τσιτσι μεχρι πτωσης.
Θυμαμαι και διαφημιση ψησταριας/μπαρ στην TV απο Ν. Αφρικη. Υπογραμμιζαν οτι το ψησιμο γινεται με ξυλο και οχι με αεριο.
Σε αυτους τους τυπους, δεν πας να τους πεις να ψησουμε με αεριο. Θα ψησουν με τα αερια που εχει το εντερο σου.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,509
Το χοιρινο ειναι τιμιο κρεας και ως τιμιο, χρειαζεται και την αναλογη εκτιμηση.
Και ευκολοτερο στο μαγειρεμα σε σχεση με ολα τα αλλα. Απλα δεν βγαζουν ολα τα μερη της Ελλαδας καλο χοιρινο και στην Αθηνα εχουμε πηξει στο "μπουτι".

Το αεριο μια χαρα ψησιμο κανει και λιγοτερο μπελαλιδικο. Ειδικα για κομματια που θες ελεγχο θερμοκρασιας, σου λυνει τα χερια.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Β Το χοιρινο παταει στον λαιμο το μοσχαρι. Οποιος εχει τηγανισει μοσχαρισια και χοιρινη, θα εχει δει την διαφορα. Βισωνας, νο κομεντ.
Νομίζω πως κάθε είδος κρέας βγάζει ξεχωριστά την νοστιμιά του ανάλογα με το μαγείρεμα. Το χοιρινό είναι all round αλλά χαμηλής ποιότητας κρέας. Το μοσχάρι πάει καλύτερα σε κατσαρόλα / γάστρα / grill. Δε θυμάμαι κιόλας να έχω φάει ποτέ μου τηγανιτό μοσχάρι.
Κρέας στο τηγάνι μονον χοιρινό και κοτόπουλο (και σολωμό).


Αυτή την μλκ τη θυμάμαι πριν πολλά χρόνια στη Γερμανία. Διασχίσαμε με αμάξι όλη τη χώρα να πούμε, χρειάστηκε να θυσιάσουμε τον ένα από την παρέα για να αποκτήσουμε την εύνοια των θεών και να βρούμε μέρος που να πουλάει κάτι διαφορετικό από μπύρα ή ανθρακούχα. Βρύσες δεν είχαν, ή αν είχαν έτρεχε μπύρα. Νερό μόνο εμφιαλωμένο κι αυτό ανθρακούχο, εφιάλτης.
Είναι πράγματι πολιτισμικό σοκ αυτή η μαλακία με το ανθρακικό. Δεν ξέρω ποια χρονιά πήγες, αλλά πιστεύω πως η κατανάλωση σε μη ανθρακούχο αυξήθηκε παράλληλα και με την αύξηση μεταναστευτικών / προσφυγικών κυμάτων φαίρνοντας και ένα κομμάτι πολιτισμού στους ψηλομύτηδες.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
απεχθάνομαι το χοιρινό σαν μουσουλμάνος
Wat
Όλο το αναγεννησιακό γαλλικό πλοκ μέταλ που ακούγαμε; Oλα τα deus vult που κάναμε μαζί;;


Εριφια>Αρνιά>Αγριογούρουνο>Κυνήγι>Χοιρινό
Για μένα χοιρινό μακράν το καλύτερο κρέας. Καλύτερη γεύση, καλύτερη οσμή, περισσότερα πράγματα να φτιάξεις. Τίποτα δε συγκρίνεται με την τσίκνα γουρουνόπουλου και σουβλακίων. Αμνοσερίφια το πιο βρωμερό (πρόσεξε δε λέω από άποψη τι είναι πιο υγιεινό, αλλά από οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, ειδικά οσμή αλλά κι ενίοτε υφή - ναρκοπέδιο από βλαροκόκκαλα, κοκκαλάκια, τρίχες, κλπ) τα σερίφια συγκεκριμένα πάτος του βαρελιού, ειδικά βραστά σε ζωμό που είναι ουσιαστικά 90% νερό :sick:.

Το κρέας μου το θέλω αραχτό και λάιτ σε πηκτή Ερυθρά Θάλασσα ή στα κηλιδωμένα νερά του Ευφράτη, όχι να το πάω κολυμβητήριο και ιαματικά λουτρά. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις όπως παντού, τα σουβλιστά γαμάνε, κρίμα που είναι εποχιακά/δύσκολα. Α και τα ψητά παϊδάκια tbh (>> από κάτι σαπίλες τύπου πανσέτες).
Κατά τ΄ άλλα γουρούνι με πατάτες, γουρούνι με σαλάτα, γουρούνι στο σακί. Μμμμμμμ νιαμ νιαμ αρφ αρφ.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Το αεριο ειναι για αυτους που εχουν εμπειρια στο ψησιμο αβγου.
Οποιος ριξει στο τηγανι ενα κομματι χοιρινο και μετα ενα κομματι μοσχαρι, θα δει την διαφορα στο τηγανι.
Το χοιρινο ρε πλεμπιδες, ειναι ο βασιλιας του κρεατος. Λιγο λαδακι, κοβεις πολλα κρεμμυδια, πιπεριες και τα στρωνεις στο τηγανι. Απο πανω ριχνεις το αλατισμενο κτλ χοιρινο. Μετρια θερμοκρασια και καπακι στο τηγανι. Στα μισα του ψησιματος, βαζουμε το χοιρινακι μας κατω απο τα κρεμυδια αλλα οχι στον πατο του τηγανιου.
Προς το τελος, το χοιρινο μας ακουμπαει πατο και απο πανω, ολα τα κρεμμυδια και οι πιπεριες.
Το τσιτσι μας βραζει στο ζουμακι των κρεμμυδιων και των πιπεριων. Το βελτιστο ειναι να μην βαλουμε καθολου νερο. Εαν χρειαστει, ριχνουμε λιγο. Μην μας αφυδατωθει η μις πιγκι.
Τα μοσχαρια ειναι για αυτους που θελουν αποφραξη οι αρτηριες τους.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Τελικά φτιάχνεις χοιρινό ή πολλά κρεμμύδια με το λίπος του χοιρινού?
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Δεν παιρνεις μαθηματα στα πασχαλινα ψησιματα; ολοι καθηγητες ειναι και ο ενας διορθωνει τον αλλον.
Κανείς δεν έμαθε να ψήνει το Πάσχα και να κλαδευει τον Απριλη. Αντιστοιχούν τουλάχιστον δυο γνώμες σε κάθε άτομο.

Φιλε Παναγιώτη. Η γνώμη σου είναι δεκτή, αλλά μαλλον λανθασμένη. Έχω καταλήξει ότι ο κόσμος λέει ότι του βρωμάει το κατσίκι και το αρνί γιατί πολύ απλά μεγαλωσε με αλλά κρέατα και όταν μυρίσει μια ξένη μυρωδιά του κακοφαίνεται. Επίσης, εαν το κρέας μυρίζει έντονα και έχει τρίχες, αυτός που το έγδαρε ήταν άσχετος ή βαριόταν.
 
Top Bottom