Εδώ η μαία μας είπε ότι είναι αρκετά σύνηθες να παίρνουν τον πλακούντα μαζί τους και να τον θάβουν στον κήπο (μαζί ή χωρίς φυτά δεν ξέρω) για καλή τύχη. Όπως το βρίσκει κανείς, θαρρώ.
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!Αυτο μου μοιαζει περισσοτερο για JuJu παρα για εθιμο.Εδώ η μαία μας είπε ότι είναι αρκετά σύνηθες να παίρνουν τον πλακούντα μαζί τους και να τον θάβουν στον κήπο (μαζί ή χωρίς φυτά δεν ξέρω) για καλή τύχη. Όπως το βρίσκει κανείς, θαρρώ.
Ο τονεξ σε τρολαρει και δεν το πηρες χαμπαρι.τώρα μάλιστα, όχι αηδίες πλόξ.
ολα με ανθρακικο, ακομα και το νερο. Ισχυει;
Ναι αυτο ειναι κατι που πρεπει να το μαθειςαλλά πρωτον, δεν θα έχεις ποτέ τον απόλυτο έλεγχο για να κανείς πραγματικά ότι τρελό ψήσιμο σου κατέβει
Και ευκολοτερο στο μαγειρεμα σε σχεση με ολα τα αλλα. Απλα δεν βγαζουν ολα τα μερη της Ελλαδας καλο χοιρινο και στην Αθηνα εχουμε πηξει στο "μπουτι".Το χοιρινο ειναι τιμιο κρεας και ως τιμιο, χρειαζεται και την αναλογη εκτιμηση.
Νομίζω πως κάθε είδος κρέας βγάζει ξεχωριστά την νοστιμιά του ανάλογα με το μαγείρεμα. Το χοιρινό είναι all round αλλά χαμηλής ποιότητας κρέας. Το μοσχάρι πάει καλύτερα σε κατσαρόλα / γάστρα / grill. Δε θυμάμαι κιόλας να έχω φάει ποτέ μου τηγανιτό μοσχάρι.Β Το χοιρινο παταει στον λαιμο το μοσχαρι. Οποιος εχει τηγανισει μοσχαρισια και χοιρινη, θα εχει δει την διαφορα. Βισωνας, νο κομεντ.
Είναι πράγματι πολιτισμικό σοκ αυτή η μαλακία με το ανθρακικό. Δεν ξέρω ποια χρονιά πήγες, αλλά πιστεύω πως η κατανάλωση σε μη ανθρακούχο αυξήθηκε παράλληλα και με την αύξηση μεταναστευτικών / προσφυγικών κυμάτων φαίρνοντας και ένα κομμάτι πολιτισμού στους ψηλομύτηδες.Αυτή την μλκ τη θυμάμαι πριν πολλά χρόνια στη Γερμανία. Διασχίσαμε με αμάξι όλη τη χώρα να πούμε, χρειάστηκε να θυσιάσουμε τον ένα από την παρέα για να αποκτήσουμε την εύνοια των θεών και να βρούμε μέρος που να πουλάει κάτι διαφορετικό από μπύρα ή ανθρακούχα. Βρύσες δεν είχαν, ή αν είχαν έτρεχε μπύρα. Νερό μόνο εμφιαλωμένο κι αυτό ανθρακούχο, εφιάλτης.
Watαπεχθάνομαι το χοιρινό σαν μουσουλμάνος
Για μένα χοιρινό μακράν το καλύτερο κρέας. Καλύτερη γεύση, καλύτερη οσμή, περισσότερα πράγματα να φτιάξεις. Τίποτα δε συγκρίνεται με την τσίκνα γουρουνόπουλου και σουβλακίων. Αμνοσερίφια το πιο βρωμερό (πρόσεξε δε λέω από άποψη τι είναι πιο υγιεινό, αλλά από οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, ειδικά οσμή αλλά κι ενίοτε υφή - ναρκοπέδιο από βλαροκόκκαλα, κοκκαλάκια, τρίχες, κλπ) τα σερίφια συγκεκριμένα πάτος του βαρελιού, ειδικά βραστά σε ζωμό που είναι ουσιαστικά 90% νερόΕριφια>Αρνιά>Αγριογούρουνο>Κυνήγι>Χοιρινό
Τελικά φτιάχνεις χοιρινό ή πολλά κρεμμύδια με το λίπος του χοιρινού?
Κανείς δεν έμαθε να ψήνει το Πάσχα και να κλαδευει τον Απριλη. Αντιστοιχούν τουλάχιστον δυο γνώμες σε κάθε άτομο.Δεν παιρνεις μαθηματα στα πασχαλινα ψησιματα; ολοι καθηγητες ειναι και ο ενας διορθωνει τον αλλον.