Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Για μενα οι ταινιες πρεπει να σου αφηνουν και κατι που να αξιζεις να το συζητησεις.
Το θέμα είναι δομικό της Disney. Το υλικό της πρέπει να απευθύνεται σε μια μεγάλη δημογραφική μάζα και να είναι εύπεπτο και να μην σε πολυσκοτιζει. Ο σκοπός είναι να μπορεί να καταναλώσει την ίδια ταινία και ο εγγονός και ο παππούς. Στην καλύτερη περίπτωση (γιά εμάς) είναι διασκεδαστικό και κακά τα ψέματα, είχαμε ένα καλό run για μια δεκαετία. Πλέον, έχεις γίδια που ουρλιάζουν και γάτες με πλοκάμια.

Ακόμα και οταν σοβαρεύουν τα πράγματα, είναι έτσι δοσμένο που δεν μπορείς να το συζητησεις, πχ για το αν πρέπει να αδτυνομεύονται οι σούπερ ήρωες και έτσι κι αλλιώς το προσπερνανε και οι ίδιες οι ταινίες γρήγορα για να τους δείχνουν να ρίχνουν μπάφλες μεταξύ τους.

Για το αν μπορείς να κάνεις ταινία που να δίνει τροφή για σκέψη με ήρωα έναν τύπο που φοράει το σώβρακο πάνω από το παντελόνι του, απαντήσεις έδωσε ο κύριος από κάτω

dark-knight-nolan-bale.jpg

Για το αν μπορείς να κάνεις ταινία που να δίνει τροφή για σκέψη με ήρωα έναν τύπο που φοράει το σώβρακο πάνω από το παντελόνι του,
Δεν χρειαζεται να γινουν ολοι Μπεργκμαν και Βαιντα, δεν χρειαζεται κιολας. Η Dis εχει μια φορμουλα και με αυτη παραγει το ιδιο προιον με διαφορετικα χρωματα. Αυτο θα κουρασει παρα πολυ και η Dis δεν ειναι πια μονο ταινιες για τον παππου και τα εγγονια του. Αυτες οι μερες εχουν περασει ανεπιστρεπτι. Ουτε με αυτο εχω ιδιαιτερο προβλημα.

Με επιασε πριν λιγες μερες να βρω το x files. Οταν ηταν hype, ο κουνελος ειχε αλλοτριες δραστηριοτητες πχ να δει το βρακακι της Μαιρουλας. Η σειρα, αν και αρχαιολογικο εκθεμα, δεν ειναι πρωτοτυπη (Night Stalker). Δεν ειναι σειρα που περιμενεις να δεις διαλογους με καποια βαρυτητα. Η αληθεια ειναι οτι αρκετες φορες σταματησα να μασουλαω ποπ κορν και να σκεφτω, τι ειπε τωρα αυτος;!!!!!! Αυτο το πραγμα εχει εξαφανιστει. Αυτο που υπαρχει ειναι κακιστες ερμηνειες με διαλογους που απαρτιζονται απο λεξεις που βρεθηκαν ανοιγοντας τυχαιες σελιδες σε καποιο λεξικο.
Για να μην ειμαι οφτοπικ μονιμας.
Βασικα εχω συφιλιαστει με το love and thunder. θα την αποκαλεσω τελευταια η σταγονα. Αν αυτο ειναι το οθονικο μελλον, θα βαλω φιλτρα για να μην βλεπω οτιδηποτε εχει σχεση με ταινιες. ο καθενας ειναι ελευθερος να καιει το οικοπεδο του.

@lelos kounelos εντάξει, σεβαστό, δεν υπάρχει σημείο επαφής οπότε το αφήνουμε εδώ. Ευχαριστώ πολύ που έγραψες αναλυτικά την άποψή σου.

Η απογοήτευση συμπυκνωμένη σε μια γραμμή και κάτι!!!

2Bz.gif

Ένα πολύ ενδιαφέρων (αν και μεγάλο) βίντεο για την κατάσταση σήμερα του κινηματογράφου, την ποιότητα των νέων παραγωγών και που οφείλονται οι πολλές εμπορικές αποτυχίες. Αναφέρει και μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία

TLDR:
Φταίει η Marvel!
Πλάκα κάνω, δείτε το βίντεο, είναι πραγματικά καλό (με εξαίρεση τα αστεία του 😅 )

Ο δολοφόνος που "σκότωσε το σινεμά" είναι ο ίδιος που σκότωσε το βινύλιο και τα cds, τα physical videogames, τα physical βιβλία, τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Η σινεσνομπαρία μπορεί να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους και να χώνει το κεφάλι της στην άμμο για να μην βλέπει την πραγματικότητα αλλά ο μετεωρίτης έρχεται και δεν έχουν κρυφτούν πουθενά.

Μόνο εγώ διαβάζω cemented και το μυαλό μου κατευθείαν κάνει σύνδεση με πρόεδρο Βαγγέλα ή συμβαίνει και σε άλλους?

Ο δολοφόνος που "σκότωσε το σινεμά" είναι ο ίδιος που σκότωσε το βινύλιο και τα cds, τα physical videogames, τα physical βιβλία, τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Η σινεσνομπαρία μπορεί να ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους και να χώνει το κεφάλι της στην άμμο για να μην βλέπει την πραγματικότητα αλλά ο μετεωρίτης έρχεται και δεν έχουν κρυφτούν πουθενά.
Δεν ξέρω εάν το παρακολούθησες ναύαρχε, μην τσιμπάς από το τίτλο. Είναι σαν ντοκυμαντέρ που κάνει ιστορικές αναφορές, αναφέρει σύγχρονες τάσεις και γενικά έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Το γεγονός πχ ότι ταινίες είναι πολύ πιο επιτυχημένες στις streaming πλατφόρμες εάν έχουν παιχτεί στον κινηματογράφο πρώτες παρά εάν πάνε straight to stream. Ή το γεγονός ότι το Netflix αναφέρει το TikTok ως την νούμερο ένα ανταγωνιστική πλατφόρμα του.
Γενικά το θεωρώ πολύ καλό και ενημερωτικό βίντεο.

είναι ο ίδιος που σκότωσε το βινύλιο και τα cds
Τα ποια; Το βινύλιο ειδικά έχει μεγάλη άνθηση ως μέσο τα τελευταία χρόνια. Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες το έχουν πολλές φορές ως πρώτη επιλογή για τις κυκλοφορίες τους.

τα physical βιβλία
Ξανά, τα ποια;
Το ότι έκλεισε ένα book depository δε λέει κάτι. Ξέρεις Αγγλία πόσα βιβλιοπωλεία υπάρχουν; Αθήνα κέντρο Πρωτοπορία ίσως πόσα χρόνια υπάρχει και συνεχίζει; Έτσι ενδεικτικά.

Δεν ξέρω εάν το παρακολούθησες ναύαρχε, μην τσιμπάς από το τίτλο. Είναι σαν ντοκυμαντέρ που κάνει ιστορικές αναφορές, αναφέρει σύγχρονες τάσεις και γενικά έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Το γεγονός πχ ότι ταινίες είναι πολύ πιο επιτυχημένες στις streaming πλατφόρμες εάν έχουν παιχτεί στον κινηματογράφο πρώτες παρά εάν πάνε straight to stream. Ή το γεγονός ότι το Netflix αναφέρει το TikTok ως την νούμερο ένα ανταγωνιστική πλατφόρμα του.
Γενικά το θεωρώ πολύ καλό και ενημερωτικό βίντεο.

Τον παρακολουθούσα παλιά τον Willems αλλά σταμάτησα γιατί με κούρασε. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που

Τα ποια; Το βινύλιο ειδικά έχει μεγάλη άνθηση ως μέσο τα τελευταία χρόνια. Μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες το έχουν πολλές φορές ως πρώτη επιλογή για τις κυκλοφορίες τους.

Ξανά, τα ποια;
Το ότι έκλεισε ένα book depository δε λέει κάτι. Ξέρεις Αγγλία πόσα βιβλιοπωλεία υπάρχουν; Αθήνα κέντρο Πρωτοπορία ίσως πόσα χρόνια υπάρχει και συνεχίζει; Έτσι ενδεικτικά.

Ρε σεις, όταν μιλάμε για αυτό το θέμα αναφερόμαστε πάντα στον μέσο αγοραστή/καταναλωτή. Ότι υπάρχουν αυτές οι επιλογές για τους ορκισμένους φανς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την ευρύτερη αγορά. σε όλες τις αγορές η τάση είναι ξεκάθαρη.

Ένα πολύ ενδιαφέρων (αν και μεγάλο) βίντεο για την κατάσταση σήμερα του κινηματογράφου
Αν ειχε μικροτερη διαρκεια θα επρεπε να αφησω στην απεξω πολλα πραγματα. Πολυ καλη αναλυση του προβληματος.
Το μονο που εχω να προσθεσω για την μικρη περιοδο, αναμεσα στην περιοδο με σουπερ σταρς και χωρις σουπερ σταρς.
Σε αυτη την περιοδο δεν ειχαμε ηθοποιους να αντικαταστησουν την παλια φρουρα. Ειναι τοτε που προωθουσαν εις ματην ατομα σαν τον Vin Diesel.

Ναυαρχε, νομιζω οτι αυτο που πιστευεις δηλ. οτι θα κλεισουν οι κινηματογραφοι επειδη εχουμε streaming, επειδη παμε μπροστα. Εξηγηθηκε πολυ ωραια απο το βιντεο. Το streaming δεν εχει μελλον και θα καταντησουμε να βλεπουμε βιντεο στο τικ τοκ με τυπους που κανουν ηχους πορδων με τα κωλομερια τους. Κλανω χωρις να κλανω, απιστευτο;

σε όλες τις αγορές η τάση είναι ξεκάθαρη
Ποια τάση είναι αυτή; Δε έχουν σκοτωθεί τα βιβλία, τα cd ή τα βινύλια, όπως ισχυρίστηκες.
Μια χαρά πιστεύω συνυπάρχουν με spotify και kindle.

Στα παιχνίδια ή στον τρόπο που βλέπουμε ταινίες ναι, στα άλλα που ανέφερερα ακόμα κι αν αυξάνεται, γίνεται τόσο ανεπαίσθητα για αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν σε αφθονία, και θα συνεχίζουν να υπάρχουν για αρκετά ακόμα χρόνια θεωρώ.

Στα παιχνίδια ή στον τρόπο που βλέπουμε ταινίες ναι, στα άλλα που ανέφερερα ακόμα κι αν αυξάνεται, γίνεται τόσο ανεπαίσθητα για αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν σε αφθονία, και θα συνεχίζουν να υπάρχουν για αρκετά ακόμα χρόνια θεωρώ.

Πολύ πιθανό, όπως και ο κινηματογράφος θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλά χρόνια. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Τον παρακολουθούσα παλιά τον Willems αλλά σταμάτησα γιατί με κούρασε. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που
"..παρουσιάζει τα θέματα του" φαντάζομαι ήθελες να γράψεις
Συμφωνώ, το αναφέρω και στο spoiler ότι τα αστεία του είναι άστοχα. Αλλα τα γεγονότα και στατιστικά που αναφέρει του είναι πολύ καλά και ενδιαφέροντα. Επιμένω να ρίξεις μια μάτια στο βίντεο, έστω και στο x1.5-x2.0 (όπως έπρεπε να είναι το default btw σε όλα τα βίντεο)

Ναυαρχε, νομιζω οτι αυτο που πιστευεις δηλ. οτι θα κλεισουν οι κινηματογραφοι επειδη εχουμε streaming, επειδη παμε μπροστα. Εξηγηθηκε πολυ ωραια απο το βιντεο. Το streaming δεν εχει μελλον και θα καταντησουμε να βλεπουμε βιντεο στο τικ τοκ με τυπους που κανουν ηχους πορδων με τα κωλομερια τους. Κλανω χωρις να κλανω, απιστευτο;
Δεν θα πω οτι δεν εχει μέλλον, αλλα ειναι πολυ ενδιαφερων τα στοιχεια που αναφερει οτι οι ακριβες παραγωγες δεν προκειται ποτε να επιστρεψουν τα χρηματα στις πλατφορμες και οτι ηδη εχουν αρχισει να παράγουν σειρες με σκοπο να "ανοιξουν" πρωτα στην τηλεοραση παρα στην ιδια τους την πλατφορμα!!!

Δεν θα πω οτι δεν εχει μέλλον, αλλα ειναι πολυ ενδιαφερων τα στοιχεια που αναφερει οτι οι ακριβες παραγωγες δεν προκειται ποτε να επιστρεψουν τα χρηματα στις πλατφορμες και οτι ηδη εχουν αρχισει να παράγουν σειρες με σκοπο να "ανοιξουν" πρωτα στην τηλεοραση παρα στην ιδια τους την πλατφορμα!!!
Αρθρα με την οικονομικη κουτσαμαρα των streaming υπηρεσιων δεν ειναι σπανια. Επειδη η οικονομικη ζημια ειναι μονιμη πρεπει να βγει και καποιο κερδος. Τωρα αν μια netflix ταινια παιξει πρωτα σε επαρχιακο καναλι, θα παρουν τα λεφτα της προβολης και θα κανουν και την διαφημιση για τις ταινιες τους. Εχουν πονταρει πολλα στην κουλτουρα του καναπε.

Το ειδαμε χτες το the marvels. Συμφωνουμε και εγω και οι φιλοι μου οτι ειναι καλο και οχι τοσο κακκο οσο λενε. Ειδικα οι εξωγηινες γατες με τα πλοκαμια που τρωνε ανθρωπους οτι καλυτερο. Εχει πολλη δραση και τερατα και εξωγηινους οποτε δεν καταλαβαινω γιατι δεν τους αρεσε. Αυτο που ειπε ο διευθυντης της disney οτι ο κοσμος εχει κουραστει αποο τις πολλες σειρες και ταινιες με ηρωες που βγαινουν καθε χρονο δεν ειναι αληθεια.

Back