captain kal
Death Knight
Το three-body problem του νετφλιξ φαινεται παπατζα, το κινεζικο μου φαινεται πιο τουμπανο
Νεράκι επίσης έφυγε και το 3 body problem, το οποίο αν δεν έγραφε νέτφλιξ πουθενά, άνετα τον έκοβα ότι είναι hbo ή κανά apple. Πολύ ευχάριστη έκπληξη. Μου είπαν ότι η τριλογία απογειώνεται στο 2ο και 3ο βιβλίο, οπότε ανυπομονώ. Οι τύποι βρήκαν ολοκληρωμένη τριλογία εδώ, πάλι καλά. Ονόματα δεν λέμε, got δεν θίγουμε.
Κάθησα και το είδα και εγώ, έχοντας ήδη διαβάσει τα βιβλία. Δεν ακολουθεί απόλυτα τα βιβλία, αλλά είναι πολύ καλή διασκευή του πρώτου βιβλίου, με στοιχεία του δεύτερου και του τρίτου.
Τα βιβλία σε κάποια σημεία τους, κάνουν μια μικρή κοιλιά και οι διάλογοι τους αποδίδονται "ξερά" , αλλά αυτό μπορεί να είναι θέμα μετάφρασης, οπότε ο ρυθμός της σειράς έχει γίνει λίγο πιο "ζωηρός"!! Ακόμα και η κινέζικη της Tencent μείωσε τα επεισόδια σε 26 μετά από παράπονα ότι στην αρχή είχε αργό ρυθμό.
Το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο πλησιάζουν περισσότερο το είδος της space opera, ενώ στο τρίτο βιβλίο δεν υπάρχουν οι ήρωες των πρώτων δύο. Η διασκευή όμως των Benioff, Weiss και Woo πιθανόν να λύσει το πρόβλημα. (Ελπίζω βέβαια να έχουν μέσα και το setting από την Άλωση της Κων/λης το 1453!!!)
Highlights: Ο αστυνόμος Chi ( όπως ακριβώς τον φανταζόμουν από το βιβλίο), οι χαρακτήρες των Liam Cunningham και του Jonathan Pryce, και η σκηνή του Judgment Day στον Παναμά, η παρουσίαση της οποίας ήταν ΠΟΛΥ καλύτερη από την περιγραφή του βιβλίου!!
Ένα λινκ για τις διαφορές του βιβλίου, με την σειρά: