Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είδα το Σαββατοκύριακο τα πρώτα τρία επεισόδια της τρίτης σαιζόν του The Wheel Of Time. Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου μετά το φινάλε της δεύτερης σαιζόν και πλέον βρίσκομαι στο πέμπτο και τελευταίο στάδιο της θλίψης, την Αποδοχή. Απο νωρίς παίρνουμε το σήμα ότι το τρίτο βιβλίο έχει εγκαταλειφθεί εντελώς και πάμε κατευθείαν στο τέταρτο. Τα βιβλία είναι 15 + ένα πρίκουελ οπότε για να βγει το πλάνο των έξι σαιζόν θα αφήνουμε πίσω μας τους πιο αδύνατους κρίκους.

Στα θετικά, πολύ gore οι μάχες, η σκηνή με τις Aes Sedai να ξεκατινιάζονται θυμίζει χορογραφίες από Τίγρη και Δράκο, οι σκηνές μέσα σε πόλεις (Tar Valon , Tanchico) δείχνουν πολύ πειστικές, η προσθήκη στο καστ των Olivia Williams & Shohreh Aghdashloo δίνει πολλούς πόντους, για μένα τοπ παραμένει η τύπισσα που κάνει την Lanfear.

Στα αρνητικά, πολλά πράγματα από τα βιβλία έχουν αφαιρεθεί ή έχουν χρησιμοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο, δεν ξέρω πως θα βγει αυτό στη πορεία, τώρα μου δείχει πολύ λάθος όλο αυτό. Κάποιοι δεν το έχουν με την ηθοποιία δεν είναι ντροπή, ο τύπος που κάνει πχ τον Perrin, δεν μπορεί το παλικάρι. Επίσης ο ρυθμός δείχνει να είναι φρενήρης, πολλά ονόματα, πολύ lore, εγώ βρίσκω την άκρη αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να ακολουθήσει κάποιος που δεν ξέρει τα βασικά του κόσμου.

Σε γενικές γραμμές δεν έχει αλλάξει η άποψη μου. Ένας πολύ πλούσιος κόσμος στα βιβλία διαδραματίζεται αποσπασματικά στην τηλεόραση με λίγες στιγμές μεγαλείου. Η ομάδα παραγωγής είναι ανεπαρκής αλλά συμφωνώ ότι το εγχείρημα ήταν από την αρχη σχεδόν αδύνατο. Σε αυτό που συμφωνώ είναι στην έντονη παρουσία του ερωτικού στοιχείου, τα βιβλία στον τομέα αυτόν ήταν αρκετά πουριτανικά.

Θα συνεχίσω να βλέπω αλλά περισσότερο για να κράξω και όχι γιατί με ευχαριστεί πολύ αυτό που βλέπω.

Ένα επεισόδιο έμεινε για να κλείσει η δεύτερη σεζόν Severance και δυστυχώς οι φόβοι μου εν πολλοίς επιβεβαιώνονται: υπάρχει μια αρκετά προφανής τάση ξεχειλώματος, μήπως και φτάσουμε τις 5 σεζόν με τα ψέματα.
Ορισμένα επεισόδια είναι 100% filler (π.χ. το φρικτό όγδοο) και τα περισσότερα με το ζόρι δικαιολογούν τη διάρκειά τους. Με πρόχειρους υπολογισμούς, νομίζω πως τα 9 που είδαμε ως τώρα θα μπορούσαν άνετα να είναι 5 χωρίς σοβαρές απώλειες περιεχομένου. Η ίντριγκα παραμένει δυνατή, οι ερμηνείες βοηθούν όσο πρέπει την ατμόσφαιρα, αλλά ο ρυθμός είναι υπερβολικά χαλαρός, στα όρια ναρκοληψίας. Ένα season finale-δυναμίτης σίγουρα θα βοηθούσε να ανανεωθεί το ενδιαφέρον αλλά θα ήθελα να δω περισσότερη οικονομία χρόνου στην επόμενη σεζόν.

Τέλος και η τρίτη σεζόν Vox Machina, καταιγιστική και με ωραίο ρυθμό γενικά, ωστόσο το φινάλε μού φάνηκε ψόφιο και προβλέψιμο. Τώρα που όλη η ομάδα έχει ανέβει level και "ντύθηκε" με επικά items, οι μάχες έχουν περισσότερο ψωμί και θέαμα, ωστόσο βασική προϋπόθεση επιτυχίας παραμένει, όπως πάντα, η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ και το να ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Για D&D παραμυθάκι μια χαρά ευχάριστα βλέπεται, αλλά μην σας ξεγελούν οι βωμολοχίες και το σεχ ότι και καλά απευθύνεται σε ενήλικα μυαλά, σοβαροί να'μαστε.
Βαθμός σεζόν 7.5-8/10.

Παράλληλα είδα σχεδόν όλα τα επεισόδια του Secret Level (μόνο το Spelunky και το τελευταίο έκανα skip νομίζω). Δεν ξέρω αν έχει λόγο ύπαρξης αυτή η σειρά, κυριολεκτικά είναι σαν να παρακολουθείς cinematic trailers reel μετά από κάποιο event. Κάποια επεισόδια στέκονται καλύτερα από άλλα, κυρίως λόγω της σκληροκαργιόλικης IP (Warhammer 40K, Armored Core) ή της δημιουργικής προσέγγισης του υλικού (Unreal Tournament και το τέρμα wtf επεισόδιο Pac-Man). Τα περισσότερα πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Το πιο απογοητευτικό ίσως ήταν το Exodus (η νέα IP των βετεράνων της BioWare) που βασικά ήταν μια στυγνή αντιγραφή Interstellar σε ένα τέρμα generic sci-fi setting.

Last edited:
Ορισμένα επεισόδια είναι 100% filler (π.χ. το φρικτό όγδοο)
Εμάς μας άρεσε διότι είχε α) σημαντικό character development και background, β) έντυσε παραπάνω το cult context του κύριου ανταγωνιστή της σειράς.

Προσωπικά θεωρώ ότι αφήνει να αναπνεύσει η σειρά, αλλά κατανοώ ότι βγαίνει και ως ξεχείλωμα. Σίγουρα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών (μου) μετά από τόση καθυστέρηση από την πρώτη σαιζόν. Τουλάχιστον ας το σώσει στο τέλος, όπως σωστά λες, με βαρβάτο exposition, που φαίνεται ότι εκεί πάει αλλά μάλλον με καυτό cliffhanger πάλι ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον.

Εμάς μας άρεσε διότι είχε α) σημαντικό character development και background, β) έντυσε παραπάνω το cult context του κύριου ανταγωνιστή της σειράς.
Αυτά τα στοιχεία είχαν ένα ενδιαφέρον αλλά μεταξύ μας θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν ένα side-quest των 5-10 λεπτών κατά τη διάρκεια π.χ. του ένατου επεισοδίου.
Επίσης, με ιντριγκάρισε αλλά και με εκνεύρισε λίγο αυτή η είμαστε-όλοι-στα-χαμένα συμπεριφορά των χωρικών. Δεν ξέρω, βρίσκω ότι αποδυναμώνει κάπως την αντιδιαστολή του "νορμάλ" έξω κόσμου με τον σουρεάλ μικρόκοσμο του γραφείου, που ήταν το σημείο αναφοράς της 1ης -κυρίως- σεζόν. Στην οποία, παρεμπιμπτόντως, δέσποζε και το μαύρο, σαρκαστικό χιούμορ που στην δεύτερη δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου. Σαντφέις.

Μάλλον το πάνε προς το ότι ευρύτερα ο κόσμος είναι μία δυστοπία πλήρως κατεκτημένη από κάθετι Lumon και μέσα στα γραφεία τους φαίνεται το τίμημα αυτής της κατάκτησης.

Είναι επιτηδευμένος λίγο ο έξω κόσμος, όπως φάνηκε και στην πρώτη σαιζόν όπου π.χ. τα αμάξια είναι τέρμα 80s κουτιά. Σίγουρα λείπει το χιούμορ και έχει αντικατασταθεί περισσότερο από drama που είναι αρκετά άνισο, ειδικά για τον star (κατ'εμέ) της σαιζόν Turturro.

To είχα δει σχετικά πρόσφατα το Σήκρετ Λέβελ. Οκ 1-2 γκέημς που δεν με ενδιέφεραν καθόλου τα πήγαινα στο φαστ λίγο. Λίγο, γιατί οκ 20λεπτο μαν, δεν κρατούσε και 5 ώρες το επεισόδιο. Μακράν το 40κ αγαπημένο, ανατριχίλα σκέτη. Για τα υπόλοιπα έπρεπε να καταναλώσω λίγη ενέργεια να θυμηθώ ποια ήταν. Στον απόλυτο πάτο βάζω ένα μμο κάτι που δεν θυμάμαι πως λέγεται, πλέιμι κάτι. Α και το επεισόδιο από μία τζαπανεζιά (κίτρινη κάρτα) μόμπα (κόκκινη), χόνορ κάτι, επειδή γνώριζα το απόλυτο τίποτα για αυτό. Το Ντάτζεο και Ντράγκο συμπαθητικό αλλά πολύ σφηνάκι ρε μπρο. Το πλέον γουατδεφάκ ήταν το Πάκμαν. Σπελάνκι έπιασε το νόημα, αλλά έλειπαν οι χριστοπαναγίες κι έχανε λίγο από ιμέρσιο. Και το Ανρήαλ μου άρεσε που ήταν τέρμα στο στήσιμο του γκέημ. Τα άλλα ωραία γενικά, αν και δεν έχω ακουμπήσει τα σχετικά γκέημς οπότε δεν ταυτίστηκα με κάτι. Το Κονκόρντ καλύτερα ταινία να το κάνανε σαν το Γκάρντιανς οφ δε Γκάλαξι, είχε την πλακίτσα του όσο κράτησε. Όβερ.

Κράζω όταν πρέπει αλλά ομολογώ ότι το 4ο επεισόδιο του Wheel Of Time ήταν Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο. Αφού σε κάποια στιγμή λέω, δεν μπορεί, απήγαγαν τον παραγωγό Rafe Judkins και κάποιος του έκανε highjacking την σειρά αλλά μετά είδα ότι είχε το writing credit του επεισοδίου. Που ήσουν κρυμένος μωρή τρέλα Rafe τρία χρόνια; Είχε και πάλι μία τρελή αστοχία από τα βιβλία αλλά δεν θέλω να είμαι τέτοιος τέτοια μέρα χαράς.

Κράζω όταν πρέπει αλλά ομολογώ ότι το 4ο επεισόδιο του Wheel Of Time ήταν Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο. Αφού σε κάποια στιγμή λέω, δεν μπορεί, απήγαγαν τον παραγωγό Rafe Judkins και κάποιος του έκανε highjacking την σειρά αλλά μετά είδα ότι είχε το writing credit του επεισοδίου. Που ήσουν κρυμένος μωρή τρέλα Rafe τρία χρόνια; Είχε και πάλι μία τρελή αστοχία από τα βιβλία αλλά δεν θέλω να είμαι τέτοιος τέτοια μέρα χαράς.
τι κάνει αυτό το σόου αλήθεια, πέρασε και δεν ακούμπησε... δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα.

τι κάνει αυτό το σόου αλήθεια, πέρασε και δεν ακούμπησε... δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα.
Μπορείς να δεις ένα recap από youtube για να ξαναθυμηθείς, εγώ αυτό κάνω γιατί οι εγκέφαλοι μας έχουν γίνει νιανιά από το stress και την χρήση των κινητών, το κάνω για κάθε σειρά που ξεκινάει νέο κύκλο.

Τώρα, για το WoT, δείχνει να πατάει καλύτερα φέτος. Είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό στο μάτι, σκηνοθετικά μιλάω. Οι νέοι ηθοποιοί καλυτερεύουν κάθε σαιζόν. Στην εσωτερική μάχη στην Amazon ενάντια στο Rings of Power νικάει κατα κράτος. Θα προτιμούσα βέβαια να βλέπω την μπογιά σε έναν φρεσκοβαμένο τοίχο να στεγνώνει παρά να βλέπω RoP αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Δεν ακολουθει τα βιβλία από κοντά, υπάρχουν πολλές διαφορές και αυτό προβληματίζει κάτι περίεργους σαν εμένα. Νομίζω ότι ένας που δεν έχει ασχοληθεί με τα βιβλία θα περάσει πιό καλά. Αλλά μπορεί και να λυγίσει από τον καταιγισμό πληροφοριών που η σειρά στις πετάει πολύ απότομα και άτακτα.

νταξ το RoP το νικάει και ερασιτεχνικό show στο youtube ξέρω εγώ, νταξ βέβαια που να ξέρουμε εμείς, δεν έχουμε δει ότι έχει δει η Γκαλάντριελ...

edit είδα το trailer εξακολουθώ να κρατάω μικρό καλάθι, γιατί να πω την αλήθεια δεν ήταν τα production values το πρόβλημά μου όσο το γράψιμο σε κάποια σημεία και οι ηθοποιοί με τις ερμηνείες τους. Τώρα αν η ροζμουντ έμαθε υποκριτική οκ δε το αποκλείω, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι μπορεί και να άρχισε επιτέλους να γίνεται καλύτερη :p

Να πω εδώ ότι δεν έχω διαβάσει τα βιβλία οπότε δεν το κρίνω σκληρά βάσει αυτά στο γράψιμο, απλά οι άκυρες σκηνές "δείτε είμαστε γκέι" με είχαν ξενερώσει, δεν έβγαιναν φυσικά "α ο τάδε με τον γκομενό του" αλλά με το στανιό να δείξουμε κάτι για να δείξουμε ότι είμαστε woke όπως στο Dragonage.

Last edited:
Ρε νίτρο, οκ δεν σου αρέσει αλλά το Ροζαμουντάκι κεντάει μπαλίτσα είτε στο Cornetto Trilogy, είτε στο Gone Girl. Οπουδήποτε έχει παίξει. Μην το μελετάς έτσι. Το Ροζαμουντάκι.

δεν ήταν τα production values το πρόβλημά μου όσο το γράψιμο σε κάποια σημεία
Το γράψιμο είναι αρκετά άνισο. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο γιατί όταν θες να μεταφέρεις τεράστια βιβλία σε 8 επεισόδια σαιζόν (ή δύο τεράστια βιβλία σε μία σαιζόν όπως γίνεται φέτος), πρέπει σε λίγες τηλεοπτικές στιγμές να ξεδιπλώσεις πακτωλό διαλόγων, συναισθημάτων, εξελίξεων και σε αυτή την περίπτωση δεν σου κάνει ούτε καν το decent γράψιμο, θες κάτι εξαιρετικό. Πριν λίγες ημέρες, ο Critical Drinker ανέβασε ένα βίντεο με το πιό τέλειο παράδειγμα όλων των εποχών, το Firefly, έβλεπες τον πιλότο και είχες πάρει ουσιαστική γνώση των χαρακτήρων και του κόσμου. Δείτε το να μάθετε πως έπαιζε μπαλίτσα μία απο τις σπουδαιότερες sci-fi σειρές. Δυστυχώς, στο WoT ακόμα ψάχνονται.

Δεν δείχνει να υπάρχει και μεγάλη συνοχή μεταξύ επεισοδίων σε μία σαιζόν, σαν να μην υπάρχει μία καθοδήγηση από την παραγωγή προς τους writers για το πως πρέπει να απεικονίσουν κάποιους χαρακτήρες και κάποιες καταστάσεις.

Επίσης, στα βιβλία Egwene, Nynaeve & Elayne είναι ξεχωριστοί και ευδιάκριτοι χαρακτήρες, στην σειρά είναι σαν να βλέπω τον ίδιο χαρακτήρα επί τρία.

και οι ηθοποιοί με τις ερμηνείες τους
Οι νέοι δεν είχαν εμπειρίες και μπήκαν κατευθείαν στα βαθιά. Νομίζω καλυτερεύουν χρόνο με τον χρόνο, δεν μιλάω για σένα ανεκδιήγητε τύπε που παίζεις τον Perrin. Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Stradowski ήταν πολύ καλός.
οι άκυρες σκηνές "δείτε είμαστε γκέι"
Αυτό είναι με διαφορά το χειρότερο επείσόδιο της σειράς και μια ιστορία που την έβγαλαν από τον κ@λο τους και δεν υπάρχει στα βιβλία. Γενικά πάντως, είναι μία σειρά με έντονα woke στοιχεία.

πω πω firefly... ντρέπομαι που δεν το έχω δει ακόμα, είχα δει πρώτα την ταινία εν τω μεταξύ... δεν ήξερα ότι έχει και σειρά πριν.

Τεσπά τα woke στοιχεία δεν με ενοχλούν, αντιθέτως θα μπορούσαν να δώσουν βάθος και πολυμορφία στον κόσμο αν χρησιμοποιηθούν σωστά, αν απλά τα πετάνε τραχανά κάπου εκεί ανάμεσα χωρίς συνέχεια και ουσία εεεε ναι οκ ξενέρα.

Να πω εδώ ότι δεν έχω διαβάσει τα βιβλία οπότε δεν το κρίνω σκληρά βάσει αυτά στο γράψιμο, απλά οι άκυρες σκηνές "δείτε είμαστε γκέι" με είχαν ξενερώσει, δεν έβγαιναν φυσικά "α ο τάδε με τον γκομενό του" αλλά με το στανιό να δείξουμε κάτι για να δείξουμε ότι είμαστε woke όπως στο Dragonage.

Πρόσφατα παρακολούθησα μια σειρά όπου σχεδόν σε κάθε επεισόδιο έδειχνε τον γκέι της παρέας που το μόνο του μέλημα ήταν ποιος θα του τη φορέσει (την καμπαρντίνα). Κατά τα άλλα, δικηγόρος στο επάγγελμα. Αν ήμουν γκέι, θα θεωρούσα άκρως προσβλητική αυτή την προσέγγιση.

Ευτυχώς υπάρχει και το fast forward στο τηλεχειριστήριο...

μα καταντά σεξιστικό σε κάποια φάση, λες και οι γκέι είναι μόνο για να πηδιούνται ξέρω εγώ, τίποτε άλλο ρόλο δεν έχουν...
σαν τους μαύρους χαρακτήρες "καρικατούρες" έχει καταντήσει η φάση που έκαναν τον αστείο φίλο σε shitcoms των 90s.

Τελος το SHERA
Πολυ καλη σειρα με πολλη δραση. Φοβερος ο φιλος μου ο Hordak . Ειναι καλυτερος απο τον Skeletor και εχει στρατο απο ρομποτ ενω ο Skeletor χρησιμοποιει πιο πολυ μαγια αντι για τεχνολογια. Αλλα οι βοηθοι του ο Mateena και O Grizzler Mantenna (Filmation) Grizzlor ειναι τελειως αχρηστοι σαν τους δικους μου Bebop και Rocksteady. Ξεκινησα την επομενη σειρα του 2018 She-Ra und die Rebellen-Prinzessinnen (TV Series 2018–2020) ⭐ 8.1 | Animation, Action, Adventure Ειδα το πρωτο επεισοδιο.
Εχει πολυ καλα γραφικα αλλα δεν αξιοποιει στο 100% την δυναμη του pc μου γιατι δεν εχει ray tracing.

Back