Lord of the Rings: The Rings of Power

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Παντού τονίζεται το billion dollar. Σα να μας λένε ότι επειδή είναι ακριβό θα είναι και καλό.
Αυτός εδώ καλύτερα θα το πούλαγε

Επίσης τι φάση με την Τουρκία; Μήπως είναι κι αυτό παραγωγή του Ατζουν;
:Venizelos:

Αυτό θα πλήρωνα να το δω, δεδομένου ότι πέθανε πριν δυόμιση χρόνια.
ε τότε πως εμπόδισε τον Jackson? στην διαθήκη του τον έβαλε;

Δεν τη γύρισαν χτες τη σειρά ρε Νιτρε, και την προβάλουν αύριο. 😁

Δεν τη γύρισαν χτες τη σειρά ρε Νιτρε, και την προβάλουν αύριο. 😁
ναι οκ αλλά πέθανε 96 χρονών, τόσο βάρος είχε ένας γέρος στα τελευταία του σε αποφάσεις που δεν θα τον επηρεάσουν;

Νίτρε, ορισμένες φορές κάποιες απορίες σου βγάζουν μια αφέλεια. Τι πάει να πει γέρος και αν τον επηρεάζουν οι αποφάσεις, αυτός είχε τα πνευματικά δικαιώματα, ποιανού άλλου η γνώμη θα είχε βάρος δηλαδή;

Δες το πρακτικά, αν δεν ανοίξει η διαθήκη του παππού σου, πώς θα πάρεις το χωραφακι στην Ακράτα; Επίσης, ο Κρίστοφερ είχε δουλέψει με τον πατέρα του πάνω στο έργο του, ο ίδιος ο Τόλκιν είχε στο μυαλό του πως θα ήθελε να είναι οι όποιες ταινίες γυρίζονταν και γενικά από όλο το estate ήταν ο πιο αξιόπιστος/πιστός στις ιδέες του πατέρα του μέχρι που μας άφησε.

Δες το πρακτικά, αν δεν ανοίξει η διαθήκη του παππού σου, πώς θα πάρεις το χωραφακι στην Ακράτα; Επίσης, ο Κρίστοφερ είχε δουλέψει με τον πατέρα του πάνω στο έργο του, ο ίδιος ο Τόλκιν είχε στο μυαλό του πως θα ήθελε να είναι οι όποιες ταινίες γυρίζονταν και γενικά από όλο το estate ήταν ο πιο αξιόπιστος/πιστός στις ιδέες του πατέρα του μέχρι που μας άφησε.
ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με τους "γέρους" όμως; μαθαίνουν έτσι και γιουβέτσι και τους είναι δύσκολο να αποδεχθούν νεότερα mediums.
Δεν σου λέω ότι δεν βλέπω συνεχώς παραδείγματα άχρηστων που καταστρέφουν το αρχικό υλικό που πήραν από κάποιο βιβλίο/manga/anime, αλλά οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι κάποιος που λατρεύει ένα βιβλίο/manga/anime, ότι και να βγει σε adaptation χάλια θα του φαίνεται.

Δες ας πούμε την μεταφορά του Ghost in the Shell, που για μεταφορά ενός από τα πιο βαθιά και "καμμένα" anime που έχω δει, ώστε να είναι πιο accessible στο ευρύ κοινό (δηλαδή ότι έριξαν νεράκι στο κρασάκι να πάει κάτω) ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! Γιατί δεν είναι το anime ρε φίλε, δεν μπορούν να βγαίνουν και να λένε "μα δεν είναι το anime" ναι το ξέρουμε, είναι μεταφορά σε άλλο medium και έπρεπε να γίνουν προσαρμογές. Αν θες να δεις το anime, δες το anime.

Παρομοίως και με τις μεταφορές των βιβλίων, ΠΟΤΕ δεν θα είναι σαν το αρχικό βιβλίο που βασίζεται. Το αποτέλεσμα όμως που πήραμε, είναι καλό για τo medium που βγήκε; Πιστεύω ότι η τριλογία του Jackson ήταν εξαιρετική, ειδικά η extended, δεν ήταν τα βιβλία, αλλά τα τίμησε η μεταφορά αυτή, πόσος κόσμος "όχι χάλια μπαναίαμ τα βιβλία το και το" ρε μανίτσα μου άλλο μια ταινία άλλο ένα βιβλίο "ΟΧΙΙΙΙΙΙ".

Το Hobbit από την άλλη του μάμησε το σπιτάκι. Ήταν τραγική μεταφορά.

Τεσπά μην το κουράζω, απλά να κλείσω με το
ο ίδιος ο Τόλκιν είχε στο μυαλό του πως θα ήθελε να είναι οι όποιες ταινίες
ναι αλλά δεν ήταν σκηνοθέτης, και εγώ έχω στο μυαλό μου πως θα ήθελα να δω τα dragonlance στην μεγάλη οθόνη, αλλά ακόμα χειρότερα είμαι απλά ένας αναγνώστης. Δεν ξέρω ούτε εγώ, ούτε ο Τόλκιεν πως μπορεί να γίνει η "μετάφραση" από το βιβλίο στην μεγάλη οθόνη.

Κάθε προσέγγιση σε ένα έργο πρέπει να γίνεται προσαρμόζοντας τα κριτήρια μας αντίστοιχα πιστεύω. Γιατί τέχνη είναι και η συγγραφή, τέχνη είναι και ο σινεμάς, αλλά έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Θα την δω, αλλά με προσδοκίες στα Τάρταρα, για να είναι πιο ανώδυνο.

Δες ας πούμε την μεταφορά του Ghost in the Shell, που για μεταφορά ενός από τα πιο βαθιά και "καμμένα" anime που έχω δει, ώστε να είναι πιο accessible στο ευρύ κοινό (δηλαδή ότι έριξαν νεράκι στο κρασάκι να πάει κάτω) ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!
Απορία. Λες για την live action ταινια?

Από την στιγμή που παίζει η Σκάρλετ, μια ταινία δεν μπορεί παρά να είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!

Δεν την θυμάμαι πολύ καλά ρε Νίτρο αλλά νομίζω δεν ήταν καλή μεταφορά, οκ ωραία εφέ και λαμπιόνια αλλά έλειπε η ψυχή (ωπ! είδες τι έκανα εδώ?) και τα βαθύτερα νοήματα του anime, όπως κάτι αντίστοιχο πχ είχε γίνει με το Watchmen

ο ίδιος ο Τόλκιν είχε στο μυαλό του πως θα ήθελε να είναι οι όποιες ταινίες
Ελπίζω να είχε στο μυαλό του τον Λέγκολας να κάνει σερφ στα σκαλιά

Από την στιγμή που παίζει η Σκάρλετ, μια ταινία δεν μπορεί παρά να είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!

Δεν την θυμάμαι πολύ καλά ρε Νίτρο αλλά νομίζω δεν ήταν καλή μεταφορά, οκ ωραία εφέ και λαμπιόνια αλλά έλειπε η ψυχή (ωπ! είδες τι έκανα εδώ?) και τα βαθύτερα νοήματα του anime, όπως κάτι αντίστοιχο πχ είχε γίνει με το Watchmen

Ελπίζω να είχε στο μυαλό του τον Λέγκολας να κάνει σερφ στα σκαλιά
Όσο και να κοπανάς τον κώλο σου την ψυχή ενός anime δεν θα την περάσεις σε ταινία hollywood ποτέ. Παρόλα αυτά για ταινία holywood είχε ενδιαφέρον μεταφορά του story και της ατμόσφαιρας και δεν μπορώ να πω ότι δεν είχε αρκετές στιγμές ψυχολογικής έντασης εκ μέρους μου.
Το δε art direction ήταν εξαιρετικό, πολύ όμορφη εικόνα/ατμόσφαιρα cyberpunk κοινωνίας, ικανοποιητική εξέλιξη χαρακτήρων για Hollywood (I keep saying this word, does it mean what I think it means?)

Γενικά αν κάτσεις να το δεις σαν cyberpunk ταινία του Hollywood, είναι πολύ καλή. Τελεία και παύλα. Αν κάτσεις τώρα φρέσκος από anime και περιμένεις την περιπλοκότητα του anime, ε ναι παπαριά θα σου φανεί.

Πως να το θέσω, για σάντουιτς είναι από τα καλύτερα, αλλά αν το βάλεις δίπλα στο μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες μιας καλής ταβέρνας, ε ναι δε φτουράει πολύ.

Η live action μόνο σαν φόρο τιμής προς την πρώτη anime ταινία μπορώ να την δω. Τπτ παραπάνω. Στην καλύτερη μέτρια δλδ. Νταξ ξεκάθαρα δράση ήταν βασικά.

αλλά ακόμα χειρότερα είμαι απλά ένας αναγνώστης
Αυτό τα λέει όλα. Είσαι αναγνώστης, παρόλα αυτά η δύναμή σου για να δηλώσεις αρεσκεια ή όχι βρίσκεται στον οβολό σου.
Τώρα αν ένας συγγραφέας έχει τα πλήρη δικαιώματα σε ένα έργο και κάνει δικιά του παραγωγή, θα κάνει ότι γουστάρει και αν ο σκηνοθέτης θέλει να κάνει τα δικά του προφανώς και θα πάρει πόδι. Τα υπόλοιπα πάνε κι αυτά στα περί ορέξεως

Αν έβαζαν την Σκάρλετ να ξεσκεπάζει συνομωσιες σε μια φουτουριστικη / cyberpunk μεγαλούπολη με μπόλικη δράση έτσι απλά, δεν θα μίλαγα. Από την στιγμή που μεταφέρουν σε live Action ένα έπος σαν το GitS, ε, θα τσινίσω αν δεν το σεβαστούν. Ή είναι ηλίθιοι οι σεναριογράφοι / σκηνοθέτες ή θεωρούν εμάς τους θεατές ηλιθιους και τα απλοποιουν. Ή, το πιο πιθανό, δέχονται πίεση από τους producers να δείξουν κάτι εύπεπτο στην οθόνη μην ζοριστεί ο μπουλης με τίποτα βαθιά νοήματα την ώρα που ρουφάει την κοκακόλα του και μασαμπουκώνει τα ποπκόρν του. Το να στερήσεις από ένα τέτοιο ΕΡΓΟ όλα του τα νοήματα και τους συμβολισμούς είναι η υγρή φαντασίωση του @Admiral που όλοι απευχόμαστε.

Άλλη μια απογοήτευση ήταν το Alita, θυμάμαι πόσο μου άρεσε το manga και πόσο π@π@ριά ήταν η ταινία

Νομίζω, και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, έχουν δικαιώματα για την πρώτη και δεύτερη εποχή. Επίσης δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάτι που να πρωτοχρησιμοποιήθηκε στις ταινίες και που να μην υπήρχε στα γραπτά του Tolkien. Τώρα, γίνεται μεγάλη κουβέντα για το αισθητικό, δεν γίνεται η σειρά να μην μοιάζει με τις ταινίες, απλά δεν γίνεται.

Ο γιος του Tolkien είχε θέμα με τον Jackson από την πρώτη τριλογία
Απ' όσο γνωρίζω έχουν μόνο τα δικαιώματα από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών κι ότι αναφέρεται εκεί για την δεύτερη εποχή. Ούτε καν το Silmarillion. Οπότε οι φανατικοί με το lore της Μέσης Γης ας τη δουν με χαμηλές προσδοκίες ή και καθόλου για να μην τραβάνε τα μαλλιά τους με τις "αλλαγές" που θα υπάρχουν.

troll είναι ρε αυτό είναι εντελώς "if lotr intro was made in the 90s" αφού το έχει και σε 4:3

Back