What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Assassin's Creed: Odyssey

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Age Is Just A Number Quest Of The Year, 2018. Από τώρα.
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,530
[quote quote=505461]Age Is Just A Number Quest Of The Year, 2018. Από τώρα.

[/quote]

Δεν ξέρω για σένα, αλλά στο συγκεκριμένο quest, έκανα το καθήκον μου.  ;-)
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ζώρζ δεν νομίζε να υπήρχε κάποια άλλη επιλογή, ο σύζυγος έδειξε αιώνια ευγνωμοσύνη εξάλλου.

ΛΑΤΡΕΥΩ που ο Αλέξιος είναι έτσι φουλ χαλαρό καγκούρι, σαν νησιώτης συφάνταρο σε σκοπιά μπιφτέκι και δε νιώθει καθόλου από τις περιρέουσες επικούρες της φάσης :)

Ακόμα και το ρομάντζο Μπάγιεκ-Άγια (που ήταν αν και εφηβικό, καλόγουστο και στεκόταν μάλλον εντυπωσιακά για τα συγγραφικά στάνταρ της Ubisoft) φαινόταν 'Όσα Παίρνει ο Άνεμος' σε σχέση με τις εφηβικές καγκουριές τούτου εδώ. Από την άλλη, είναι πραγματικό luna park η κατάσταση. Και τα γραφικά, Χριστέ μου, τα γραφικά είναι από άλλο πλανήτη. Για εμένα είναι το πλέον εντυπωσιακό οπτικά παιχνίδι που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή.
 

volrath

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
820
[quote quote=505461]Age Is Just A Number Quest Of The Year, 2018. Από τώρα.

[/quote]

+1

Το ότι τα ονόματα των NPCs είναι Auxesia και Koregos μόνο τυχαίο δεν είναι. Έκλαψα στο συγκεκριμένο quest. GOTY χαλαρά, έχω λιώσει :cool:
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
[quote quote=505425]
<blockquote class="gdbbx-bbcode-quote">
<div class="gdbbx-quote-title">https://ragequit.gr/forums/topic/assassins-creed-odyssey/page/6/#post-505419">Στέφανος Κουτσούκος wrote:
Το βάιμπ είναι όντως περισσότερο Τσιφόρος παρά CDPR αλλά έχει τόσο γούστο που πραγματικά δε σε χαλάει <img class="emoji" src="https://s.w.org/images/core/emoji/11/svg/1f642.svg" alt="?" /></blockquote>
Εμένα -να την πω την αμαρτία μου- με χαλάει, αλλιώς την περίμενα τη φάση. Ομολογουμένως το παιχνίδι είναι γλυκούλι, απλώς δεν μου βγάζει ίχνος immersion (πέρα από το πατριωτικό του πράγματος με γνώριμα τοπωνύμια και γιγάντια αγάλματα σε θάλλασες και ακτές). Συγκριτικά με τις πάλαι ποτέ περιπλανήσεις μου στην Αναγεννησιακή Ιταλία του Ezio (ναι, από τότε έχω να πιάσω AC game) που με ξεγέλαγαν ότι ταξίδεψα στο χρόνο, το Odyssey ξεκάθαρα ακολουθεί μια meta προσέγγιση, κάτι σαν αναχρονιστικό theme park “Η Αρχαία Ελλάς” όπου οι NPCs/cosplayers μάθανε να λένε malaka στη θέση του motherfucker.

Προς το παρόν το άφησα στην άκρη ώσπου να τελειώσω τα DLC του Bioshock Infinite, μετά βλέπουμε.

[/quote]

ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια λέω και εγώ ο έτερος killjoy. Ακόμα δεν το έχω παίξει αλλά με εκπλήσσει δυσάρεστα το πως ακόμα και αυτή η σειρά που συνήθως προσπαθεί αρκετά να επιτύχει το ιστορικό immersion, τώρα παίρνει το κλασικό μονοπάτι, 300 fuck yeah/leonidas/we wuz greekz, με κάτι που φέρνει περισσότερο σε χολυγουντιανή αντίληψη περί αρχαίας Ελλάδας παρά σε αληθοφανή απεικόνιση.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Κοφρέτο, όλο το ρεφάρισμα γίνεται στα γραφικά και την αναπαράσταση του κόσμου η οποία είναι τόσο όμορφη, τόσο μαγευτικά δοσμένη (τα φθινοπωρινά τοπία στους Δελφούς και την ορεινή Φωκίδα είναι πραγματικά να τα χαζεύεις με τις ώρες) που στο τέλος δεν σε απασχολεί καθόλου το καγκουροστόρι, ίσα που σε διασκεδάζει.

Χαρακτηριστικά θα γράψω πως σε κάποια φάση (ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΗΛΕΡ) έχουμε το κλασσικό μοτίβο που μασκαρευόμαστε Σατανιάρηδες για να παρακολουθήσουμε την Μυστική Σύναξη των Κάκιστων. Ε λοιπόν, εκεί που ο Έτζιο π.χ θα μάθαινε ούλες τις μυστικές χειραψίες, δεν θα μίλαγε καθόλου, θα είχε τα αυτιά του ανοιχτά και τελοσπάντων θα ξηγιόταν εξυπνοπούλι, ο Αλέξης της καρδιάς μας μπουκάρει καγκούρικα και αρχίζει να ρωτάει τον κάθε μασκοφόρο "Τί γίνεται εδώ ρε μεγάλε; Ποιός είναι το Αφεντικό; Ααααα...τί μεγάλο άγαλμα! Πωπώ για πες, τί σχέδια έχουμε;"

Και προφανώς κανείς δεν ψυλλιάζεται ή δεν την κόβει τη φάση περίεργη.

Μετά συναντάς την κυρά Αυξεσία και τρέχεις να βρεις αμελέτητα αρκούδας για να ξανανιώσει ο Κορεγάκος, χαμογελάς μακάρια, λες νταξ' γίναμε, ο Αριστοφάνης εγκρίνει τη φάση και τσιρίζεις "ΓΚΕΓΚΕΜΠΛΟΥΜΠΛΟΥΜΠΛΟΥΜΠΛΟΥ"

ΥΓ Τουλάχιστον το Discovery Mode θα δικαιώσει τους πιουρίστες. Λιομάζωμα στην Ηλεία, μαγικές στιγμές.
 

volrath

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
820
Μόλις είδα σε κάποιο site το χάρτη του νησιού μου, της Χίου (όχι δεν πήγα ακόμη, είναι για endgame levels). Το νότιο τμήμα του νησιού είναι εκείνο που φυτρώνει το μαστιχόδεντρο, το μοναδικό μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μαστίχι επάνω στον κορμό του δέντρου μοιάζει με δάκρυ. Πολλές φορές το αναφέρουμε και έτσι. Μαντέψτε... η συγκεκριμένη νότια περιοχή του νησιού ονομάζεται Forest of Tears!

Μπορώ να πεθάνω ήσυχα πλέον στη γωνίτσα μου...
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
ΡΕ!

Αν με κάνετε να το πάρω πριν την Lara θα έχετε κάνει achievement
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Ρε ποιά Λάρα ρε, εδώ έχουμε Καγκουράλεξιο εν πλήρη δόξη ρε.

Ρε μαζευτείτε και πράξτε το καθήκον σας ρε, η κυρα-Αυξεσία περιμένει!
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,959
Killjoy update μετά από 7 ώρες παιχνιδιού περίπου (9% progress σύμφωνα με τα στατιστικά του Uplay).

Οπτικά το παιχνίδι παραμένει υπέροχο, ειδικά τα μοντέλα των κύριων NPCs είναι χάρμα οφθαλμών. Η μουσική επίσης ωραιότατη, το κεντρικό θέμα στο μενού μπορώ να το ακούω με τις ώρες.

Το vibe είναι ζήτω οι κάγκουρες και δεν κάνει προσπάθεια να το κρύψει.  Πρόκειται για ένα απέραντο playground με ελληνικά props για να κάνεις το κομμάτι σου, οι διάλογοι και το voice-acting στάζουν γραφικότητα και ενίοτε cringe. Το gameplay αρκετά εθιστικό, λατρεύω την απλότητα του inventory screen και του crafting όπως και το fluid traversal - με δυο πήδους μπορείς να σκαρφαλώσεις ΟΠΟΥ σου κάνει κέφι. Για μένα σε αυτά τα δυο σημεία υπερέχει ξεκάθαρα του Witcher (όχι ότι θα ήθελα τον Geralt να χοροπηδάει δεξιά-αριστερά σαν του κατσίκ' αλλά στο AC ταιριάζει γάντι). Οι μάχες ούτε κρύο ούτε ζέστη, κάνουν τη δουλειά τους αλλά δεν ανατρίχιασα κιόλας. Το blink strike με το μαγικό δόρυ του Λεωνάιντας είναι όσο κουλ και ταυτόχρονα σαχλό ακούγεται. Οι ναυμαχίες διαδικαστικές, τίποτα το ιδιαίτερο. Πρώτη φορά τις συναντάω σε παιχνίδι AC (είπαμε πάει καιρός) και δεν καταλαβαίνω προς τι ο ντόρος.

Από 'κει και πέρα όσα quests συνάντησα ως τώρα (main και side) είναι ντιπ προκάτ καταστάσεις χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ή αποφάσεις και πάντα δοσμένες με τους ημι-cringy διαλόγους που ανέφερα πιο πάνω. Για το κεντρικό story δεν έχω άποψη, είναι πολύ νωρίς ακόμη.

Να πω δυο λόγια ειδικά για το voice-acting: η Ubi πήρε, λέει, Έλληνες ηθοποιούς να μιλάνε τα Αγγλικά με ελληνική προφορά για περισσότερη αυθεντικότητα (λέμε τώρα). Δυστυχώς, αυτό αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα (χαρ χαρ) του παιχνιδιού διότι οι περισσότεροι ερμηνευτές είναι στα όρια του ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα το immersion και κάθε έννοια δραματικότητας να πηγαίνουν περίπατο. Ναι ξέρω ότι έγινε με αγνές προθέσεις και ναι προφανώς κάποιοι Έλληνες του χώρου φάγαν ψωμάκι αλλά αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, για ΑΑΑ παραγωγή το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό :/
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Mε 24% completion στις 22 ώρες παιχνιδιού (παλιά καραβάνα/μηχανή ούλων των AC) βλέπω τον Κιλτζοϋ Μαλαντρουά και τον ανεβάζω τα εξής :

Γραφικά- Ό,τι είπε και ακόμα παραπάνω. Ό,τι ομορφότερο και πιο φωτορεαλιστικό έχουμε δει στο PC ως σήμερα. Τα ηλιοβασιλέματα τα ματωμένα του Βελέν θα είναι πάντα στην καρδιά μας, αλλά εδώ έχουμε τη λιακάδα των Θεών στην πατρίδα. Fluid traversal/μάχες, με κάλυψε επίσης. Ευχάριστο και εθιστικό παικτικά, χωρίς να είναι κάτι να σε τρελαίνει.

Οι ναυμαχίες είναι μια απλουστευμένη εκδοχή των αντίστοιχων του Black Flag, ένα ευχάριστο meta-grind για το παπόρι, αλλά και μένα δεν με πολυτραβάνε. Αφού καταστράφηκα σε Black Flag/Rogue (100%) χόρτασα τη συγκεκριμένη φόρμα. Ωραίο να υπάρχουν και το πιθανότερο είναι πως θα πετσώσω σκληρά απγκρέηντς στο καράβι, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός στο παιχνίδι.

Τα quests είναι στην ουσία copy/paste τα ίδια με του Όριτζινς. Πάνε εκεί, σκότωσε αυτούς, πάρε αυτό. Δεν αλλάζει κάτι, δεν λύνεται κάτι με διάλογο δηλαδή ή με έξυπνη έρευνα. Απλά προσφέρεται μια ψευδαίσθηση RPG-o-σύνης του τύπου "Δεν πήρα ανταμοιβή/Τραμπούκισα και πήρα περισσότερα/Έφαγα κι ένα κομενάκι'. Η ιστορία τώρα αν και είναι φάση Γαρδέλης (#ΚαγκουραλέξιοςΦορέβερ), είναι πολύ συνειδητή, οπότε δεν με χαλάει. Μάλιστα συνέβη το απίστευτο, έσκασε ανατροπή που ΔΕΝ περίμενα (αν και το τελικό σενάριο έχει ήδη τηλεγραφηθεί) και σκηνικό που με έκανε χθες βράδυ να πω "Ρε γαμώτο, έχει ενδιαφέρον, για να δω τώρα τί θα γίνει!"

Μου λείπει επίσης το μότερν τέη στοριλάιν. Είδαμε λίγο Λεηλάκι σε κατσίν στην αρχή και έκτοτε τίποτα. Θέλω σφαγές (που θα έγραφε και ο Σρέδερας) και στην μαγευτική Ηλεία του Σήμερα, όχι μόνο 430 π.Χ!
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,997
[quote quote=505495]
Μου λείπει επίσης το μότερν τέη στοριλάιν. Είδαμε λίγο Λεηλάκι σε κατσίν στην αρχή και έκτοτε τίποτα. Θέλω σφαγές (που θα έγραφε και ο Σρέδερας) και στην μαγευτική Ηλεία του Σήμερα, όχι μόνο 430 π.Χ!
[/quote]

Αυτό! Μετά από 10 ώρες παιχνιδιού, 10% πρόοδο (δεν έχω αφήσει σπηλιά για σπηλιά και ναυάγιο για ναυάγιο ανεξερεύνητα) και με πορεία προς Μέγαρα, άρχισα να σκέφτομαι πώς θα ήταν ένα Dying Light σε χάρτη της Αττικής... :Ρ

EDIT: Επίσης, διαφωνώ με το "Καγκουραλέξιος". Για μένα είναι ο Coolalexios της καρδιάς μας! :)
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,422
Οντως τα γραφικα ειναι φοβερα! Οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη συμφωνω. Φανταστειτε πως θα ειναι το επομενο που θα εχει 8κ textures και ray tracing με τις RTX 3080 η 3070 που θα εχουε παρει μεχρι τοτε!  J.Lynχ παρε και την Λαρα. Βεβαια το Assasin creed ειναι καλυτερο αλλα και η Λαρα ειναι φοβερη και τρομερη και αυτη!
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Shredder θα την πάρω.

Ποιον θα πάρω πρώτο δεν έχω αποφασίσει ακόμα τον Αλέξιο ή την Lara...
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
η ψυχή την Μυκόνου σαν να βγήκε προς τα έξω.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,678
Quest στην Αθήνα μιλάει για το ότι "ένα καμπ από Σπαρτιάτες βρίσκεται ακριβώς έξω από το Μπειραιά και πολιορκεί τη μπόλη μας!1!11!". Πας να καθαρίσεις το καμπ και να λύσεις την πολιορκία... και βρίσκεις μέσα 10-15 στρατιώτες ξερω'γω. Μου θύμισε σκηνικά λειψανδρίας α λα Gamebryo το συγκεκριμένο σκηνικό, τελείως ντεκαβλέ.

Πταίσματα βέβαια κάτι τέτοια μπροστά στο πόσο διασκεδαστικός είναι ο τίτλος ως Action-with-some-RPG-elements.
 

volrath

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
820
Pericle's Symposium... ό,τι διασκεδαστικότερο έχω ζήσει ως gamer! Πρέπει να με άκουσε όλη η γειτονιά από τα γέλια. Κλαίω ακόμη!
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Mε τα χορταστικά conquest battles και τις εκατοντάδες μαχητών επί της οθόνης, δεν μας χαλάει καθόλου αν σκάνε και δυο-τρια πιο 'μικρά' σκηνικά τέτοια.

Το παιχνίδι είναι ένα ΕΠΟΣ. Έχω κατέβει Ερέτρια-Χαλκίδα και ψάχνω μανιωδώς για χονδρό, φραπεδοφόρο και αιώνια γκρινιάρη πρώην συνάδελφο. Απλά αρνούμαι να φύγω από την περιοχή αν δεν του σβουρήξω δυο-τρεις.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,932
το ποσταρα πριν κάποιες ώρες στο ντισκορτν ας το ποσταρω και εδώ γιατί αυτά τα άρθρα/ρηβιους θέλει ο σύγχρονος γκεημερ.



https://www.pcgamer.com/every-penis-in-assassins-creed-odyssey-rated/
 
Top Bottom