What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Astronomy Domine

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
<blockquote><br>Λοιπόν, ας εξηγηθώ καταρχάς. <br>Προηγούμενη Τρίτη-Τετάρτη είδα τυχαία ένα βίντεο στο Υοutube για διάφορα σενάρια με Μαύρες Τρύπες. Νόμιζα ότι ο τύπος ήταν κάνας πωρωμένος που είχε χακάρει κάποιο πρόγραμμα πανεπιστημίου που εξομοίωνε πλανητικά συστήματα, αλλά τελικά όπως κατάλαβα ο τύπος απλά έτρεχε το Universe Sandbox (το κανάλι ήταν το Anton Petrov - What Da Math). Τελικά είναι φέηλ, γιατί όπως μου εξηγήσατε και σεις και όπως είδα από διάφορα άλλα βίντεο (υπέρμαχων της θεωρίας των Black Holes) , οι Μαύρες Τρύπες ΔΕΝ ρουφάνε πλανήτες από μίλια μακριά. <br></blockquote><br>Αν δεν δω το βίντεο, δεν το καταδικάζω σαν φέηλ γιατί μπορεί άνετα απλά να έριχνε τις μαύρες τρύπες πολύ κοντά στούς πλανήτες. Το «μίλια» υποθέτω το γράφεις σαν σχήμα λόγου γιατί για αστρονομική απόσταση είναι μηδέν.<br><br><blockquote><br>1) [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IIyhnQsFJ88[/youtube] στο 12:26 , λέει ότι είναι ανάγκη να βρεθεί μια νέα ιδέα για το τι γίνεται στην ύλη στο κέντρο μιας Μαύρης Τρύπας. Ποια ήταν η «παλιά ιδέα»;<br></blockquote><br>δεν υπάρχει «παλιά ιδέα». Στην Νευτώνεια μηχανική δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Μπορείς άνετα να δεχθείς ακόμα και την ύπαρξη σημειακής μάζας και κανένας δεν νοιάζεται. Στην γενική σχετικότητα όμως που οι μάζες καμπυλώνουν τον ίδιο τον χωρόχρονο από μια συγκέντρωσης μάζας και πέρα, χαλάει ο χάρτης και ουσιαστικά έχεις μια τρύπα στον χάρτη ή για να το πούμε πιο δραματικά, έχεις μια τρύπα στον χώρο.<br><br><blockquote><br>2) Μια Μαύρη Τρύπα, όταν τέλος πάντων εξαϋλώσει ένα σώμα και ρουφήξει τα άτομα που το αποτελούν, μετά λογικά προσθέτει τη μάζα του σώματος μέσα της και αυξάνονται και οι διαστάσεις της Τρύπας (βασικά η ακτίνα της σφαίρας);<br></blockquote><br>ναι<br><br><blockquote> <br>Βλέπουμε πως οι τροχιές ουρανίων σωμάτων κάνουν ελλειπτικές κινήσεις γύρω από το σώμα που τους κυριαρχεί με την βαρύτητα του.<br>Στο 18:36 του παραπάνω βίντεο δείχνει την τροχιά άστρων που κάνουν τροχιά γύρω από μια «Μαύρη Τρύπα». <br>Που έχει παρόμοια εκκεντρότητα με κάποιους κομήτες (π.χ ʻOumuamua). Πως εξηγείται αυτή η μεγάλη εκκεντρότητα από το Νεύτωνα ή τη βαρύτητα;<br></blockquote><br>Αυτό είναι απλή συνέπεια τών νόμων τού Νεύτωνα όταν ένα σώμα κάνει ένα πολύ κοντινό πέρασμα. Τα ίδια που ισχύουν για τούς κομήτες που περνάνε κοντά στον Ήλιο ισχύουν για τα αστέρια κοντά σε μια μαύρη τρύπα. Οπότε το ζήτημα εκεί είναι ότι καταλαβαίνεις αμέσως ότι έχεις μια τεράστια μάζα σε εκείνο το σημείο, την οποία όμως δεν βλέπεις.<br><br>Κάτι σημαντικό για τις όμορφες εικόνες που βλέπουμε για τις μαύρες τρύπες σαν προσομοίωση. Οι μαύρες τρύπες λειτουργούν σαν φακοί εκτρέποντας το φως. Οπότε ο «γύρω χώρος» που παραμορφώνεται, στην πραγματικότητα είναι απλά αυτά που βρίσκονται «πίσω» από την μαύρη τρύπα και η μαύρη τρύπα παραμορφώνει την εικόνα τους ως φακός, δεν αλληλεπιδρά με τα ίδια τα αντικείμενα που βρίσκονται πολύ μακρυά.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Μπροζ μου, να σας ρωτήσω.<br><br>Μπορούμε να πούμε πως η βαρύτητα ασκείται στα σώματα ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ. Δηλαδή με το που δημιουργηθούν δύο μάζες κατευθείαν σε εκατομμυριοστά ps (ίσως και πιο γρήγορα) ασκείται η δύναμη.<br>Αυτο το καταλαβαίνουμε γιατί αν η βαρύτητα ταξίδευε με την ταχύτητα του φωτός 300.000.000m/s, τότε θα ακολουθούσαμε την θέση του ήλιου στην οποία βρισκότανε 8,3 λεπτά πριν, με αποτέλεσμα οι πλανήτες να χάσουν την τροχιά τους.<br>Αυτό ισχύει;<br><br>@Lucinos : <br>https://www.youtube.com/watch?v=mlf5VaBlsp8<br><br>Την Μαύρη Τρύπα αυτός ο Σλάβος Κρίντζερ (δες φώτο που έβαλε για προφίλ...), την έβαλε 280AU, ή όπως λέει 7 φορές την απόσταση Ήλιου-Πλούτωνα.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
<blockquote><br>Μπροζ μου, να σας ρωτήσω.<br><br>Μπορούμε να πούμε πως η βαρύτητα ασκείται στα σώματα ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ. Δηλαδή με το που δημιουργηθούν δύο μάζες κατευθείαν σε εκατομμυριοστά ps (ίσως και πιο γρήγορα) ασκείται η δύναμη.<br>Αυτο το καταλαβαίνουμε γιατί αν η βαρύτητα ταξίδευε με την ταχύτητα του φωτός 300.000.000m/s, τότε θα ακολουθούσαμε την θέση του ήλιου στην οποία βρισκότανε 8,3 λεπτά πριν, με αποτέλεσμα οι πλανήτες να χάσουν την τροχιά τους.<br>Αυτό ισχύει;<br></blockquote><br>Το «στιγμιαία» δεν έχει τόσο νόημα με αυτόν τον τρόπο που το θέτεις, γιατί οι μάζες δεν μπορούν να δημιουργηθούν από το τίποτα. Οπότε αν κάνεις μια οποιαδήποτε προσομοίωση και «τοποθετήσεις» μια μάζα κάπου για να δεις πώς αλληλεπιδρά με τις άλλες μάζες, τότε η μόνη λογική υπόθεση είναι ότι «υπήρχε από πάντα». Οπότε η δράση της στον χώρο έχει ήδη πάει παντού στο σύμπαν και επομένως η ταχύτητα που ταξιδεύει δεν έχει καμμία σημασία από αυτήν την άποψη. Εκεί που έχει κάποια σημασία είναι όταν έχουμε σχετικές κινήσεις. Δηλαδή καθώς η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο αν βρισκόμαστε κάπου πιο μακρυά θα υπάρχει μια διακύμανση στην βαρύτητα. Αυτή στην Νευτώνια μηχανική είναι «ακαριαία», ενώ στην σχετικότητα ταξιδεύει με την ταχύτητα τού φωτός και αυτά είναι τα βαρυτικά κύματα.<br><br><br><blockquote><br>@Lucinos : <br>[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mlf5VaBlsp8[/youtube]<br><br>Την Μαύρη Τρύπα αυτός ο Σλάβος Κρίντζερ (δες φώτο που έβαλε για προφίλ...), την έβαλε 280AU, ή όπως λέει 7 φορές την απόσταση Ήλιου-Πλούτωνα.<br></blockquote><br>Είναι ικανοποιητικά ρεαλιστικό αλλά πρέπει να λάβεις υπόψιν δύο πράγματα. <br>1) Τα μεγέθη είναι πάντα σχετικά. Η μαύρη τρύπα που τοποθέτησε είναι απίστευτα τεράστια, Εκατομμύρια ηλιακές μάζες. Οπότε τα 280 AU δεν είναι και τόσο μεγάλη απόσταση.<br>2) Άφησε το ηλιακό σύστημα ουσιαστικά ακίνητο σε σχέση με την τρύπα, οπότε η τρύπα απλά το τράβηξε.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Αφού παραδεχόμαστε ότι οι Μαύρες Τρύπες «ρουφάνε» και το φως αν έρθει κοντά τους, υποθέτουμε ότι ακόμα και το φως (που είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) υπακούει στις διαταγές της βαρύτητας (που υποτίθεται είναι άπειρη σε μια μαύρη τρύπα...Σε άλλες λίγο άπειρη και σε άλλες περισσότερο άπειρη - όσο μαθηματικά περίεργο κι αν ακούγεται).<br><br><b>Γιατί λοιπόν να μην υποθέσουμε πως αφού και ο ήλιος έχοντας τεράστια μάζα δεν «τραβάει πίσω» ή καλύτερα «κόβει ταχύτητα» από το φως;</b><br>Επομένως, αφού όπως γνωρίζουμε το φως έχει και άλλη ταχύτητα στο νερό ή σε πιο πυκνά υλικά, μπορούμε να παραδεχτούμε πως ίσως υπάρχει κάτι πιο γρήγορο από τα 300.000 χλμ/δευτερόλεπτο (αφού πρώτον ίσως υπάρχει πιο «αραιό» μέσο από ότι υπάρχει στο διάστημα και δεύτερον το «καθυστερεί» ο ήλιος ως σώμα τεράστιας μάζας).<br><br>Αυτό που με ενδιαφέρει να απαντηθεί κυρίως όμως είναι το μπολνταρισμένο.
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
<blockquote><br>βαρύτητας (που υποτίθεται είναι άπειρη σε μια μαύρη τρύπα...Σε άλλες λίγο άπειρη και σε άλλες περισσότερο άπειρη - όσο μαθηματικά περίεργο κι αν ακούγεται).<br></blockquote><br>Μην υποθέτεις πράγματα χωρίς να γνωρίζεις τα μαθηματικά... Κανείς δεν είπε ότι η βαρύτητα είναι «άπειρη».<br><br><blockquote><br><b>Γιατί λοιπόν να μην υποθέσουμε πως αφού και ο ήλιος έχοντας τεράστια μάζα δεν «τραβάει πίσω» ή καλύτερα «κόβει ταχύτητα» από το φως;</b><br></blockquote><br>Ο Ήλιος επίσης «επιδρά στο φως», η μαύρες τρύπες δεν έχουν μονοπώλιο σε αυτό. Αν και το ακριβέστερο για την γενική σχετικότητα είναι να πούμε ότι το φως πάει πάντα ευθεία με την ταχύτητα τού φωτός και είναι ο χωρόχρονος που είναι στραβός λόγω βαρύτητας.<br><br><blockquote><br>Επομένως, αφού όπως γνωρίζουμε το φως έχει και άλλη ταχύτητα στο νερό ή σε πιο πυκνά υλικά, μπορούμε να παραδεχτούμε πως ίσως υπάρχει κάτι πιο γρήγορο από τα 300.000 χλμ/δευτερόλεπτο (αφού πρώτον ίσως υπάρχει πιο «αραιό» μέσο από ότι υπάρχει στο διάστημα και δεύτερον το «καθυστερεί» ο ήλιος ως σώμα τεράστιας μάζας).<br><br>Αυτό που με ενδιαφέρει να απαντηθεί κυρίως όμως είναι το μπολνταρισμένο.<br></blockquote><br>Το φώς στο κενό τρέχει πάντα με την ταχύτητα τού φωτός στο κενό «εξ ορισμού» θα έλεγα. Σκέψου ότι όλες οι αλληλεπιδράσεις με τις οποίες λειτουργεί οποιαδήποτε μεζούρα ή ρολόϊ είναι ηλεκτρομαγνητικές οπότε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τελικά το φως είναι πάντα η μεζούρα μας και το ρολόϊ μας και άρα σε οποιαδήποτε «τοπική» μέτρηση θα βρίσκουμε πάντα την ίδια σταθερά 300000 km/s. <br><br>Τώρα μην σκέφτεσαι με όρους ταχύτητας, δυνάμεων και νευτώνειας μηχανικής γιατί η σχετικότητα τα αντιμετωπίζει αυτά πολύ διαφορετικά, οπότε δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη χωρίς να κάτσεις να το μελετήσεις σοβαρά. <br><br>Μπορείς όμως να σκεφτείς ενεργειακά το ζήτημα. Τα φωτόνια έχουν ενέργεια E=h*ν ("h" η σταθερά τού Πλανκ και "ν" η συχνότητα). Καθώς φεύγει ένα φωτόνιο από ένα βαρυτικό πεδίο θα χάσει ενέργεια. Το οποίο σημαίνει ότι εμείς θα το δούμε με διαφορετική (μικρότερη) συχνότητα! Αυτό είναι  εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα γιατί σημαίνει ότι οι δύο παρατηρητές αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον χρόνο. <br><br>Τώρα από την ακτίνα Σβάρτσιλντ ένα φωτόνιο θα πρέπει να χάσει το 100% τής ενέργειάς του. Δηλαδή δεν θα το δούμε γιατί δεν θα έχει ενέργεια.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Μισό, αυτό δεν το πιασα.<br>Γιατί οι αλληλεπιδράσεις είναι «ηλεκτρομαγνητικές», αφού η βαρύτητα είναι αυτή που «αλλοιώνει» τον χωροχρόνο και όχι το φως. Το φως είναι απλά το μέσο που μας κάνει να βλέπουμε και είναι και αυτό ένα «θύμα» της βαρύτητας (με άλλες ισως επιπτώσεις από αυτές της βαρύτητας στον χώρο).<br>
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
<blockquote><br>Μισό, αυτό δεν το πιασα.<br>Γιατί οι αλληλεπιδράσεις είναι «ηλεκτρομαγνητικές», αφού η βαρύτητα είναι αυτή που «αλλοιώνει» τον χωροχρόνο και όχι το φως. Το φως είναι απλά το μέσο που μας κάνει να βλέπουμε και είναι και αυτό ένα «θύμα» της βαρύτητας (με άλλες ισως επιπτώσεις από αυτές της βαρύτητας στον χώρο).<br></blockquote><br><br>Εννοώ αυτό που είπα, όλες οι αλληλεπιδράσεις που λειτουργεί ένα οποιοδήποτε ρολόϊ ή μεζούρα. Καθώς τα πάντα αποτελούνται από άτομα. Πχ η μεζούρα σου κρατάει το μήκος της εξαιτίας ηλεκτρομαγνητικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ τών ατόμων της.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
http://sciencevibe.com/2017/08/22/stephen-hawking-says-you-can-get-out-of-a-black-hole-after-all/<br><br>OMG GUYS?? τελικά αποφασίστε! Μας ρουφάει ή μας χέζει μια μαύρη τρύπα;;; <br>Εγώ επιμένω πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΕΣ. Πέσατε σε μια αιώνια δογματική αντίληψη που παλεύετε με νύχια και με δόντια να κρατήσετε ζωντανή.<br>Your time will come lmfaooooo
 

lucinos

Death Knight
Joined
Nov 16, 2015
Messages
2,667
<blockquote><br>http://sciencevibe.com/2017/08/22/stephen-hawking-says-you-can-get-out-of-a-black-hole-after-all/<br><br>OMG GUYS?? τελικά αποφασίστε! Μας ρουφάει ή μας χέζει μια μαύρη τρύπα;;; <br>Εγώ επιμένω πως ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΕΣ. Πέσατε σε μια αιώνια δογματική αντίληψη που παλεύετε με νύχια και με δόντια να κρατήσετε ζωντανή.<br>Your time will come lmfaooooo<br></blockquote><br><br>Η ιδέα τής μαύρης τρύπας που σε πάει αλλού δεν είναι καινούργια. Έχει και όνομα. Σκουληκότρυπα. (wormhole)
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,925
Καλημέρα στην παρέα,<br><br>Επειδή "παίζει" δωράκι τηλεσκόπιο από http://www.caelesteshop.gr/index.php/eshop/all-categories-gr/tileskopia-mikroskopia-planitariaka/tileskopia.html" class="bbcode_url"> αυτό το κατάστημα, ποιο θα προτείνατε σε κάποιον εντελώς αρχάριο;<br><br>Απαιτήσεις:<br>- Φορητότητα<br>- Παρατήρηση ΚΑΙ επίγειων αντικειμένων τη μέρα<br>- Κόστος έως 400 ευρώ.<br><br>Επίσης, πόσο δύσκολο είναι να προσαρμόσει κάποιος μια compact μηχανή πάνω στον φακό για να βγάλει φωτογραφία; Γενικά, τι λύσεις υπάρχουν για κάποιον που θέλει να βγάλει φωτογραφία αυτό που βλέπει;<br><br>Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
[vimeo]240133809[/vimeo]
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
BREAKING: The Kepler Space Telescope is dead.

This afternoon (Oct 30), NASA’s Kepler space telescope, which has discovered 70 percent of the 3,800 confirmed <span class="text_exposed_show">alien worlds to date, has run out of fuel, according to agency officials. Kepler can no longer reorient itself to study cosmic objects or beam its data home to Earth, so the legendary instrument's in-space work is done after nearly a decade.</span>
<div class="text_exposed_show">

“It has revolutionized our understanding of our place in the cosmos. Now we know because of the Kepler Space Telescope and its science mission that planets are more common than stars in our galaxy."

RIP, Kepler Thanks for everything.

 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Απ'ότι φαίνεται, ο ήλιος μοιάζει με τρίμματα καραμέλας.

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Είναι αστείο ότι κάθε φορά που θέλουν να αποδώσουν το μέγεθος μιας έκτασης φέρουν πάντα ως συγκριτικό παράδειγμα το Texas.

1000 χρόνια, μπροστά οι άποικοι στον Τιτάνα θα συζητούν "δεν ειναι πολύ μακρυά, 2.4 Texas ηλιοτροπως".
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Πήγαμε το Σάββατο βράδυ για αστροκυνήγι, δυστυχώς με ένα τηλεσκόπιο της πλάκας. Παρόλο αυτά περάσαμε υπέροχα με όλην την διαδικασία (ήταν η 3η απόπειρα μου να στήσω και να δω κάτι με τηλεσκόπιο, οπότε αρκετά νουμπάς με όλην την φάση) και θαυμάσαμε το φεγγάρι μας αρκετή ώρα! Δεν υπήρχε ελπίδα να "λοκάρουμε" σε κάτι άλλο (π.χ. πλανήτη) καθώς ο τρίποδας μας ήταν απαράδεκτος και γενικά όλο το σετ της φτήνιας που έκανε την ευθυγράμμιση/σκόπευση σε μικρότερα targets αδύνατη (ακόμα και να έβρισκες κάτι μετά από ώρα και μπόλικη τύχη ήταν ζήτημα δευτερολέπτων να κουνηθεί μισό εκατοστό και να χαθούν όλα) και τώρα καταλαβαίνω γιατί οι καλοί τρίποδες για τηλεσκόπια κοστίζουν 2 μισθούς. Αφού θαυμάσαμε όλοι με συχνό rotation (3 star hunters είχαμε μαζευτεί ;P) μας έπιασε το πείσμα να επιχειρήσουμε φωτογράφηση μέσα από τον φακό του τηλεσκοπίου....με κινητό...χωρίς καν αντάπτορα! Μετά από μπόλικη ώρα παιδέματος και manual lock στο focus πετύχαμε μερικές φωτογραφίες και ομολογώ πως αν αναλογιστεί κανείς τον εξοπλισμό (τηλεσκοπιάκι του 100ρικου και κινητό για φωτό χωρίς αντάπτορες κτλ.) το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ότι περιμέναμε!

scope_moon_1.jpg

scope_moon_2.jpg

Πλέον φλερτάρω ένα SkyWatcher 102/500 το οποίο αν και ερασιτεχνικό και για την "γειτονιά" μας (ηλιακό μας σύστημα) μόνο είναι πολύ καλό upgrade σε σχέση με αυτό που έχω, μπέιμπι στέπς!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
Πήγαμε το Σάββατο βράδυ για αστροκυνήγι, δυστυχώς με ένα τηλεσκόπιο της πλάκας. Παρόλο αυτά περάσαμε υπέροχα με όλην την διαδικασία (ήταν η 3η απόπειρα μου να στήσω και να δω κάτι με τηλεσκόπιο, οπότε αρκετά νουμπάς με όλην την φάση) και θαυμάσαμε το φεγγάρι μας αρκετή ώρα! Δεν υπήρχε ελπίδα να "λοκάρουμε" σε κάτι άλλο (π.χ. πλανήτη) καθώς ο τρίποδας μας ήταν απαράδεκτος και γενικά όλο το σετ της φτήνιας που έκανε την ευθυγράμμιση/σκόπευση σε μικρότερα targets αδύνατη (ακόμα και να έβρισκες κάτι μετά από ώρα και μπόλικη τύχη ήταν ζήτημα δευτερολέπτων να κουνηθεί μισό εκατοστό και να χαθούν όλα) και τώρα καταλαβαίνω γιατί οι καλοί τρίποδες για τηλεσκόπια κοστίζουν 2 μισθούς. Αφού θαυμάσαμε όλοι με συχνό rotation (3 star hunters είχαμε μαζευτεί ;P) μας έπιασε το πείσμα να επιχειρήσουμε φωτογράφηση μέσα από τον φακό του τηλεσκοπίου....με κινητό...χωρίς καν αντάπτορα! Μετά από μπόλικη ώρα παιδέματος και manual lock στο focus πετύχαμε μερικές φωτογραφίες και ομολογώ πως αν αναλογιστεί κανείς τον εξοπλισμό (τηλεσκοπιάκι του 100ρικου και κινητό για φωτό χωρίς αντάπτορες κτλ.) το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ότι περιμέναμε!

View attachment 184

View attachment 185

Πλέον φλερτάρω ένα SkyWatcher 102/500 το οποίο αν και ερασιτεχνικό και για την "γειτονιά" μας (ηλιακό μας σύστημα) μόνο είναι πολύ καλό upgrade σε σχέση με αυτό που έχω, μπέιμπι στέπς!

Πολύ ωραίες φωτό!
 

Hank

Mind-flayer
Sign me up! Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice Fighting stocism with stoicism
Joined
Jan 22, 2020
Messages
1,889
@Savatar Καλησπέρα. Πολύ ωραίες φωτό. Πρέπει να δυσκολευτήκατε λίγο μέχρι να κατεφέρετε να τις βρείτε μέσα στον προσοφθάλμιο ε; Με τι τηλεσκόπιο είστε; Δεν ξέρω αν το έχεις ψάξει αλλα ίσως το καλύτερο εισαγωγικό τηλεσκόπιο (όχι για πλανητική παρατήρηση όμως αλλά για deep space) είναι ένα Dobsonian με απόλυτο value for money το Skywatcher Dobsonian 8". Αν και βλέπω ότι ανέβηκε κάπως η τιμή του.
 
Top Bottom