What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,543
Αλλά όταν αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες;
Προσωπικα δεν μου λεει κατι. Αν δεν κανω λαθος ειχαν πει οτι ο covid χτυπα καρδια και αναπνευστικο. Οποτε καμια εκπληξη.

Οι θανατοι απο παχυσαρκια ειναι κοντα 2-3εκ το χρονο. Αν βαλεις και τις παθησεις απο αυτην (διαβητης, καρδιακα, καρκινοι), μιλαμε για πραγματικη επιδημια και χρονιο προβλημα.

Δεν μπορω να βαλω τους θανατους απο παρενεργειες εμβολιων στην ιδια ζυγαρια.
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000

Το αφεντικό της Pfizer επρόκειτο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη λεγόμενη υπόθεση SMS, κατά την οποία οι συμβάσεις που αφορούσαν 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέρεται να αποτέλεσαν αντικείμενο απευθείας διαπραγμάτευσης, μέσω ιδιωτικών γραπτών μηνυμάτων, μεταξύ του Μπουρλά και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή, το Politico δημοσίευσε την Τετάρτη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία η επικεφαλής της Κομισιόν αναμένεται να κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών για τον ρόλο που η ίδια διαδραμάτισε στη διαπραγμάτευση της σύμβασης των πολλών δισ. ευρώ.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Έλα όμως Eaglos που την ίδια ακίδα που χει ο ιός αυτός και δημιουργεί καρδιακά προβλήματα (περικαρδίτιδες και μυοκαρδίτιδες και κατά συνέπεια μπορεί να οδηγήσεις σε εμφράγματα), την έχουν και τα εμβόλια και γι'αυτό προκαλούνται ίδιες παθήσεις...

Για την παχυσαρκία, γιατί δεν βάζουν πρόστιμα και έχουμε τους μπάσταρδους να επιβαρύνουν το σύστημα υγείας;
Παίρνεις μπέργκερ με έξτρα τσένταρ και είσαι πάνω από 150kg; 40 ευρώ πρόστιμο...Έτσι κι αλλιώς δεν θα το κυνηγήσει κανείς ως ανήθικο ή αντισυνταγματικό, επομένως γιατί όχι;;...

Πέρα απ την πλάκα όμως. Τα χουμε ξαναπεί.

Αυτά που δεν έχουμε ξαναπεί και που βρε κερατάδες μου τα θυμίζετε ένα ένα :


H έρευνα του British Medical Journal αναφέρει ότι η πιθανότητα μόλυνσης από κόβιντ αυξάνεται από την δεύτερη δόση και μετά.
Και υπάρχει και σίγουρα μία ακόμα που βγήκε στα τέλη του 2022.

Και κούνελ, μπερδεύεις 500 πράματα.
Μιλάς για τα 20ρικα... Λες «ναι , νιώθω πιο άνετα που ξέρω ότι υπάρχει κάποιος έλεγχος». Δηλάδη με την ψέκα που τρώγανε οι εμβολιασμένοι ότι «πήραν πίσω την ελευθερία τους και δεν κολλάνε» (πρώτοι μήνες εμβολιασμού με σύνθημα «παίρνουμε πίσω τις ζωές μας» και «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» λολ) και σκάγανε μύτη παντού ΧΩΡΙΣ ελέγχους, και ράπιντ τεστς, ήσουν οκ. Οι εμβολιασμένοι αποδεδειγμένα δεν κολλούσαν/μετέδιδαν άλλωστε.
Μήπως τότε οι εμβολιασμένοι ήταν αυτοί που φταίγαν περισσότερο για τις νέες μολύνσεις;
Κανείς δεν ξέρει.

Το εμβόλιο στο κάναν υποχρεωτικό με διάφορα μέτρα (σου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και σε πνίγουν οικονομικά, εν τέλει για να το κάνεις), αλλά κανείς δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη αν πάει κάτι στραβά.
Ένα εμβόλιο, είτε το κάνεις ηθελημένα, είτε όχι. Όταν όμως τον εξαναγκάζεις τον άλλο, με διάφορους πούστικους τρόπους να το κάνει, τότε παύει να είναι ηθελημένο και πρέπει ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ να πάρεις την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος.
Όταν όμως βγαίνεις και λες σαν ΑΔΕΡΦΗ «θα ταν τρελός κάποιος να αναλάβει την ευθύνη» (γύρω στο 19:00) ενώ και εσύ ο ίδιος παίρνεις τις αποφάσεις, τότε ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΣ και δεν πρέπει να περιμένεις ο οποιοσδήποτε να κάνει το εμβόλιο.

ΟΧΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΝΑ ΕΤΣΙ

Και κάτι τελευταίο. Για άλλη μια φορά. Δεν μιλάω μόνο για τις παρενέργειες των εμβολίων. Που αποδεδειγμένα είναι περισσότερες από άλλα εμβόλια. Και όποιος θέλει παραθέτω στοιχεία αύριο.
Μιλάω ΚΑΙ για τους θανάτους αυτών που κάναν το εμβόλιο και όσο καιρό θεωρούνταν εμβολιασμένοι , τελικά έφυγαν λόγω (και με*) κόβιντ. Έχεις μια μανία όμως ρε Κούνελε να θες να μιλάς με στοιχεία και επιχειρήματα και συνεχώς λες για «100 θανάτους εμβολιασμένων» (που έλεγε και ο Νίτρο)... Μήπως τελικά δεν είναι «απλά ένα παράδειγμα»;
 
Last edited:

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,999
@Epitaph νομίζω ότι τζάμπα χαλάς το ψηφιακό σου σάλιο. Το θέμα των συγκεκριμένων εμβολίων είναι πολύ ιδιαίτερο και η απόφαση κάποιου να κάνει αυτή τη σειρά εμβολίων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Έχω ακούσει ανθρώπους που αρνούνταν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά μετά τα έκαναν μαζεμένα επειδή κάποιος από το κοντινό τους οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον νόσησε και παραλίγο να πεθάνει. Έχω ακούσει ανθρώπους που σκέφτονταν να το κάνουν αλλά έφυγαν τρέχοντας επειδή γνωστός τους έκανε την Χ δόση και παρέλυσε το χέρι του ή τον τρέχαν στο νοσοκομείο με περικαρδίτιδα. Έχω φίλο που έκανε τις δόσεις αβίαστα, κόλλησε, σκεφτόταν να πάει για την 4η δόση και το ανέβαλε αλλά τελικά πήγε να την κάνει επειδή ήθελε να πάει "άνετος" σε κάποιες συναυλίες μέσα στον χειμώνα.

Με τον εντελώς λάθος τρόπο (κατά τη γνώμη μου) που μας πλάσαραν τα συγκεκριμένα εμβόλια, επηρεάστηκε ο ψυχισμός του καθενός μας με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Άλλοι πήγαν τρέχοντας να τα κάνουν λόγω φόβου για το χειρότερο ή λόγω της εργασίας τους ή επειδή δεν ήθελαν να κλειστούν σπίτια τους ή επειδή ήθελαν να πάνε ταξίδια ή επειδή πίστευαν τυφλά στην επιστήμη χωρίς να έχουν τη διάθεση/γνώση να αναλύσουν με άλλο "μάτι" τα στοιχεία και άλλοι "μουλάρωσαν" λόγω φόβου για τις άγνωστες παρενέργειες ή επειδή τα έχουν βάλει με τις φαρμακευτικές ή επειδή πιστεύουν τυφλά σε θεωρίες συνομωσίας ή επειδή θεωρούν ότι η ζωή που κάνουν δεν δικαιολογεί τόσα τρυπήματα κ.ο.κ.

Η υπόθεση Covid θα πρέπει να θεωρηθεί case study για την ανθρώπινη συμπεριφορά και πιστεύω πως δεν πρόκειται να βγει άκρη όσο και να το συζητάμε επειδή έχει επιδράσει βαθιά στην ψυχολογία του καθενός μας και είναι δύσκολο να αλλάξουμε γνώμη πια, όπως συμβαίνει με τη θρησκεία, την πολιτική και το... ποδόσφαιρο. :Ρ
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα DGB. Απλά μου αρέσει που και που να ποστάρω κάποιες έρευνες και κάποια λίγα στατιστικά στοιχεία που αναιρούν το κλασικό αφήγημα που υπήρχε/υπάρχει.
Για μένα όσοι ήταν άνω των 60 ή ήταν παχύσαρκοι έπρεπε να το κάνουν. Παιδιά και άτομα μέχρι τα 40 που δεν είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας, όχι. Και αυτό με εκνεύρισε κυρίως. Ή καθολικότητα και εντέλει ο εκβιασμός.

Ο Μπουρλά τελείως σκουλήκι, τον καλούν να κάνει δηλώσεις και να απαντήσει σε ερωτήσεις και γίνεται λούης. Λέει πιο πριν ότι θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για την κλινική μελέτη της Pfizer και τελικά τα βγάζουν έτσι:

1673597270074.png

Και γαμώ τις διαφάνειες! Τώρα πια είμαι σίγουρος για την αξιοπιστία του εμβολίου...

Τέλος
Θα πρότεινα -ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ- σε όσους θέλουν να πάνε να κάνουν την νέα δόση για το εμβόλιο, γιατί όλοι οι γιατροί ισχυρίζονται πως η νέα παραλλαγή (XBB 1.5) είναι ΠΟΛΥ πιο μεταδοτική (αλλά και λίγο ηπιότερη της Όμικρον). Εσείς το βλέπετε ως προστασία (και ίσως είναι εν τέλει), εγώ το βλέπω σίγουρα ως περισσότερα δεδομένα για το πόσο δουλεύουν τα εμβόλια και ίσως εν τέλει πεισθώ ότι είναι χρήσιμα.
 

Dim Gian Bot

Death Knight
Sign me up! Approval of the Admiral Born Leader PCMaster Veteran
Joined
Apr 2, 2016
Messages
3,999
Γιατί? Το gaming άθλημα δεν είναι ?
:trollface:

ΠΕΣΤΑ!!!111!!!

Μακάρι να μπορούσαμε με κάποιον μαγικό τρόπο να μετατρέψουμε το 0,01% των ψηφιακών χιλιομέτρων που διανύουμε στα παιχνίδια σε πραγματικά χιλιόμετρα. Θα είχαμε γίνει σούπερ ήρωες! :Ρ
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,543
Για την παχυσαρκία, γιατί δεν βάζουν πρόστιμα και έχουμε τους μπάσταρδους να επιβαρύνουν το σύστημα υγείας;
Παίρνεις μπέργκερ με έξτρα τσένταρ και είσαι πάνω από 150kg; 40 ευρώ πρόστιμο...Έτσι κι αλλιώς δεν θα το κυνηγήσει κανείς ως ανήθικο ή αντισυνταγματικό, επομένως γιατί όχι;;...
Θεωρώ ότι την ξέρεις/ξέρουμε την απάντηση στο γιατί το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την υγεία (σωματική και ψυχική) των κατοίκων του.

Αν ήμασταν όλοι fit n happy θα έβγαιναν στην ανεργεία γυμναστές, διαιτολόγοι, φαρμακευτικές, παραφαρμακευτικές, ψυχολόγοι, σουβλατζίδες, πολυεθνικές που πουλάνε σαβούρα ως φαγητά κλπ κλπ. Κοινώς, τα λεφτά που κερδίζει το κράτος από τους φόρους όλων των παραπάνω ή/και ο Χ αξιωματούχος από τις μίζες κάποιων από τους παραπάνω, είναι πολύ περισσότερα από το να σου ρίχνει πρόστιμο επειδή είχαι υπέρβαρος.

Πιο πιθανό ειναι να μας βάζουν πρόστιμο σε λίγα χρόνια αμα τρώμε κρέας 2 φορές την εβδομάδα αντί για αλεσμένες ακρίδες επειδή κάποια εταιρία θα σπρώχνει μίζες σε κάποια Καϊλή υπεύθυνη για θέματα υγείας.

Το κράτος ίσως ενδιαφερθεί εαν αρχίσουμε να χαιρετάμε μαζικά στα 40 αντί για τα 70 οπότε οι άεργοι που ζουνε από τους φόρους μας θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Όσο τη βγάζεις κουτσά στραβά μέχρι τα 60-70, στα @@ τους, δίνε όλα τα λεφτά σου στα φάρμακα για το διαβήτη.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,897
Διαφωνώ @Eaglos . Θεωρώ πως μια χαρά ενημέρωση υπάρχει στο τί είναι υγιεινή διατροφή και ποια είναι τα οφέλη της άσκησης. Τί θέλεις να σου κάνει το κράτος? Να σου επιβάλει τι θα τρως, τι θα πίνεις και πόσο?

Καθε φορά που πάει να εφαρμοστεί αντικαπνιστικός νόμος, βγαίνουν όλοι και μουγκρίζουν.
Μην κοιτάζεις που πάντα ο νόμος πηγαίνει περίπατο αλλά αυτούς που μουγκρίζουν "πΛηρΩνω ΕνΑ γΑμημΕνο ΚαΦε εΧω διΚαΙωμΑ να κΑπνΙζω δΕ θΑ μου πΕι το κΡαΤος τι νΑ κΑνω!!1!". Ολη αυτή η κατακραυγή έχει πολιτικό κόστος και προφανώς το Κράτος προτιμάει την εικόνα από τις πράξεις.

Δε θέλει και εξεζητημένες γνώσεις για να ξεκινήσεις διατροφή - άσκηση. Απόφαση για ριζικές αλλαγές θέλει. Η παιδεία στο φαγητό, ξεκινάει από το σπίτι.
Αν κάποος δε ξέρει ένα φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι να φτιάχνει και δεν αρέσκεται μονον με αλατοπίπερο και ρίγανη και προτιμάει τις σούπερ ντούπερ συσκευασμένες ετοιματζίδηκες μαρινάδες / σάλτσες, φταίει το κράτος? Αλλά και από την άλλη γιατί να φας φιλέτο? Φαε ολόκληρο με την πέτσα που είναι πεντανόστιμη.

Εχεις δει με τί υλικά φτιάχνονται τα μελομακάρονα και τί ποσότητες ζάχαρης και λαδιού χρησιμοποιείται? Τα υλικά μπορούν να είναι όσο "αγνά" θες. Το γεγονός παραμένει πως η ζάχαρη είναι απλά επιβλαβής και τα διάφορα σπορέλαια προσθέτουν άχρηστες θερμίδες μέσα. Φταίει το κράτος πάλι?
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Τί θέλεις να σου κάνει το κράτος?


Κατεμε μια πολύ σωστη πολιτική θα ηταν υπεραυξημενος ο ΦΠΑ σε αλκοόλ, τσιγάρα, τρόφιμα χαμηλής θρεπτικής αξίας όπως γαριδάκια και αναψυκτικά και μηδενικός σε τρόφιμα αξίας όπως νωπά κρέατα, θαλασσινά, οπωροκηπευτικα/λαχανικά.
Ακόμη και σε βαθμό ορισμού πλαφόν ανώτατης τιμής τους στα υγειινα πραματα.

Υπό τη προϋπόθεση ότι θα υπαρξει συνταγματικη κατοχυρωση ωστε τα έσοδα των συγκεκριμένων κωδικών από το ΦΠΑ να πηγαίνουν ως έξτρα κονδύλι για τον κλάδο της υγείας, και να πηγαινουν για να καλυφθούν ελλείψεις ιατρών γενικών ειδικοτήτων, διατροφολογων σε σχολεια και εν γένει ενδυνάμωση της δημόσιας δωρεάν υγείας

Με αυτο το τροπο μπορουμε ελευθερα να πίνουμε και να καπνίζουμε (με παραπανω κοστος) αλλά το χαιρόμαστε κιόλας ότι τα λεφτά που δίνουμε πάνε σε καλό σκοπό και μελλοντικά θα είναι και για μας ανταποδοτικά!!!
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Προφανως!! Δεν ειπε κανεις κατι αντιθετο απο αυτο :sneaky: ;)
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,897
Κατεμε μια πολύ σωστη πολιτική θα ηταν υπεραυξημενος ο ΦΠΑ σε αλκοόλ, τσιγάρα, τρόφιμα χαμηλής θρεπτικής αξίας όπως γαριδάκια και αναψυκτικά και μηδενικός σε τρόφιμα αξίας όπως νωπά κρέατα, θαλασσινά, οπωροκηπευτικα/λαχανικά.
Ακόμη και σε βαθμό ορισμού πλαφόν ανώτατης τιμής τους στα υγειινα πραματα.

Υπό τη προϋπόθεση ότι θα υπαρξει συνταγματικη κατοχυρωση ωστε τα έσοδα των συγκεκριμένων κωδικών από το ΦΠΑ να πηγαίνουν ως έξτρα κονδύλι για τον κλάδο της υγείας, και να πηγαινουν για να καλυφθούν ελλείψεις ιατρών γενικών ειδικοτήτων, διατροφολογων σε σχολεια και εν γένει ενδυνάμωση της δημόσιας δωρεάν υγείας

Με αυτο το τροπο μπορουμε ελευθερα να πίνουμε και να καπνίζουμε (με παραπανω κοστος) αλλά το χαιρόμαστε κιόλας ότι τα λεφτά που δίνουμε πάνε σε καλό σκοπό και μελλοντικά θα είναι και για μας ανταποδοτικά!!!
Η λογική αυτή κάνει ανακύκλωση του προβλήματος και τίποτε παραπάνω. Απλά θέτει ως σίγουρο όρο πως οι φόροι από τα κακά για την υγεία προϊόντα που αναφέρεις, θα πάνε σίγουρα στην υποστήριξη της Υγείας με το σκεπτικό πως "τώρα πίνω/καπνίζω, αργότερα είμαι σίγουρος πως το κράτος θα μου πληρώνει αιμοκαθάρσεις / βρογχοδιασταλτικά / ινσουλίνες / και πολλά άλλα. Δεν λύνει το πρόβλημα.

Φαντάσου, βγαίνει αύριο ο Κούλης και λέει: 50% πάνω τα ποτά, τσιγάρα, δρακουλίνια, αναψυκτικά, σταγάλια.
Αυτοί που θα κάνουν περισσότερο θόρυβο δε θα είναι παραγωγοί κ οι πωλητές αλλά οι καταναλωτές.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,535
50% πανω τα ποτα και τσιγαρα ειναι κλασσικη κινηση, για εξτρα παραδακι για το κρατικο σακουλακι.
Και τα δυο σκοτωνουν και καταστρεφουν αλλα υπαρχει και η ελευθερια στην επιλογη.
Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι πρεπει να κλεισουν οι εταιριες που τα παραγουν, σε ολο τον κοσμο. Δεν σας εμαθε τιποτα η ποτοαπαγορευση στην Αμερικη. Ειναι πολλα τα λεφτα/θεσεις εργασιας κτλ για κατι που ειναι θεμα επιλογης.
Ο αντικαπνιστικος νομος ειναι μια παπαρια, οχι + μιση γιατι ειναι μια απλη παπαρια. Αυτο ειναι μια αλλη συζητηση.

Τα εξτρα λεφτα δεν πανε ποτε εκει πρεπει. Για να πουμε και του στραβου το δικιο, δεν υπαρχουν ποτε εξτρα λεφτα. Οι οικονομιες λειτουργουν με το χρεος.
Μπορει καποιοι να μην πινουν, να μην καπνιζουν αλλα τρωνε Ε, τα σωματιδια απο τις συσκευασιες, λαδια απο ανακυκλωμενο λαδι μηχανης, αναπνεεουν πραγματα και οχι οξυγονο. Ο τροπος διατροφης που προωθουν νομιμα οι εταιριες και σε αναγκαζει ο τροπος ζωης, ειναι η σκουπιδοφαγια. Θα βαλω και το αγχος που ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας.
Δεν λεω οτι το καπνισμα δεν επηρεαζει. Επιβαρυνει, πολυ, την κατασταση αλλα δεν καταληγουν ολοι οι καπνιστες να γινονται βαρος στο συστημα υγειας με αναπνευστικα προβληματα και καρκινους. Παθαινεις μια ανακοπη και τελος.
Δεν ειναι ολοι οι καρκινοπαθεις καπνιστες.
Επειδη εκανα μια ερευνα για εσας.
καθε χρονο πεθαινουν, σε ολο τον κοσμο,
8 εκατομμυρια καπνιστες. Ο αριθμος των καπνιστων εχει μειωθει και η πλειοψηφια των μακαριτων ειναι ανθρωποι 70+.
Το προσδοκιμο ζωης στην Ελλαδα ειναι τα 80 ετη. Οι ανθρωποι σε αυτη την ηλικια εχουν ετσι και αλλιως θεματα υγειας. Μονο το 13% πεθαινουν πριν την ηλικια των 50.
10,85 εκατομμυρια απο υψηλη πιεση.
6,6 απο την μολυνση
6.5 απο διαβητη
5 εκατομμυρια απο παχυσαρκια.

Σε καμια περιπτωση δεν αθωωνω το καπνισμα αλλα περισσοτεροι ανθρωποι πεθαινουν απο τον τροπο ζωης που προωθουν (πιτσα μπαλα καναπε) αλλα και σε πιεζουν να κανεις. Η παχυσαρκια δεν σημαινει μονο τρωω σαν ζωο αλλα οτι, για λογους οικονομικους, τρωω σκουπιδια. Οι περισσοτερες τροφες ειναι σκουπιδια, ετσι και αλλιως.
Παχυσαρκια, υψηλη πιεση που ειναι συνδιασμος διατροφης και αγχους, διαβητης.
Μολυνση, αλλα αυτα τα λεει η Γκρετα που φταιει για ολα. Η κοινωνια επιβαλλει τροπους ζωης που σκοτωνουν περισσοτερους απο οσους σκοτωνει το καπνισμα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,294
αφηνω αυτό εδω

Επισης να πω ότι η διάκριση των ανθρώπων με βασει τα γούστα και την γενικότερη υγεία τους, οχ κάπνισμα, κυριως από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές και όχι τόσο από κρατικούς φορείς, δεν αποφελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Παρόλα αυτά, τέτοιου είδους διακρίσεις περισσότερο μου φέρνουν στο μυαλό το Γκατακα παρά χάπι χίπις που πίνουν πράσινο τσάι και κάνουν γυμναστική στο τοπικό πάρκο.

Στην χώρα των γενναίων και των ελεύθερων, νταξ και των παχύσαρκων, αυτό που διαπίστωσα είναι ότι για να κυνηγησεις το ευ ζην, κυρίως μέσω της άθλησης και του γενικότερου recreation, πρέπει να τα σταξεις και μάλιστα καλά, Σίγουρα υπάρχουν και τα πάρκα αλλά πόσοι θα χωρέσουν και πόσοι θέλουν να τρέξουν/περπατήσουν με το καυσαέριο τριγυρω τους; Επίσης, τα εθνικά πάρκα, δάση λίμνες, συνήθως είναι προσβάσιμα μόνο μετά από καταβολή σχετικού αντιτίμου, οποτε κάποιος θα το σκεφτεί δίπλα για να είναι κάθε δεύτερο ΣΚ στο δάσος να τρεχει με τα ελάφια.

Στα του φαγητού, υπαρχει ενας ξεκάθαρος ταξικός διαχωρισμός, με συγκεκριμένα στρώματα να πηγαίνουν σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ και να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή. Το κουλό εδώ βέβαια είναι ότι η διαφορα στην τιμή δεν δικαιολογεί την παραπάνω συμπεριφορά. Θεωρω ότι πάνε στο Walmart, το οποίο πουλάει πλαστική τροφή, επειδή έτσι τους λενε οι διαφημίσεις. Αντίστοιχα οι εντεπρενερς που ξυπνανε το πρωί και πάνε για τρεξιμο, θα πάνε στο whole foods για να φάνε σπόρους τσια με γιαούρτι από γάλα χελώνας των Γκαλαπάγκος. Βέβαια, ενώ το βιολογικό μαρούλι είναι προσιτό, αυτές οι «υπέρ» τροφές, δεν είναι.
Ταξικοτητα και στην υγεία. Διαφορων ταχυτήτων υπηρεσίες υγείας ανάλογα την ασφάλεια και τα βαλάντια, συνωστισμός για την πλεμπα, καθαρος αέρας για την αφρόκρεμα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Επειδη εκανα μια ερευνα για εσας.
καθε χρονο πεθαινουν, σε ολο τον κοσμο,
8 εκατομμυρια καπνιστες. Ο αριθμος των καπνιστων εχει μειωθει και η πλειοψηφια των μακαριτων ειναι ανθρωποι 70+.
Το προσδοκιμο ζωης στην Ελλαδα ειναι τα 80 ετη. Οι ανθρωποι σε αυτη την ηλικια εχουν ετσι και αλλιως θεματα υγειας. Μονο το 13% πεθαινουν πριν την ηλικια των 50.
10,85 εκατομμυρια απο υψηλη πιεση.
6,6 απο την μολυνση
6.5 απο διαβητη
5 εκατομμυρια απο παχυσαρκια.

Μόνο που το κάπνισμα είναι μια συνήθεια που προκαλεί παθήσεις και όχι πάθηση.
Το κάπνισμα δεν προκαλεί πίεση, αλλά την επηρεάζει (δεν μπορείς να τη ρίξεις τόσο εύκολα με χάπια), όπως και υπήρχαν «στοιχεία» στην αρχή της πανδημίας που λέγαν ότι το κάπνισμα χειροτερεύει και τον κόβιντ. Θέλω να δω πόσο ευσταθεί πια αυτό.
Βέβαια από την άλλη, μπορεί ο άλλος να πέθανε σε τροχαίο και να είπαν «ήταν μέσα στους καπνιστές» , δεν ξέρω πως δουλεύουν τα στατιστικά τους.

Τέλος πάντων, εμένα το σχόλιο μου ψιλοειρωνικό ήταν. Ή θες να βοηθήσεις τους ανθρώπους ως κράτος ή δεν θες. Τους βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν τους γράφεις βιταμίνη D και ψευδάργυρο για τον Χειμώνα;
«Το μοναδικό όπλο είναι το εμβόλιο», λέγανε οι πιστοί της επιστήμης, που «ναι μεν δεν είμαστε γιατροί, αλλά έχουμε άποψη και για ιατρικά θέματα, και την λέμε σε επιστήμονες που χουν σπουδάσει πράγματα που έχουν περισσότερη σχέση με ιατρική από ότι η δημοσιογραφία».

(εδώ στο 06:05 και λίγο μετά).
Η εν λόγω εκπομπή χορηγείται από την GSK (Glaxosmith Kline που συνεργάζεται με τη Pfizer)...
ΦΑΠΑΔΑΞ.jpg

O κύριος Παπαδάκης λοιπόν, στα 3 εμβόλια, τον Δεκέμβρη του 2021 δεν έιχε κολλήσει.
Κόλλησε τον Δεκέμβρη του 2022 στην 5η δόση και το πέρασε βαριά. Μπορεί να χε πεθάνει αν δεν το χε κάνει; Μπορεί. Μπορεί και όχι. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για μετάλλαξη. Καλύτερα που το έκανε όμως, γιατί πάντα συνίσταται για ηλικιωμένους και σε αυτούς δεν προκαλούνται τόσα καρδιακά θέματα/παρενέργειες).

Εγώ τον Δεκέμβρη του 2021 δεν είχα κολλήσει. Και δεν κυκλοφορούσα και με αμαξάκι ή «'εμπιστο ταξί» όπως ο κύριος Παπαδάκης, αλλά με μετρό και λεωφορεία. Και κάθε μέρα έμπαινα σε 5-6 διαφορετικά σπίτια που κάποια διαστήματα είχαν αρρώστους από Κόβιντ. Κόλλησα τελικά σε συναυλία τον Ιούνιο του 2022.

Χθες ήθελα να ποστάρω και τη νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ.
Στην πολιτεία του Κλήβελαντ, ο Cleveland Clinic Health System (CCHS) [υποθέτω το Κλινικό Σύστημα Υγείας του Κλήβελαντ], διοργάνωσε μια μελέτη που έλαβαν μέρος 51.011 υπάλληλοι υγείας.

Κάποια συμπεράσματα της μελέτης αυτής ήταν τα εξής :
  • Η πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος με Κόβιντ ήταν μεγαλύτερη σε όσους κάνανε περισσότερες δόσεις (το πιο αξιοπερίεργο πόρισμα της μελέτης).
  • Η γενική προστασία που φαίνεται να χε το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την μόλυνση από τον ιό ήταν 30%. Για αυτούς που το χαν ξαναπεράσει ή είχαν εμβολιαστεί ήταν 21%.
  • Αυτοί που δεν είχα περάσει/μολυνθεί καθόλου με Covid είχαν την μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσουν. Μετά ακολουθούσαν αυτοί που είχαν περάσει την ίωση όταν ήταν στο στάδιο original-Delta και πολύ μετά αυτοί που είχαν περάσει με τις 4 τελευταίες παραλλαγές της Όμικρον. Να σημειωθεί πως όταν έλαβε χώρα αυτή η έρευνα οι κύριες παραλλαγές που κυκλοφορούσαν ήταν της Όμικρον.

Ορίστε και η έρευνα. Πατήστε το pdf για να την δείτε και προς το τέλος δείχνει και τα ποσοστά τα οποία λέω να παραθέσω στο παρακάτω σπόιλερ

1673675651764.png

1673675665888.png

1673675681206.png

1673675821303.png

1673675887585.png

Φαντάζει εξωφρενικό όμως το πόσες λίγες μελέτες έχουν γίνει. Λες και υπάρχει κάποιο όφελος ρε παιδί μου και δεν κάνουν περισσότερες...

Υπήρχε βέβαια αυτή η μελέτη που έλεγε ότι οι «ανεμβολίαστοι προκαλούν περισσότερα τροχαία ατυχήματα», γιατί είναι φύσιν επαναστάτες και δεν ακολοθούν κανόνες!
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:
 
Last edited:

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,543
Τί θέλεις να σου κάνει το κράτος? Να σου επιβάλει τι θα τρως, τι θα πίνεις και πόσο?
Το κρατος αν ηθελε θα εφτιαχνε τις συνθηκες ωστε να υπαρχει πραγματικη επιλογη στο πως θα ζησεις.

Απο το να εχουμε ανθρωπινες πολεις οι οποιες να σε προσκαλουν να τις διασχισεις απο ακρη σε ακρη με οτιδηποτε πλην ΙΧ, να εχεις συγχρονες και προσβασιμες αθλητικες εγκαταστασεις, να δινει λεφτα για τον αθλητισμο, να αποκτησουν σοβαρες αθλητικες υποδομες τα σχολεια, να αποκτησουν σωστο μενου τα κυλικεια αντι να πουλανε κρουασαν και πιροσκι, να εχεις προσβαση σε ποιοτικη τροφη ακομα και ως χαμηλομισθος, να αποθαρυνει τη χρηση ΙΧ, να φτιαξει αντιστοιχες υποδομες εκτος Αθηνας, να φτιαξει υποδομες Υγειας εκτος Αθηνας ωστε να μην πεθαινεις σαν το σκυλι στ' αμπελι, να ενδιαφερεται για τη μορφωση σου ωστε να κατανοεις οτι ενα ντονατ δεν ειναι το ιδιο με μια μπανανα και παει λεγοντας.

Θελω να πως, το να βαλεις μια επιγραφη του στυλ "το καπνισμα προκαλει καρκινο" και καθε 10 χρονια να κοβεις ενα προστιμο σε ενα σκυλαδικο, δεν ειναι σοβαρη αντιμετωπιση αν πραγματικα σε ενδιαφερει το θεμα.

Ομοιως το να βαζεις μια ταμπελα "οριο 40χλμ" και μετα να λες "καλη τυχη", επισης δεν ειναι σοβαρη αντιμετωπιση αν σε ενδιαφερει να φτιαξεις βιωσιμες πολεις.

Πρεπει λοιπον το κρατος να σου δωσει τις επιλογες και.τις υποδομες και μετα ας κανει ο καθενας οτι νομιζει.
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Δεν λύνει το πρόβλημα.
Διαφωνω, στη Νορβηγια πχ εχοντας εφαρμοσει σωστα ενα τετοιο προγραμμα απο τα 80s υπαρχει τρελα θετικο προσημο. Φυσικα δε τα βγαζω απο το μυαλο μου, υπαρχουν πολλες κοινωνιολογικες ερευνες που το εχουν αποδειξει (μια σουμα αυτων παραθετει ΠΟΛΥ σωστα ο @Chronomancy
αφηνω αυτό εδω

τσεκαρε τη).


Ακριβως για αυτο:
Στα του φαγητού, υπαρχει ενας ξεκάθαρος ταξικός διαχωρισμός, με συγκεκριμένα στρώματα να πηγαίνουν σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ και να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή.
πρεπει να ειναι αλληλενδετη η φορολογηση των επιβλαβων για την υγεια τροφιμων, η απαλλαγη/πλαφον στις τιμες των τροφιμων υψηλης ποιοτητας και η συνταγματικη θωρακιση των κερδων απο αυτη τη φορολογηση .

Για την καταπολεμηση της ταξικοτητας οπως αναφερει ξανα ο κρονο, καθως διαφορετικες μελετες εχουν αποδειξει οτι οι κακες διατροφικες συνηθειες ειναι συνυφασμενες με την ταξικη φτωχια (πχ)
 

Thaxll'ssillyia

Φραγκολεβαντίνος μπιφτεκάς
Joined
Feb 11, 2021
Messages
2,000
Το κρατος αν ηθελε θα εφτιαχνε τις συνθηκες ωστε να υπαρχει πραγματικη επιλογη στο πως θα ζησεις.

Απο το να εχουμε ανθρωπινες πολεις οι οποιες να σε προσκαλουν να τις διασχισεις απο ακρη σε ακρη με οτιδηποτε πλην ΙΧ, να εχεις συγχρονες και προσβασιμες αθλητικες εγκαταστασεις, να δινει λεφτα για τον αθλητισμο, να αποκτησουν σοβαρες αθλητικες υποδομες τα σχολεια, να αποκτησουν σωστο μενου τα κυλικεια αντι να πουλανε κρουασαν και πιροσκι, να εχεις προσβαση σε ποιοτικη τροφη ακομα και ως χαμηλομισθος, να αποθαρυνει τη χρηση ΙΧ, να φτιαξει αντιστοιχες υποδομες εκτος Αθηνας, να φτιαξει υποδομες Υγειας εκτος Αθηνας ωστε να μην πεθαινεις σαν το σκυλι στ' αμπελι, να ενδιαφερεται για τη μορφωση σου ωστε να κατανοεις οτι ενα ντονατ δεν ειναι το ιδιο με μια μπανανα και παει λεγοντας.

Θελω να πως, το να βαλεις μια επιγραφη του στυλ "το καπνισμα προκαλει καρκινο" και καθε 10 χρονια να κοβεις ενα προστιμο σε ενα σκυλαδικο, δεν ειναι σοβαρη αντιμετωπιση αν πραγματικα σε ενδιαφερει το θεμα.

Ομοιως το να βαζεις μια ταμπελα "οριο 40χλμ" και μετα να λες "καλη τυχη", επισης δεν ειναι σοβαρη αντιμετωπιση αν σε ενδιαφερει να φτιαξεις βιωσιμες πολεις.

Πρεπει λοιπον το κρατος να σου δωσει τις επιλογες και.τις υποδομες και μετα ας κανει ο καθενας οτι νομιζει.

Επιλογες και κινητρο. Συμφωνουμε ομως κατα βαση, οπως αναφερει και ο κουνελος το θεμα ειναι ταξικο
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,543
το θεμα ειναι ταξικο
Ως ενα βαθμο και σε καποια πραγματα ειναι. Σε καποια αλλα, ταξικη ειναι η προσβαση αλλα για την ωρα αγνοειται η υπαρξη.

Το αν θα εχεις πεζοδρομια, χωρους και ταρταν ειναι επιλογη του κρατους.
 
Top Bottom